Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz King Unique #4808 üzenetére

Hmmm. Azt írja a fórumtárs a linkben, hogy sokkal érdemesebb valós adatokat nézni és bizony nagyon igaza van! Valós adatokat szintetikus teszten lehetetlen mérni, otthoni v. más napi felhasználói szokásokat kéne szimulálni ahhoz! Vagy szerinted van aki így használja az SSD/HDD-jét?

Valamikor olvastam egy hasonló tesztelést csak autóval csinálták, több százezer kilométert mentek vele folyamatosan egy ideális pályán azonos sebességgel, azonos időnként leállva, kötelező vizsgálatok stb. miatt. No most ugyanezt a megvásárolt autóval megcsinálod vagy esetleg vezeted télen-nyáron ki-be pakolsz bele, jössz-mész városban, országúton és mérnöki pontossággal figyelsz minden szükséges folyamatot, szervizelteted? Nem is írom tovább, mert arcidegzsábát kapok az ilyen marhaságoktól!
    Egyébként szeretem nézegetni én is az ilyen ipari laborkörülmények között végrehajtott tesztelések eredményeit, csak nem hivatkozok rájuk ilyen összefüggésben!

Nem kell agyonbabusgatni az SSD-t, de azért azt mondani, hogy minden optimalizálás értelmetlen...

idézek én is a linkelt fórumtárstól, amiben teljesen egyetértünk:

"Attól még, hogy ezeket valaki leírja egy prohardveres topikban, attól még hülyeségek maradnak és nem válnak hivatkozási alappá."

vica versa

(#4810) Syl Egyébként elhangzott valahol az SSD kímélés kislaci kérdésével kapcsolatban? :F
    Én csak annyit említettem, hogy másodpercek alatt feláll vele a rendszer, így nincs értelme annak amit csinál/tok, de ha annyira megterhelő pár programot elindítani...
    Nem kell semmit sem kímélni, mindenki azt csinál a saját eszközeivel, amit akar! Optimalizálás is hülyeség, igazatok van!
    Azt viszont mondjátok már el, hogy ebben az esetben mi a fészkes fenének raktok SSD-t a gépetekbe, a HDD ugyanazt tudja sokkal olcsóbban. :(

• Syl

nagyúr

válasz King Unique #4808 üzenetére

Ez a folytonos SSD kímélés valami olyan láz lehet, mint a mobilos eladóknál a "első alkalommal töltsük a telefont 12-16 órán át" mantra... :W

Új hozzászólás Aktív témák