- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
Csak a rekord kedvéért: sikerült az éles Mint rendszert feltelepítenem a 8 gigás pendrive 4. partíciójára. Az utókor számára javaslat: ha USB-re feldobott live rendszerről telepítetek másik USB-re (ahol már rendes telepített rendszert akartok) ÉS rejtélyes hibaüzenettel (Illegal instruction, illetve root fájlrendszer fel nem csatolása) megáll a boot folyamat és busybox-ba dob ÉS nem a grub configban van a hiba -> akkor az a probléma, hogy USB-ről telepítetek. Kiírtam a live rendszert DVD-re, ugyanazzal a módszerrel telepítettem a cél USB-re, és csont nélkül boot-ol.
(Lehetett volna persze BIOS hiba is, hogy pl. nem ismeri fel úgy a pendrive-ot, ahogy kellene, vagy APCI probléma, de másik két linux rendszer tud boot-olni, csak ez nem - szóval valószínűtlen volt.)
Hogy nem én kevertem össze a dolgokat: 1) kipróbáltam még előtte egy Kubuntu installt, másik pendrive-ra live, onnan cél PD-ra - a hibaüzenet ugyanott, ugyanaz. 2) más is járt már így, ahogyan én, egy korábbi Ubuntu rendszerrel - ugyanaz a setup, ugyanaz a hibaüzenet, ugyanaz a szenvedés. Bootup Problem. Alert! /dev/disk/by-uuid... does not exist 3) a mostani grub.cfg és a korábban használt grub.cfg bejegyzései ugyanazok.
A megoldás az lehet, hogy amikor a telepítés zajlik, az initramfs-et dinamikusan hozza össze, és valószínűleg ott okoz problémát, hogy a cél PD akkor még a sdb, majd a live PD eltávolításával sda lesz - de ez csak tipp, valószínűleg leegyszerűsítettem a problémát (tekintve a drive kiosztás dinamikus voltát).
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Lesz még lent egy segítségkérő post
-
Fenyő
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Spórolós topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest