- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
JetiRulez
őstag
(#63137) CPT.Pirk: Sajnos nem jött be:
petya-munkas@petyamunkas:~$ pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY gedit /etc/default/grub
/usr/bin/env: ”gedit”: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár(#63138) ubyegon2: Sajnos még csak ez sem működött:
petya-munkas@petyamunkas:~$ gksudo gedit /etc/default/grub
„gksudo” parancs nem található, erre gondolt:
„gfsudo” parancs gfarm-client deb csomagból
Próbálja ki ezt: sudo apt install <deb_neve>Lehet, megfogadom a tanácsodat és váltok Mint-re.
-
JetiRulez
őstag
válasz
CPT.Pirk #63130 üzenetére
Beírtam a parancsokat. Itt van rá a válasz, amit kiadott nekem a terminal. Nekem nem mondanak sokat ezek a sorok. Azt látom, hogy ott van az "1 min", de a 3,5 perces "semmit" nem listázza. [link]
Ez pedig a "journalctl -b"-re adott eredmény: [link]
ubyegon2: Ez a cikk adott nekem motivációt ismét nyitni a Linux világa felé. A cikkíró kezdőknek a Xubuntut ajánlotta leginkább a könnyebb disztribúciók közül. [link]
-
JetiRulez
őstag
Sziasztok!
Újfent csatlakoztam tegnap a kezdő Linuxosok táborába. Akadt is rögtön egy kis problémám a friss Xubuntu rendszerrel.
A masina egy Dell Inspiron 1525 (C2D 2GHz, 4GB DDR2-667MHz, IntelGMA965 VGA, ADATA SP900 SSD). Friss telepítés, egyedüli rendszer, egyedüli tároló, egy partíció.
A gép bekapcsolásától számítva 3,5 percen keresztül csak a sötét képernyőt bámulom. Azután jelenik csak meg bejelentkezési képernyő. Beírom a jelszavam és ezután további 1 percig csak a desktop háttér van a képernyőn. Ezután válik csak használhatóvá. Maga a rendszer, miután már felállt nem lassú. Kényelmesen tudok netezni.
-
JetiRulez
őstag
válasz
MacCaine #12508 üzenetére
Pont az volna a lényeg, hogy ne kelljen pötyögni. Elvégre egy alternatív, felhasználóbarát rendszer lenne a végeredmény, ahol a mezei user nem találkozna a parancssorral - ha Linuxnál létezik ilyen. Vegyem példaképp a szüleimet, akik rendszeresen használják a gépet és már egy olyan kérdésnél lefagynak, hogy "megjegyezze a böngésző a jelszót?". El lehet képzelni milyen reakciót váltana ki, ha egy fekete alapú ablakba kéne bepötyögni ilyen "bonyolult" dolgokat. Nekem semmiség volna, de az Én vagyok.
-
JetiRulez
őstag
Tegnap este mégis találtam valamit egy külföldi fórumon. Ide vissza se néztem.
Azt írta, hogy nem a "Lubuntu kipróbálása lemezről", hanem a "Teleíptés" pontra kell nyomni, majd megszakítani azt. Működött a módszer. Be is jött így a GUI azonnal.
Első ránézésre tetszik a rendszer, de a Live CD kicsit bugos volt. Leállításnál hiába nyomtam kérésre Entert, hogy rebootoljon a gép. Nem történt semmi. Resetelni kellett.
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Gondoltam ma, hogy az est utolsó szabad perceiben vetek egy pillantást Live CD-ről a Lubuntura. Nem sikerült. Indítás után csak a parancssor jelenik meg, de a grafikus felület nem töltődik be. Erre megoldást nem leltem a neten és az indítási beállításokban sincs erre utaló. Így ma már nem is tudok foglalkozni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest