- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Jester01 #21411 üzenetére
Basszus mégis csak működik. Köszi a segítséget és a türelmedet.
-
-
Joshi
titán
válasz
Jester01 #21400 üzenetére
A NAS-on meg van osztva különböző mappa amit elérek CIFS-en keresztül a Windowos rendszeremmel, namármost adott egy média lejátszó ami NFS szerverrel működik ezért a NAS-on létre kellett hoznom egy NFS szervert. Mivel nem akarom átmásolgatni a fájlokat a régi mappából az NFS szerverre ezért azt ajánlották hogy a korábban leírt paranccsal elég ha linkelem az NFS szerverről a megosztott mappát. Elvileg ez azt eredményezné hogy el fogom érni a régi megosztott mappámat NFS szerveren keresztül fájlok áthelyezése nélkül.
ui.: a másik megoldás az lenne ha minden tartalmat átmásolnák az NFS szerver mappájába de akkor a Windowsos elérés lenne komplikált de nekem az kell a fájlok gyors mozgatásához.
-
Joshi
titán
Üdv mindenkinek. Kénytelen vagyok kérdésemet itt feltenni mivel linux fronton nem vagyok jártas. A problémám egy NAS-on megosztott mappa linkelése NFS szerver mappába.
Tehát adott egy megosztott mappa ami video néven fut, én ezt szeretném belinkelni az alábbi paranccsal
ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/teszt
(a teszt az nfs szerver neve, ilyen néven hoztam létre a nas-on)
terminálból ami működik is csak éppen nem lehet megnyitni az NFS szerveren létrejött linkelt video mappát.A nas topikban azt ajánlották hogy töröljem az általam kézzel létrehozott mappákat az alábbi képen is jól látható /i-data/b65965d6 mappából. De hiszen én nem hoztam létre semmilyen mappát.
Terminál alól ha törlöm a komplett b56965d6 mappát az milyen következményekkel jár? Az adataim megmaradnak? Egyáltalán mi a gond a mappa átlinkelésével az nfs mappába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest