-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucs54
csendes tag
válasz
tordaitibi #82207 üzenetére
Köszi ismét!
Lehet kipróbálom a Mint-et is, őszintén megvallva azért maradtam ennél, mert kipróbáltam sorban egy pár linuxot és a kubuntu volt az első ami minden perifériámat gond nélkül kezelte. (wifi stick, telefon, wifi nyomtató stb.)
-
szucs54
csendes tag
válasz
fatpingvin #82202 üzenetére
Köszi neked is!
Én pont azért gondoltam a Cinnamon kipróbálását mert így windows után ez volt (legalábbis első megjelenésre) a legkevésbé szokatlan.
Mire gondolsz, hogy nem erőltetnéd? Ez egyéni preferencia, vagy valami hiba lehetőségre utalsz? -
szucs54
csendes tag
válasz
tordaitibi #82199 üzenetére
Neked is köszi a segítséget.
Nekem windows után ez jött be na..... Így egy kicsit ismerősebb terepnek éreztem a dolgot, nem volt annyira elveszett érzés.
Azt meg nem is tudom hogyan lehetne egyből Cinnamon-nal telepíteni? A kubuntu egyből KDE plasma-t teszi fel, én nem láttam, hogy lehetne választani. Csak arra találtam megoldást, hogyan tegyek fel utána másikat.
És akkor most megvallom következő bűnömetAmikor a Cinnamon felment az előzőt le is töröltem. (mondván minek az nekem oda)
Az automatikus bejelentkezésről: Ezt hol idézzem meg?
A fájlkezelős kérdést én meg úgy oldottam meg (kicsit kényszermegoldás tudom, ezért is kérdeztem meg, van e más lehetőség), hogy feltettem egy virtualbox-ot, abban egy win 7 -et és a virtualbox beállításaiban megosztottam a kubuntu videók mappát a vitruális win 7-el. Így ha kell ez a nézet (az említett 2 tulajdonság megjelenítésével), akkor azt win 7 alatt csináltam.
És akkor ezt még ide is ideírom, illetve tőled is megkérdem.
Két dolog az előző kérdéseim közül lemaradt.
1, Milyen alternatívát ajánlanál hdsentinel helyett? Próbáltam feltenni ezt is a linuxos telepítővel, de csak megjelenik a programok között, de nem indul el.
2, A bal alsó sarokban a menü gomb mellett van egy mappa ikon. Az nekem a /home -t nyitja meg, vagy azt a könyvtárat amit utoljára bezártam. Ezt lehet módosítani, úgy, hogy a csatolási pont nélküli partíciót nyissa meg? Amennyiben nem, akkor oda valahogy fel lehet venni erre egy "hivatkozást". Mert én csak az asztalra tudtam egy (mondjuk windows-osan) parancsikont kitenni egy adott mappára.
-
szucs54
csendes tag
Köszi a segítséget!
1, Én is néztem már beállítások alatt, de nem találtam, lehet átfutottam rajta, megnézem újra.
2, Azt hol tudnám megnézni? Terminálban, ha ott milyen paranccsal? Sajnos erről fogalmam sincs. Én ott leragadtam, hogy asztali környezetek vannak.
3, Ez volt a tippem nekem is, csak nem álltam neki, mert az merült fel bennem, hogy csatolási pont nélkül nem fog megjelenni.Két dolog az előző kérdéseim közül lemaradt.
1, Milyen alternatívát ajánlanál hdsentinel helyett? Próbáltam feltenni ezt is a linuxos telepítővel, de csak megjelenik a programok között, de nem indul el.
2, A bal alsó sarokban a menü gomb mellett van egy mappa ikon. Az nekem a /home -t nyitja meg, vagy azt a könyvtárat amit utoljára bezártam. Ezt lehet módosítani, úgy, hogy a csatolási pont nélküli partíciót nyissa meg? Amennyiben nem, akkor oda valahogy fel lehet venni erre egy "hivatkozást". Mert én csak az asztalra tudtam egy (mondjuk windows-osan) parancsikont kitenni egy adott mappára.
-
szucs54
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég kezdtem el napi szinten linuxot használni, és volna egy-két "kozmetikai" kérdésem.
Kubuntu 21.10 -et telepítettem, Cinnamon asztali környezettel.1, A kubuntu telepítésekkor én az automatikus bejelentkezést választottam, viszont a Cinnamon telepítése óta minden induláskor meg kell adni a jelszót. Ezt hogyan lehetne visszaállítani automatikusra? Próbáltam már neten keresgélni, de az első próbálkozásom eredménye az lett, hogy nem indult többet a rendszer, megállt a kubuntu logónál.
Ezt sikerült helyrehozni .....
(Grafikus felületen én ilyen beállítási lehetőséget nem találtam)
Ez volt az első próbálkozásom egy fórum alapján:
To setup auto-login in lightdm, edit /etc/lightdm/lightdm.conf. Find [SeatDefaults] and then find the line that reads:
Code:#autologin-user=Change that line to read:
Code:autologin-user=username
Nyilván valamibe nagyon rosszul barmoltam bele, mert ahogy már említettem ez után nem indult többet2, Amikor windows intézőben részletesre állítom a nézetet, akkor a név, dátum, típus, méret mellett be lehet állítani más tulajdonságok megjelenítését is. Nekem windows alatt videóknál a "képkocka szélessége" és a "teljes bitsebesség" volt beállítva. Ezt be lehet állítani linux alatt is? Ahol én próbáltam, ott volt pár más dolog, de ezek nem szerepeltek közöttük.
3, Telepítéskor létrehozok CSERE, EFI, /, /HOME partíciókat. Viszont csak használat közben szembesültem azzal, hogy a /HOME (saját könyvtáraim helyre, ha jól mondom) minden egyéb dolog is kerül. Hogyan adjak meg telepítéskor egy olyan partíciót, ahova tényleg csak az általam letöltött, vagy külső eszközről felmásolt fájlokat menthetem.
Segítségeket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macska topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Autós topik
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest