-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Nagy sokára sikerült egy Linux Mint 13-at telepítenem a régi laptopomra (SiS Mirage VGA van benne, ez az utolsó rendszer ami még támogatja, utána kínszenvedés) és felraktam a Conky-t, viszont jól látom, hogy csak későbbi verziókhoz van grafikus felület hozzá (Conky Manager)?
Friss Linux használóként nagyon örülnék ha grafikus felületen is(!) tudnám konfigurálni a Conky-t!
A segítséget előre is köszi! -
daddy9
tag
válasz
lev258 #42477 üzenetére
Köszi a tippeket!
Elképzelhető, hogy a telepítő a hibás, most próbálok USB-ről bootolni (nincs több DVD-m itthon). A merevlemez rendben van (szerintem), korábban XP volt rajta, nem egy mai darab, de komoly hibát nem észleltem. Más rendszert még nem próbáltam, de ha az USB-s telepítés sem megy, akkor jön a Lubuntu... -
daddy9
tag
Hibakeresésben kérném a segítségeteket!
Próbáltam telepíteni egy LXLE 14.04.3 32 bites verziót, de a telepítő a végén összeomlott. Utána elindult a Live mód.
Először memória problémára gondoltam, így a 2x2GB-ből kivettem az egyiket, majd megpróbáltam újra az egészet, de ugyan úgy a végén összeomlott.
Tudnátok tippeket adni, hogy mitől omolhat össze?
Előre is köszönöm! -
daddy9
tag
Sziasztok!
Egy régebbi laptopra szeretnék XP Home helyett felrakni kis erőforrásigényű Linux diszribúciót.
Rövid olvasgatás után a Lubuntu és LXLE 14.04 LTS verziók tetszettek meg (azért is, mert Ubuntut már láttam, csak nem nagyon használtam még).
Mit tudnátok ajánlani egy Fujitsu Siemens Esprimo V5555 laptopra (Intel Dual Core T3200 2 GHz, 2×2GB RAM, 250 GB HDD)? A felhasználása teljesen alap dolgokra lenne (filmnézés, internetezés, néha szövegszerkesztés, fényképrendezgetés).
Korábban már telepítettem próba jelleggel Ubuntut más gépre, így abban már valamennyi tapasztalatom van, de alapvetően nem értek a rendszerhez, ehhez mérten kérnék tanácsot, hogy milyen disztribúciót rakjak fel a laptopra?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest