Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• madrac

senior tag

válasz CPT.Pirk #77496 üzenetére

De, azt hiszem kipróbáltam, de ha jól emlékszem nem jutottam elölrébb azzal sem. Mindenesetre ennek már lehet nincs is jelentősége, csak az időmet rabolja minden ilyen szívás. Azért még mindkét disztribúció fent van.

Ne is mond! Elakartam érni a fő Windows10-es MBR-es SSD-nél, hogy önálló boot managert kapjon, mert idáig nem volt neki, és úgy működött előtte, hogy a régebbi MBR-es SSD-ről indult a boot folyamat, amiről át lett klónozva a rendszer még régebben az új SSD-re, de még annak a boot managerre adta át a vezérlést az új SSD-nek és úgy indult az újról a W10 amit eddig így is használtam... Ezzel is nagyon szokat szívtam, de hiába próbálkoztam, közvetlenül az új SSD-ről boot-olva állandóan azt írta, hogy nincs op. rendszer... W10 usb recovery-ből próbáltam mahinálni én is, mert mindenki ezt tanácsolja, de nem jutottam előlrébb, majd ha jól emlékszem a végén már uefi-vel boot-olva a pendrive-ot sikerült a recovery parancssorából fixálni a boot részeket, úgy hogy ne utasítsa el jogosultság megtagadással az egyik parancsot, majd W10 alól easybcd-vel létrehozni a bcd bejegyzéseket... Ezután már a bios-ban is megjelent a Microsoft Windows mint önálló boot opció... Mondom WTF... Na most ezzel sikerült azt elérni amit állítólag nem is tud a Windows, hogy most MBR-es disk-ről tud boot-olni uefi módban, de azt hiszem legacy módban is indulna szerintem most...
    A következő az lesz, hogy ha már így jártam és létrehoztam ezt a hibrid rendszert, akkor teljesen átakarok térni W10-el is uefi-re, hogy később ne legyen ebből gond, de ehhez átkellene konvertálni a lemezt GPT-re és EFI partíciót is létre kell hozni, de ennyi szívás után, most erre rápihenek előtte...

Amúgy kissé röhejes, hogy Mint alatt a csomagkezelőjében még a Brave böngésző sincs benne... Szóval én is megerősítem azt, hogy Manjaro alatt sokkal nagyobb a választék, igaz nagy része nyilván szemét.

Új hozzászólás Aktív témák