Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Bici #63587 üzenetére

Köszönöm. Ezek a tippeket sajnos ki kell lőnöm, mert mindkét gép notebook, mindegyik régebbi (Thinkpad R61 - 16.04, Thinkpad X220 - 18.04), egyiken sincs natív USB 3.0 port. (ExpressCard-bővítőkártyával van, de hangeszköznek csak USB 2.0 portot használok.) Az X220-nál lehetne UEFI, de Legacy módban használom, az R61 idejében még nem volt UEFI (2007-es Core 2 Duo noti). Egyik notinak sincsen XHCI mode nevű beállítás a BIOS-ában.

Az X220-szal - amíg rá nem untam a Win 10-re és át nem tértem rajta Ubuntura - egyébként ugyanezekkel a BIOS beállításokkal működött a CM6631A transzport. Az Oehlbach DAC viszonylag új vétel (kb. egy hónapja van meg, csak most volt időm a problémájával elkezdeni érdemben foglalkozni), azt más Win 10-es géppel, illetve Androidos tablettel próbáltam, ott nem volt vele gond.

Ugyanezen két géppel amúgy más USB-s hangkütyük (Creative SoundBlaster E5, Steinberg UR12, AudioGD NFB-11.32, illetve egy kínai Leaf Audio CMD-19 USB/BT képes DAC/AMP), illetve az R61-gyel, amelynek van PCMCIA foglalata, az ebbe illő Creative Audigy 2ZS Notebook gond nélkül működnek.

Új hozzászólás Aktív témák