Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• milestone

tag

válasz Siriusb #10528 üzenetére

Tetszik a hozzáállás :)
    Köszönöm a segítő szándékot. Igazából szeretném elkerülni a parancssoros megoldásokat, a Dos-os időkben használtam eleget, de az régen volt, és már nem szeretném.
    Próbáltam most reprodukálni a hibát egy új, dummy fiókkal, de nem sikerült. Az új (3.) panel létrehozása nem hozta elő a korábban leírt jelenséget, és az akkor telepített applet-eket sem sikerült teljesen megtalálnom. A szoftverközpontban a "hdd" kulcsszóra használva kerestem hdd-hőmérséklet figyelő programot. 3-at találtam és telepítettem, valószínűleg az egyik akaszthatta ki a rendszert. Most egyrészt nem is találtam meg mindent, másrészt miután telepítettem egyet, nem találom sem az alkalmazások között, sem a rendszer menüben. Hol lehet? Honnan/hogyan tudom elindítani? Sensors applet a neve.
    Tudsz ajánlani esetleg valami mást, valami hasonlót a HDD Sentinelhez? Tudom, h. van Linuxos verziója, de az nem grafikus. Jó lenne, ha folyamatosan monitorozná a SMART-adatokat is.
    Még valami. Lejött egy csomó frissítés, így a GRUB indítómenüben túl sok indítási opció jelenik meg: régi kernelek, memtest, stb. Hogyan tudom szerkeszteni hogy csak az jelenjen meg, amit szeretnék?
    Illetve ez egy Thinkpad laptop, és korábban indításnál, míg csak XP volt rajta, a kék színű Thinkvantage gomb lenyomásakor előugrott egy saját TP-os indítómenű, ahol ki lehetett választani a TP saját kis oprencerét (lehet, h. Linux alapú volt, nem tudom), mely backup/restore, stb. lehetőséget nyújtott baj esetén, még netezni is lehetett. Ez elúszott a GRUB-bal és nem lehet visszaállítani?

Új hozzászólás Aktív témák