- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Suineg #53778 üzenetére
Net nélkül viszont nem települ fel semmi, hiába próbálkozol.
Milyen rendszer ez?
Megnézhetnél egy frissebbet, Live-ban.
Ja, hogy Tails. Nem rosszindulatból mondom, de ha olyan rendszert választasz, amihez még a Linux felhasználók nagy része sem konyít, akkor magadra vagy utalva.
Tails helyett valamely Live rendszer nem jó neked? -
lev258
veterán
válasz
Misiviktor #53608 üzenetére
A Mint mindig Ubuntu alapú volt, csak van belőle egy Debian verzió is.
Lehet gyártani Ubuntut Cinnamon-nal is, lényegében észre se vennéd a különbséget.
Elvileg vissza tudod csinálni, ha inaktíválod a ppa-t és aztán a kérdéses Mesa csomagokat leszeded-újratelepíted. Ekkor már a "régi" verzió fog települni. Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá, akkor marad a tiszta lap. -
lev258
veterán
válasz
Misiviktor #53606 üzenetére
Inkább kezdhetted volna azzal, hogy itt érdeklődsz, mit javasolnak a kollégák.
Válassz egy rendszert, tisztán, aztán majd a többi jöhet utána. Esetleg megnézheted Live-ban a 16.04.2-es Ubuntu MATE-t is.
A legtöbb baj akkor szokott lenni, amikor a felhasználó megy a maga feje után, anélkül, hogy tudná, mit csinál.
Egyébként az Nvidia csak jó esetben annyi, különben meg kínlódás. -
lev258
veterán
válasz
Misiviktor #53603 üzenetére
Látom Mesa frissítés volt. A devel biztos jó neked? Az akár napi szinten is változhat, és bug-októl sem mentes.
Egy kernel+xorg frissítés is segíthetne akár. A Mint ezzel kicsit hadilábon áll, Ubuntu vonalon ez a .2 .3 ... verzió lényege. -
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #53551 üzenetére
Igen. Ugyanis az tud csúnya dolgokat okozni. De nálad nem ez lesz a gond.
Most látom, hogy talán akkor sikerült? -
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #53549 üzenetére
A fentebbieken túl meg kellene nézni, mit mond a df -i és df -h parancs.
-
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #53547 üzenetére
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --configure -a
Ezeket próbáld. Miféle rendszerről beszélünk? -
lev258
veterán
válasz
ubyegon2 #53478 üzenetére
A fordítás azt mondja, hogy a megadott mappa gyökerében kell lennie egy .ocdata fájlnak. Ezt nem találja a megadott helyen.
Jogosultságról egy szó sem esik (a root teljesen más környezetben jelenik meg).
FLATRONW: Ha van kedved és rászánod a pénzt, akár beruházhatsz egy olcsó, de megbízhatóbb usb-s eszközre. -
lev258
veterán
válasz
FLATRONW #53433 üzenetére
Lehet rosszul tudom, de a Steam kliens szerintem még mindig 32 bites.
Idővel egyre gyakoribb lesz, hogy egy-egy programból már csak 64 bites verzió lesz. Viszont ettől még évekre vagyunk. Szóval csak rajtad múlik, mit választasz. Inkább a grafikus környezet a fontosabb, mennyire terheli a géped. -
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk #53428 üzenetére
Ha nem is frissít, oldrelease módon még használható a rendszer.
-
lev258
veterán
válasz
Nestor16 #53377 üzenetére
Tisztázni kellene, pontosan mi csinálja. Létezik valamilyen kulcstartó hiba, ami egyeseknél elő szokott jönni, az csinál hasonlókat. Egy kolléga írt is erről valamikor. De persze lehet más oka is.
A lényeg: ez nem normális működés, én még személyesen sosem találkoztam vele egy rendszeren se. -
lev258
veterán
válasz
dances #53282 üzenetére
Azt hagyjad, az nem más, mint amit a rendszer megpróbálni használni, ha a Nyomtató hozzáadása menüt próbálod. Le kellene takarítani minden korábban feltett drivert a nyomtatódhoz, az utóbbit is beleértve, ha használtad.
Valaki azt írja, neki a Nyomtatós menüben a CLP310-hez tartozó driver jól működik ezzel a nyomtatóval. De mint írtam, előbb takaríts. -
lev258
veterán
válasz
dances #53279 üzenetére
Nem mai és nem pont ehhez, de találtam egy ilyet. Az egyik kiemelt tanács, hogy a korábban telepített driverektől tisztítsuk meg a rendszert.
Egyébként amikor én a saját Samsung nyomtatómat telepítettem, az is ajánlott tanács volt, hogy be se kapcsoljam addig, amíg fel nem telepítettem, amit kell. Hogy ez mennyire számít, azt mindenki döntse el maga. -
lev258
veterán
válasz
Rekureku #53265 üzenetére
Tehát nyisd meg a Hálózatkezelő alkalmazásodat és az internetkapcsolatod beállításainál (Kapcsolatok szerkesztése/Aktuális kapcsolat kiválasztása-pl. 1. vezetékes kapcsolat/Szerkesztés) menj az IPv4 beállításokhoz. A további DNS kiszolgáló részhez írd be a 8.8.8.8-at, esetleg a másikat is. Ahogyan BoB kolléga mellékelt képén is látható.
-
lev258
veterán
válasz
Rekureku #53248 üzenetére
Ha arról van szó, amit írtam, akkor más rendszerrel is lehetnek gondok. Ezért lenne jó, ha be tudnál lépni a router-ba.
Énke85: Az, hogy régen működött, nem garantálja, hogy most is fog. Ha frissül a program, az is akadály, ha nem, az is (utóbbi esetén simán lekapcsolhatják). -
lev258
veterán
válasz
szucstom #53214 üzenetére
Én direkt elindítottam magamnál, azóta is fut. Igaz, jelenleg csak egy torrent. Router és wifi; semmiféle speciális beállítás, portnyitás nélkül. A GUFW alapbeállításokon.
De emlékeim szerint vannak, akik időnként panaszkodnak a Transmission-re. Úgy tűnik, nálad is valami van vele. A lényeg, hogy más programmal működik. -
lev258
veterán
A Lubuntu 17.04 csak 9 hónapig támogatott, hosszú távra nem ajánlott.
Ha nem tudsz törölni, másolni FAT32/NTFS partíciókra, akkor valóban komoly jogosultsági hiányosságok vannak, ami fura módon szerintem nincs jelen a többi rendszeren, Lubuntun sem kellene.
Vagy jól értem, minden esetben manuálisan kell mount-olnod, sudo-val? -
lev258
veterán
válasz
God Vazzeg #53127 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Javaslom a külföldi szakmai oldalakat. Röviden leírva: a fertőzések jó része nem elindítandó e-mail mellékletek formájában terjedt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest