- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- Fujifilm X
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
SlausK #52349 üzenetére
Nehany napnyi küzdelem után leszedtem a cups csomagot, majd újra telepítettem, beállítottam Samsung ML-1610-nek, és így már úgy tűnik, hogy működik. Ez nekem azért fura, mert közvetlen a gépre kötve működött a Xerox driverrel is. No mindegy, ez így még jobb is, mert a Samsung drivert nem kell külön telepíteni.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Kerlek segitsetek a kovetkezo problema megoldasaban: halozati nyomtato telepitese.
- A gep: lubuntu 14.4 van
- A nyomtato: Xerox Phaser 3117
- Nyomtato szerver: Asus RTN10U Black
Az a hiba, hogy megadom neki a ppd file-t, minden jo, de megis kiirja, hogy hianyzik neki a "ppmtospl2". Megkerestem ezt a file-t a letoltott driverek kozott, es bemasoltam a "/usr/lib/cups/filter" mappaba, de igy sem nyomtat, csak mostmar nem reklamal, hogy hianyzik.
Mi lehet itt a problema? Elore is koszonom a segitseget! -
tvamos
nagyúr
válasz
lev258 #49688 üzenetére
Nekem a ceges gepem Dell Precision, Windows van benne, es nem mukodik jol. (Ott is elugral a cursor.) Szoval... egy idejig azt az opciot hasznaltam, hogy ha bedugom az egeret, akkor kikapcsolja a touchpad-et, de feszt elfelejti visszakapcsolni a touchpad-et, es azert az eleg kellemetlen tud lenni. Szoval... nincs megoldas...
Remelem, Linuxon menni fog ez, amit linkeltel, ha hozzajutok a gephez. -
tvamos
nagyúr
válasz
mefistofeles #49675 üzenetére
Nagyon szeretem a peppermintet. Meg a lubuntut.
Viszont amióta ssd-ről megy a win 7, meg van alatta 16 gb ram, nem bootoltam Linuxot a notebookomon... szalad a win is megfelelően. (Munkához meg kell a win, nem dobhatom.)Van viszont itthon egy kis gép. Lubuntu van rajta, és az a gond, hogy folyton "elugrik" a cursor gépelés közben. Gondolom a touchpad lehet... Van arra mód, hogy a gépelés idejére automatikusan kikapcsolódjon a touchpad?
(3.13.0-100-generic #147-Ubuntu) -
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #48997 üzenetére
Nekem is egy sima regi 2.0-as. Nincs semmi baj vele, csak turelem kell... Lehet akar 40 sec is a boot ido.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lathronos #47392 üzenetére
Az a baj, nem nagyon ertek hozza, jol jonne valami leiras, ami vegigvezet, azon is, hogy mire van egyaltalan szuksegem. Gondolom, kell tuzfal, meg samba, de a router resz teljesen kinai nekem, hogy oda mi kell...
Vegulis a Raspberry Pi-os leirasok alapjan, azt tudtam konfigolni headless, attol nem felek, hogy nincs grafikus felulet. Persze, nem hatrany, ha van... -
tvamos
nagyúr
Sziaasztok!
Tapogatozok, melyik topic lenne a jo nekem, elnezest, ha ez itt off, jo lenne, ha utba igazitanatok akkor. Vegulis Linux disztribuciot keresek. Ez lenne a kerdes, ahol feltettem ott nem igazan szuletett "kielegito" valasz.
Elore is kosz a valaszt! Udv, Tomi -
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #44824 üzenetére
Hasznalok olyan software-t, aminek nincs Linuxos alternativaja, illetve melo miatt nem hasznalhato az. (Vagy egyszeruen nem valodi alternativa.) Illetve nem sikerult osszehozni, hogy menjen wine, vagy akar wb windows alatt. Sajnos a Windows nem a legstabilabb, es en sem nagyon ertek hozza, igy idonkent inkabb ujra huzom a rendszert, minthogy vacakoljak a registry-vel, meg miegymassal. Azonban piszok lusta is vagyok, nem szeretem utana a grub-ot telepiten. (El is felejtem, hogy kell.) A lubuntut szeretem, sokkal gyorsabb rajta minden. (Egyedul az energiagazdalkodast nem tudom jol beallitani, hamarabb lemerul a notebook aksi.)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ujra kell intallalnom a kompjuteremet. Windows / Lubuntu dual bootot hasznalok. Szretnem mar elkerulni a grub-ot, mert unom. Ez a feladat.
Azt gondoltam ki, megoldasnak, hogy vennek egy mini pendrive-ot, es arra tennem a /boot particiot. a gep bootolna a pendrive-rol linuxot, a gepen meg a linux (grub) nem nyulna a win boot-jahoz. Jo otlet ez? Mit gondoltok? Van valami hatulutoje ennek a megoldasnak? Esetleg Nektek van jobb otletetek?A masik dolog az lenne, ha nem akarok kulon particiot a home-nak, azt hogy kell csinalni? Siman nem adok meg /home particiot telepiteskor?
Elore is koszi a segitseget! Udv, Tomi
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #38361 üzenetére
Sziasztok!
A gubuntum elerte a kritikus tomeget, es nem tudom, hogyan tovabb.
Description: Ubuntu 14.04.2 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty
Kernel: 3.13.0-57-generic
A problema az, hogy a gparted szerint:
Tehat nincs hely a drive-on.
A Disk Usage Analyser-t probaltam hasznalni, hol lehet felszabaditani helyet de nem talaltam meg:
Szoval hianyzik ott majd' 20GB. Hogy tudnek helyet csinalni, es megtalalni a hianyzo helyet? -
tvamos
nagyúr
válasz
jimmy399 #38467 üzenetére
Nincs fix ip sajnos. Olyan megoldás kéne, amit install és megy. Sajnos nincs most időm megtanulni a noip-et, meg hasonló bűvészmutatványokhoz. A vonal másik végén Windows 7 van, az a céges gépem. (Mondjuk SSH van rajta.)
Persze tulélem, ha nincs megoldás, csak néha jól jönne... -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itt egy kis gep Lubuntu 14.04-el, es szeretnem valahogyan tavolrol manage-elni, de nem sikerul a TeamViewer-ert raheftelni. Az a gond, hogy nem indul el magatol, es manualisan is csak akkor indul, ha admin felhasznaloval lepek be. Mit csinalok rosszul? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #38360 üzenetére
Bocs!
Description: Ubuntu 14.04.2 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty
Kernel: 3.13.0-57-generic
Egy 16-os pendriverol van szo.
Hat... felugrott a frissites kezelo, hogy frissitsek, en meg leokeztam.
gparted ezt irja:
Unable to read the contents of this file system!
Because of this some operations may be unavailable. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ha jol remlik, akkor ez alapjan a leiras alapjan felhefteltem az exfat-ot a zubuntumra. Sajnos, nemreg "elmult" rola az exfat kezeles, nem ismeri fel a pendrive-okat. Most ujra csinaltam a lepeseket, de megsem... bedugom a pendrive-ot az usb-be, de semmi. Mit tudnek ezzel kezdeni? -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Az a gondom, hogy probalok installalni egy progit, (gcc-arm-none-eabi-4_8-2014q1,) es az van, hogy annyira sok a hibauzenet, hogy egy pillanat alatt kiszalad a terminal ablakbol, (hiaba tekergetem a gorgeto savot,) es nem tudom, ogyan kezdodik a problema. A folyamat legvege ez amugy:
tar: gcc-arm-none-eabi-4_8-2014q1/share: Cannot utime: Operation not permitted
tar: Exiting with failure status due to previous errors
make: *** [arm_sdk_install] Error 2
Nem tudnatok segiteni valamit? Valahogy a google nem akar most segiteni...
Elore is koszi! Udv, Tomi -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #32005 üzenetére
Ez nekem bonyolult...
Gondolom, ezt mindet mar tudod, hogy kell csinalni. Ha irsz ra parancsfile-t es mukodik, beteheted a cronba, es magatol csinalja a gep, ha bekapcsolod.
Ezt akarod? -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #32000 üzenetére
Esetleg a watch meg a cron is jo lehet ilyesmire.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ubi-m van LXDE-vel. Nem tudom, mit csinaltam, de megjelentek a deszktopon a meghajtoim. (Regebben Unity-n mintha lattam volna ilyesmit...) Ez nekem nem tetszik. Hogyan tudnam eltuntetni?
Van meg egy kerdesem. (Most...) A file kezeloben van egy "Rendszer szamara fenntartott" volume. Ezt hogyan tudnam eltuntetni, hogy ne latszodjek? (Neha garazdalkodik a gyermek a felhasznalommal a gepen, nem akarom, hogy valamit eltoljon. A munkaimrol van mentes, azal nem csinal bajt.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31370 üzenetére
Nagyon elkeveredtem, bocs!
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #30759 üzenetére
B@sszus, tenyleg! En nem tudtam megszokni az izet... yast(?) vagy mi? // Rabulejtett az apt-get...
Legyszi, segitsen valaki! Nem tudom megcsinalni, hogy a Skype-on legyen hang is. Pontosabban, ha a Skype-on van, akkor semmi mason nincs. De legyszi egyszeruen, mert nem vagyok nagy spiiiler! /* Igen, tudom, egyszer azt irtam, hogy nem is kell az nekem, de megis jo lenne. */ Ubuntu 14-em van.
-
tvamos
nagyúr
Amit mi kaptunk modul, egyik sem fagyott le, de hogy az a fuggveny pont, amit te akarsz, az milyen, azt nem tudom. (Amugy en nem igazan emlekszem mar 10 perc utan sem, hogy milyen linux fuggvenyt hivunk meg egy flash-be irashoz, rohadtul nem is erdekel, ha mukodik.) Ugy ertettem a supportot, hogy ha kifizeted az arat, akkor segit az after-sales support, (kedves emberek a telefonvonal masik vegen, vagy e-mailben,) ha megfeleloen kerdezel.
-
-
tvamos
nagyúr
Egyszer probaltam ezt: GRUB customizer. Lehet, hogy neked is varazsolna valamit. GUI-s feluletet...
...az ubuntu olyan, amilyen, gondolom nem keves kompromisszummal jar, hogy konnyebb installalni, mint egy Windowst, es szinte minden gepen elindul, kulonosebb hekkeles nelkul... de mar tapasztalt linux felhasznalo vagy, ideje masik disztro utan nezni! -
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #29744 üzenetére
Igazad van, lehet ez a gond... bar a Win tud irni is, (ugyan az a gep, dual boot-tal,) de alapvetoen nem akarok irni oda. Lehet csak olvashatokent csatolni?
(#29745) khalox válasza tvamos (#29742) üzenetére
Az smbfs csomag fenn van-e?
Persze! A NAS-ba beepitett drive-okat kezeli a linux, csak valamiert a NAS USB portjara radugottat nem. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis gondom, de nem tudom, hogy ez a megfelelo topic... vagy sem...
NAS, 2 belos HDD, + 1 USB HDD. (Az USB-sre szeretnek archivalni, meg adatot hordozni...)
A NAS Samba szervernek van beallitva.
A Windows (7) latja mindharom HDD-t.
Linux alatt tudom mountolni a belso HDD-ket:
$ sudo mount -t cifs //192.168.0.20/sharefolder /mnt/sharefolder -o user=$my_user
(Keri a jelszot, es mar megy is.)
Az USB HDD-t viszont nem tudo mountolni:
$ sudo mount -t cifs //192.168.0.20/usbshare1 /mnt/usbshare1 -o user=$my_user
mount: block device //192.168.0.20/usbshare1 is write-protected, mounting read-only
mount: cannot mount block device //192.168.0.20/usbshare1 read-only
Mit csinalok rosszul? Segitsetek legyszives! -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ide mennyire szabad belepiszkalni?
/etc/network/if-up.d $ ls -alh
total 24K
drwxr-xr-x 2 root root 4,0K júl 30 22:42 .
drwxr-xr-x 7 root root 4,0K júl 30 22:33 ..
-rwxr-xr-x 1 root root 549 jan 18 2013 000resolvconf
-rwxr-xr-x 1 root root 1,7K ápr 28 2012 ethtool
-rwxr-xr-x 1 root root 1,3K ápr 3 2013 ntpdate
-rwxr-xr-x 1 root root 1,5K aug 19 2013 upstart
lrwxrwxrwx 1 root root 32 aug 8 2013 wpasupplicant -> ../../wpa_supplicant/ifupdown.sh
Ha mondjuk halozathoz valo csatlakozaskor (mindegy, hogy vezetekes, vagy wifi) szeretnek scriptet vegrehajtani. -
tvamos
nagyúr
válasz
westcoastog #29052 üzenetére
Fú sok topikban előjött a témám vazeg, valaki végigköveti azt fogja mondani rólam telesírom a munkanélküliségemmel az egész fórumot.
Igazabol az a jo a forumban, hogy itt lehet, mert sokan jarnak, vagy jartak mar hasonlo cipoben. (Ha valaki leszol, azt le kell az@rni!)
Halgass Vladira, a barmit csinalni sokkal jobb, mint a semmit csinalni! Nem kell feltetlen szakmazni! Ha van idod, hasznald ki!
-
tvamos
nagyúr
válasz
westcoastog #29047 üzenetére
Ez eleg szar ugy... esetleg valamit tanulni?
Szerencsere munak nelkul en meg nem voltam... de azt tudom, milyen egyedul lenni... az eleg szar...
Esetleg otthon lehet epiteni hobby cnc-t. Sokminden nem kell hozza, csak par leselejtezett tintasugaras nyomtato. Tudom, hogy ez nem olyan, mint a gyari, de akkor is lekotod magad, sikerelmeny, meg ilyesmi. Esetleg...
-
tvamos
nagyúr
Van Milyen notebookot vegyek? topic...
De szerintem valami uzleti, integralt vga-s, dell-el is jol jarnal, mondjuk Latitude E6400... (Ne szivasd magad nyilt, meg zart, meg mindenfene driverekkel, ha nem muszaly valamihez.) -
tvamos
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #28568 üzenetére
Hat, nem hiszem, hogy valaki is ad penzt ezert... meg hat... nem az enyem, en csak sz...vok vele, evek ota.
No, azert nem bootol windows alatt, mert a kis okos, osszekavarta a particiokat, es a c:-bol d: lett, ugy meg mar nincs windows boot! Ha kitorlom a linuxos particiokat, akkor megint megy a jatek. ez bexaras! Nem tudom, mi lehet erre a megoldas, de felettebb idegesito jelenseg!
Ez a Centos7 install nem tunik olyan next-next-next installnak, mint az ubuntu...
-
tvamos
nagyúr
válasz
BluEyes #28557 üzenetére
Koszi!
Nos az lett, hogy az LMDE 32 allitolag non-PAE. Megprobaltam felinstallalni az XP melle.
Azota nincs jatek, se Linux, se Windows.
Hat, ez igy nem igazan baresz.
Nem tudom, mit csinaljak a geppel...
Nincs valami otletetek, hogy milyen Linux menne erre fel, aminek nem kapcsoljak le holnap (esetleg tegnapelott) a taroloit, es nem 3 het, amig feltelepiti egy kezdo bubi felhasznalo? -
tvamos
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #28537 üzenetére
Azt mondta nekem a Lubuntu, hogy nem indul, mert nincs PAE.
Egy masik gepen dd-vel irtam.
Peppermint 4-et, Libi-t, sima Ubuntut, OpenSuse-t, Chakrat, meg... hat... asszem Manjarot probaltam, mindet ugy masfel honapja. Kesobb jott a kepbe a non-PAE, amikor elolvastam vegre a hibauzenetet, amit a telepito dobott. (Lubival.... altalaban csak sima fekete kepernyo, vagy szetfagyas volt. A Lubin is kb. 10 perc utan dobott hibauzenetet.)
Szoval, most Win XP van, de az nem nagyon kafa mar... lassu, mint az allat, es nem nagyon van kedvem ujra tenni. -
tvamos
nagyúr
Bocs! Azt hittem, eleg, hogy non-PAE...
Errol a geprol van szo:
Dell Latitude D505 Intel Celeron® M processor 1.5GHz -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
"Vissza tertem" azzal a problemammal, hogy egy regi cerkara kene Linuxot installalni.
Egyenlore ott tartok, hogy a non-pae ubuntu (mini iso) sem akar bootolni.
Ugye van valami jo otletetek! Elore is koszi! / Tomi -
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #28311 üzenetére
Lehet, hibernalni akar...
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #28230 üzenetére
Ahhh... nem volt az enyem a .Xauthority... magameva kellett tennem
sudo chown en:en /home/enAzert nyomtam egy --reinstall xorg-ot... had kopjon a hdd...
Jopofa ez a gksu is... majd hasznalom gedit-hez, nem szeretem a nano-t.
Mindjart kiprobalom, hatha megy ssh -X-en at, a RasPi-on is. Az jo volna. -
tvamos
nagyúr
Mit lehet akkor tenni, ha nem tudok belepni a gepemen a grafikus feluletre? Ugy ertem, elindul, elfogadja a jelszot, amjd megint ker a jelszot.
<ctrl><alt><F2>-vel elindult a terminal, be tudok jelentkezni, de x-et inditani nem sikerul... -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #28210 üzenetére
Hat igen... a sok allitgathatosagot, meg kenyelmet bealdoztak a sebessegert...
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #28206 üzenetére
Tenyleg bocs, de nem tudom. En csak feltelepitettem, es megy minden. (Valoszinuleg, ha nem menne, ugy hasznalnam.)
Peppermint alatt amugy igy van:
Terminalbol; xbindkeys
Grafikusan; menu-Preferences-Keyboard ShortcutsA touchpadet nem tudom, lehet-e igy beallitani...
Grafikusan; menu-Preferences-Keyboard and Mouse -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #28202 üzenetére
Nekem is volt ilyen, amikor unity-s ubuntura suszteroltam fol az lxde-t. Sot, a fenyero gombok se mentek.
Gondolom, a /home-ban a unity mashogy tarolja ezeket a dolgokat, mint az lxde, es amikor apt-gettel teszed fel az lxde-t, akkor megtartja a strukturat... vagy nem tudom. Ilyen okokbol telepitettem ujra a rendszert en is vegul. Tul sok mindennek kellett volna utana jarogatni.
Amugy a beallitasok kozott pont tegnap meg is talaltam a Peppermintben... -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #28194 üzenetére
Az jo! Orulok, ha tetszik! Ha szereted ezt a minimal dolgot, akkor oromod leled benne, de szerintem jobb, ha rogton Lubunut telepitesz.
(De a Peppermint OS meg ennel is jobb egy hangyaf..sznyival.)
(#28197) DrojDtroll válasza N0zer0 (#28196) üzenetére
Inkabb menj ki a szabadba! Ha nagyon sut a nap, akkor arnyekos helyre... kesobb nehezebb idot talalni ra! -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #28175 üzenetére
Az jo gyengusz gep! LXDE menne rajta szerintem jol. Ha felmegy, Peppermuint. Nekem Dell E4200-on van, hasit mint a villam.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #28138 üzenetére
Ennyivel szeretnem meg kiegesziteni a dolgot:
A PC-n smbclient -L //192.168.0.16 -U pi ezt adja vissza:
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.6]
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
IPC$ IPC IPC Service (raspberrypi server)
SAMBA Disk Raspberry Pi Share
print$ Disk Printer Drivers
pi Disk Home Directories
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.6]
Server Comment
--------- -------
RASPBERRYPI raspberrypi server
Workgroup Master
--------- -------
WORKGROUP RASPBERRYPI
Szoval, ha jol sejtem, akkor megy a SAMBA... de valamiert nem tudom mountolni. Igy probaltam:
sudo mount -t cifs //192.168.0.16/home/pi /mnt/pi -o user=pi
Utana keri a jelszot, de hiaba adom meg, ezt kapom:
Retrying with upper case share name
mount error(6): No such device or address
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs) -
tvamos
nagyúr
Bocs, ha ez OT, de hatha itt tobb szerencsevel jarok...
Szoval ez az en problemam.
Roviden, Raspberry Pi-on akarok SAMBA megosztast csinalni.
Azota kiprobaltam ezt is.
Ez lett az /etc/samba/smb.conf:
# Change this to the workgroup/NT-domain name your Samba server will part of
workgroup = WORKGROUP
# Windows Internet Name Serving Support Section:
# WINS Support - Tells the NMBD component of Samba to enable its WINS Server
wins support = yes
[SAMBA]
comment=Raspberry Pi Share
path=/home/pi
browseable=Yes
writeable=Yes
valid users=pi
admin users=pi
create mask=0777
directory mask=0777
public=no
De valami nem stimmel, mert amikor probalom ujrainditani a SAMBA-t, hibat dob.
/etc/init.d/samba restart
[....] Stopping Samba daemons: nmbdstart-stop-daemon: warning: failed to kill 2325: Operation not permitted
smbdstart-stop-daemon: warning: failed to kill 2333: Operation not permitted
. ok
[FAIL] Starting Samba daemons: nmbd failed!
Elnezest, a hosszu hsz-ert, csak reszeletesen le akartam irni, mi a tortenes. -
tvamos
nagyúr
A kovetkezo a gondom, egy GNU/Linuxos (RasPi+Debian) geppel:
- nics X, tehat csak shell van, abbol is csak 1, PC-rol PuTTY, Serial
- a hatterben kene futtatnom szkriptet
- a nohup nem adja vissza a promptot, fut az, csak nem tudok semmit beirni.
- nem tudok uj terminalt nyitni, mert nem csatlakozik, amig ujra nem inditom.
Van erre valami ugyes megoldas? -
tvamos
nagyúr
Eleg of-topic a kerdes... es lehet, nem ez a legjobb forum, csak olyan sok ember jar itt...
Szoval, adott egy Windowsos (Windows 7 Enterprise ) gep, meg egy Linuxos (GNU Linux embedded).
A Linuxoson persze nincs console.
SSH-val csatlakozom a Linuxos gephez. (putty)
Szeretnek log fileokat mozgatni a Linuxos geprol a Windowsosra.
Tudnatok javasolni nekem programot, amivel ezt konnyen meg tudom tenni? -
-
tvamos
nagyúr
Az mitol van, hogy mindig, ha elinditom a gepet, es eloszor nyitom meg a HDD-men levo ntfs particiokat, akkor keri a jelszavam? Hogy lehet ezt kikapcsolni? Nem szeretem ezt a finkciot...
(Peppertmint OS) -
tvamos
nagyúr
JAJJJ! Bocsi! Ez rossz helyre ment! No mindegy, itt hagyom, mert sok okos van.
Ez RasPi....Ha kiadom ezt:
nohup cat /dev/ttyAMA0 > SerialLog.txt
nem a jol mukodik.Azt szeretnem, hogy mikozben a terminalban nyomulok, loggolja a portot.
-
tvamos
nagyúr
válasz
fradi81 #27445 üzenetére
Erdekes volt, mert sem normal, sem compatibility modban nem bootolt. (Compatibility modban kibokte, hogy a pae a baja...)
Most feladom, mert holnap utazok, de tovabb keresgelek, mert kell valami az xp helyett.(#27463) Penty válasza CPT.Pirk (#27459) üzenetére
Vagy, ha itt is angolul tarsalognank... -
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #27452 üzenetére
Hat... azert win-en sem artana, ha neha elolvasna az ember a gep alott az uzenetet...
(#27457) Penty válasza CPT.Pirk (#27451) üzenetére
A Windows egyik előnye a Linuxhoz képest, hogy ott a beállítás-, hiba- stb. szövegek magyarítása 100% közelében van, míg Linuxon ez sajnos jóval kevesebb.
Igy meg sosem gondoltam a temara. Azert a win alapbeallitasokkal altalaban elindul. Linux alatt neha a wifi-vel is meg kell kuzdeni, hogy menjen. Erre sokszor lusta vagyok...(#27445) fradi81 válasza tvamos (#27444) üzenetére
Koszi! Toltom mar a telepitot. (Kicsit lassan csorog lefele. Gyengusz itt a net.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest