Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
A verified flatpak az egvilagon semmilyen biztonsagot nem ad, mert artalmas kod kesobb is belekerulhet az appba, hiaba egy a fejleszto es a koder.
Az összes repó, csomag, minden alá van írva, abba biztosan nem nyúlkál bele senki.
A usernek pedig nem olyan szoftvert kell adni, amirol reklamozzuk, hogy secure es kozben egy mozdulattal megsemmisitheto a vedelmi vonala, hanem olyat, ami tenylegesen biztonsagos.
Szerintem olyan nincs, hogy a kényelem és a biztonság ne mennének egymás rovására. Eleve nehéz azt definiálni, hogy mi a biztonság, és mi a biztonságos. Legfeljebb elvárható biztonságról lehet beszélni, ebből a szempontból a Flatpak szerintem jól működik. Ő a technikai felételeket biztosítja hozzá, azt, hogy ha pl. letiltod a hozzáférést a /home-hoz, akkor ahhoz nem fog hozzáférni. És én meg arra utalok vissza, hogy ezt ilyen könnyen nem tudod megtenni hagyományos csomagkezeléssel.
Egyébként minden védelmi vonal megsemmisíthető, ha a user elég ügyes hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest