- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Apple notebookok
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
Új hozzászólás Aktív témák
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Byga007 #1167 üzenetére
1280x1024-ben mekkora üzemi frekvencián (hány Hz-en) használtad a CRT-t?
Az LCD monitoroknak kivétel nélkül van több kevesebb bemeneti késleltetése. Ez azt jelenti, hogy a videokártya által kiadott jelet nagyon kicsi késéssel jeleníti meg a monitor. Autós játékoknál ennek nincs számottevő jelentősége, hisz csak ezredmásodpercekről (átlagos esetben monjuk kb 30 ezredmásodpercről) van szó. Inkább a nagyon pörgős lövöldözős játékokban tudja ez megnehezíteni a célzást. Ellenben az LCD monitorok többsége csak 60Hz-en üzemel, így aennyiben a CRT-n mondjuk 100Hz-en játszottál, az LCD-n észrevehető lehet, hogy picit kevésbbé folyamatos a játék (autóshoz szerintem elég a 60Hz). Ha nem volt még nagyon sokat használva a CRT-d, akkor megeshet, hogy színvisszaadásban alulmúlja majd a TN paneles monitor, de szerintem manapság elég ritka a nem "elhasznált" CRT. No meg azért FullHD-ben játszani lényegesen jobb élmény, mint 1280x1024-ben. Szerintem nem bánnád meg a cserét, de könnyen lehet, hogy rövid időn belül jobbra akarnád cserélni az olcsó LCD-t. Szerintem jobban jársz, ha eltöltesz egy kis időt piackutatással, megnézel pár monitort élőben, és egy kicsit több pénzből kicsit hosszabb távra tervezve választasz monitort. Ha kimondottan játékra kell, ajánlom figyelmedbe a 120Hz-es monitorokat (azt már nevezem folyamatos mozgóképnek), de ha például az igazán telt színek is lázba hoznak, érdemes lehet megnézni egy prémium paneles monitort. Mondjuk ezek már mind extrák, ellenben a DVI port így 2011 végén egy új monitor vásárlásakor alapvető dolog szerintem. Én főként emiatt nem venném meg az általad kiszemelt monitort a helyedben.
Szerintem az sem elhanyagolható szempont, hogy egy 19-es CRT kb 80-100 Wattot fogyaszt, míg egy 22-es ledes lcd 25-30 wattot.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Byga007 #1164 üzenetére
Attól függ, hogy elsősorban mire használod a monitort, és hogy milyen szempontok fontosak számodra. Játékra néhány szempontból jobb a crt. Szinte minden más szempontból jobban járnál az LCD-vel. Persze meg kell nézni működés közben, mielőtt megveszed...
(Mondjuk nagy hibája az általad linkelt monitornak, hogy csak analóg csatlakozó van rajta. Nem régiben tanultam meg saját káromon, hogy az milyen "fájdalmas" kompromisszummal jár. Túl is adtam azon a monitoron hamar.)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 22MK430H-B 22"-os IPS full HD monitor
- Acer KG251Freesync Monitor 24,5
- Eladó törött, sérült kijelzőjű Lenovo T22i-20 monitor alkatrésznek, teljesen komplett talppal együtt
- HP ZR30w monitor 30", 2K (2560x1600)
- Acer Monitor 27" WQHD 2560x1440 IPS kijelző, FreeSync, 170Hz, 1ms, kalibrált, 1 év garancia, HDR