- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nünüke1975
aktív tag
A felhősödéssel kapcsolatba válaszolt az LG.
"Sajnálattal olvasom, hogy hibát tapasztal készülékén. Az elküldött fénykép alapján kérem törölgesse át a képernyőt egy antisztatikus kendővel úgy, hogy a készülék ki van kapcsolva. Azért van szükség erre a műveletre, mert előfordulhat, hogy a készülék mozgatásakor elmozdult az úgynevezett diffúzor réteg a kijelzőben, ami a törölgetés hatására visszaáll a megfelelő állásba. Ez a réteg felel a fény megfelelő eloszlásáért a képernyőn. Amennyiben ez nem segít, kérem jelentse be a készüléket ügyfélszolgálatunkon keresztül a 061/5454-054-es telefonszámon. Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni"
Erre a válaszra nem számítottam[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nünüke1975 #98401 üzenetére
Ilyen választ a topikban is olvashatsz, IPS panel esetében segíthet, nem tudom, hogy nálad segít-e vagy sem. Többször írtam, hogy ez megoldás lehet. Egyébként bekapcsolva is lehet törölgetni, de akkor sötétben, hogy lásd, hogy sikerül-e a javítás vagy sem.Persze néhány percig legyen bekapcsolva. Nálam megoldás volt néhány TV esetében.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nünüke1975 #98403 üzenetére
Mikroszálas.
Úgy törölgesd, hogy "kitöröld" belőle, ez általában enyhén erős nyomással éred el majd fokozatosan enyhíted, 5-6 másodpercen belül változást kell tapasztalnod, feltéve, hogy ez a helyzet a te készüléked esetében is. A bevilágításon, tehát látod a ledeket, nem soka segít.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ovoid
tag
Figyelem a LG 55SM8600PLA 55" 4K Ultra árát régóta, de nem nagyon akar lefelé menni...
Mi lehet az oka? Van valakinek tippje?
Nem olyan nagy durranás az szerintem, hogy ennyire kitartsa az árát.A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
blakey
titán
válasz zolokas #98406 üzenetére
Te is megpróbálhatod átörölgetni, a képeidet elnézve leginkább az IPS Glow van jelen amin semmi sem segít maximum a jobb beállítás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
subset
senior tag
9 hónapja van a piacon, nagy esésre szerintem ne készülj.
Ahogy figyelem az árukeresős grafikonokat, kb. ezen az áron vagy nem sokkal ez alatt fogják kifuttatni.
Esetleg kupon napok, vagy valami egyedi akció keretein belül van esély jobb áron megcsípni.Használj Te is szabad szoftvert !
-
julius75
aktív tag
Nyáron olimpia....8 évvel ezelőtt 5 év garival vettem a pana plazmát.
Volt már hasknló az lg-nél? -
blakey
titán
válasz julius75 #98413 üzenetére
Igen, 2 éve így vettem, 5 év garival.
-
törölt tag
válasz castiels #98398 üzenetére
"Azt lehet csinálni amit ProEvoFan fórumtárs írt, neten megrendelni, ha bármi gond van vissza lehet küldeni 14 napon belül."
Azt remélem tudod, hogy erre semmi sem kötelezi a kereskedőket. Ezt addig fogják csinálni, amíg nem élnek vissza vele az emberek. Még csak 3 napon belül sem vagy köteles visszavenni semmit, ami bontott.
-
Valkűr
addikt
válasz #93187072 #98422 üzenetére
Híbás termékekről beszéltünk végig, nemde? A felképernyőt bevilágito led, az szintén gyártási, szerelési hiba! Egyébként olvass jobban utána, az elállás nem hiba miatt van, hanem mert nem tudtad személyesen negnézni az adott terméket.
Törvényi keretek közt, mit jelent Az elállási jog:
-Ez azt jelenti, hogy ha a vevőnk vásárlása után két héten belül meggondolja magát, vagyis úgy dönt, hogy a termékre nincs szüksége, az nem tetszik neki, jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphet a szerződéstől. Ekkor indoklás nélkül visszaküldheti a terméket a webáruháznak, ez pedig az e-kereskedőt arra kötelezi, hogy 14 napon belül térítse vissza a vételárat és (ha van) a szállítási költséget. A termék visszaküldésének költségei mindazonáltal a vevőt terhelik.iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
-Folytatatás;
Az elállási jog logikája az, hogy az interneten történő vásárlás esetén a vevőnek nincs lehetősége a terméket kipróbálni, kézbe venni, személyesen megvizsgálni, így ezt a jogalkotó a termék visszaküldésének jogával kompenzálja. Az e-kereskedőnek nincs lehetősége arra, hogy mérlegeljen, kötelező visszafizetnie a vevő által kifizetett összeget.
Fontos tudni, hogy a jog az Európai Unió minden tagállamára egyformán vonatkozik, a határokon átnyúló vásárlások esetében is.
Az elállási jog határideje minden esetben 14 nap, amely a termék átvételétől vagy a szolgáltatás esetében a szerződéskötéstől számít. Ennél a kereskedő csak a vásárlók szempontjából kedvezőbb feltételeket szabhat, például magára vállalhatja a termék visszaszállítását vagy megszabhat hosszabb elállási határidőt.iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
toto0569
addikt
válasz blakey #98402 üzenetére
Tegnap kipróbáltam a törölgetést...
Milyen szépen látszódott,hogy merre töröltem le a képernyőt...
Nekem is volt benne 4 világosabb csík függőleges és ívelt irányú.
Most,hogy olvasgattam a kendőzést,rájöttem ,hogy a saját nyomaimat látom a csíkokban.
Mikor megvettem letakarítottam az ujjlenyomatoktól.
Köszi a tanácsot,nekem bevált. -
asdf_
veterán
válasz #93187072 #98422 üzenetére
A 45/2014. (II. 26.) bontatlan és hibás termékekre vonatkozik. Azaz senkinek sem kell visszavennie a bontott TV-d, azért mert az neked nem tetszik.
Ja, nyilvan azert van benne a jogszabalyban ez:
25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
Ha a mukodesenek megallapitasan tuli hasznalatbol eredo ertekcsokenesert felel, akkor a tulajdonsagainak es mukodesenek megallapitasahoz szukseges hasznalatert nem. Ebbol adodoan kibonthatja es bekapcsolhatja.
Amihez nem ertesz, abban legyszi ne ossz eszt.
-
ovoid
tag
válasz kasata91 #98430 üzenetére
Köszönjük az infó!
Legyen benne sok örömöd!
Ne tesztelgesd, nézd!
Nekünk most egy 8100-as van, természetesen, felhős.... De! Este egy kicsit kisebb fényerővel nézzük, és kész is.
Végig olvasva fórumokat, az lenne az ideális, hogy nappalra egy Nanocellást, sötétedés utánra meg egy OLED-est kellene venni, hogy be ne éghessen a drága, a nappal szükséges nagyobb fényerő miatt
De ha valaki bajba van a dagadó pénztárca miatt, úgy láttam, hogy van Nanocellás Oled árban is...
Amúgy meg látom, tesztelget itt mindenki, mindent....
De olyat csinált már valaki, hogy egymás mellé tette a kiszemelteket, de úgy, hogy közöttük van egy ablak, amin kinéz valami bszott jó kamera, és az küldi be a képet? És néha az ablakon, az ember is kinéz. Nem csak az ips-t bambulja
Mindenféle agyonszintetizált képeket neveznek tesztnek. Vicc. Közben az eredeti anyagra rá sem lehet ismerni. Miért jó az ha a béka segge pirosabb, mint az őserdőben, élőben?
Az átlag műsorszórás, meg alig haladta meg a detektoros idők szintjét....
Tíz év múlva talán odaérnek, mint a mostani tévék tudásaMás.
A tunerekkel nem leszünk gondban ezzel az új földi szabvánnyal?A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
A hálószobánkban van egy 4 éves LG 32LF632V, a képe szép, azonban brutál lassú a menüje. Főleg Plex-Netflix-HBOGo megy rajta, és kb minden gombnyomás után 3-4 másodpercet várni kell, mire megtörténik az adott parancs.
Tavaly hirtelen felindulásból vettem egy 32LK6100PLB-t helyette, ami ugyan gyors volt, de a képminőség kategóriákkal rosszabb, igazi budget "csak adjon képet oszt jóvan". Próbáltam kalibrálni, nem lett sokkal jobb, ráadásul ormótlan kávája is volt az előző vékony eleganciájával szemben.Közben megjelent az újabb modell ismét, de szkeptikus vagyok, hogy vajon a tendencia szerint egy még szarabb panel került-e bele, vagy megközelítheti a régi tv-m képminőségét?
Esetleg hagyjam a tv cserét és tegyek egy külső okosító eszközt a mostanira, amitől gyors is lesz és a képe is jó marad? Ha ez a jobb út, akkor mit javasoltok?
A Plex és a 32" fontos, a lakásban több LG tv is van, így nem tudok Kodira áttérni. Nagyobb tv pedig nem fér el.
Köszi a tippeket
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
blakey
titán
válasz Mosqu!to #98432 üzenetére
A menü sebességén esetleg egy gyári visszaállítás segíthet, ha nem akkor külső lejátszó. Ebben a méretben a TV-k egyre sz@rabbak.
-
mrmft
senior tag
LG 43UM7600PLB-rol meg tudna mondani akinek ilyen van, hogy mennyire PWM-es a kijelzo?
Amit UM/UK modellbol lattam attol eddig kifolyt a szemem olyan szinten vibral, de ez mind kisebb modell volt. Ha latni nem latod, igy meg lehet nezni: homolog feher hatternel viszavett hattervilagitassal, pl. mobil kamerajan keresztul nezve csikozik-e a kep, igy konnyen kideritheto. Koszonom. -
V8engines
tag
válasz Mosqu!to #98432 üzenetére
Szia!
Én tökéletesen meg vagyok vele (kopp-kopp!!!).
2015, de TV-t nézni, meg hogy monitorként szolgáljon, nekem tökéletes. A helység sem nagy, így hát pont ideális.
Lassú, ja. Én leginkább bekapcsoláskor veszem észre, ha épp HDMI-t szeretnék váltani. Ezt megértem, engem is zavar ha hirtelen felébresztenek. Utána már barátok vagyunk.
Örülök hogy a múltkori rejtélyes problémája is elmúlt, hogy képbeállítás után (háttérfény és minden), újabb bekapcsoláskor az értékek kúsztak fentebb. -Igen, én voltam.
Azóta nem szívat, hogy az ajánlott videókkal "bekalibráltam".
De tényleg rejtély, mert sosem használtam az "okosítós" dolgokat, mind ki volt kapcsolva.
Szerintem csak influenzás volt. -
petrosilov
tag
Sziasztok!
Új TV-ket nézegetek (célszerűen a Telekomos kínálatból ha lehet, a részletek miatt)
49SM8200-ra gondoltam először, de látom ezzel itt sokan nincsenek megelégedve. Jobb választás lehet az UM7450-es sorozatból valami esetleg? Vagy maradjon a képcsöves JVC?
-
subset
senior tag
2 hónapig néztem egy pwm mentes tv-t (be lehetett úgy állítani hogy az legyen)
A mostani SM8610-esem esetében tartottam is tőle - ez ugye pwm-es.
A legnagyobb meglepetésemre, igaz nem vagyok különösebben érzékeny rá, de semmit nem veszek észre ebből.
Sőt még kíméletesebbnek is érzem az előzőhöz képest...
Ez lehet, hogy annak tudható be, hogy itt prémium a képminőség,
simább, sokkal emészthetőbb a képe az elődhöz képest ami csak egy mezei belépő modell volt. Megdöbbentem a különbségen mikor ezt bekapcsoltam...
Illetve kukk sötétben ha csak a tv megy, a "szemkímélő" funkciót is bekapcsolom ez is hozzátesz a "nyugtatóbb" tvzéshez nálam....Ez mind az én meglátásom, tapasztalásom, nem tudom Te mennyire vagy szenzitív ezen a téren.....
Sony-éknál tudtommal nincs pwm...
Ár/értékben mondjuk nem veszi fel a versenyt a 7600-al, de nem egy rossz tv [Például][ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
mrmft
senior tag
válasz subset #98439 üzenetére
Elegge erzem, a szemkimelo funkcio nalam semmit nem hasznalt, jelenleg minden kepjavito kikapcsolva. Igy ugy ahogy elviselem, ha 1-2 hete mar nezem. Ha van egy nagyobb kihagyas (napok), utana ujra par perc utan mar konnyezik es eg a szemem. Szoval ezt hosszu tavon nem eroltetnem.Sotetben nem is nezem, mindig van feny a szobaban. Minel lejjebb van a fenyero, annal inkabb irrital.
A Sony adnroidos, a kepbeallitasi lehetosegek nagyon hianyosak az LG ISF modjahoz kepest.
Valamint a mostaniban van Dolby Vision is, arrol sem szeretnek lemondani. Ez is csucsmodell volt anno ebben a meretben. -
tdunker1986
újonc
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy LG 49 UM7390PLC típusú smart tv-t. De sajnos az optikai hang kimeneten küldött jel akadozva jelenik meg az 5.1 -es Samsung HT-DS900 házimozin. A régebbi Samsung Led TV -vel és az Asus médialejtászóval viszont tökéltesen muzsikál. Az összes lehetséges beállítást végigpróbáltam a TV-n, PCM, Áthaladásos, Automatikus, szóval mindent, de nem hozott megoldást. A készüléket kicseréltettem az Edigitallal, de az Új TV sem hozott változást. Van esetleg valakinek valamilyen ötlete a problémára?
Köszi
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!Lecseréltem a tévém 60UJ6307-ZA-ról 75UM7000PLA-ra. A csatorna listát kiexportáltam a régiről, visszaimportáltam az újra. tök jó minden, kivéve az mtv1-mtv2 és a duna. ott semmi nem jön be,csak a nincs jel kiírás. mit csináljak?
-
tutyinéni
csendes tag
válasz konigjanos #98442 üzenetére
ÖRÜLJ...
-
subset
senior tag
válasz konigjanos #98442 üzenetére
....hát lehet, hogy nem úszod meg az újrahangolást és csatornarendezést.
Mondjuk én pont a migráns1 és migráns2 csatornák miatt nem izgulok annyira, "shift+delete" jár nekik így is egy hangolást követően ![ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
Partizan182
senior tag
válasz body007 #98446 üzenetére
Mi megoldottuk, sem a tévébe sem a falba nincs bedugva a set-top box. Amikor gyerekeim nagyszülőknél nagyritkán tévéadást látnak teljesen le vannak nyűgözve a reklámoktól (Youtube-os "5 másodperc után skip" fajtán kívül nem látnak ilyet), meg, hogy nem kell HBO-n / Netflixen / Plexen kiválasztani mit akarnak nézni, csak "jön" magától. Volt pár értetlenkedés, hogy mi az, hogy nem lehet a következő epizódot betenni, mert más műsor jön.
-
törölt tag
válasz petrosilov #98437 üzenetére
Bárhogy nézegetem, a 7450 ugyanaz, mint a 7100, csak az utóbbihoz nem adnak Magic Remote-ot. Az árkülönbség pedig több, mint a MR ára. Én 65-öst vettem tőlük, nagyon pici bevilágítás van ugyan, de a régi (47LD750) sem volt külömb.
-
petrosilov
tag
válasz #03969024 #98448 üzenetére
Nézegettem én is, elég kevés különbség van: távirányító, más talp, 4K Active HDR, aztán ennyi kb.
https://www.zkelectronics.com/comparetv/lg-55um7450pla/uk/lg-55um7100plb/uk/ -
Tigerclaw
nagyúr
Megjött az Apple TV app az UM szériára is egy OS frissítéssel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest