- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior
senior tag
Szia.
Bementem a Euronics-ba ugy hogy 400k-ért veszek TV-t. Vittem anyagot és hát az LG-vel nem voltam elégedett. Srác aki bent volt próbált győzködni. Mondtam neki most is LG van de a 4 éves TV jobban van összerakva. Szóval elhoztam egy samut. Szép feketével és local dimming-el. Ez van. Nem mindegy hova rakok cirka 400k-t. Ettől függetlenül szeretem az LG-t de ahogy itt írták a fórumban az idei év nem sikerült olyan jól.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!tudna vki segíteni?A tv egy UH610V web os.
Kitöröltem a wifi kapcsolatok közül az 5g-s kapcsolatot.
Vhogy vissza tudom állítani mert sehogy nem tudom megkerestetni vele.
vagy csak a gyári visszaállítás segít!?
köszönöm! -
Toth_Jani
őstag
válasz V8engines #87697 üzenetére
Ha már nagy felbontás én ezt a 8K-s videót néztem meg a tiéd után.
[8K Video]
Hát mit mondjak a gépem a FHD videókat 5-10% proci terhelés mellet viszi, ez úgy megfogta hogy majdnem állóképek sorozata lett.
Tudom a TV-ben célhardver van, de azért egy 8K-s TV-ben valami brutális proci lehet. -
ftamas0201
senior tag
válasz Toth_Jani #87705 üzenetére
8k-ra téve brutál Nekem is állókép lett, hang ment, de kép nem haladt Nem beszélve arról hogy ezekhez már nem igen elég a 40-50 megás net, itt már van adatfolyam rendesen. TV-n viszont 4k-ban is brutális látvány ez a videó is.
Téli olimpia 4k-ban lesz közvetítve, de szokás szerint a mi médiánk sajnos a FullHD-t is csak köhögve szolgáltatják nem hogy 4k, majd keresek valami 4k streamet hogy megnézzem milyen különbségek lesznek tv adásban. -
Márton
nagyúr
válasz ftamas0201 #87706 üzenetére
"TV-n viszont 4k-ban is brutális látvány ez a videó is"
Aha, mivelhogy a snittek többsége felnagyított 4k, vagy még az se
nézd csak 1:1 crop[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ftamas0201
senior tag
válasz Márton #87707 üzenetére
Mit vársz, rengeteg 4k videó meg fulldr-ről van nagyítva Ettől függetlenül jól e tudják adni, és viszonylag jól meg is tudják jeleníteni az egész körítéssel
Ezek a technológiák még gyerekcipőben járnak, vagyis inkább a tartalmak, a technológia fejlődik, 4k, 8k, már a franc tudja min gondolkodnak, de a tartalom soha nem fogja a lépést tartani ezzel mert lehetetlenség.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz ftamas0201 #87708 üzenetére
mit várok, akkor már normális 8k dslr timelapse-okat, ha nincs pénzük valós 8k kamerára
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ftamas0201
senior tag
-
Márton
nagyúr
válasz ftamas0201 #87711 üzenetére
akkor meg visszatérünk az eredeti problémára: minek töltenek fel ál-8k videókat a yt-ra ha úgysincs min nézni? pazarolva tárhelyet, sávszélességet, ember idejét (pl. enyémet)
-
V8engines
tag
válasz V8engines #87709 üzenetére
Pffff!
Nálam már kapásból megdöglött 1440-nél. Kiírta hogy próbáljam később. Talán miután lecseréltem a rendszereimet, úgy érthette.Viszont 1080-ig nekem tökéletes. Ilyenkor amúgy mindig kíváncsi volnék, milyen lehetne, nem színtévesztő szemekkel (vagy aggyal?).
De ez mégiscsak jobban tetszett. [link]
-
Elims
veterán
válasz dave0825 #87683 üzenetére
Akármilyen szutyok lg,a youtube hdr videók penge élesek és gyönyörű szépek!Még a feketék is! :-)
A többi szín mellett nem látszik a bevilágítás.
Ha ilyen lenne minden műsor nem váltanék oled-re,teljesen fölösleges lenne (nekem).Zoli bácsi: A pendrive gondod nem lehet,hogy az usb sebességéből adódik?Serviio/plex-szel is olyan?
V8engines: "...nem is értem az már minek..."
Mondjuk ps4 pro-hoz. :-)
Szerk.: Apropó..plex.Ezzel csak úgy lehet filmet nézni tv-n,hogy előtte megadom a mappákat?
Gondoltam megadok egy winchester-t és ami majd azon lesz csak kiválasztom a tv-n.
Ezután jött rengeteg másolgatás(?),stb.Miért?És mit másol hova?
Nem foglalkoztam vele és leállítottam,majd csak a film mappáját jelöltem ki,így már jó volt,de minden filmezés előtt ezt kell majd csinálni?
Samsungnál csak ott volt a ps3 media server és annyi.Abban beléptem a winchester-be,film mappába és indítottam a filmet (mindezt a tv-ről).[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok új Tv vásárlás előtt vagyok, ezeket néztem ki magamnak:
LG 32LF5800
LG 32LF632V
LG 32LJ610V
Mi a különbség ezek között?
Szerintetek melyik éri meg legjobban?Fontos hogy smart legyen, full hd
Screen mirror mindegyik tudja?
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
ftamas0201
senior tag
válasz nesh_019 #87719 üzenetére
LF (mint ahogy az összefoglalóban is látod) 2015-ös modellek, használtan tervezel televíziót vásárolni? Ezek már nem igen kaphatóak.
Az összes közül az LG 32LJ610V ami új, szerintem bárki ezt ajánlaná, a többi már talán elavult, nincs frissítés sem a rendszerre valószínűséggel.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz nesh_019 #87719 üzenetére
Az első kettő már kifutott, legalább három éves konstrukció. Igazából szerintem a FHD paneleket már sokat nem fejlesztették, max a Web os rendszert kalapálták, viszont itt még az újabb LJ szériában is kétmagos processzor dolgozik, így eléggé lusta a SMART. Ha igazából jól használhatót akarsz ilyen téren akkor érdemes elgondolkodni az UH vagy főleg az UJ sorozaton, mert itt már 4 maggal kellőképp gyors a rendszer igaz ezek UHD (4K) felbontásúak és nagyobb panellel gyártják őket, de nem kell tőlük félni. Persze picit drágábbak, de ha elfér nem fogod megbánni.
Ha mindenképp a FHD kell és 32", én a 32LJ610-re voksolok mert legalább 3.5-ös WEB OS fut rajta.[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
válasz ftamas0201 #87720 üzenetére
Én csak az LF632-t tudom ajánlani, mert az van. Nyilván lehet jobb a többi, semmiképp nem vitatom.
-
Elims
veterán
válasz Zoli-bácsi #87718 üzenetére
Lehet,hogy kevés az adatátviteli sebesség a pendrive és a tv között(?).
Próbáld meg a serviio-val.Számítógépre telepíted ezt a serviio-t,majd a tv menüjében (ahol a bemenetek között is tudsz választani rámész a serviio-ra.
Így böngészhetsz a számítógéped winchester-e(i)dben és a filmre rányomva megnézheted a tv-n mindenféle másolgatás nélkül. -
ftamas0201
senior tag
válasz Zoli-bácsi #87724 üzenetére
Elég ha egy hálózaton vannak. A plex csatlakozik full online, itt ha nincs is net a routeren az se gond, lényeg hogy a tévé és a gép egy belső hálózaton legyen. Serviioban beállítod a megosztandó mappát (ahol a filmek vannak) Beolvassa, metaadatokban beállítod a magyar nyelvet hogy azért ne kelljen sakkozni ha nem tudsz nyelvet (mint én ) és utána miután a jobb felső sarokban abbahagyta a beolvasást (film mennyiségtől függően ez pár percet igénybe vehet)és mehet is a filmnézés. Legegyszerűbb módja a filmezésnek, én évek óta csak ezt használom.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz ftamas0201 #87725 üzenetére
Tudatlan vagyok, nem is hallottam még erről.
És ezt a "szinkronizálást" minden ki-be kapcsoláskor eljátssza? Vagy ha egy filmet már beolvasott, akkor utána azt egyből kezeli? Nincsenek akadozások, jó minőségű, stabil a lejátszás?
-
pjen
félisten
válasz Zoli-bácsi #87726 üzenetére
Nem ,csak egyszer szinkronizál,vagyis autómatán frissít,de az egy pill.Ha jó a net nem akadozik.Van topikja is.
[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
Tőlem tudatlanabb biztos nem.
Olyan dolgokat olvasok itt, csak pislogok. Sokszor elolvasni alig tudom. -Nem azért mert nem látok.
-
ftamas0201
senior tag
Jó pap is holtig tanul
Minden indításnál nem csinálja meg, ha van új tartalom akkor azt intézi, de a metaadatokat és a többi filmet nem bántja, csak ha ráklikkelsz a kényszerített frissítés gombra a programban Én még nem találkoztam akadással DLNA-n keresztül, 4k HDR is zökkenőmentesen megy.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz ftamas0201 #87729 üzenetére
Én meg hogy untam már másolgatni a pendrájvra amikor 10-20 gigás FullHD filmeket akartam nézni.
Köszi az infót, ki fogom próbálni.(#87727) pjen Szintén köszi.
-
kari58
csendes tag
Sziasztok. LG 49UJ6307 tv van. tud e valaki megoldást a hang beállításoknál ,hogy a háttér zaj, zene ne legyen olyan hangos ,lehet e állítani ?? nézem a filmet és vagy a háttérzene vagy a " csatazaj " olyan hangos lesz hirtelen ,hogy majd ki esek az ágyból. Ja tudom nézzem karosszékből Lehet hogy nem lehet állítani de megkérdezem tőletek. Köszi.
-
pjen
félisten
válasz Zoli-bácsi #87730 üzenetére
Az 1.1 verzió letölthető a topikjából,ingyenes.Újra indítás után lesz teljesen magyar.
[ Szerkesztve ]
-
kari58
csendes tag
válasz ftamas0201 #87733 üzenetére
Köszi
-
OCTAMD
őstag
Sziasztok!LG 32LS5600 ,azon a nagy hengeres 82uF-os kondin mekkora egyenfeszültségnek illene lennie működés közben ha teljesen oké minden?310V van ott,de mintha olvastam volna,hogy 380V körül illene lennie.Táp zárlatos lett cseréltem egy diódát és egy FET-et,működik is látszólag jól tegnap óta.De ezt a PFC dolgot nem vágom
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
Müszi
senior tag
válasz OCTAMD #87736 üzenetére
Üdv neked!
Ha a graetz egyenirányítón lévő puffer elkóra gondolsz, akkor ott mindenkor a bejövő váltó kapocsfeszültség gyök kettő szeresét kell mérned természetesen egyenben. Azaz pl. 240V-nál kb. 340V-ot. Két utas egyenirányításnál persze a fele van egy kondin, de akkor kettő is van belőle.
Szerencséd, hogy csak ennyi alkatrész pusztult. Azért nézd át rendesen a forrasztás oldalról is. Hajlamos perforálódni a nagyobb hőtágulásnak kitett részeken és a fáradtnak látszó elkókat is cseréld mindenképpen.[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
Sziasztok!
LG 32LJ610V, ezen szeretnék m3u-s műsorokat nézni. Be van fizetve a szolgáltatónál, a PC-n tudom nézni. Kérdésem az elenne, hogy TV-n hogyan tudnám nézni? Valamit, hogy a WebOS 3.5 milyen rendszer, Linix, Android vagy valami egészen más, mert a (rendszertől függő) VLC-t szeretném telepíteni rá.
Köszi ha valaki tudja a választ.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
Müszi
senior tag
válasz ftamas0201 #87740 üzenetére
Az az igazság, hogy sajnos ritkán fordul elő ilyen egyszerűen és olcsón javítható hiba manapság. Az esetek többségében komplett egységet kell cserélni és akkor van egy tetemes beszerzési költség.
A tápegység és háttérvilágítás hibáknál fordulhat elő egyszerűbb javíthatóság, utóbbinál viszont a szétbontás macerás nagyon. -
OCTAMD
őstag
Én 446Ftból javítottam meg a táppanelt.
Hibátlanul működik 2napja látszólag.
Annyi,hogy ez a PFC kör lehet nem jó rajta,bár hibát nem mutat.
Kínából komplett panel 7000Ftért van új,csak 1 hónap
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
Müszi
senior tag
válasz OCTAMD #87743 üzenetére
Annyinak biztosan nem kell lennie. Max 400V-ra kalibrált kondi (ritkábban 450-es) általában és mint írtam 340 voltnál nemigen van ott több. Teszteld még és, ha ok. rakd össze. Ha nincs meg mi okozta a hibát rendeld le a tápot, bár hálózati túlfesz is lehetett mert alapból nincs benne ilyen védelem.
-
Márton
nagyúr
nem is gondoltam volna, hogy ekkora szakik járnak ide
jó tudni!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Pityusz75
csendes tag
Üdv Urak!
Találkozott már valaki olyan problémával,hogy egyszer csak az u.gy. távirányítóval (2db) nem lehet vezérelni a TV-t,mert pl a csatorna váltásnál a felfelé gomb megnyomásakor,elkezd pörögni a csatornák száma folyamatosan.Ugyan ez van a hangerőnél is!
42LA660S a TV típusa. A magic távirányítóval működik!
Ötlet?
C16,C+4,C64,C128,Atari 1040 STE,Amiga 500,Amiga 600,Amiga 1200+Blizzard 030-128 MB,Amiga 1200+Blizzard060-64MB,Lehet dilis vagyok.... :D
-
Müszi
senior tag
válasz Pityusz75 #87746 üzenetére
Táv hiba. Az Mr hangerő és csat. váltó gombjai is infrán adnak jelet. Ha azzal jó, a sima táv a problémás. Mobil kamerájával nézz rá az infrájára mert valószínűleg gombnyomás után is adja a fényjelet. Próbáld óvatosan szétbontani és alkohollal átpucolni.
[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
Köszönöm!
Erre én is szándékoztam volna kitérni. -
ftamas0201
senior tag
Áhhá, vágeszolom.
És ezek a kínából rendelt panelek mennyire megbízhatóak? Megmondom az őszintét, imádom a tévéket meg minden ami elektronika, de laposat még soha nem láttam szétszedve, révén "ha besz*rik dobd a kukába" és nem tűnik igazán bonyolultnak lecsavarni azokat a kis paneleket ottan
Mert hát lássuk be, tényleg 50-70ezer amivel riogatnak meg a 7-8ezer között van különbség jócskán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest