Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dare2Live

félisten

válasz joysefke #8 üzenetére

Én nem látom, hogy lehetett volna hude jobban csinálni.

1 Mert rvesek megeszik. ld lent.

2 Az iparág felé nem sumákolt. Nem is kellett. "Tudtuk" A rvesek felé igen. Mert ld 1et. Én ahogy leírtam nem látom, hogy várt volna az utolsó pillanatig sött az ellenkezőjét. Mindent elindított már 2021ben. Az hogy az első termék 2024ben lesz belölle az iparági sajátosság. Az első HNA EUVt 2023 végén szállította le ASML. 2021ben lett megrendelve. Majd 2025 végén, 2026ban lejön az első termék a szallagról. Ennél hude gyorsabban nem lehetett.

"Miért kamuzta eddig negyedévről negyedévre be hogy látja már az alagút végét jön a fellendülés"

US tőzsdei cég CEOja. Ezt várják el, ezt kell tennie, ezt várják el a rvesek. Mit mondjon amit az iparnak? Álljon ki és mondja el, hogy irtózatos nagy gond van, totálisan lemaradtunk, versenyképtelenek vagyunk... Ezt?
    Utána, hogy van tervem 3év+ múlva TSMC gyártja az intelt mert a mi gyártás technologiánk versenyképtelen és 6-8év mire újra mi gyárthatunk magunknak mert annyi idő mire a gépek beérkeznek, felfut a termelés és minden egy vagyonba kerül és ezért kell a foundary ami megint bődületes pénzt fog elnyelni. Az iparágnak "elmondta". Még én is összeraktam. De ilyet nem lehet kiállni és elmondani.
    Nem 6-8év hanem egy "rossz" negyedév után pánikol a felső vezetés, rvesek dühöngenek.

"A 15%-os leépítést miért a negyedéves jelentésre igazította?"

Teljesen általános. Jön a rossz Qx és jön a bejelentés, hogy vágunk. Nem véletlen megy így.

"gyanítható, hogy fűnyíró elv szerint fog menni"

Gelsingert láthatóan erősen félreismered... és már a bejelentés alapján sem. pl marketing részleg kb teljesen felszámolódik. IDM részleg szent tehén....

"Az is egy opció lett volna, hogy fablessként mennek tovább"

Ezt egyrészt etesd meg a rvesekkel miközben 2020ban már beindult Bobbal a foundary vonal ami megigért mindent, másrészt mire az első chip lejön TSMCnél az 2024 és TSMCnek most 2024ben is intel igényeit nézve töredék kapacitása van azaz tovább kell tolni az intel 7... vonalat. Lehetett volna fizetni TSMCnek, hogy 2026 utánra huzzon fel gyárakat, HNA EUVvel intelnek... de úgy döntöttek, hogy inkább maguknak huzzák fel. Az IRAval rakás ingyen pénzt is kapnak.

" jó időben helyes döntésket hozni és azt ténylegesen végrehajtani már sokkal nehezebb"
    A tervénél én hude jobbat nem tudok. A végrehajtásban biztos voltak hibák lehet át lehetett volna verni rveseken pl hogy akkor 2022ben nincs osztalék de miközben a rves azt látja, hogy dől a pénz és a Q1 is hude jó lett nehéz.

más: Ahogy látom jelenleg minden az IDM HNA EUVre van felrakva. Az viszont majd 2026ban kezd beindulni érdemi-minimális :) profit először 2027es év után fog hozni. Addig viszont IDM csak nyeli a pénzt. Ha beindul, jól sikerül intel újra az élvonalba kerül gyártástechnológia vonalon. Ez ~2030ra újra top pénztermelővé változtathajta az intelt. Addig viszont ki kell húzni. És a gyeplő a nagy rvesek tarják és nincs kizárva, hogy leválasztják az IDMet és ha Gelsingernek új ceonak azt mondják az legyen azt fogja levezényelni.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák