- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Na kéremszépen ezt a romot választottam : AospExtended-v6.5-TB8703-20190531-1623-UNOFFICIAL szépen felment a hozzávaló : open_gapps-arm64-9.0-nano-20210108-l és semmiféle telepítést nem enged tárhely hiányra hivatkozva 16/5.25 GB a használt.
Még egy képernyő mentést sem.
Hol van a bibi?Segítséget kérek.
-
Beni2360
félisten
válasz
<Adamsky> #497 üzenetére
Hát nekem sem a gyári ROM van rajta már régen lecseréltem. és Mégis a 3. kártya ment gajra benne. Volt olyan ami megállt 20% formatálásnál és ennyi. Most egy crRoid ver 4.7.2 Android? 8.1.0 van rajta. valami másik ROM ajánlat?
Most a Gplay törlésnél a frissítést törölt vagy vissza állította eredeti módban és minden megy.
Bele raktam egy 32 Gb SAMSUNG EVO-t hozzá rendelve és 60 GB-nak + a belsőt csinált magának, úgy hogy a fele az SD kártyának tele van de csak virtuálisan. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Beni2360 #486 üzenetére
Ez - tapasztalatom szerint legalábbis - a menthetetlen kategória. Ilyenkor nyugodtan nyomhatod a fr.-t. Gyári rendszer? Én a második (v. harmadik?) nem gyári ROM-al és egy 64 Gbyte-os Samsung kártyával használom már nagyon régóta problémamentesen (értsd: nem "eszi a kártyákat")
-
Beni2360
félisten
-
-
Beni2360
félisten
Hát nem is tudom mit kezdjek. Tegnap megnyitom a tabot és egy csomó app eltünk. Nagynehezen rájöttem, hogy az SD kártya meghalt. KUKA semmi nem ismeri fel sehol és mivel egybe volt fűzve ezért sok ap eltűnt. A fő tárhely majdnem tele van és még frissíteni sem tud. letöröltem sok appot de mindig vissza visz , hogy töröljek. A messengert sem frissítette , letöröltem de már nem telepíti vissza.
Takarításokat már csináltam.
Valahol a mélyben benne vannak az eltünt appok és azért nem meg a frissítés? Tettem bele másik SD hozzá fűzettem.
Mit kellene csinálnom? 8.1.0 droid van rajta. -
<Adamsky>
nagyúr
"Pár hete feltettem az AospExtended ... "
Van olyan bluetooth-os cuccod, ami aptX-et támogat? Ha, igen, megnéznéd kérlek, hogy működik-e ezzel a ROM-al?#483 Breki
"Hogy lehet beállítani a tableten ... "
Esetleg próbálkozz ezzel. Sajna a Drive (alkalmazás) túl egyszerű (primitív) ahhoz, hogy más letöltési helyet adhass meg benne, ezért a Download mappa helyét kell megváltoztatni. -
Breki
veterán
Sziasztok
Hogy lehet beállítani a tableten, hogy google drive-ról az sd kártyára mentsen?
Ezt szeretném lementeni, de alapból a belső tárhelyre kezdi, ott pedig nincs elég hely.
[link] -
vacs
Topikgazda
Sziasztok.
Pár hete feltettem az AospExtended android 9-es szoftverét.
Hibát nem találtam, gyors, stabil, wifi, bt működik és van egy csomó hasznos extra beállítás is.És a topik összefoglalóba is tettem új letöltési linkeket!
-
bil
tag
válasz
Beni2360 #474 üzenetére
Köszi az infót Neked is!
Egyelőre maximálisan elégedett vagyok a LineageOS 17.1-gyel (Android 10).
Utánanéztem az összefoglalóban írt custom romoknak, és őszintén nem igazán jöttem rá, mi a különbség köztük. Nyilván ki kellene próbálni őket, de mindegyik azt írja, hogy stock android experience stb. bullshitek.
Valaki, aki képben van, össze tudja foglalni 1-1 mondatban, hogy mi az előnye ezeknek? Akár egymáshoz képest? Vagy hogy mi alapján válogasson ezek közül az ember.
LineageOS, AOSP, crDroid, PixelExperience.
Ez utóbbi gondolom a stock Google Pixel hasonmásverseny győztese, de a többi kb. ugyanazt írja magáról. -
bil
tag
Sikerült, minden szuperül működik egyelőre.
Köszi a segítséget és a penge leírást!
Ez alapján remélhetőleg akkor az OP3 is menni fog, pláne, hogy az hivatalosan LineageOS supported device, ellentétben ezzel, és ez is szépen muzsikál. -
<Adamsky>
nagyúr
Hááát.... nekem a 10-es (szept. 6.) van fenn. Előtte egy 9-es crDroid volt.
Üzemidőben talán (de ezt sajna számokkal nem tudom alátámasztani) jobb a 10-es, és működés közben nem is tapasztaltam semmi galibát. Viszont újraindítást követően elő-elő fordul, hogy nem látja az SD-kártyát (ilyenkor egy ki-be kapcsolás segíteni szokott) és/vagy csinál egy ilyen soft reboot-ot (magától) és akkor lesz jó. -
bil
tag
TWRP felment, csináltam egy full backupot a gyári FW-ről, most már csak azt kellene eldönteni, hogy mi menjen rá.
XDA-n már van Android 10-es:
[link]
Valakinek van már tapasztalata ezzel? Még a 9-es is jó lenne, de visszább nem mennék, csak ha nem stabil a 9-10. Mit javasoltok feltenni?
Az OpenGapps-on már lehet 10-hez Gapps-ot leszedni. -
bil
tag
Én mostanában fogok nekiállni, mert a gyári 6.0-s android már kicsit régi. (TB-8703F)
Számítok a segítségetekre, ha esetleg elakadok.
Tehát egyelőre nincs semmi kérdésem, de ha van valami, amit mindenki elront, vagy már nem úgy van, mint az összefoglalóban, akkor azt írjátok meg pls.
TX!
Eddigi tapasztalatom csak rootolásig terjed egyéb telókon, de Másik OS-t még sosem tettem fel. Hamarosan visszajön a szervízből az OP3-am, arra is Lineage-t szeretnék tenni, és ez lesz annak a főpróbája. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gabesz87 #465 üzenetére
Szerintem Te belefutottál abba a hibába, hogy egy belső tárhelynek megformázott SD-kártyát kivettél (régi 32 Gbyte-os), majd a helyére betetted a hordozható tárhelyként formázott új kártyát (128 Gbyte-os). Így minden olyan program, ami kinn volt a régi kártyán, "ment a levesbe".
Ha, "hordozható tárhelyként" van megformázva az SD-kártya (FAT32), akkor lehet kiajánlani kb. bármilyen operációs rendszernek, mint MSD (mass storage device) eszközt. Viszont, ha belső tárhelynek, akkor nem szabad kivenni a kártyát (nincs is értelme, mert Windows alól semmit nem fogsz rajta látni). Belső tárhelynek formázott kártyát egyébként - ha az benne van a tablet-ben - a Windows "intézőjében" meg kéne tudj nyitni (MTP protokoll), és másolnod is kellene tudni rá. Hogy nálad ez utóbbi miért nem megy, azt nem tudom. Talán mert már a rendszer kicsit "szét van esve". Lehet nem ártana neki egy factory reset ...
Egyébként, ha van normális router-ed - ne adj' Isten 5G-s wifi-vel - akkor ne vacakolj kábellel, hanem told át wifi-n (indítani kell egy ftp szervert a tablet-en, ilyet már sok fájlkezelő tud) az átmásolandó fájlokat.Más: Én is belefutottam a "sahara_rx_data:237"-es hibaüzenetbe. Nem tudnám megmondani, hogy mi segített, ill. hogy mi lehetett a hiba oka, de utóbbi esetén valamilyen Windows frissítésre tippelek, mert ez nekem legutóbb (igaz hónapokkal (évekkel?) korábban) még működött. Végül a laptop-on sikerült összehoznom a dolgot nagy kínkeservvel (lehet ha most próbálnám megint nem menne). Talán ez a driver segített, de ez se 100%. Aki teheti, inkább tegyen fel egy régebbi build-et a Win10-ből (vagy talán még jobb lenne Win7?).
-
Gabesz87
veterán
Kis segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok az új 128 GB-os kártya használatba vételével. Nem is a kártyával van igazából baj. Beraktam a tabletbe, leformáztam előbb hordozható tárhelyként, géppel összeköt, és fel is másoltam rá meséket a gyereknek. Aztán szembesültem, hogy a VLC eltűn, gondolom az előző, 32GB_os kártyára volt telepítve. Na nem baj, gondoltam, akkor leszedem a Play-ről, de most az istenért nem tudom telepíteni, mert egyfolytában az ugrik elő, amikor telepíteni próbálom, hogy tárhely felszabadítása. Mintha nem lenne elég hely. Pedig a 16GB belső tárolón kb. 9 van használva. SZóval nem értem, mi a fene baja van. Próbáltam belső tárhelyként formázni az SD-t, azzal sem volna baj, viszont úgy meg a géppel összekötve egyszerűen nem tudok rá másolni. Kiírja a file kezelő, hogy Lenovo Tab3 8 Plus, és amikor elkezdenék oda másolni, azt írja, az eszköz használatban van, vagy nem elérhető. Amúgy emlékeim szerint korábban a file kezelőben atablet neve alatt volt egy SD-tárhely, vagy ilyesmi nevű "mappa" is, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Tud valaki valami okosat mondani?
-
<Adamsky>
nagyúr
A helyzet változatlan? Megmondom őszintén azért nem írtam eddig, mert ötletem sincs, hogy mit lehetne csinálni. Tényleg nem tudod behozni a gyári recovery módot, amikor a QFIL láthatná a tab-ot?
Nagyon fura. Én eddig azt hittem ez a tab "kinyírhatatlan", mert végső soron mindig ott a QFIL, ill. a gyári Image. -
zsizsef
senior tag
Urak!
Felraktam a 17.1 lineage rendszert. Azzal semmi gondom nincs, de eltünt a twrp recovery menü. Nem lehet belépni. Vol up+ power felvillan a lenovo logó és kész. A qfil meg nem tud csatlakozni, csak "diagnostics" módban. Tanács? Vissza a gyári rendszer, meg a reflash twrp nem megy. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Gabesz87 #450 üzenetére
És csak 32-es kártyával próbáltam kettőt már agyon vágott de ez állítólag ismert hiba, kinyírja a memória chipet a kártyában.
Próbáld ki 128-as kártyával ha nem sajnálod.
Igaz ha csak benne van akkor bírja, akkor megy tönkre ha zenét vagy videot akarsz hosszabb távon lejátszani róla. -
-
vacs
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #450 üzenetére
A support oldal szerint támogatja a 128-as kártyát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest