Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
akkor miben igen? Mi a nem eredeti-alapverzió?
-
DeFranco
nagyúr
Lehet valahogy újraosztani a skillpontokat? (akármelyiket)
-
MageRG
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Ja, harcos/zsivány karakternek 2 skill bőven elég. Bár ha páncélra teszel, szerintem elég a heavy armorig fejleszteni.
Mágusoknak már pakolhatsz többféle varázsszférára is, de úgyis a jég a legjobb. A spellcasting (v. mi a tök) meg a gyorsabb puffogtatás miatt kell is.
Staff defense, throwing felejtős.Egyszer elhatároztam hogy kiváncsiságból föltápolom magam maxra, de eluntam...
-
Kareszovics
addikt
Párhuzamos skillekre értelemszerűen nem adok pontot. Általánosan elmondható, hogy egy aktív (támadásal kapcsolatos) skillt és egy passzív (inkább statot növelő) skillt használok.
Harmadik skillt használni akkor már kicsit lutri az alapján, amit leírtál. Mert akkor már legalább az új skillre is el kell költeni vagy 16-20 pontot költeni, hogy valamennyire effektív legyen.
Na majd meglátom; köszi!

-
Ilsyde
őstag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Nincs ra idom
Pedig eleg sok uj dungeon van a Steam Workshopban.
Ketto az realis (gondolom egy defenziv es egy offenziv), betehetsz egy harmadikat is ha ugy erzed de kimaxolni nem nagyon fogod egyiket sem.Viszont ne valts egymast atfedo skillekre, ha pl. tettel kardforgatasba egy rakat pontot akkor ne terj at mondjuk buzoganyokra.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
UP! (Senki sem tolja?)

-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Én mostanság fogtam bele a játékba, és olyan kérdésem lenne, hogy egy adott karakternél maximum hány skillt érdemes húzni, hogy ne "töredezzenek" szét a skillek/skillpontok?
Én jelen pillanatban 2 skillt húzok egy-egy karakternek, nem tudom jól csinálom-e?
A válaszokat előre is köszi!

-
BMWFan
senior tag
-
Ilsyde
őstag
Steamesen elerheto a palyaszerkeszto beta (mukodokepes) verzioja, termeszetesen ingyen.
Grimrock Nexus mar van, de a Steam Workshop oldala is keszuloben van.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Lucas Kane
üzenetére
a jég varázslatot és az oldalba/hátba döfést nem szeretik, érdemes egyenként végezni velük, a kis belépőben, az újratermelődést forditsd előnyödre, a legjobb edző hely, ráadásul jó kis titkokat is lelhetsz
-
Viktor77
titán
válasz
Lucas Kane
üzenetére
Nincs. De látod, van elég hely mozogni. Üss, lőjj, oldalazz el. Az ilyen moboknak esélyük sincs megütni, ha elkapod az ütemet.
-
Viktor77
titán
válasz
Lucas Kane
üzenetére
Nekem nincs is tüzes mágusom. Tedd előre a sokat bírókat, és mozogj.
Bár egy videót mutathatnál hol vagy, annyira már nem rémlik a dolog.
-
Viktor77
titán
válasz
Lucas Kane
üzenetére
Nem rémlik újratermelődős rész. De itt egy jó leírás, én eszerint játszottam.
-
Lucas Kane
tag
Légyszi segítsetek!
A level 6 Halls of Fire résznél megakadtam. A 'tűzlovagok' kinyírnak ha közéjük megyek, ha egyenként elcsalom őket, akkor meg 'újratermelődnek'. (Kb. négyet nyírtam már így ki.) Néztem videót, ott ha jól emlékszem összesen volt kettő (max 3).
Szóval ki hogy oldotta ezt meg? -
CriticalHit
addikt
Kellemes. Kedvenc szintjeim: 4., 6., 8., 10. Kedvenc fegyverem: Ancient axe és az Assassin dagger.
Kár, hogy a katakomba legmélye fémhulladék telep, ami csalódás. Inkább vártam egy fő Gorgomort.
Szép munka Almost Human. Jöhetne egy kieg.
Secrets 65/71. Ezeket még keresem az új csapattal
Treasures: 6/7
Iron doors: 10/10 -
CriticalHit
addikt
A kiváló Arx Fatalis érzés (részint). Egyetlen bajom a csapatalapú, valós harc. Körökre osztott csatával jobban tudok taktikázni, gyorsaság helyett. A katakomba hangulat viszont nagyszerú.
-
CriticalHit
addikt
Valakinek eladó példány?
-
lordjancso
senior tag
Én is végigvittem a játékot. Nekem felettébb tetszett az elejétől a végééig. Megérte a pénzét.
-
Ilsyde
őstag
Te alighanem a 9-es szobaban akadtal el.
-
Sárpac
nagyúr
Mondja már meg valaki, hogy a 3.-as szinten a körbe körbe mászkáló istenverés portálos részen, hogyan lehet tovább jutni?

-
Gothmog
senior tag
Nem, nem rá, Ak'shel a lizard-akármicsoda választható karakter az elején
Elsősorban varázsló, de a White Tower környékén karddal is meglepően keményen tudott pofozkodni.Baccata pedig, hát igen... Tank-varázsló

Ja és persze Lands of Lore. Nem tudom, miért írtam rosszul fentebb.
Na de hagyom az offot
-
Klikodesh
senior tag
“The development costs of the game have now been covered many times over so the future of the company seems pretty secure,” they claim happily in a new bloggington, which hopefully also bodes well for the future of the game. It’s the sort of thing that could potentially make the very best of a big fat synringe full of extra content.
Ugy legyen, mert a jatek es a mufaj megerdemli.

-
Ilsyde
őstag
Kijott egy új patch. Lényegesebb változások:
- quick save/load
- volume sliders
- invert horizontal mouse option
- bug fix: Fighter’s Challenge doesn’t open if there’s an item in front of the door (only applies to new games, existing save games still have this bug)
- bug fix: saving the game just after the end fight creates a corrupted save that can lead to crashes and the end sequence not getting triggered correctly
- bug fix: standing on stairs and turning with the mouse, followed by a turn using q/e keys is buggy -
Gothmog
senior tag
Áh, azóta én is azon gondolkozom egyfolytában, hogy fel kéne tenni a Land of Loret...
De megállom. Grimrock lesz előbb (remélem, a hosszú hétvége környékén már eljutok odáig, hogy nekikezdhessek), és mire a végére érek, nagyjából már itt is lesz a Diablo3. De ha esetleg hamarább végeznék, akkor mindenképpen beillesztek én is egy kis Land of Lore nosztalgiát. -
HaaS
addikt
Beizzítottam már, gogos... sóhajtottam egy nagyot, mikor a nyolc pixel a vár felé galoppozott. Hanem ez a srác most már mindenhez tud valamilyen megjegyzést fűzni? Apáám... és még csak nem is ugyanazt mondja! Szuper!
szerk: _stick_: én megpróbálnám még a fire bombot is, hátha. Egyébként lesz még
! -
_stick_
őstag
spoiler
A 6. szinten találtam, a Fire Blade-et. utána olvastam, hogy hogy lehet bejutni a hall off flame-be, de mire ennek utána jártam már elhasználtam a kardot....
Fogok később még ilyen kardot találni, vagy fel lehet valahogy tölteni? Vagy ha nem leszek min 13-as fire varázsló (ice vagyok) akkor bukó az egész? -
Gothmog
senior tag
-
Ilsyde
őstag
Lesz hozzá pályaszerkeszto, utána modolhatóvá is akarják tenni. Sokan már tervezik a Lands of Lore vagy a Stonekeep lekreálását. Már amennyire egyelore le lehet.
Kilences szinten vagyok még mindig, de idohiány miatt én is kevesebbet játszom vele. Nem tudom hogy egyébként is így lenne-e, esetleg azért mert túl sokat habzsoltam belole egyszerre. A fejtorok még mindig jók, élvezetes a játék is. Bár lehet hogy nektek a LoL után nem mutat sok újat

Egyrészt alig várom hogy egy új partival nekiessek (esetleg soloban), másrészt viszont túl "friss" lenne a dungeon ha most kezdeném újra és nem élvezném annyira a megismert szintek újbóli feltérképezését.
-
HaaS
addikt
Rég láttalak, üdv Gothmog
! Hja, jó lesz a LoL, megjött a kedvem hozzá megint! Én a hangosbeszélős változatot szerintem nem játszottam.... hehh, még egy okkal több!Táávol álljon tőlem, hogy a Grimrock végét lehúzzam, hiszen nem is láttam... úgy mondanám, hogy nem érzem, hogy bármit adna nekem. Inkább valahogy elég volt. Jó volt, szép volt, köszönöm... de nem kérek még.
Én managerelek, ha van időm, az jobban szórakoztat manapság: a Pro Cycling Manager 2006-ot nyüstölöm, olcsó, meg jó is. Imádom felfedezni a játékmechanikát, hát itt is volt mit tanulgatni. Hatalmas lelkesedéssel utáltam meg Boonent a játék miatt, de persze drukkoltam neki nagyon a Paris-Roubaix-n. Valahogy mindig szerepjáték lesz ezekből a menedzserkedésekből... úgy jönnek a hangulatok, megszeretem a "karaktereket"... vagy épp megutálom őket, mint Tomot, hehehe.
Szóval kitöltöm az űrt, ami ezekből a játékból hiányzik.Nem akarok több rosszat írni a Grimrockról, mert sosem volt népszerű a topikokban, ha valaki negatív kritikát ír (kivéve, ha divat éppen leszólni, akkor nincs gond). Ezért inkább csak óvatosan fogalmazva úgy mondanám, hogy itt sem igazán sikerült "kitöltenem az űrt"
! Olyasmi érzés maradt, mintha kezembe kaptam volna egy antik, értékesnek látszó csillárt, de otthon kibontás után közben kiderült, hogy a króm csak festék, a váz meg műanyag.
Szerintem akkor robbanhatott volna nagyot ez a játék, ha van hozzá Construction Kit. Az már elég nagy durranás lett volna, hogy felélessze a klasszikus rpg-t. Kicsit nosztalgiázni jó volt... de nem hiszem, hogy így, ebben a formában sokáig fogunk rá emlékezni. -
Murder3
addikt
ki kezdte innen old school módba kapásból?
én azt se nagyon tudom melyik szinten vagyok, mindenesetre feelinges így térkép nélkül
amíg el nem veszek addig
-
Gothmog
senior tag
I need a champion! Who among you will volunteer to serve me? (A mai napig itt van a fejemben, főleg miután megvettem a CD-s "hangosbeszélős" változatot is annak megjelenésekor) Természetesen Ak'shel volt a kedvencem (aki tapasztalatom szerint, komoly varázsereje mellett, harcosnak sem volt gyengébb, mint az arra szánt fickó...)
Grimrocknak tényleg ennyire gyenge a vége? Naná, hogy megvettem, de még nem kezdtem neki. Tudod, én a "tömegszemétre" is vevő vagyok
, úgyhogy most az ME3-at tolom még (csakis a története miatt - bár hallottam, hogy a vége sokaknál kicsapta a biztosítékot -, mert egyébként egy kő egyszerű tps shootert faragtak a játékból) Meg Clash of Heroest játszom mellette. Kis kikapcsolódásnak megteszi. -
D4v3
őstag
Annak, aki már végigtolta:
SPOILER
Lehet új gamet kezdeni Toorumal is, szólóban
A 10-es szinten lehet megtalálni a maradványait, azokat a kristályba téve unlockolódik. Toorum nevet kell csak beírni, majd enter és megy a game. Human ranger a class és kicsit mixe a többi classnak, plusz van egy egyedi képessége, amivel kétszer olyan gyorsan mozog.
SPOILER -
HaaS
addikt
Mondom, nem érdekel a spoiler téma... ha ennyi év alatt nulla, akkor én is leszarom. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy a bennfentes kollégák által javasolt megoldás hány embernek megy, és mennyi lehet az átlagos péhájúzer betanulási ideje
. Höhöhö.Nade! Jó erősen felröhögtem!
BAD ENDING SPOILER!
Összeraktam a széttört masinériát, az utolsó darab
után meg csak lestem, köpni-nyelni nem tudtam, mikor
megmozdult a cucc:DDD! Ilyen poén Planet Alcatrazban
volt utoljára, ott is felröhögtem rendesen![link] <- ez a spoilerhez tartozik, de önmagában nem mond semmit
! -
Ilsyde
őstag
5 kincs és 4 kopi, de most esek neki a 9. szintnek. Nem hiszem hogy elhagytam egyet is.
Spoiler tagért már én is szóltam a ME3 topikban. Pont ezért nem kovettem mielott végigvittem volna azt a játékot mert már a trailerek meg screenshotok - amiket megintcsak direkt nem néztem - is elrontják a játékélményt a spoilerekkel, hát még a hozzászólások.
Nem értem miért ezt a maszek fórummotrot tákolják és miért nem használnak valami normálisat amihez van support és sokkal tobbet tud (phpBB, Simple Machines stb.) mindegy ez off topik...@maross lejjebb olvastam én is errol a kardról, felhozták a srácok a topikban. Mondom mi a fene, nálam nincs ilyen és nem is volt
Fighter's Challenge is ismeretlenul hangzott.Én úgy játszom hogy felfedezek jópár szintet, aztán megnézem a Gamebanshee-s térképeket az általam már felfedezett részekrol hogy mit hagytam ki. Kíváncsi vagyok hogy mit miért nem vettem észre, meg fel is akarom ezeket a helyeket kutatni mert anélkul olyan mintha csak a játék egy részét vittem volna csak végig. De elore soha nem olvasok végigjátszást, az megoli a jatékélményt bármelyik címrol is legyen szó.
Utólag viszont szoktam, rengeteget lehet belole tanulni az adott játékról (alternatív megoldások, mit nem vettem észre, ismeretlen játékmechanikai elemek, taktikák stb.). -
lordjancso
senior tag
Ha már spoiler, a Fighter's Challage ajtót hogy lehet kinyitni?
Jöhet akár privátban is, vagy ahogy HaaS írta, spoiler megjelöléssel.Egyébként ez a spoiler gomb nagyon nem rossz ötlet!
-
maross
nagyúr
Csak azert irtam ezeket a peldakat, mert nem hiszem, hogy ezeket nem olvastak/hallottak valahol. Az, hogy te pont nem olvasol walkthrought, es kepben vagy, az tok jo, de nem hiszem, hogy ez lenne az altalanos. Folyamatos spoiler felirat felejtos,csak idegesebb lesz az ember, mikor ugy gondolja hogy minden oke, aztan valaki megiscsak elfelejti kitenni. En is ennek tudataban olvasom a topicot. Az egeszbol annyit fogok felhasznalni, hogy alaposan atbongeszem a statisztikat, es probalok kicsit az alapjan is tajekozodni. Eddig csak a secretet neztem meg, nincs szintekre leosztva, kellemetlen
. Elhagyott dolgokert nem megyek vissza, csak ha a jatekban is kiderul, hogy elhagytam. Majd kov. vegigjatszasra, egy-ket ev mulva
. De amugy tuti lesz hozza valami kiegeszito is, remeljuk nem csak a penz motivalja oket, es beletesznek nemi energiat is a fejlesztesbe. -
HaaS
addikt
Igen, sajnos rengeteg a spoiler, ez egy ilyen fórum. Ilyen volt mindig. Ha jót akarsz játszani, nem a gamebanshee walkthrough alapján játszol, naná. Mondjuk jól kezdődött, csak rejtjelezés ment, de aztán... Próbáltam rejteni, de tökmindegy, mert aztán jött a poszt mindenfelől, én sem foglalkozom már vele. Meguntam, hogy állandóan spoiler feliratért (esetleg a péhától spoiler gombért) nyávogjak. Évekig csináltam, semmi haszna nincs.
Mivel itt történet smafu, ezért nagy kárt nem okoz a sok "beolvasás", szóval annyira talán nem vészes a helyzet.Nem értem igazából mi a gond: nem tudtál a Nex-ről, most már tudsz róla. Valamit kihagytál. Lássuk be, erre jó esély van. Ha akarod visszamész keresgetni, ha nem, hát nem. Segítség van hozzá a gamebanshee-n, ha érdekel. Ha nem kell segítség, akkor nézz szét jobban. Ha a kard sem érdekel, akkor meg már helyben vagy. Én is itt olvastam róla először egyébként.
Éppenpont azért érdeklődöm, hogy kinél miből mennyi van, hogy tudjam, hogy mit hagytam ki. Mert akkor tovább kell keresni.
A másik meg, hogy mindenki úgy játszik, ahogy tetszik neki. Sokan már képtelenek walkthrough és fórumok nélkül játszani, alighanem nem tartozol közéjük. Én nem ítélem el őket: ez szórakozásról szól. Ha valakinek az szórakoztató, hogy leírás alapján pont úgy játszik végig egy játékot, mint másik százezer, akkor csinálja, nem zavar. Max nem értem.
szerk: a 15-ös skill... az meg azért nem zavart engem, mert az nagyon kevés pont, fegyverre meg úgyis pakolja az ember rendesen, anélkül gyengék a harcosok. Szóval értelek, de ez van... ha tudsz megoldást, szólj
! -
-
HaaS
addikt

Statisztikában látod, hogy hét treasure van. Valorból minden darab megvan, csak a greaves nincs. A koponyákhoz van egy perk, ha minotaurusnál inventoryban van, akkor nagyobbat üt, ezért fontos. (Már a karaktergenerálásnál kiderül.) Egyszóval: nem.
Nyitott szemmel járunk a világban.szerk: megnéztem, öt treasure-öm van, öt koponyával. Ilsyde nálad?
-
maross
nagyúr
Ti elore elolvassatok a walkthrought, vagy miert tudja mindenki, hogy mit kene meg talalni? Csak en megyek bele "vakon" a vilagba? Pl a koponyak jelentoseget se tudom meg, ket darabom van, de az is lehet az egyiket mar ott hagytam valahol papirnehezeknek...de hat a felfedezes orome is jelent valamit

-
HaaS
addikt
A Nexet azt még régebben sikerült megcsinálni, mikor arra kolbászoltam: én bombákkal vágtam utat egy sarokig, onnantól a mágus már védve volt, azon az oldalon csak fagyasztgattam, a nem lefagyott oldalt ütöttem, végül elfogytak. A harcosok jól bírták.
Az is egy finom rész, az a gombnyomogatós... gondolom mindenki másnak másodszorra sikerült, szvsz a Peter Shilton részhez képest smafu, itt legalább minimális tervezés kellett. Jól mondja Kilkodesh ezt is, csak nyomogatni szabad az irányokat. Az más kérdés, hogy néha a switch benyomását nem veszi észre, mert a lépésanimációból még hátravan egy századmásodperc, és továbbmozog egyből az ember...
Tizedik szinten bóklászok, tartom, hogy kifújt a játék. A feladványok ritkák, egyértelműek. Most olyan hekkendszless fíling van, jönnek a csuhások, megy bele kis fagyi, százhápés ütések és kész.
A monkom még mindig kenterbe veri a heavy fighteremet, mondjuk a Valor Greaves nincs meg. Majd meglesz. Örvendeztem, mikor megtaláltam neki a unarmed kesztyűt, gondoltak rám is a készítők
!Treasure is gyűlik (hat asszem)... koponya van öt, bomba dögivel... alkímia sem kell már, sok az alapanyag... nem nagyon van mit írni.
Esetleg még annyi, hogy az aggresszor bérgyilkosom egyre jobban tetszik; nyomja a kritikálokat, azt a skill 10 spéci daggert meg nem kell bemutatni. Gigamaster Assassin perkre gyúrok vele, két vagy három szint kell még. -
Klikodesh
senior tag
FPSben en is nagyon nehezen viselem plane amikor platformozas szeru ugralst kell vegrehejtani es kozben korizik a karakter.
En inkabb akkor estem vermekbe mikor harcolok es elkerulom az ellent...
Erdekesen hangzik ez a Toorummal valo jatek, mar csak be kell fejeznem es van miert ujra kezdeni.
Akkor mazochistaknak lehet Toorummal, hardon, oldschool nyomni.
-
Ilsyde
őstag
válasz
Klikodesh
üzenetére
Nem birom ha korcsolyaznak a karakterek, FPS-ekben sem. Bar ott - tobbnyire - legalabb nem idore mennek a dolgok.
Befaroltam en is egy sarokba, de pont a mocsadekok koze dobott be a teleport ugyhogy eloszor ki kellett vergodnom onnan

Forumon olvastam hogy ha a vegigjatszas soran sikerul a Toorum achievement akkor onnantol ujra lehet vele is kezdeni a jatekot. Ez az ugynevezett solo mod (egy karid van csak).
-
Klikodesh
senior tag
Nem kell futni, en csak jobbra balra lepdeltem, eleg DDR feeling de nem nehez.
Annyiszor kell megnyomni a gombot ahany elemet lepni kell nem szabad nyomva tartani, a HL sokkal rosszabb volt ilyen tovabbmozog a karakter szempontbol es megis mekkora volt.

A fighterás challangenel be kell szaladni egy sarokba es elol a harcosok oldalt meg a Rouge es akkor a magus takarasban.
-
Ilsyde
őstag
Meg mindig nem volt idom belekezdeni a 9. szintbe, helyette visszamentem felszedni a Sword of Nex-et.
Ezen a gombnyomogatos reszen mar en is kiakadtam. Azzal nem lenne gond hogy idoziteni kell mert egyaltalan nem nehez de eleg furcsan regisztralja a jatek a mozgast ha futni akar az ember.Rohanok egyik iranyba, elengedem a gombot erre "tovabbcsuszik" a parti egy-ket negyzettel meg ilyenek. Mi ez, Quake 3?!
Persze azonnal egy veremben kotok ki es kezdhetem elolrol a csapoajtok aktivalasat.
Komolyan mondom mar uvolteni tudtam volna de vegul meglett. Fighter's Challenge sem volt nehez (kicsit magas szinten voltam hozza, talan azert) de egy-ket gyogyitalt felhorpintettem a biztonsag kedveert mert szetharapdaltak a magusom potrohat. -
Klikodesh
senior tag
-
Klikodesh
senior tag
-
Ilsyde
őstag
válasz
Klikodesh
üzenetére
Akkor mehetek vissza a nyilvesszokert. Nem baj, nagyjabol azon a szinten vagyok ahol lepakoltam oket. Idoben van.
A lovagom alig bir barmit is cipelni mert heavy armor van rajta, neki nem tudom mindet odaadni. Minotaurusz meg 4-5 zsaknyi zabat meg aprosagokat visz. Nem baj, eddig is megoldottam. Ha kell a hely akkor elszorok par cuccot. Varazslomnal is van egy csomo gomba meg gaz amit nem hasznalok (csak HP italt iszom ha kell, talan manat fogok kikeverni de ahhoz is csak plusz egy alapanyag szukseges).
-
Klikodesh
senior tag
-
Ilsyde
őstag
Ugy nezem 13 szint van. Arra keszultem hogy 10-15 ora kozott lesz a vegigjatszas de mar 30 korul jarok amibol olyan 25 lehet a tiszta jatekido.
Kesobb lehet talalni erosebb ijat vagy szamszerijat? Csak hogy tudjam mi legyen a nyilakkal. A tolvajomnal ugyanis bombakon kivul nincs mas mert mar azokat sem igen birja el. Eddig egyet sem hasznaltam fel, jo szokasomhoz hiven a vegere tartogatom

Arx Fatalis mai napig a kedvenc RPG-m. Kozvetlenul a Deus Ex utan.
-
Ilsyde
őstag
Gamebanshee oldalan nezegettem meg a terkepeket azokrol a szintekrol amiket mar elhagytam, ott derult ki hogy parat nem vettem eszre.
Sokat nyilvan nem oszt nem szoroz hiszen mar erosebb felszerelesem van, de kivancsisagbol visszamentem.Probaltatok mar faklya nelkul jatszani? Lenyegesen hangulatosabb, de nyilvan nehezebb eszrevenni a rejtett kapcsolokat.
Nalam a Stonekeep es tarsai (Lands of Lore, Eye of the Beholder stb.) kimaradtak, ettol fuggetlenul nagyon bejon ez a jatek. Valamiert nagyon emlekeztet az Arx Fatalisra. Talan a feny-arnyek hatasok, bezartsagerzet es a hatterben hallatszo sikolyok es nyogesek miatt.
-
HaaS
addikt
Tehát pont most tartasz ott, amiről beszéltem... nem AAA címekről van szó, hanem erről a játékról. (Stonekeepet egyébként ismered? Wahooka neve mond valamit?)
Mászkálás, gyakás, új cuccok, nyaljuk körbe a falakat... én kicsit többre gondoltam ennél. A logikai feladványok nagyon jók.Engem nem szórakoztat, hogy rohangáljak, mint fing a gatyában, ez van.
Ennek ellenére üdítő színfolt ez a játék, nem kérdés.
@Ilsyde: Nekem a sárkánnyal alvás kimaradt, nem tudtam már visszamenni az ötös szintre, a többi secret asszem megvan.
-
maross
nagyúr
En 7, azaz hét nyilvesszovel lovoldozom oket
. Az elejen nem foglalkoztam vele, kesobb pedig 9 volt a max letszamuk, ebbol ketto valahogy eltunt, gondolom leesett valami lyukba. Magus fireballokat lodozget, ami a fire elementalokon kivul minden masra jo volt eddig. Fire-on kivul jo meg a spellcraft(?) ag, azzal lehet felezni a cooldownt, must have. -
Ilsyde
őstag
Igen, nalam is az volt a problema hogy az armorba meg athleticsbe pakoltam. Fegyvereket meg hanyagoltam es csodalkoztam hogy alig sebzek valamit.
Erdemes felnyomni oket amennyire csak lehet, rengeteget szamitanak a specko tamadasok.Heavy armor a minotaurusznal es a lovagnal is megvan, sot az utobbinal tettem plusz pontokat hogy duplazzam a pajzsok vedelmet.
Tolvajommal nem tudom mi legyen, egyelore szamszerijat hasznalok. Van hozza 22 nyilam, de eleg gyorsan elfogy ha sok az ellen. A normal nyilakat (amik az ijhoz kellenek) mar elszortam mert feleslegesek, de megjeleloltem oket a terkepen mert fene tudja hogy kesobb lehet-e jobb ijat talalni.
Magussal nincs gond, egyik kezeben saman varazsbot, masikban egy orb es nagyon durvakat sebez fagymagiaval. Bar ramentem a levegore is mert a villamokra legalabb semmi nem immunis.
-
Klikodesh
senior tag
Visszaertem, hat upgradeltem a kardot, es ott hagytam a regit az oltaron ahonnan az ujat felvettem egy eleg sokat kellett maszkalni. de vegulis megvolt bar igy mar nem volt benne semmi challange. Szoval nem a jatekban volt a hiba hanem elneztem.
(#75) maross
Nekem is bejott az a resz bar harmadszorra jott ossze eloszor csak probalgattam mit is lehet csinalni, masodszorra meg egyrol lemaradtam. Jo otlet volt.
(#76) Ilsyde
Nalam az ijjasz viszi a primet, bar neki csak arra tettem pontot, mig a harcosoknak eleinte inkabb a pancelra ketszeres pajzs bonusz meglegyen. Inkabb az evadare kellett volna gyurni ugy erzem. De meg csak 10. szinten boklaszok lennt.
Az ijjasz ne lo felre kettesevel tolja az ijvesszoket s nagyon gyorsan, igaz nincs sok belole de konnyen felszedhetoek, raadasul az ij gyorsabb mint a spellek ez jol jon a goromorgok ellen. -
Ilsyde
őstag
Nekem is nagyon tetszett az a resz, annak ellenere hogy tizszer nekifutottam mire meglett. Szeretem az olyan kihivasokat amiket csak nehany probalkozas utan lehet megcsinalni.
Nyolcas szint is megvolt, de visszamentem az elozoekre mert elhagytam par rejtett szobat. Mar tobb mint 25 oram van benne.
Harcosok is kezdenek bedurvulni. Eddig az volt a bajom hogy nem tettem a fegyverforgatasra pontokat (gondoltam nincs ertelme), pedig a specko tamadasok nagyon durvakat utnek. -
maross
nagyúr
Szerintem tok jo volt, masodikra megcsinaltam
."lelketlenné vált kicsit az egész" - ez a jatek a tipikus ellenpeldaja szerintem, ebben van lelek. A legtobb AAA cimnel kesz a video+ elso negyed ora jatek, utana mar csak arra megy az egesz, hogy minel gyorsabban legeneraljunk minel nagyobb jatekteret, es mehet a boltba a jatek. Lvl7-8 kozott vagyok, meg mindig sok az ujdonsag benne, sokkal kevesbe repetitiv, mint mas jatekok.
-
HaaS
addikt
Természetesen nem voltam tele. Sőt, ittam négy szpídet, aztán nekem is elsőre meglett. Szóval mondom, megcsináltam már, nekem is köbö 10 perc lehetett a kényszeredett röhögés és anyázás, hogy mi a jó életnek kell bele ilyen, de aztán reload, egy kis jóga, majd alkímia, kész.
Egyszerűen szánalmasnak érzem ezt így, ennyi... egyre gyakrabban érzem, hogy valami hiányzik, valahogy lelketlenné vált kicsit az egész. Panaszkodás vége. -
Klikodesh
senior tag
Nagyon bejon a jatek.

Felidezi bennem a regi EOB-os idoket, jol sikerult, meglepo modon lekot ami iden meg nem sikerult jateknak.Tuti nem jon ossze vele egy olyan 3 oras EOB done quick mint 20 evvel ezelott egy unalmas vasarnap delutan de ez is csak egy nagy plusz. egyedul a foldrenges az ami nem jott be.
Beomlott egy alagut ami miatt nem tudok visszamenni megcsinalni a fighters challenge-t , aminek az ajtaja valamiert nem volt nyitva mikor megtalatam, ket szintel kesobb eszembe jutott hatha majd most de addigra mar elzarta a visszajutast jelento folyosot a tormelek.

Erre nem tudom mi szukseg volt de egyebkent nagyon jo a jatek, meg a regi korbetancoljuk a beholdert is mukodik. -
D4v3
őstag
Ugye nem vagy tele cuccokkal? Én azért nem tudtam megcsinálni 10 perc próbálkozás után sem, mert valamelyik kari majdnem teli volt és lassabban mozgott az egész party. Később mikor erre rájöttem, visszamentem és elsőre meglett.
Amúgy nagyon tetszett a game, 15 óra volt végigjátszani, bár az utolsó 1-1.5 pálya egyáltalán nem tetszett, a végét leszámítva mindenképpen top5 játék ez idén. -
HaaS
addikt
Hanem ha nagyon nyugodt lennék, de majd úgy érezném egyszer, hogy úgy istentelenül fel akarom magam hergelni lelkileg, tuti betöltöm majd ezt az állást, amit elmentettem a három köpős igen intelligens feladvány előtt. Peter Shilton futballos játéka óta nem vetődtem ekkorákat
. Így utólag vicces, de borzasztónak tartom ezt a részt, folyamatosan gyengül a játék a vége felé
.GypsFulvus öregem... ezt a részt felejtsd el, úgy, ahogy van. nem érdemes. Komolyan.
-
_stick_
őstag
Ti gyűjtitek a varázslatok és a többi leírást? Ami érint, van pár recept, meg egy két ice varázslat, de mindet tudom már fejből, így nincs is értelme megtartani?
-
D4v3
őstag
A semmit nem adó bone amuletek közül egyet tartsatok meg, a 9. szinten elég durva cuccot lehet vele szerezni -
HaaS
addikt

Van itt sok finomság!
SPOILER
Böhöm kollégát kikapcsoltam. Lemegyek ugye, erre
ott az a nagy állat... töltöttem vissza vagy ötöt, na jóóóvan,
más megoldás kell. Fogtam magam, elcsaltam egy rácsos helyre,
ráengedtem szépen, ő meg vérben forgó szemekkel nézett.
Jól felfedeztem mindent, felszedtem minden cuccot,
aztán a végén rányitottam, hogy csókolom: ez itt Fireblade,
ez meg itt Venomfang. Ez a srác itt, aki üvöltve ököllel püföl,
a koponyádra hajt. Az meg ott hátul egy mágus, a lehellete
olyan friss és hideg, mint Szibéria. -
Ilsyde
őstag
-
Ilsyde
őstag
A lovag kardozik, a minotaurusz fejszével vagdal. Nem sebeznek túl nagyot, ha nem nyomnak be criticalt akkor egy számjegyet vonnak le az ellenfél életerejébol. A varázslóm meg az íjászom ennek sokszorosát.
Az utóbbiban az a jó hogy a nyilak 100% eséllyel betalálnak, soha nem losz mellé. Minden csata után ossze kell szedni amit ellottél és enchantolni a mágussal, de ez nem nagy gond.Harcrendszer nekem tetszik, bár eleinte mindig bal gombbal kattintottam és elszedtem a fegyvert ahelyett hogy támadtam volna. Egyetlen bajom vele hogy a GUI jobbra lent van, tehát nehéz figyelni az ellenfél animációját mert állandóan azt a nézem a sarokban hogy mikor jár le a cooldown.
Varázslatokkal meg ne szenvedj már, nézd meg a listát. Nem nagy spoiler, csak 4-5 van szféránként

-
HaaS
addikt
Közben lakásfelújítok, szóval nemigen haladtam... a másik harcosod az milyen fegyverre specializálódott?
Én a távolságikat hagytam ki... pedig jól sebeznek, de már dagger is van éérdekes ugye. Mikor az elején belegondoltam, hogy milyen lehet, mikor mellélövök és lehullik valahová a muníció... no nem, nem szívesen rohangálok utána, hogy merre van lövedék. A tőrből meg ugye csak a töltet megy el, jupí.Találtam magamnál egy Gear Key nevű kulcsot, elfelejtettem felhasználni
!Hehh, négy mágussal milyen nehéz lehet már
!Azért nyomkodtam végig egyébként a gombokat, hátha van támadás gomb valahol elrejtve (aktuális fegyverrel suhint), mert azt hiányoltam. Jó, beraktam a fegyvereket a négy közbenső, szomszédos helyre, hogy ne kelljen túl sokat egerezni, de akkor is idő vele pöcsölni.
No, rákerestem, már el is készült a megoldás, bár nem is tökéletes, hiszen makrós, kurzort mozgat. Szerintem azért sokkal jobb így, mint hotkey nélkül. [link] Igazából nem értem, miért nincs beleépítve, ez mondjuk mínusz. Kis munkával akár varázslatokhoz is megcsinálhatnánk a makrókat, mert ez a kattintgatós fieszta nem az én műfajom.
Egyelőre tesztelem, nézegetem... megpróbálok a spelleket is. -
Ilsyde
őstag
Kozben rájottem hogy mégsem tudom hogy ez hol van, amelyik folyosórendszerre gondoltam az nem pontosan így néz ki. Lehet lejjebb lesz valahol...
@HaaS azaz, de ezek szerint a hatos szinten lesz valami vagy azon túl. Még ezután fogom elkezdeni, egyelore az otoset fedeztem fel. Elég kemény harcok voltak egy-két helyen. Tetszenek a fejtorok, feldobják a játékot.
Kozben meg már tervezgetem a kovetkezo partit. Nem nagyon vagyok megelégedve a harcosokkal ami a sebzésuket illeti (tanknak mondjuk jók). -
HaaS
addikt
Hja, zsír volt a négyes, így tovább
!Semmi spojlerest nem olvasok, nem nézek, de szerintem a térképrészletre vonatkozik a linked: én szerintem megtaláltam, a hármasról lehet leesni egy ilyen helyre, de 'ingom sincs mi az a darab sz@r, szóval odaálltam, és próbálkoztam vagy öt percig... mindennel, ami eszembe jutott. Vártam, hogy nyíljon valami, de nem. Van még ötletem, még ránézek majd.
-
Ilsyde
őstag
Végigbújtam a négyes szintet. Három órámba telt (!!!) de szerintem megtaláltam és kinyírtam mindent. Baromi jó volt, nagyon élveztem.
Viszont ez nem tudom mire vonatkozik: lvl 4 spoiler
Tudom hogy hova mutat, de nincs ott semmi. -
Ilsyde
őstag
Sajnos a GOG-os verziót nem lehet Steamen regisztrálni. Kozvetlenul a készítok honlapjáról érdemes megvenni, úgy kapsz DRM mentes klienst (a'la GOG) az extrákkal meg Steam kulcsot.
@HaaS harc kozben sokszor jól jott volna, lehet akkor elkezdek inni. Én mindig ilyen "beosztós" vagyok, FPS-ekben sem használom a legerosebb fegyvereket nehogy kifogyjak vagy késobb kelljen... Gondolom most is annyi gyógyitalom maradt volna hogy víz helyett abban furodne a partim

XP-t még nem teljesen értem, elég annyi hogy minden csapattag egyszer megkarcolja ugyanazt az ellent? Mintha sebzéstol is fuggne hogy ki mennyit kap. Bár lehet csak hallucinálok...
-
D4v3
őstag
SPOILER
Két ilyen hely is van, úgyhogy vagy a középen levő oszlopot kell körberakni, vagy a két oldalsó falra kell 1-1 fáklya.
SPOILER
6. szinten járok, azt se tudom már eldönteni, hogy melyik szobának álljak neki, és mi-mit kapcsol be -.- Kezdek összezavarodni. A két mage viszont aprít rendesen, fighternek csak def.-re teszek, a hátsó sor meg elintéz mindent elég könnyen. Csak azt bánom, hogy az elöl levő roguenak nem tőröket fejlesztettem, hanem íjat. -
Mukorka
addikt
Elakadtam....

Talán 4. szint eleje, "only 1 pillar of light stands alone in the night" felirat van de akárhogy trükközök nem nyílik az ajtó.
-
Murder3
addikt
azt kérdezném, hogy gog-on megvéve a játék kap teljes körű steam támogatást, mármint értem arra, hogy tudom gyűjteni a steames achikatt.
-
HaaS
addikt
Aannyira azért ne tartogasd a potion alapanyagokat
! Úgy vettem észre, nem olyan vészes a helyzet, ráadásul ha nagy buli van, nincs idő vele tökölni, szóval érdemes nyugiban kortyolni egyet-kettőt, megtakarítani vele némi bosszúságot.
Hja, a billentyűkiosztásnál én is láttam, de annyi is volt. Morroban is csak azért aludtam egy-egy órát, hogy szintet tudjak lépni, itt még az sem kell. Ott is "megérte", nem csak a sztori miatt, hanem ugye az assassin cuccai miatt is, jó pénz volt. Szóval csak most rögzült
!Jó ez a negyedik pálya, tegnap két dologgal is elakadtam, bár már kitakarítottam az egészet. De kellett már egy ilyen játék, te!
Igen, a monkom az rogue, annak jön a light armor. A hátsó soros agresszornál, mágusnál nem foglalkozom vele, de a minonál elöl nem árt némi extra védelem. Bár már így is szép a lelkem...
-
Ilsyde
őstag
Ez az kapu/rács leengedos taktika nagyon jó, nélkule valószínuleg megettek volna a taknyok. Így is volt rendesen mentés-toltés akció mire sikerult. A számszeríj meg XP miatt megérte.
Én sem hagyom hogy meghaljon valaki a csapatból (hiszen akkor lemarad fejlodésben), azonnal toltok. Gyógyitalt még nem ittam, próbálom tartogatni de néha nagyon jól jonne.
Jaja, normálon tolom. Alvásról tudok mert néztem a játékról elozetes videokat meg ott a bill leosztásban is
Vigyázni kell vele mert erosen kiéhezteti a csapatot.
Heavy armor már befigyel itt is, de most néztem hogy a tolvajnak és a varázslónak is van olyan képessége amivel majd tudják használni a light armorokat (buntetopontok nélkul). Bár annyira nyilván nem számít nekik.Egyelore ezt a részt csináltam meg, visszamentem a harmadikra aztán a normál lépcson mentem le újra a negyedikre. Majd innen folytatom.
-
HaaS
addikt
Nem olyan vészes a pókolás sem... mondjuk a rácson át szerintem lehetne ranged is ártani nekik, de a felhúzom a rácsot - mindenki odavág keményen - leeengedem a rácsot briliáns taktikának bizonyult. Közben alkímia, iszogatás...
Nálam a halál az nem jöhet szóba. Normálon játszol te is gondolom. A harmadik térképen már használtam a gyógyító kristályizéket, addig nem. Jameg, végignyomogattam a billentyűket (sejj, mint a régi szép időkben), és csak szólok: aludni is lehet. Ja... hét óra játék után ideje volt rádöbbenni erre is... nemtom mennyire kell a sztorihoz, de most így elsőre is jött valami gépész múvi, szóval lehet, hogy érdemes néha.
A sima negyedik szintes lejáró utáni is egy érdekes csata. Ki kellett szabadítani néhány szellemet a palackból
! Itt használtam először a backstabet is, hely kell hozzá. Ekkor még nem használtam a fagyasztást, szóval csak simán sasszé az áldozat mellé (esetleg mögé) és atak. Ez persze nehézkes, ha sok az ellen. Über dolog egyébként.Jaja, megvolt a secret is a negyedikre. Hanem ezt a szintet imádni fogod... mondom, beindul a játék rendesen, kell agyalni itt-ott, jók a fejtörők. Kell majd az arany kulcs, ha jól emlékszem, az nyitja a normál lejáratot négybe.
szerk: jameg, az emberharcos végre felöltötte a heavy gúnyát, a monk köv. szinten kapja a light-ot
! -
Ilsyde
őstag
Megvolt a pókos rész. Naja, vicces volt. Régen nevettem már ennyit

Kemény tud lenni a játék de meglepo eredményeket lehet elérni egy-egy taktikusabb visszavonulással (pl. nem hal meg mindenki).
Most végeztem én is a harmadik szinttel, koszi hogy szóltál. Próbálom a fórumon nem elolvasni a spoileres topikokat mert magam akarom felfedezni a szinteket meg a sztorit is.Te is megtaláltad a rejtett lejárót a negyedik szintre?
Valami eldobott egy aranyszínu kulcsot de nem tudom mi lehetett az. Talán egy óriáspók? Visszamentem felszedni egy rejtett kapu mogotti cuccost (a mozgó teleportos részhez) és útkozben találtam a foldon azon a helyen ahol már jártam.Backstabet hogy kivitelezed? Fagyasztás aztán mogé rohansz?
-
HaaS
addikt
Lemásztam a negyedikre... most kezd beindulni, szóval szerintem óvatosan a fórumozással, nehogy beleolvass valami megoldásfélébe
!Az semmi, hogy gyors az agresszor rogue-om tőrrel ott hátul, de backstabel is már szépen! A mino xp miatt ne aggódj, lesznek majd gyengébb ellenfelek respawnnal, csak azzal csapkodd majd, aztán helyben vagy megint. Jó lesz az mindjárt.
A poison resist háát... na majd meglátod, szóval jó lenne, igen. Én is jegelek a mágussal... az invist még nem tudom mire használni, de az is biztos jó lesz
. -
Ilsyde
őstag
Forumon irjak hogy a szurkalos rogue eleg durva tud lenni mert kicsit sebez de sokszor. Raadasul gyakran betalal, azaz a speckok is tobbszor aktivalodnak.
Egyelore megvagyok, bar elegge gyengelkedik a minotaurusz mert nem tettem pontokat a fizikumra/pancelra. Szerencsere szintlepeskor 4-et ad a jatek (nem hittem volna) ugyhogy hamar behozom.
Poison resist, jaja! Azok a kis gomba szeru valamik eleg kegyetlenek tudnak lenni. Egyelore jegmagiat tanul a varazslom de lehet hogy 13-as szint utan atmegyek poisonre. De a shock sem rossz. Invisibility hmm...
-
Ilsyde
őstag
Meg nem jarok ott sajna, eleg hamar abbahagytam tegnap a jatekot. A harmadik szintet sem porszivoztam fel teljesen.
Cserelgetni cserelgetem en is oket de ha korulvesznek akkor ugyis ropi van
A minotauruszom kicsit le van maradva XP-ben mert bazi nagyokat tud utni, de tobbnyire csak a levegobe.Nyomtathato lista a varazslatokrol. Fincsin nez ki.
-
HaaS
addikt
Hát én néha ráveszem magam, de jobb így, mint rajzolgatni. Ami a "kockás" füzet feelinget illeti, nekem átjön. Főleg talán azért, mert általában végigpróbálgattam a falakat egyszer, és ha koppanás volt, akkor sraffoztam a szomszédos négyzetbe, pont úgy, mint ahogy itt is van.
@Ilsyde: háttal be egy zsákutcába, hadd jöjjenek! A "This is your grave" vagy hasonló nevű szoba tanította meg nekem újra
! Hanem az a teleportálós rész nagyon jó volt a pókos rész előtt! Mikor forognak körbe azok a kék ködfelhők, tudod
!Hát, jó játék lett, nehéz abbahagyni... szerencsére a pókhegyek segítettek egy kicsit a döntésben
!Jameg: szerintem egyszerűbb cserélgetni a karaktereket, mint felhajtani a healing potiont! Jó, az ikszpé elosztást kicsit hazavághatja, de kis odafigyeléssel vissza lehet dolgozni egálra. A Lands of Lore-nál nem ugrik be semmi sajnos...
-
D4v3
őstag
Másnak nem forr fel a VGA-ja játék közben? Próbálgattam többféle beállítást, de nem nagyon változott semmi, különösen a teleport, csili-vili részeknél hajtja meg nagyon.
-
Sonja
nagyúr
Egyetlen probléma van a játékkal! Hiányzik a "kockás" (négyzetrácsos
) spirál füzet feeling!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ilsyde
őstag
Tekercsekre vannak feljegyezve a rúnakombinációk, néha-néha találsz majd egyet ami "megtanít" valami újra. Nem kotelezoek, magadtól is rájohetsz varázslatokra. Lejjebb linkeltem a listát ha nincs kedved kísérletezni.
A képességek automatikusan aktiválódnak harcos és tolvaj karaktereknél. Mágusokat természetesen tedd hátra, és adj nekik valami távolsági fegyvert hogy azzal hadonásszanak ha kifogytak manából (kovek, dobókés, lándzsa stb.).
-
Mukorka
addikt
Oké, köszi.
Még egy kérdés. Van két mágusom , 1 harcos meg egy rouge. A rougenak nem is láttam a skilljeit ha jobb klikket nyomok rajta de a mágusoknál megjelennek rúnák vagy mik. Ezek jelzik a tüzet, halált blabla. Viszont varázsolni sehogy se tudok. Feltételezem kellene tekercs hozzá de azt hittem gyárilag is tudnak valamit. Hátulra raktam őket mivel ütni se nagyon hasznos berakni őket.
-
Ilsyde
őstag
Minden szinten van egy szerintem. Ido után újratoltodnek úgyhogy ha használtad akkor sincs gond.
@HaaS arra én is. Minotauruszom cipel egy ládát, egyelore beleraktam abba. Valami hét darabra emlékszem, mintha annyit írt volna ki. A Lands of Lore-ban volt valami hasonló kehely ami gyógyítóerovel bírt?
Most volt egy durvább rész, egyszerre négyen akarták a véremet. Kicsit trukkoznom kellett hogy ne zárjanak korbe. Ha sok lesz ilyen akkor hamar elvérzek, ráadásul mindig elfelejtem hogy van gyógyitalom

-
Ilsyde
őstag
30/7 a minotauruszom fejszével, meg most találtam egy másik kopit a harmadik szint legelején (úgyhogy egyáltalán nem állsz rosszul). Ugyanitt egy íjat is, végre valahára! Mindketto el volt rejtve az árgus szemek elol.
@Mukorka elég sok logikai feladvány lesz benne, ez a legegyszerubb. Keress egy olyan kovet a falon aminek a sarka el van repedve (kb. fejmagasságban lesz).
Ha valaki meghal akkor a kék koveknél újra lehet oket éleszteni. Vagy megeszed a husiját, ha kifogytál kajából
-
Mukorka
addikt
Elején hogy elakadtam a "Loose rock" részen....

Egyébként mi van akkor ha valaki meghal?
-
HaaS
addikt
Jah, megoldottam a kasztrálást nagy hirtelen... hanem pooont most akartam írni, hogy megvan az első koponyája. Uggyanaz amit te is írtál, a kettes szint végefelé
!A dobálással én nem vagyok barátságban, hagytam békén. Az agresszor tolvajom hátulról sokkal jobb spearrel! Így 11-es bónusszal üt (16-ot, merthogy agresszív), a dobáshoz meg nem ír sömmit accuracy bónuszt, pedig van rajta egy pontom. A jó dobálós cuccból kevés van, kavicsot meg nem járja... bár most a mágus már tudja a Light-ot, mégis inkább fáklyázok.
Az lenne nagy király, ha a monkom külön üthetne a két öklivel, na az kemény lenne! Csak átfutottam, de csak speed meg dmg boost van... ránézek megint...
szerk: a Mino monk is 11-gyel üt 19-et, hahaha
! -
Ilsyde
őstag
Na, csak megoldottad valahogy
Pusztakezes minotaurusz keményen uthet. Ráadásul +3 attackot kap koponyánként. Most találtam meg az elsot a második szint végén, egy sisakban.
Bejon nagyon a játék, a harcok is igen kemények tudnak néha lenni ha nem jól reagálok. Varázsló elengedhetetlen lesz szerintem, jelenleg a jéggel egyenes vonalban sebez teruletre és úgy vettem észre hogy mindig betalál. -
HaaS
addikt
Én csináltam egy monkot
!Csomó fegyvert nem használok így, tudom, de van egy Mino tolvaj kemény ököl meg fejgyűjtős perkekkel, evade és unarmedre szkillezve... hát kíváncsi leszek rá
! A másik első soros az sablon: emberharcos, hátul meg egy agresszív lizard tolvaj dobál, (assassin lesz, szóval tud majd támadni bármivel). Na meg egy mágus, még semmilyen. Szurkál meg varázsol.Hanem ez a körbenézés ez nagy király... pillanatok alatt körbe lehet nézni a falakat! Szép munka!
-
Ilsyde
őstag
Nem rossz

Nálam elol egy lovag (harcos + jártasság kardok és páncélok használatában + folyamatosan fejlodo fizikum) és egy habzó szájú minotaurusz (harcos + fejsze + koponyagyujtogetés).
Hátul egy íjász (rogue + íjászat + alacsonyabb szintu dobófegyverek) meg egy rovar jégmágus.Koponyát még nem találtam a minotauruszomnak.
-
_stick_
őstag
Milyen csapattal játszotok?
Nekem két harcos bika gyűri elől az ellent, hátulról dobál egy rouge és tüzel egy mage. -
Ilsyde
őstag
Lista a varázslatokról azoknak akik nem akarnak sokat kísérletezni.
A csapóajtók úgy tunik hogy nem halálos csapdák, majdhogynem érdemes beleugrani mindegyikbe. Bár nyilván landoláskor eltorhet pár csont úgyhogy elotte érdemes megnézni hogy van-e hozzá elég HP.
-
HaaS
addikt
Nem is hiányzik már, csak meglepett elsőre, hogy csak három... bár egy kung-fu panda druida érdekelne
. Lesz itt még az is
!Az XP elosztás is fura volt hirtelen, de hát legyen így hát akkor. Akkor akkor.
Stonekeep óta nem nyaltam körbe a falat ilyen akkurátusan, mint most. Neköm belefáradt mára a szömöm a fáklyavillózásba.
Gyps: gogos DRM free revolution van!
-
HaaS
addikt
A pap, druida az DLC? Kéne.
-
HaaS
addikt
Be jó, van már topikja
! Űzzük hát! -
Youri
veterán
Na, nektek hogy megy? Nekem még mindig a Legend of Grimrock Pre-Order szerepel csak a listában
-
Ilsyde
őstag
mmm... ropogós csigahús

Most már a Steames verziót is le lehet szedni.
-
pethYeti
addikt
Nah végre elérhető, érdemes újraindítani a steamet.
-
Ilsyde
őstag
Steam szokás szerint késik de akinek jó az onálló kliens az szedheti a humbe bundle linkrol (Thanks for purchasing Legend of Grimrock nevezetu e-mailben lévo linken, ahol az extrákat is le lehetett tolteni).
461.5MB
-
lordjancso
senior tag
Este 7-től tölthető a játék!
-
Ilsyde
őstag
Pár info, így két nappal a megjelenés elott:
Steam pre-load nem lesz, de maga a kliens kevesebb mint 700MB.
Pályaszerkeszto már készul úgyhogy várhatóan a rajongók is tudnak majd dungeonoket kreálni.
A Steames kulcson kívul az elorendelok úgy néz ki hogy DRM mentes klienst kapnak.
Ismétlésul mégegyszer a link ahol elo lehet rendelni 3 dolláros kedvezménnyel. Tovább infok az elso hozzászólásban.
Remélem a játék megjelenésével beindul a topik is. -
danih
veterán
Jejeje, gyűljünk srácok, 30-on felülieknek kötelező vétel, az xbox pista generáció pedig kerülje, mert nem fogja érteni, mi ez, és hogy lehet a XXI. szd-ban ilyet kiadni

-
Ilsyde
őstag
A Legend of Grimrock egy old-school indie dungeon crawler az Almost Human stúdiótól. Aki nem ismeri ezt a műfajt és akinek nem mondanak semmit az olyan nevek mint a Dungeon Master, Eye of the Beholder vagy az Ultima Underworld annak itt egy rövidke ismertető:
Ahogy az elnevezésbol is kiderül, a dungeon crawler játékokban egy óriási (sokszor többszintes, teleportokkal teletűzdelt) labirintus-szerű kazamata felfedezése és az azon való átvergődés a cél. Persze ennél jóval többről van szó, nem csak feltérképezni kell a zegzugos folyosókat és termeket. Főleg szerepjáték elemek dominálnak és ezek befolyásolják a játékmenetet is: túlélés, fejlődés, harc, fejtörők megoldása és természetesen minél jobb felszerelések összeharácsolása.A játék alatt futó motor sem hagy maga után kívánnivalót. Az igényes textúrák és elképesztő fény-árnyék hatások rengeteget adnak az atmoszférához. De egyébként sem lesz nehéz beleélni magunkat a játékba, annyira árad belőle a hangulat.
Szerepjátékokhoz méltóan karaktergenerálással kezdődnek a kalandok. Minden parti négy főből fog állni amit ugyanennyi fajból és három kasztból lehet összeállítani (de a játék is felajánl egy előre generált csapatot). Minden faj es kaszt más tulajdonságokkal, képességekkel, sajátosságokkal rendelkezik, de erejükben és gyengéjükben is különböznek egymástól.
Belső nézetből látunk mindent, blokkonként mozoghatunk és forgolódhatunk a kazamaták járataiban de az egér segitségével szabadon manipulálhatja környezetét a játékos. Ez utóbbira gyakran szükség lesz, köszönhetően a számtalan logikai fejtörőnek és rejtett kapcsolónak - de tárgyakat felvenni és varázsolni is csak ily módon lehet. A harc valós időben zajlik a szűk folyosókon vagy apró termekben úgyhogy érdemes kihasználni a már feltérképezett, gondosan kipucolt részeket ahol ügyesen manőverezve elkerülhetőek az ellenfelek támadásai. Mindeközben varázslatok elsütésére is érdemes időt szakítani ugyanis ehhez szintén valós időben kell különböző rúnákat kombinálnunk.Kalandjaink során számtalan felszerelésbe fogunk belebotlani de a szaftosabb darabokat rejtett kapcsolók, kőfalak vagy fejtörők rejtik. A csapat tagjai tapasztalati pontokat gyűjtenek, fejlődnek, erősödnek, varázsitalokat keverhetnek, az élelmet pedig szigorúan be kell osztaniuk. Biztonságosnak vélt helyeken akár le is táborozhatunk ha gyógyításra van szükség.
Az előzetesek alapján 10-15 óra tiszta játékidőre számíthatunk attól függően hogy valaki végigrohan-e mindenen vagy felfedezi Grimrock járatait és rejtekeit. Természetesen más csapatösszeállítással újrakezdhetjük a kalandokat hogy megváltozzon a játékélmény és a kihivás de később újabb dungeonok várhatóak egyenesen a készitőktől vagy akár más játékosoktól is.
Jelenleg a hivatalos honlapon ajánlott előrendelni a játékot 12 dolláros akciós áron. Minden vásárló kap Steam kulcsot, néhány apróságot (kézikönyv, térkép, háttérképek stb.) és megjelenéskor - ami április 11, azaz jövő hét szerda - egy önállóan futó (stand-alone) klienst.
pre-order trailer: www.youtube.com/watch?v=xmSJ1iFx5zA
ismertető video: www.youtube.com/watch?v=dzIiXx-8BHc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Aranylemezre került a Crimson Desert, márciusban jön a megjelenés
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- Méretes telekonverter az Oppo Find X9 Ultra hátán
- További aktív témák...
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- B760 / B660 / Z690 / Z790 ATX alaplapot keresek DDR4-es foglalattal
- Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV digitális prémium kompakt fényképezőgép
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 9 185H RTX 2000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- Lenovo L13 G3 i5-1235u 16Gb 256Gb NVMe, Magyar bill, számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig eleg sok uj dungeon van a Steam Workshopban.

!

! Olyasmi érzés maradt, mintha kezembe kaptam volna egy antik, értékesnek látszó csillárt, de otthon kibontás után közben kiderült, hogy a króm csak festék, a váz meg műanyag.

Persze azonnal egy veremben kotok ki es kezdhetem elolrol a csapoajtok aktivalasat.

.
!