- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- SONY LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz -HajTömeg- #20199 üzenetére
Szerintem elég jók a Sony tévék (nekem NX széria van), bár nekik is vannak biztosan jó s kevésbé jól sikerült modelljei. Sajnos az EX310-eset nem láttam, belépő szint, sokat ne várj tőle.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #20197 üzenetére
Számomra nincs értelme, a kötelező tesztkörökön kívül elő sem veszem a szemüvegeket, nincs film, ami engem érdekelne. Az SBS és a konvertált mű vackok egyenesen idegesítenek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KisApám
addikt
Amúgy
van-e értelme 3D TV-t venni???Bár ahogy nézem, egy ETHERNET/WiFi csatis 3D "rész" nélküli TV nincs túl messzire árban a 3D-s TV-ktől... Például itt a listán...
WiFi nélkül kicsit több van, de árban ezek sincsenek messze a 3D TV árától.
Bár minőségben lehet, hogy jobbak, mint egy azonos árú 3D TV.
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #20195 üzenetére
Az a 300 sor nem egymás melletti, hanem a panel egészére vonatkozik. Amit a cikk említ, az már nem 50 hertzes tévé mérésére vonatkozik, csak a 100 hertzes lehet 5-600.
A "nem egyszerre" kifejezést úgy fogd fel, hogy milliszekundumos késéssel követi azt a 300-at a többi sor.
A magasabb értékek már nem interpolációval, hanem a LED-ek villogtatásával érhetők el.
Akinek az kell, csak vegye, vigye.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Watt25
veterán
válasz nightshadow #20194 üzenetére
Többek között én vagyok az, aki nem képes még mindig felfogni, hogy mit akar jelenteni, hogy csak 300 sort frissít, amit itt szoktak mondani.
Ez a leírás ráadásul nem is ezt mondja, ezért picit már jobban érthetőbb.
De még mindig nem látom a 300 (vagy a leírás szerint 450-600 sor) értékét. Mert ugye nem azt akarjátok mondani, hogy 300 pixel széles függőlegese vonal esetén lesz éles a mozgatott vonal képe?
Ha meg egy függőleges vonalat mozgatok a képernyőn vízszintesen, akkor lehet, hogy nem lesz éles az LCD-n a kép, de a függőleges vonal minden egyes pixele egy azon pillanatban (képernyőfrissítési ciklus alatt) fog arrébb mozdulni a képernyőn és nem úgy, hogy előbb a felső 300 sornyi változik meg, majd a következő képfrissítésnél a következő 300 sornyi pixel... (Ettől hullámozna a kép vízszintes kameramozgásoknál.) Mert ugye a legegyszerűbben megfogalmazott magyarázatoknál ("egyszerre csak 300 sort tud frissíteni") az ember erre gondolna, de az biztos, hogy nem erről van szó.Néztem már a tesztábrát is, amiről itt szó volt, de még abból sem jöttem rá teljesen. De ígérem, hogy a hétvégén újra megnézem és megpróbálom újra értelmezni, amit látok...
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
nightshadow
veterán
Valaki korábban kérdezte, hogy a mozgókép felbontás pontosan mit takar. Itt egy leírás róla:
"Mozgóképfelbontás
A fizikai képfelbontás csak egy adat, sokkal többet elmond egy televízióról, hogy mekkora a mozgóképfelbontása. Képzeljük el a következő tesztet! Adott két Full HD felbontású tévé, az egyik LCD, a másik plazma. Mindkettőn megjelenítünk egy olyan ábrát, amely egy pixel vastagságú, függőleges fekete és fehér vonalak egymásutánjából áll. Az ábra gyönyörűen látszik, egészen addig, amíg el nem kezdjük mozgatni a vonalakat. Ebben az esetben a kép elmosódik, a szemünk szürkének kezdi látni. Növeljük a vonalak vastagságát egészen addig, amíg újra meg tudjuk különböztetni a fekete és fehér vonalakat egymástól. Értelemszerűen az a jobb, ha minél vékonyabb vonalak között tudunk különbséget tenni.
Az LCD legnagyobb hátránya nagyon jól látszik ennél a tesztnél. Azonos mozgatási sebesség mellett egy plazmatévén 50-100%-kal több sort tud a szemünk megkülönböztetni, mint a vetélytársánál. A plazmatévénél ez körülbelül 900 sort, az LCD tévénél pedig 450-600 sort jelent. Hozzá kell tenni, hogy az LCD tévék sem teljesen reménytelenek ebből a szempontból, LED-es háttérvilágítással az egyik koreai gyártó például biztató eredményeket ért el (800 soros felbontást). A baj csak az, hogy nagyon sok időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy ez a megoldás a belépőszintre is eljusson, a csúcskategória pedig értelemszerűen csak keveseket érdekel.
A tesztek persze sarkított helyzetben mutatják a panelek képességeit, és a valós felhasználási körülmények között messze nem ekkora az eltérés, de ettől még tény, hogy az LCD tévéknél az utánhúzás jelensége a kép bizonyos mértékű elmosódását okozza, éppen úgy, mint egy közönséges TFT monitornál."[ Szerkesztve ]
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Nem megy ki a hang a tv-re hdmi-n. Eddig jó volt, de most azt jelzi, hogy az eszköz, /mármint a tv/, nincs csatlakoztatva. Holott kép van, viszont hang nincs. Nagyon ritkán filmezek, így nem ástam bele magam a témába. Mi lehet a gond? Win7, Radeon 6850, eldzsí lapostévé. Hangeszköznek nem tudom a hdmi kimetet választani, szerinte nincs csatlakoztatva a tv. Amiben lesem a windows asztalát. Mellette van még egy monitor is.
-
WiNZO
tag
-
törölt tag
válasz akassha #20182 üzenetére
Én nem igazán tudok olyan tévéről, mely ma kapható és nem tud 24p-t, legalábbis az ismertebb típusok között. Annyira alap szolgáltatás, hogy említeni sem érdemes, hiszen mindegyik tudja. Akkor kerül szóba a 24p, ha a tévé beépített médialejátszóját akarja valaki használni, ebben az esetben a ma ismert típusok szinte 100%-a nem képes 24p-t lejátszani.
-
kissdanca
tag
Köszönöm a gyors választ
-
kissdanca
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. LCD Tv-t keresek aminek ezek lennének kritériumai: 68cm vagy nagyobb képátló, A energia osztály, Full HD felbontás, HDMI, az ár 100000Ft körüli. Valakinek van tippje márkára vagy konkrét típusra? A válaszokat előre köszönöm
-
akassha
csendes tag
válasz -HajTömeg- #20176 üzenetére
Plazma jó lenne, de javarészt laptopról használnám a tv-t (monitornak videovágáshoz), így félek a beégéstől (hajlamos vagyok elaludni is
Két tv közül kellene választanom:
LG LS570S
vs.
Panasonic VIERA TX-L42E5ENem tudom, a Panasonicnak van-e olyan szép a képe... A 24p mellette szól. Ám a geeks-es tesztből azt vettem le, hogy alig lehet állítani rajta dolgokat... (Idővel mindenképpen szeretném kalibráltatni is a tv-t, fényeléshez jó lenne).
Megbízhatóságról nem sok fogalmam van, vajon melyik bírná jobban. Nem akarok újat venni jó darabig...És igen, sok filmet nézek, igyekszem amit csak lehet, hd-ban...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz nightshadow #20179 üzenetére
Hát ez árban már egy egész jó panával egyezik
Alias: Júzer error
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #20176 üzenetére
Samuból van olyan (akár plazma) amit ajánlanál.
Samuból csak 6-os, vagy annál magasabb sorozatút érdemes venni. Plazmában pedig 51E530, de inkább E550-től.
-
z.istvan
csendes tag
Nem árt óvatosan tisztítani!
-
-HajTömeg-
őstag
válasz nightshadow #20175 üzenetére
Igen én is szívesen megnézném élőben ,de ez szinte képtelenség.
Eleve mindenhol világos van, aztán egyáltalán nem biztos,hogy bármennyire be vannak állítva azok a tévék amiket nézek,ki tudja milyen módban vannak.
Pl egy Movie módban lévő tévé színe szerintem mindig élethűbb lesz,mint egy normál módra állítotté.
Aztán ott van még,hogy mindkettőn saját tartalmat kéne futtatni,hisz ki tudja melyik kábelen milyen adás megy stb.
Elég idegesítő.
Samuból van olyan (akár plazma) amit ajánlanál.
Bevallom az eléggé mellettük szól,hogy 1 pixelhibásat is visszavesznek.
A GT30-am is pixelhibás volt,csak a bolt jóindulatán múlt,hogy visszavették, egyébként 200ezerért nézhettem volna pixelhibás tévét.
Tudom,hogy a pixelhiba gyakori, adott esetben nem is zavaró,de tudod azért mégis bszta a csőrömet,hogy 200ért kaptam valamit,ami hibás.akassha
Ha filmekkel foglalkozol,akkor nem lenne érdemes plazmát venni?
24p szerintem ma már alap,ha egy tévé azt nem tudja az baj.
Már most baj,pedig gondolom nem 1 évre veszed.
Azt neked kell tudni,hogy hány 24p-s filmet néznél rajta,mennyire használnád ki.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #20174 üzenetére
Én a Tesco-ban láttam ezt az X50-es plazmát, s mellette voltak a hasonló árú full HD LCD-ék, de az X50-nek sokkal jobb képe volt. Pedig a plazma képminőségének nem tesz jót az agyonvilágított eladótér, de még így is jobb volt a képe.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz nightshadow #20173 üzenetére
Azt mondod maradjak a plazmánál?
Képminőséget tekintve full hd LCD- kontra HD ready plazma összehasonlításnál még mindig inkább a plazmára voksolsz?Alias: Júzer error
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #20169 üzenetére
Akkor nézd meg a Panasonic 42X50-et, az tudja a 24p-ét is, s jobb képminősége van, mint egy ilyen árú LCD-nek: [link] árak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
akassha
csendes tag
válasz maxika2004 #20148 üzenetére
Tegnap elmentem a MM-ba és megvizsgáltam az LS570S-t. TUDJA A DTS-t!
Viszont még mindig bizonytalankodok vele. Lehet, valami olcsóbbat kellene vennem és a maradék pénzből egy lejátszót. Ez a 24p-dolog aggaszt. Nagyon gáz nélküle a filmnézés? Pár perc alatt nem jött át, amikor belenéztünk a boltban egy filmbe.
De ha gépről megy a tv (monitorként?) akkor oké a 24p?
Csak nem tudom, az olcsóbbaknak van-e olyan szép a képe.
Filmekkel foglalkozom, így nagyon fontos lenne hogy normálisan játssza le őket. -
StLui
veterán
válasz -HajTömeg- #20169 üzenetére
"Tudom ez LCD totyik,de a többi nem nagyon pörög."
Ezek szerint az sem tudod, hogy a "led tv" is lcd tv ? csak mert nem jársz rossz topicban
az hogy led anyit jelent, hogy fénycső helyett led adja a háttérvilágítást, (olcsóbbak csak szélről, drágábbak teljes felületen azt hiszem, ez csak ilyen felületes megjegyzés, ezért is zárójelben)[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-HajTömeg-
őstag
válasz maxika2004 #20166 üzenetére
Persze ezzel tisztában vagyok,de árban is jó nagy ugrás lesz visszafelé
Ahogy írtam főleg tévézésre használom, úgy gondolom nekem mindegy,hogy mennyire lesz tökéletes bőr színe Erős Antóniának.
Persze szr se legyen, nem erről van szó,valami középutas megoldást szeretnék.
Ennyi lé van rá,ez van.
MOst egy Samsung Syncmaster 223BW -n gépezek, tökéletesen megfelel ez a szint tévében is.
A full-HD-t se tudom mennyire használnám ki,de talán a jövőre nézve érdemes lenne olyat néznem.
Mindenesetre örülnék néhány tanácsnak,hogy mire figyeljek.
Anno néztem olyan Samsungot,ami külső média playerrel sem tud 24p-s filmet akadás mentesen lejátszani ŐT
Ezt szeretném elkerülni.
Meg igazából az érdekelne mely márkát hagyjam ki és vegyek-e led-lcd-t meg ilyesmi.
Ledből annyi féle van,hogy ember legyen a talpán aki tudja követni,hogy mi a különbség a hibrid, edge led, smart led , direct led, nano full led, smart led között
Tudom ez LCD totyik,de a többi nem nagyon pörög.Alias: Júzer error
-
Pantok
aktív tag
TV lecserélésen gondolkodom, pillanatnyilag egy LG 42lk530-am van, amivel eléggé megvagyok elégedve, viszont átlesz helyezve, falra rögzítve és többet használva, így ha van alkalmas példány 42/46-7 méretben. LED világítással kb 150k-ig (remélhetőleg kissebb súllyal) ami ugyancsak tudja ezt a Trumotion bizbaszt (konzolozáskor örvendetes) akkor lecserélném.
TV műsör sose fut rajta, vagy 720p/1080p adás gépről, vagy említett konzoljáték - illetve játék PCről.
Nem kell erős usb lejátszás bele, de azért egy xviddel birkózzon meg.Ha volna most is ilyen bestbuy model mint ahogy a mostani volt az anno, kérlek ne kíméljetek
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #20163 üzenetére
Egy GT30 után ne várjál sokat egy 100k körüli 40"-42"-es LCD-től, márkától függetlenül.
-
maxika2004
őstag
hát ez jó nagy ugrás lesz visszafele szerintem....
"Fontos lenne,hogy legalább külső média lejátszóróé tudjon akadás mentesen 24p-t"
ezt pedig egyszerübben megoldod egy 10k-s mediaplayerrel....és jobban is jársz ! -
törölt tag
Nem jó a link!
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok.
Tv-n gondolkodom 100 körüli árban és 42-es méretben.
Picit lehet drágább,de az ár meghatározó.
Méretét tekintve is eltérhet picit, tökmindegy,hogy 100-102-106cm
Volt egy GT30-as plazmám és valahogy úgy éreztem fölösleges nekem ennyit tévére áldozni, nem vagyok nagy tv őrült.
Az árból kifolyólag gondoltam LCD-re, de persze LED is lehet,ha van valami jó vétel.
Vannak kerülendő márkák?
PL Sharpot Philipset és LG-t ritkán látom,hogy dicsérnének,de a tévedés jogát fenntartom.
Esetleg bármi olyan amire kifejezetten figyeljek vásárláskor?
Fontos lenne,hogy legalább külső média lejátszóróé tudjon akadás mentesen 24p-t.PL ez jó?
2m-ről nézeném, többnyire Tv-t, kis számban (havi 3kb) filmet is.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Robokutya #20090 üzenetére
hét ugye ha koax kábel megy a monitorodba, akkor abban nem kelthet zavart a géped, mert a koax ugye árnyékolt... szóval vagy a monitorban nics valami leárnyákolva, vagy a kábel van a közelben valahol csúnyán megbontva ahol belemehet a zavar. más nemnagyon lehet sztem...
-
maxika2004
őstag
válasz nightshadow #20150 üzenetére
.... nemismerem és persze nem is feltétlen hitelesebb,
de mivel énis mostanság akarok tv-t venni, ezért elolvastam 600- 600 hszt visszamenőleg,
a LCD, és az LG LCD topikból is !és sok ilyen gyári leirást végig bújtam, és van benn hiba nagyon sok elhiheted !
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lehiñito #20157 üzenetére
Ha még lehetne LG-47LW5500 típust kapni, 1 pillanatig sem gondolkodnék Bár nálam a Full HD tartalom olyan 85% lehet, híradók, sport és némi discovery mellett, játszani nem szoktam. Nálad viszont fontos az input lag, az LW sorozat pedig 90ms körüli, azaz elvileg nem az igazi játékra. Azért elvileg, mert a felhasználók tapasztalatai alapján nincs nagyobb gond vele ilyen téren sem. Árgép ad 1-2 találatot, ahol elvileg beszerezhető, azonban sok reményt nem fűznék hozzá. Ráadásul ezek tuti nem hivatalos garisak. 47"-nál a vágyott készüléket is illik élőben sasolni, nem győzzük hangsúlyozni: nagyobb méret, zavaróbb LCD betegségek.
-
Lehiñito
senior tag
Köszi nektek a sok infót.
Én is örülnék a 47esnek, de lehet hogy nem is 100hz-es, az elszomorít azért.
Főleg ha sd adást néznék rajta, lehet mellbe vágna a látvány.
Még a 42 vagy 47lw5500 on gondolkoztam.
Nem tudjátok honnan lehetne beszerezni még ilyet webshopból, ami megbízható forrásból van és hivatalos garis? -
-
törölt tag
válasz Lehiñito #20154 üzenetére
Játék miatt input lag fontos lehet. Az LM620 31ms, ES6800 34ms, de ez csak 1-1 teszt mért adata, a valóságban ettől eltérhet. Elképzelhetőnek tartom, hogy a Samu idei középkategóriája jobb az LG-nél, tavaly fordítva volt. Nem ártana megnézned élőben a 47-es LG-t, majd a kisebb Samut. Hidd el nincs jobb a személyes tapasztalatnál, még ha a valós nézési körülményeid el is térnek a boltban látottnál. Persze kérd meg az eladót, hogy legalább mozi üzemmódba tegye a készülékeket, a kiállított bolti profil semmire nem jó.
-
Lehiñito
senior tag
-
törölt tag
válasz Lehiñito #20152 üzenetére
Nálam a méret döntene. Mind középkat tévék, olyan ordító különbség nincs közöttük, amit a méret oltárán feláldoznék. Kétségtelen, hogy 2 méter közelében a 47-esen a fos minőségű SD adás hibái felnagyítódnak. Ellenben HD tartalomnál sokat számíthat a nagyobb méret, nem beszélve a mozizásról. A döntést nagyban befolyásolhatják felhasználói szokásaid.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Ha filmnézésre, tv-zésre és xboxozásra szeretnék tévét ebben a kategóriában, a relatív legjobb képminőséggel Ti melyiket ajánlanátok?
2 és 3 méter közt lenne a nézési távolság.
(tudom, hogy 3 méterhez már 50" dukál fullhd-hez de most ezt hagyjuk).lg42lm620s vagy 47lm620s
lg42lm660s
samu40es6710
samu40es6800Ha a méret miatt a 47lm620ast választanám akkor szerintetek Thome-os iptv-vel mennyire lenne zajos az adás?
Vagy maradjak a 42"-os méretnél és inkább válasszam a lm660ast a tudáskülönbség miatt és ezáltal, hogy kisebb a képe szebbnek fog tűnni? (47"lm660 már nem férne bele).
Vagy esetleg valamelyik samu?
-
nightshadow
veterán
válasz #03969024 #20149 üzenetére
Nos, nem tudom, milyen LG-d volt előtte, de eddig azért nagy volt itt az egyetértés az LG-k (IPS) jobb színhelyessége tárgyában...
Ezt én is vitattam, mert Samsungot és a Sonyt is be lehet kalibrálni, hogy a ΔE értéke 3 alatt legyen. Ezt csak ti LG tulajok állítottátok, s köztetek volt meg a konszenzus. De nincs jelentősége, mert nem akarok kirobbantani egy vitát, mert semmi értelme. Akinek az LG jön be, az vegyen LG-t, akinek meg a Sony, Samsung, az meg vegyen azt. Ízlésekről nincsen értelme vitázni.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz maxika2004 #20148 üzenetére
" hivatalos adatlapján " .......hát ez csak kicsit pontosabb mint az : "eladó mondta "
Hát ezzel azért vitatkoznék, de ha neked huncutka fórumtárs válasza hitelesebb, akkor vegyél Samsungot, azok biztosan tudják.
-
maxika2004
őstag
válasz nightshadow #20146 üzenetére
" hivatalos adatlapján " .......hát ez csak kicsit pontosabb mint az : "eladó mondta "
ezek nagyon sokszor tele tele vannak hibákkal ...feljebb volt róla szó:
"
LG 42LS570S készüléket tervezek venni. A kérdésem az lenne, hogy játssza e usbről a dts hangsávot, és az mkv formátumú filmeket?(#13643) huncutka1029 válasza F1rstK1nq (#13642) üzenetére
nem,(csak az LM szériától 2012-es modellek tudják
igen. h@level4.1 -ig[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Samsung UE32ES6710 tulaja vagyokminőség háát..elképesztő! Gyönyörűek a színek stb..előtte Lg-m volt de sokkal jobb élethűbb szebb.Holnap részletesen írok róla..
Most csak 1 kérdésem lenne szakértő úrhoz
Beállításoknál,képopcióknál ,Motion plus nál van olyan hogy bemutató mód.
Itt ah rányomok megy a bemutató egyik oldalt a sima kép motion nélkül másikon javított kép.
alatta felirat hogy samsung---100hz.. de ugye valójában nem 100hz?nem rég írtad hogy 6500felett valós 200hz,motion plus 400.
Aki tévét akar venni Samut vegyen..
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
nightshadow
veterán
válasz maxika2004 #20141 üzenetére
Ott van a 42LS570S hivatalos adatlapján az mkv, meg a DTS is: [link]
- USB 2.0 videó lejátszás DivX HD, MKV
- USB 2.0 - Hang AC3 (Dolby Digital), EAC3, HAAC, AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #20141 üzenetére
Utánajárás alatt azt értettem, hogy elballagsz egy boltba és kipróbálod.
Igazából nem értem a fontosságát, mivel a beépített lejátszók tudása más szempontból (nyista 24p) sem kielégítő, mindenképpen kell egy külső eszköz.
-
Fail3D!
addikt
Üdv ma lehetne megvenni a TV t a Sony kel ex 500t es jól lenne tudnom hogy foglalkozások e vele... annyi hogy monitor ként is használ am.
-
maxika2004
őstag
"100000 órát szoktak emlegetni a panelre, de az elektronika állítólag jó, ha a felét kibírja."
ez engem is nagyon érdekelt.... és érdekes....és jó is lenne....
ha a felét kibirná az k...va jó lenne mert napi 10 órával az ...
13 év !!!!!!
kiváncsi vagyok hogy gondolták a 100 000 órát....
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
utánajártam.. én tudtam jól , hacsak a gazdája rosszat nem irt...
"
LG 42LS570S készüléket tervezek venni. A kérdésem az lenne, hogy játssza e usbről a dts hangsávot, és az mkv formátumú filmeket?Előre is köszönöm!
(#13643) huncutka1029 válasza F1rstK1nq (#13642) üzenetére
nem,(csak az LM szériától 2012-es modellek tudják
igen. h@level4.1 -ig -
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #20138 üzenetére
Az a "nemtudja" lehet téves információ is, utána kell járni, amit Te is megtehetsz.
(#20139) bul07
Tapsikolhatsz örömödben, ha 5 évnél többet bírni fog. Utána minden nap ajándék.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Akkor dulrván 13év napi 10órával , és ki is bírnak ennyit
Mert tervezem én is a vásárlást(jövőév elején gondoltam) csak nekem ara nincs pénzem hogy két három évente vegyek másikat , gondolom ezeket még javítatni se olyan egyszerű( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
maxika2004
őstag
" (#20134) maxika2004
960, 670, 680 tuti DTS kompatibilisek, próbáltuk. Az idei sajtóbemutatón azt mesélte az LG-s előadó, hogy mindegyik hasonlóképpen tudja már."én itt olvastam valahol hogy a 570 nemtudja...
Az LG-s előadó az kb olyan mimt a média márkos eladó ugye ?
akko lehet tényleg nemtudja[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz akassha #20127 üzenetére
" Bár valami nem túl pozitív kritika volt róla geekshu-n azt hiszem. "
én meg tutira veszem hogy az LG-k nél jobbat hoztak ki rá !
én is 3 tvn vacilál..tam-...ok 3 közül
lg570s
lg620s
panaE5E
nekem a 620s lesz szerintem ... a 3d és ár miatt..na jó 60 % mediaplayer van meg !
még 4 ezrest csak össze tudsz kaparni valahogy ...de még 2 hetet nézegeted a teszteket, és olcsóbb lesz 4 ezerrel ...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #20133 üzenetére
Jó elgondolás, de a lényegen, az LCD problémás mozgásmegjelenítésén nem változtat.
Tegyél be a lejátszódba egy teszt BD-t (annak ISO, esetleg mkv változata is megfelel) nézd meg kikapcsolt interpolációval, CMR-rel és azokkal is. Látni fogod a különböző mozgó vonalcsoportokból álló ábrákon az összemosódást.(#20135) bul07
100000 órát szoktak emlegetni a panelre, de az elektronika állítólag jó, ha a felét kibírja.(#20134) maxika2004
960, 670, 680 tuti DTS kompatibilisek, próbáltuk. Az idei sajtóbemutatón azt mesélte az LG-s előadó, hogy mindegyik hasonlóképpen tudja már.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Egy LED TV-nek menyi az életartalma, ha napi átlag 10órát üzemmel
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Watt25
veterán
Ne hidd, hogy nem kerestem már rá egy csomószor, ne nézz olyannak...
Nem találtam eddig értelmes megfogalmazást arra, hogy mi lesz a maradék 780 sorral... (Nem az érdekel, hogy mi van a 300 sorral.)
Ha a folyadékkristályok lomhaságáról van szó, akkor meg arra nem kaptam választ, hogy miért segít a 100, 200Hz-es képfrissítés ezen a dolgon? Ha ugyanannyi idő alatt kétszer mondod a kristálynak, hogy mozdulj már meg, akkor erre ő azt mondja, hogy "Na jó, akkor gyorsabban mozdulok..."???
Illetve a lomhaság az összes kristályra egyszerre jellemző, tehát a kép ettől elvileg késne, nem pedig csak részben frissülne, az én elgondolásom szerint...[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Fail3D!
addikt
Üdv Sony kdlex500 milyen TV minőségben? egy középkategóriás mai LED TV el felveszi a versenyt? 120kt 46" ban vennem es nemtudom megér e annyit.
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #20129 üzenetére
Googleba beírva az "lcd motion resolution" és az lcd motion blur" kifejezéseket, rengeteg részletes és érthető magyarázatot találsz.
Egy példa: .
A másodperc tört részéig marad ugyanaz a képtartalom, aztán frissül, változik az is, de nem az összes képpont egyszerre, ugyanabban a pillanatban. Fizikai képtelenség, mert lomhák a folyadékkristályok. Nem képesek a kellő sebességgel reagálni, elmozdulni az elektromos impulzus hatására.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Gabesz84 #20125 üzenetére
Nyugi, én is egy csomószor izélgettem már vele mindenkit, hogy magyarázza már el, hogy pontosan hogy kell ezt érteni, de senki nem tette meg.
Szerintem arról van szó, hogy rossz a kifejezés. Lévén az lehetetlen, hogy valóban azt jelentse, hogy 780 sor 100%-ig ugyanúgy marad, mint az előző képkockán.
De értelmes, pontos leírást még senki nem adott.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
BBéci
legenda
válasz Gabesz84 #20125 üzenetére
Akár érted, akár nem, attól még tény marad.
Ez az LCD technológia legnagyobb hibája, ezért nem alkalmas tévének, csak monitornak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
akassha
csendes tag
válasz maxika2004 #20122 üzenetére
Igen, őt is megnézem ma élőben Bár valami nem túl pozitív kritika volt róla geekshu-n azt hiszem.
Hm, valószínűleg kalibráltatni fogom, annak van köze ahhoz, hogy nem lehet állítólag túl sok mindent állítgatni benne, vagy semmi köze a dolognak a beépített funkciókhoz?(Mondjuk ha 150e, nem mondanám, hogy marad pénzem médialejátszóra... 155e a keret. De azt hiszem ha ő lesz, a lejátszója és a laptopom untig elég lesz minden helyzetben...)
-
akassha
csendes tag
válasz nightshadow #20118 üzenetére
Igen, ezzel szemezek, de ez Smart.
Azzal kapcsolatban a legnagyobb félelmem, hogy folyamatosan az "arcomba lenne tolva" a sok csillivilli funkció...
Van erről a tv-ről valahol egy épkézláb kritika? Én nem igazán találtam. -
őstag
válasz maxika2004 #20122 üzenetére
ahhoz a TV-hez nem kell media player, elég korrekt beépített lejátszója van a tesztek szerint
csak LAN/wifi nincs benne.nightshadow:
azt elolvastam, akkor sem értem hogy mi ez a "csak 300 sor frissül".[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz torma1981 #20119 üzenetére
Miért erőltetnék meg magukat válaszadással? Így is fogynak a tévéik, az emberek 99 százalékát nem foglalkoztatják a hertzek.
Tipikus multi hozzáállás.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz nightshadow #20118 üzenetére
Nem igaz, hogy nincs végre egy hiteles mérés/teszt ahol végre megmondják hogy valós 100Hz az a 100hz? Most már tényleg mindenki csak találgat. Az Lg meg kussol?
-
nightshadow
veterán
válasz akassha #20116 üzenetére
A mostani szórásban van valami nekem való?
Én idén többet nem ajánlok LG-t senkinek, mert egyszerűen nem lehet kiigazodni ezen a villogtatós <> valódi 100Hz dolgon, teljesen átláthatatlan az egész. Ha ez a része nem érdekel, akkor a 42LS570S elvileg a csúcs 2D-és készülékük, s az pont belefér a keretedbe. [link]
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz izomhod #20109 üzenetére
Igazán elolvashatnál a témáról néhány cikket, például ezt!
(#20112) korikmate
Annyiszor leírtam, hogy már baromi unalmas, de a kedvedért ismét elmagyarázom.
Az 50 hertzes tévék mozgóképfelbontása csak 300 soros. Ez annyit jelent, hogy - a folyadékkristályok tehetetlensége, lomhasága miatt - egy pillanatban nem képes mind az 1080 sort frissíteni, ami a gyors mozgásoknál élesség csökkenést, sőt, elmosódást okozhat. A 100 hertz duplázza a sorfelbontást, azzal elérik a 600-at, esetleg 650-et, ami még mindig messze van a 1080-tól. Arra a plazmák és egyes csúcs LCD-k képesek.[ Szerkesztve ]
-
akassha
csendes tag
válasz nightshadow #20115 üzenetére
Hm, hát jól elkéstem akkor A mostani szórásban van valami nekem való? (Ahogy nézegetem, egyikben sincs már 24p cinema, azt mi váltja ezekben?)
Tényleg csak a tökéletes filmélmény érdekelne, egyéb funkciók nem, a sok képjavító meg a munkatevékenységeimhez (vágás, némi fényelés) amúgy sem ideális, remélem mindent ki lehet kapcsolni.
LS 570S idei? Hogyhogy nincs róla szinte semmi infó? DTS?
-
akassha
csendes tag
válasz korikmate #20108 üzenetére
Köszönöm, de Samsung nekem sajnos nem annyira szimpatikus. Egyrészt ragaszkodnék a 42"-hoz, másrészről nem tűnik annyira természetesnek a színvilága.
Érdekes, az LG-nek van olyan tv-je, amit keresek (LV sorozat), de nálunk azt nem lehet kapni Csak bizonytalan webshopokban találkoztam vele, garancia nélkül...
Nem hiszem el, hogy nincs egy "sima" jó tv, minden fakszni nélkül. 100 Hz, 24p Cinema, sok formátum, DTS...
Továbbra is kérdés előttem, hogy ha a tv-re kötöm a jack-es 2.1-et, és laptopot használok lejátszónak, akkor viszi a DTS-t vagy nem?
-
korikmate
tag
válasz nightshadow #20111 üzenetére
Értem...
Akkor sem nagyon értem, hogy miért kell sportközvetítések miatt mindenkinek a 100 Hz, vagy akár 200 Hz. 100 Hz körülbelül 100 FPS (frame per second)-nek felel meg. Az emberi szem kb 60 fps-ig képes látni a különbséget, 24 FPS-től lát folyamatos képet. Akkor az 50Hz miért nem elég?
Tovább haladva 3D felé, a "legjobb" érték, amit a HDMI-től vagy Blu-ray-től kaphatunk, az 60p, azaz 60 Hz, azaz kb 60 fps. Akkor miért van az, hogy sokak szerint az aktív, FullHD 3D-hez 200 Hz-es kijelző kell? 2x60=120, egy 100 Hz-es kijelző "Close Enough". 10-10 Fps-t vesztünk szemenként. DE! Van ITT egy cikk arról, hogy a Hobbit 48 fps-ben "rögzül", és ez jó vagy rossz. Ez kb 48 Hz, ezt kétszerezve a 3D miatt 96~100 Hz. Akkor 200 Hz-es 3D TV-kre még elvileg nincs is film?
Jól gondolom ezeket, vagy butaságot beszélek?
-
nightshadow
veterán
válasz korikmate #20108 üzenetére
A Hz inkább 3D esetén számítana, úgy tudom nem is gyártanak 100Hz-es TV-t, ami nem 3D-s Samsungéknál.
2D-nél is ugyanúgy számít. 100Hz-es tévét azért nem gyártanak már 3D nélkül, mert akkor szerintem radikálisan csökkennének a 3D-és tévék eladásai, mert többen vannak, akiket nem érdekel a 3D, legalábbis ezzel a szemüveges megoldással.
-
izomhod
őstag
normális ekkora tévéket 2 méterről nézni?
vagy ez már nem az a téma, ami 15 éve volt? -
korikmate
tag
válasz akassha #20085 üzenetére
Szia!
Ha Samsungokat is nézegetsz, ez is szóba jöhet: Samsung UE40ES5500 link 147e Ft körüli az ára, mindent tud, amit kértél, bár ez már smart modell, de a LAN csatlakozó - DLNA párosítás miatt nem rossz, közvetlenül gépről játszhatsz le tartalmakat.
A Hz inkább 3D esetén számítana, úgy tudom nem is gyártanak 100Hz-es TV-t, ami nem 3D-s Samsungéknál.
LG-kről nem tudok nyilatkozni.
-
JoeYi
őstag
aki esetleg ilyesmi vásárlásán gondolkodik, MM-ben akció van mától:
Philips 42PFL3007H 110e Ft
Saturn is frissített:
Sharp LC-32SH340E 79e Ft
Sharp LC-40SH340E 99e FtEzek azok amik olcsóbbak a netes árakhoz képest
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz akassha #20096 üzenetére
Amiket felsoroltál, számomra ismeretlen modellek, az LM960 kivételével, két és fél éve nem volt nálam LG LCD tévé. Azt viszont kizártnak tartom, hogy csak 100-as legyen a maximális fényereje egy LCD tévének. Legalább a háromszorosa jellemző, de kalibrálással sosem több 120-nál, tehát lényegtelen.
Amit leírtál, arra nem szükséges a 200 hertz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Jégtörő #20097 üzenetére
42 és 63 colos között mindenféle méretű TV volt már a nappalimban. Amikor a 63-ast feltettem a helyére, irtó monstrumnak tűnt, két nap múlva rájöttem, cseppet sem nagy a 3,8 méteres nézési távolságból. Sajnáltam amikor vissza kellett adni, ezért várom izgatottan a 70-es Sharpot.
Két szempontot kell figyelembe venni, a látószöget és az emberi szem felbontóképességét. 42 coloson, 2,5 méterről még a sasszeműek sem látják a full HD felbontást. Az átlag már kettőről sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ezentúl AI vizsgálja szervizeléskor az autót
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest