Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Csak azoknak akik 3D ben gondolkodnak azoknak ezen is érdemes elgondolkodni.
Egy kis olvasni való''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz adriankoooo #43839 üzenetére
Már vannak LED-es fényszórók az ORSAM gyártja csak még nem nagyon terjedtek el mivel drágábbak mint a halogén fényszórók.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #43835 üzenetére
DE használnak már a fényszóróban és a hátsó világításban is LED technikát.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz JackOneill19 #43829 üzenetére
Javaslom hogy kerüld ezt az ismerősöd, aki ilyet kijelent és ezzel a szöveggel arról megvan a véleményem
1. A FULL HD technika nem jár együtt automatikusan minőség javulással, mivel a tv adók nagy általában SD-ben adnak, és igazán a belső elektronikán is sok függ hogy milyen lesz a kép és nem csak a panelen.
2. A LED háttérvilágításnak élettartama többszöröse a mostan alkalmazott háttérvilágításoknak, és ez már bizonyított.
A LED nem veszít számottevően a fényességéből élettartama alatt, nem úgy mint a most alkalmazott technika ami már akár 1 év használat után is kimutatható fény intenzitás csökkenés.
Javaslom ne csak az ismerősöd alapján tájékozódj mert hanem szak újságokból vagy itt az interneten mert az ismerősöd kicsit rosszul tájékoztatott.
Megjegyezném még hogy a LED világítást nem véletlen alkalmazzák gépkocsik reflektor világítására mert nagyobb az élettartama mint egy fénycső, illetve már projektorok esetén is használják a LED megvilágítást pont azért mert lényegesen nagyobb az élettartama mint egy hagyományos izzó.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Barnes #43826 üzenetére
A zajt okozhatja rossz minőségű kábel is, illetve nem megfelelő árnyékoltság, analóg jelű VGA kábel esetén nem javasolt 5m-nél hosszabb kábel mert torzul a jel és sok zavaró jelet is összeszed, mint egy antenna, én 3m-es kábelt használok, de ennél is észrevehető már jel torzulás illetve jel szennyeződés, mivel nem a legjobb kábelt használom.
Egyébként én le akarom cserélni a kábelem egy DVI-HDMI kábelre mert annál nincs ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Barnes #43792 üzenetére
Driver frissítés javasolnák sok esetben ez megoldja ezt a problémát, igaz én Nvidia videó kártyát használok de nálam rendesen LCD TV ként azonosítja, szóval egy próbát megér.
-
zsolt501
nagyúr
Egy dolog nagyon tetszik ebben a 653-as készülékben, mégpedig a Digitális adásoknál tökéletesen kezeli a feliratozást sőt a formázásokat is támogatja amit pl. az AXN, AXN Crime és az AXN Scifi ad a reklámok alatt, ezek egyedi DVB feliratozások, mikor a UPC Direktem volt, és ott a műholdvevő sajnos nem kezelte megfelelően ezeket a formázásokat megfelelően és ezért kezdetben elég sok volt a gond, de ez a tv viszont tökéletesen kezeli ezeket a feliratokat.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42181 üzenetére
Igen rá gondoltam és ő mondta hogy bizony más a szoftver kód.
A P és P típusok közt tény hogy nincs különbség vagyis 65x szériában. de erre gondoltam én is.
Egyébként a T5P-re a 2006-os a legutolsó kiadott szoftver, a W típusra viszont a 2005-ös.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42176 üzenetére
Egyébként honnan az infód hogy megegyezik a szoftverük, ezt gondolom nem 100% biztosra tudod.
Egyébként még a szoftverek mérete is más.
Javaslom nézd meg ezt az oldalt itt vannak a legújabb szoftverek. [link] Kicsit keresgélni kell mert itt fent van az összes típushoz.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42176 üzenetére
Pedig nem egyezik meg a szoftver és ezt az mondta aki a módolt szoftvert csinálta a 650-re.
Próbáld feltenni a 653-as típusra a 650-es szoftverét bizony nem fog sikerűlni ezt kipróbáltuk többen is.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Ezen az oldalon jobban ki van tárgyalva ez a dolog.
-
zsolt501
nagyúr
Az hogy pontosan mik a különbségek azt nem tudom de az biztos hogy a 653-as típusra nincs alternatív progi mert maga a program alapkódja is más nekem ezt mondták és a nem is sikerült a sima 650-es programját telepíteni mert nem engedte illetve a módolt szoftvert sem engedte.
Még valami a 650-es típusra 2005-ös szoftver verzió létezik, viszont a 653-as típusra 2006-os a verzió.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42170 üzenetére
Én is kiegészítem, a szoftverben is vannak különbségek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42137 üzenetére
Én sem, de amit akkor csináltak képeket az nem semmi annyira szépek és tökéletesek sztereóban, néhány mai sztereó fényképező elbújhat mellette.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42119 üzenetére
Ha még csak 50 éve, de már az 1800-as években is csináltak sztereó fotókat, itt szegeden volt is pár éve a múzeumban egy kiáltás pont erről a témáról.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42107 üzenetére
Színre van bontva bocs ha nem voltam érthető.
Mi nem polár szűröztünk mert azt tényleg nem egyszerű megcsinálni, hanem a piros és a kék színszűrőt használtunk a vetítésnél ez kicsit egyszerűbb és költséghatékonyabb.
A polár az tényleg nem működő megoldás LCD projektor esetén, de ha DLP projektort használsz az viszont jó mert az más elven működik illetve sokkal szebb a képe.
Sajnos házilag nem egyszerű profi dolgot produkálni de megoldható pl. sztereó fotózást nem tudom mennyire ismered gyönyörű dolgokat lehet vele csinálni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42095 üzenetére
Én idáig csak szegeden néztem ilyen 3D-s filmet de ez a színezettség tényleges én is furcsálltam, azt is kipróbáltuk hogy vittünk magunkkal sima 3D-s polár szűrős mozis szemüveget és azzal is kipróbáltuk de nem volt az igazi, illetve kipróbáltuk ezt a színszűrős mozi szemüveget is amit egy régebbi mozifilmhez adtak de az sem volt az igazi, mind a két esetben volt némi 3D hatás de nem volt tökéletes viszont a moziban adott kombinált 3D szemüveg az viszont tökéletes 3D hatást adott.
Utoljára kipróbáltuk egymásra téve a polár és a színszűrős szemüveget és ez adta majdnem azt a képet amit a moziban adott speciális 3D szemüveg ad de még így sem volt az igazi mert túl sok színt szűrt ki a színes 3D szemüveg.Egyébként én is láttam azt a RTL-es 3D mozit
De csináltunk is már ilyen vetítést igaz az diavetítőkkel történt 2db vetítő használatával színszűrőze gyönyörű volt, csak kicsit sokáig tartott mire beállítottuk hogy a nagy mozis vetítő vásznon is jól mutasson.
Mostanában projektorral csinálunk ilyeneket, azzal már filmet is tudtunk 3D-ben vetíteni igaz erre két módszer kell, vagy maga az agyag eleve 3D-s vagy 2 vetítővel van vetítve és maga a felvett anyag van szétbontva 3D-re.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Én itt a szegedi moziban láttam 3D-s vetítéseket és amit adnak hozzá szemüveg (vissza kell adni) azok speciális szemüvegek amik nem csak a polarizációs technikát használják hanem egyúttal színszűrős is, vagyis enyhén kékes az egyik és picit rózsaszínes a másik lencse a polarizáció mellett, szóval két technikát használ egyszerre nem úgy mint a régi 3D-s mozi filmek.
Viszont nekem nagyon fárasztotta a szememet és néha le kellett vennem a 3D- szemüveget.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz FerNandor #42087 üzenetére
Javasolni nagyon nehéz, mert nem ismerem az anyagi helyzeted de ajánlok egy oldalt ahol könnyebben tudsz eligazodni. [link]
-
zsolt501
nagyúr
válasz FerNandor #42084 üzenetére
Azért nem játssza le, mert ez csak az SD anyagokat konvertálja fel, és a HD anyagokat nem játssza le. Ahhoz hogy HD anyagokat is le tudj játszani ahhoz HD-s lejátszó kell.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #42002 üzenetére
Erre inkább majd egy szemész válaszol, mert úgy tudom hogy nem igazán használ a szemnek. Egyébként minden Tv-nek van egy optimális távolsága amiről érdemes nézni, ami a képátlótól függ.
-
zsolt501
nagyúr
válasz dnsgtr #42004 üzenetére
Ez kezd érdekes lenni.
De lehet hogy igazad van mert a Nagrát mintha a SAT rendszeren használná a Conax meg kábeles rendszerben, de ezt majd megválaszolja más.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41992 üzenetére
2 méterről fárasztja a szemet ezért írtam.
Egyébként panelban is van különbség nézz utána te is ha nem tudsz valamit és csak lehúzod a másikat sőt még fogyasztásban különbségek is vannak, de egyéb különbségek is vannak, csak olvass utána,mert szerinted csak típus számban van különbség és csak árban...
Elég egy két külföldi tesztet is megnézni.De ha te így tudod én ráhagyom.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
A 6000-es széria egy picit régebbi a 7000 egy újabb fejlesztés most a 8000-es széria a legújabb.
Szóval a 6000-es és a 7000-es széria nem ugyan az és más a panel is.
32'-os tv-t ne akarj 2 méterről nézni nem erre van kitalálva és még kényelmetlen is.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz EasyLife #41953 üzenetére
Persze változó, nekem is van olyan MVK-m amit tud tekerni, és van olyan is amit nem, Sajnos ez Xvid filmekre is igaz, valamit teker és valamit nem, sajnos még nem sikerült még rájönnöm hogy mi okozza eszt.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41899 üzenetére
Nálunk a Tvnetwork hálózatán 5db HD adás fogható, M1 HD, M2 HD, HBO HD, Filmbox HD és az Eurosport HD.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41865 üzenetére
Azt tudom, nem is írtam hogy most is van csak azt hogy volt.
Ezt is csak onnan tudom hogy az egyik ismerős érintet volt ebben.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41859 üzenetére
Csak megjegyzés képen a párosítás nem baromság, mert igaz volt egy darabig, mivel kezdetben így adták a boxokat amik Nagra kódolást használtak, de már az utóbbi pár évben nincs párosítás mivel voltak vele gondok.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz FerNandor #41791 üzenetére
Ezzel az LG-vel kicsit többet kapsz mint a Samsung.
A Digitalko céget ismerem én is tőlük rendeltem a Tv-t szerintem ez a saját vélemény idáig egész korrektek voltak, és gyorsak.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz atus72 #41782 üzenetére
Igen mivel meg kell nézned a terméket hogy jó e, illetve a boltban is ki kell próbálni hogy működő képes e és akkor is fel kell bontani, de ez inkább garanciális téma.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41728 üzenetére
Én ezt tudom de sokan képtelenek felfogni, hogy az a lényeg hogy magának a vásárlónak hogy tetszik a képe a többi úgy is másodlagos, az meg hogy 1 év múlva kihoznak egy mégjobbat még szebbet azis egy dolog ebbe belekell törődni hogy mindig lesznek szebb és jobb képű készülékek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz TothMG #41726 üzenetére
Innentől kezde fogalmam nincs melyik tv-ben milyen panel van, csak azt hogy az a jó aminek jó a képe.
Tökéletesen egyetértek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41659 üzenetére
Majdnem, WIN7 de ezzel az újjal nincs gond.
-
zsolt501
nagyúr
válasz macikos #41646 üzenetére
Én is próbáltam más programmal de csak a Samsung által adott progival működik, de ajánlom a web oldalról letölteni az új verziót mert a régebbi vagyis amit a CD-n adnak hozzá az hibás.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Trick3r #41623 üzenetére
Nekem az a gyanúm hogy nettó árat tüntettek fel, vagyis az ÁFA még ebben nincs benne.
De ha ez outlet az aszt jelenti hogy ezek szállítási sérült készülékek, PL.nincs doboza vagy valami szépség hibája van de az is lehet hogy már javították.[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz woodpaul #41526 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen panellel kaptam, de rossz nem lehet mert nyugat európai piacra készült eredetileg ez a széria, és ahogy összehasonlítottam a sima 650-es típussal azt kell hogy mondjam hogy talán még a képe is picit szebb (nem kékül egy picit sem).
Egyébként ezt a panel típust hol is kell megnézni?
-
zsolt501
nagyúr
válasz woodpaul #41522 üzenetére
Nyugi nekem is ez van és a kép a hibás amit az oldalon látsz, mivel a készülék sokkal sötétebb szinte fekete szóval nem is látható vagy inkább alig ez a bordós kontúr.
Megjegyzem én is féltem hogy olyan lesz de szerencsére nem.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz SpeedR #41462 üzenetére
Nem a HDM-it nem ismerem sőtt ismerem mind a kettőt vagyis a DVI-t is, csak azt nem tudtam hogy az ATI kitalált egy COMBO verziót vagyis kihasznál egy két nem használt lábat a DVI porton, de attól hogy az ATI kihasználja az még nem szabványos hanem csak egy egyedi lehetőség.
-
zsolt501
nagyúr
válasz SpeedR #41452 üzenetére
Én úgy tudom hogy a DVI port nem alkalmas csak képi információ továbbítására még átalakítóval sem mert maga a DVI port nem erre lett kitalálva, de ha tévednék akkor adhatnátok erről egy linket ahol ez meg van cáfolva, mert még nem győztetek meg igazán.
Igarán az érdekelne hogy melyik lábkiosztáson küldi a hang információt a DVI.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Istyu74 #41448 üzenetére
Egyik sem küld ki hangot, ha a DVI csatlakozót használod átalakítóval.
Csak abban az esetben küld ki hangot ha eredetileg is HDMI csatlakozós, de akkor sem mindegyik tud hangot küldeni, vagyis típus függő.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz guriga1234 #41423 üzenetére
Kikapcsolt állapotban igen látszik tükröződés, de bekapcsolva nem vehető észre, vagy ha igen akkor nagyon azt kell figyelni.
Tettem egy próbát hogy ha lézeres mutatóval rávilágítok akkor mennyire látszik a fénye a kijelzőn, nos a vörös fénye szinte teljesen elveszik annyira hogy keresnem kellett hogy hová is világítottam szóval ha ezen akar valaki bemutatót tartani vörös lézeres mutatóval az felejtse el mert nem fog rajta látszódni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz ORCA58 #41416 üzenetére
Ezt tudom de az tény hogy ezt a készüléket nem a magyar vevőknek szánták, hanem a nyugati piacra, és szerintem ennek is lehet valami oka, de szerintem ezt mi nem tudhatjuk meg.
-
zsolt501
nagyúr
válasz csimav #41410 üzenetére
Én a Digitalko-tol vettem de szerencsére ilyen problémákat nem tapasztaltam, sőt nagyon segítőkészek voltak és a megrendelés után másnap már nálam volt a készülék, mert bizony tőlük rendeltem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz ORCA58 #41401 üzenetére
Akkor nekem szerencsém van mert az enyém a Samsunggal,mert az enyém sem nem kékül, sem nem tükröződik, pedig nappali fénynél tévézek.
Az én Tv-m Samsung LE37B653T5PXXN igaz elszórakoztam vele mire mindent beállítottam olyanra hogy tökéletes feketét kapjak illetve a színek is tökéletesek legyenek, de megérte mert most már olyan a képe mint egy tökéletes fotó vagy mint egy festmény. Az is hozzátartozik hogy ez a Samsung modell nem a magyar piacra készült hanem a nyugati piacra, de szerencsére a magyar nyelv azért benne van.
Megjegyzem hogy a gyári beállítások nem tökéletesek mert túl erős a háttér világítás de miután vissza vettem 6-os szintre onnantól kezdve látványosan javult a dolog, igaz kellett még egy két dolgot állítanom hogy tökéletes legyen de ez már szubjektív dolog de a lényeg az hogy a gyári 8-as szintű háttér világítás nagyon magas és élvezhetetlen.
-
zsolt501
nagyúr
válasz templar79 #41319 üzenetére
A készülék szervizét feltudod hívni akkor nagyobb az esély rá hogy megtudd, ha már a pana oldalán nincs erről infó, (néha) a szervizesek többet tudnak mint az eladók.
-
zsolt501
nagyúr
válasz templar79 #41313 üzenetére
Ha a DVB-C rendszert kezeli akkor igen de ha kódolt adásokat is akarsz nézni rajt akkor ahhoz kell egy CI modul fogadó ahová a modult be lehet helyezni a kártyával. Általában a modult a szolgáltatótól lehet bérelni vagy vásárolni.
Sokan elfelejtik hogy a DVB-C és a DVB-T rendszer nem ugyanaz és biza van olyan hogy a készülék csak a DVB-T rendszert kezeli sőt rosszabb esetben ebből is csak az Mpeg 2-es verziót ami bizony idehaza Magyarországon nem jó mivel a DVB-T Mpeg4 es sugárzást használ illetve ott van még a hang kódolás amit sok készülék nem kezel megfelelően mivel ez is egyedi idehaza mivel nagyrészt AAC hang kódolást használnak, amit sok esetben nem minden készülék kezel.
Szóval vásárlás előtt érdemes ennek is utána nézni mert lehet ebből is kellemetlen meglepetés.
-
zsolt501
nagyúr
válasz zsoltee10 #41216 üzenetére
Érdekes mert az enyém kezeli, de az sem mindegy hogy melyik portba van dugva mert az egyik nem ad annyi áramot, ezért csak a pendriv-hoz elég, szóval a 2 böl egyik kezeli nálam.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest