Aktív témák
-
fury71
aktív tag
Azt én is kérdezem, hogy a w4000 miért csúcskategória. Ha már a 2008-09-s Sonyk közül kell választani egy magasabb kategóriát akkor inkább a Z vagy X sorozatúak.
Ráadásul a W4000-nek elég gyenge a deinterlacer része amivel anno tele voltak a fórumok, főleg a 1080i forrásoknál volt tapasztalható. Oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatás volt észlelhető, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával és ez a w4000 elektronika hibájára volt írható. Ezt a jelenséget saját szememmel is láttam. Ugyanez megfigyelhető volt az E4000-s sorozatnál is, mivel ugyanazt a panelt kapta mint a W4000.
Igaz, hogy nem mindenki látta ezt a jelenséget, lehet te sem, de én igen, nagyon is. Pedig én is szeretem a Sony termékeket és a 2010-s TV modellek nagyon ott vannak.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
dabadab
titán
Pár technikai adalék még:
1. Nincsen 10 bites műsorforrás: a DVD és BluRay is 8 bites, ahogy a DVB adás és a játékkonzolok is. A 10 bitnek a belső feldolgozásnál van értelme, ugyanis kalibrálásnál előfordulhat, hogy pl. 3 és 250 közé kellene berakni a 8 bit 256 értékét, vagy hogy az kellene, hogy 10 és a 11 között vmivel nagyobb távolság legyen, mint a 11 és a 12 között - az ilyen helyzetekben segít az, ha a TV 8 bitnél többet is kezel. Ettől persze nem lesznek szebbek a színei, csak pontosabbak.
2. A Samsungnak és a Sonynak közös panelgyára van, az onnan kikerülő panelokat használja mindkét cég (ill. a Samsung vesz másoktól is).
3. A 100 Hz nem teljesen pontos megnevezés, ha arról van szó (vagyis 60 vagy 24 Hz-es bejövő jel esetén), akkor 120 Hz-en is tudnak működni. Ez a magas frissítési frekvencia egyrészt az interpolációra jó, másrészt a mozifilmek (amik 24 Hz-esek) folyamatos lejátszására, ráadásul ezzel az utánhúzást is csökkenteni lehet.
4. Az input lag erősen túllihegett probléma (épp pár napja írta meg valaki, hogy direkt emiatt laptoppal végigpróbált egy csomó TV-t és semmi különbséget nem vett észre), mindenesetre minden modern TV-n van game mode, amiben ez nagyon alacsony (nem mellesleg: a konzolos játékok önmagukban produkálnak 60-120 ms laget).
5. Ezeken a TV-ken egyáltalán nem lehet 3D-t nézni, majd idén érkeznek a "3D ready" TV-k (ami persze megint nem tesz jót a régebbiek árának).
DRM is theft
-
einstein
senior tag
A tévéd 50 és 60 Hz-es is.
Amúgy 100Hz az LCD- tévéknél nem a villogásról szól - az ugye nincs - hanem a mozgásinterpolációról (2 valós képkocka közé kiszámol még 1-et, ezzel lesz az 50Hz-ből 100Hz - erre gyors mozgásoknál lehet szükség), valamint a 24p-s anyagok korrekt megjelenítéséről (=120Hz). 3D-re ezek se jók, mert a 120Hz-es jelet fogadni nem tudják.A w4000 megjelenésekor se volt csúcskategória, már akkor is voltak tévék amik tudták a 100Hz-et, pl a Samsung a656, ami nem is volt sokkal drágább. Mindenesetre nightshadow jól összefoglalta az árkalkulációt.
A maiak közül mondjuk egy Samsung b550-hez tudnám hasonlítani, ami szintén 100Hz nélküli több szolgáltatással. Ezt a tévét is megveszed 170-ből újonnan, 3 év garival. Ok, tudom hogy ez nem Sony, de olyan példákat az előbb kaptál. -
nightshadow
veterán
A W4000 utódja a W5500. Ez mindenben jobb, mint a W4000, kivéve a 10 bites panelt, meg az input laget, viszont a W5500 az 100 Hz-es meg Bravia Engine 3-as. Míg ugye a W4000 csak Bravia Engine 2-es. A 8 vs. 10 bit itt a fórumon már ki lett tárgyalva, s az lett a vége, hogy sok értelme nincsen, ugyanis a forrásanyag (tv adás, DVD, Blu-Ray) mind 8 bites. Spéci teszt DVD-én léteznek tesztábrák, ott állítólag lehet látni a különbséget a kettő között, de egymás mellett filmes anyagot nézve nem látni a különbséget. A W5500 jelenleg 225k újonnan. Egyébként a 100 Hz hiánya miatt a W4000 inkább a 2009-es 40V5500 van párba, ami jelenleg 185k.
Ami 2008-ban még csak a középkategóriában létezett, az leszivárgott a belépőszintre, mint pl. a 100 Hz, Live Colour stb.. Plusz megjelentek új szolgáltatások, amik 2008-ban még nem voltak. Internetes widgetek (You Tube, stb.), DLNA, stb. Ilyen belépőszintű tv jelenleg a KDL-EX500-as, ami jelenleg 230k körül van (Ez tekinthető gyakorlatilag a W5500-as utódjának). Ez alatt már csak az EX400-as és EX300-as található. Mivel az EX500 csak pár hetes modell, a jelenlegi 230k-ás ára most még irreálisan magas. Ez novemberben bőven 200k alatt lesz.
Akkor még a konkurenciáról nem is beszéltünk. A Samsung 40B650 és 40B620 az input laget leszámítva mindenben jobb a W4000-nél. Ezek újonnan 200k és 185k-ba kerülnek. Akárhogy nézzük, 130-140k-nál többet nem nagyon ér használtan a W4000-es szerintem. Főleg, hogyha egy új 40W4000-et még lehet kapni a hivatalos Sony centerben 210k-ért 3 éves garival: [link]Ui: Szerintem még a 210k is sok az újért, ha a neten a W5500 225k, a B650 meg 200k. Természetesen ez csak az én véleményem. Nem kötelező egyet érteni.
-
törölt tag
Tegyük fel hogy igazad van.Tényleg brutál jó,tényleg makulátlan amiben persze nem kételkedem. DE: vedd alapul hogy azóta bejött a DVB-T tehát ha csak analóg vétele van, 2011re ujra beruházhat egy másik tv-re,vagy STB-re de azt nem akar venni,mert (te mondtad,hogy szakértő vevő kell!!) az új Sony tv-k már MinDigTv matricával vannak ellátva,ami garancia a jó vételhez,ha az egyéb feltételek is fennállnak Hisz 1 év mulva csak analóg kábelhálózaton tudja használni a tunert...Azt is vedd alapul,hogy ha mondjuk HDMI-s Műholdvevő beltériről tévézne,vagy csak sima DVDre és Blu-rayre használná amire láttam példát,akkor nem ebben az árkategóriában keresne,elég lenne neki belépőmodell vagy kijelző is akár.Megint nem kellene neki 2 éves tévé,ugyanannyiért ujat kap uj garival.Vagy a használt prémiumkategóriát venné,"nyomott áron"ahogy emlitetted. Nem tudom mennyire tartod de épp az említett "szakértő,minőséget kedvelő" célvevőköröd adna a legkevesebbet érte.Mivel a 2010es modellek már rég tulszárnyalják a képmegjelenitő képességeit akár fele annyi forintért.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de egy forinttal sem fogod tudni többért eladni. Ha tényleg el akarod adni, akkor minél hamarabb tedd meg, mert egyre kevesebbet fogsz kapni érte.
Az egy dolog, hogy te mennyre tartod a tv-t, a piaci ártat nem ez határozza meg. (Gondolom nem tanultál közgazdaságtant.)
Mikor a vásárlói oldalon vagy, te sem így gondolkozol szerintem.
Ha meg el akarod kerülni a "pofátlanokat" ne akard eladni. Ez vele jár. Ha neked többet ér a tv, mint amit a piac kínál érte (ez a reális ár) akkor nem szabad eladni, használd, vagy ajándékozd oda rokonnak, barátnak. Pont.
Biztos örülnének neki -
Khelben
nagyúr
Egy olyan iparágban, ahol évente a teljes termékpaletta lecserélésre kerül, nem fogsz jó áron eladni egy használt terméket. Nézd meg az autókat, pedig ott 4-6 év a termékciklus, 2 év alatt a legtöbbnek (főleg a prémium márkáknak, ami tv-ben sokaknak a sony) a felére esik az ára. Ez egy ilyen játék, ha azt akarod, hogy tartsa az árát, aranyat kell venni, nem tv-t.
És igen, ha van két tv, ugyanolyan áron, akkor az egyszeri ember azt fogja megvenni, aminek a leírásában több funkció van. Sosem fogja használni, de akkor is azt veszi meg.
Azt amúgy nem írtad meg, hogy mennyit szeretnél kapni érte, de szerintem nem volt olyan durva az a 130ezres ajánlat. -
einstein
senior tag
A w4000-es már majd 2 éves tévé, tehát nem is a mostani, hanem eggyel ezelőtti generációs. Ráadásul mindjárt itt vannak a friss 2010-es modellek is. Gondolom te is tudod, hogy ezek a tévék évről évre fejlődnek, szóval elhiszem hogy gyönyörű állapotban van, de egy tájékozott ember nem nagyon fog neked 200k körüli vételárat mondani rá, amikor ugyanennyiért újat és minimum ilyen képességűt kap.
Amit neten látsz az valószínű véletlen kinn maradt az árlistában, nem hiszem hogy valójában van nekik.Szerintem egy felesleges idegeskedéstől megóvod magad, ha megtartod.
-
einstein
senior tag
vatera?
Egyébként az meg, hogy te mit gondolsz a tévéd áráról meg a piac mit gondol az két külön dolog. Persze nem tudom mennyiért akarod eladni, de a helyedben nem számítanék arra, hogy valahol egy szakértői vásárló-réteg majd hajlandó lesz többet adni, mint amit itt akartak. -
justaview
senior tag
Hogy kinek mi ér meg 60ezerFt-ot az végülis szubjektív. Nekem ezelőtt egy 82cm-es 100Hz-es sikképcsöves mindent tudó Thomsonom volt, amit 35k-ért adtam el és örültem, hogy elviszik, mert piszok nehéz manapság gari nélkül eladni egy hagyományos tv-ét, de azért az akkor is egy komoly gép volt külön beépített mélysugárzóval a fenekében, meg a létező összes extrával ami a kategóriában jelen volt akkoriban
Azért Te is szereted az extrákat….
De minden látszat ellenére nincs közöttünk vita.
Neked fontos volt az input lag = B650 kiesett. Ebben erősített, hogy nem láttad a két TV között azt a minőségi különbséget, ami megért volna 60ezret. Ennyi.
Engem nem érdekelt az input lag + láttam azt a különbséget, ami nekem megért +60ezret, és belefért a pénztárcámba!
Mellesleg engem is próbált az eladó a B7000 felé sodorni úgy 430ezerFt.- körüli összegben, amire már én mondtam, hogy nem, mert (a B650-hez) nem látom azt a különbséget, ami megér nekem ekkora felárat, beleszámítva, hogy 5 év alatt leamortizálódik a TV, bármelyiket is veszem meg.
Szerencsére nem vagyunk egyformák. Ahány ember, annyi prioritás, különböző anyagi lehetőségekkel, stb. Ezért nincs értelme leszólni a másik TV-jét, ha ő neki pont az tetszik, és ráadásul nagyon. Ő azzal boldog….jó neki.
Ezért nem mondom én sem bigdigit kedvenc PHILIPS PLF8404H TV-jére, hogy egy rakás szar, hiszen Ő pont azért van oda, ráadásul annyira, hogy minden mást csak gyalázni tud mellette. De Ő ettől boldog.Szóval, ha valakit érdekel a 40B650, elmondom a tapasztalataimat, és segítek szívesen, de nem meggyőzni akarok (pláne nem egy meglévő LCD cseréjéről!), csak segíteni.
Aztán mindenki úgy dönt, ahogy akar, hiszen magának dönt, nem nekem
-
justaview
senior tag
Ezt a képminőséget látva úgy érzem, hogy bárminemű képjavítás, ebbe a technológia váltás is belefér akár nem képez nálam akkora hasznosságot, hogy azért százezres,vagy még magasabb felárat fizessek.
Ahogy korábban írtam, a Te TV-d és az enyém (40B650) között jelenleg 60 ezer Ft.- a különbség (meg 1 év). Mivel én most vettem TV-t ( 1 hete ) nekem az a különbség, ami a két TV között van megér 60ezer Ft.-ot. Például nekem fontos a képnézegető funkciója is. Valakinek meg nem...ez teljesen normális.
De ha fél éve vettem volna egy 40W4000-et, most eszemben sem volna, hogy cserélgessem, mert akkor fél évente vehetnék újat, amiben lévő technológia újabb év, félév alatt elavulna. Én általában 4-6 évre veszek TV-t, legalábbis azzal számolok, hogy addig elmegy.
Persze lehet komplexebbé tenni, médiaközpontot csinálni a tv-ből, de nekem, aki eleve gépre kötve használom ez teljesen értelmetlen törekvésnek tűnik. Nekem az USB, wifi stb. mint funkciók értelmetlen csicsának tűnnek inkább egy tévén, mint hasznos kiegészítőnek, a kép -ami a lényeg- meg teljesen rendben van, az életben nem fogom használni az USB-s képnézegetőt, felesleges "csicsa".
Ez teljesen természetes, ha Te az életben nem fogod ezt használni, akkor ez a funkció számodra értéktelen. Engem meg például jelenleg az input lag nem érdekelt, mert a TV-t én film nézésre használom, és nem kötöm rá a számítógépemet, hogy azon játsszak..Valakinek pedig ez a legfontosabb paraméter. Nincsen ezzel semmi gond.
Azt értem, ha valaki a pucér nők seggéről szívja a kokaint és így elcsesz egy vagyont, de ha egy boldogtalan kecskepásztor egy 50 millás autóval megy el otthonról az irodáig meg vissza egy 20 millás helyett, ami ugyanúgy kinyalná a seggét minden irányból 30millióval kevesebbért, na őt sosem fogom megérteni, hogy ez neki miért jó
Egyetértünk. Ehhez már csak egy adalék: Szerinted a porszívó ügynökök melyik társadalmi rétegnek adják el a legtöbb 500ezer Ft.-os atka-porszívót? Megmondom. A szegény rétegnek. Akik egy panel lakásban a téli fűtésre kuporgatnak, de elmondhatják, hogy fél milliós a porszívójuk. Ez így működik.Tény, hogy csak sajnálni lehet őket, mert érzelemből döntenek, aminek a racionalitáshoz semmi köze.
na ez az a vonal ami miatt nem értem, hogy egy fél milliós LCD ami ugyanúgy 40"-os az a tulajdonosának miért jó, valaki ennyire ne tudja mire költeni a pénzt, ciki
IGAZ. De megjegyzem kettőnk TV-je között 60ezer Ft.- a különbség, és ha fél éve vettem volna TV-t, akkor valószínűleg nekem is 40W4000-em lenne most, és nem akarnám lecserélni, ahogy nyilván Te sem. De mivel most vettem TV-t, most a 40B650 ár/érték aránya tűnt a legkedvezőbbnek, beleszámítva a gyári hibák kockázatát is (amely a W5500-nál most számomra például túl magas). És nem fogom lecserélni egy év múlva, mert kijön valami jobb. Ez számomra természetes.
Viszont azért maradtam még itt a fórumon, hogy esetleg segítsem a tapasztalataimmal azokat, akik még vásárlás előtt állnak. És nem azért, hogy tovább keresgéljek
-
justaview
senior tag
A 40W4000 jelenlegi legalacsonyabb ára az árgép szerint 240e Ft.-
A 40B650-é 300e Ft.-Vagyis 60ezer FT.- különbségről beszélünk...
Most már csak az a kérdés, ér 60 ezer Ft-ot a két TV közötti képesség különbség?
Bár ez szubjektív, de szerintem nagyon is ér annyit.
Általában pedig mindig az a fontos, hogy a vásárlás pillanatában a legjobb ár/érték arányú TV-t vegyük (figyelembe véve persze az anyagi lehetőségeinket).
Ez pedig jelenleg jóval inkább a B650, mint a W4000.
-
Scoobyka
addikt
azért mondod mert még nem láttad a másikat.....ha esetleg havernál vagy boltban megnézed este akkor bizony rögtön azt fogod mondani,hogy a w4000es feketéje már nem is olyan fekete......,de ez is egyén függő valakinek nem olyan érzékeny a szeme illetve nem zavarja bizonyos dolgok,hogy a 40w4000estől mennyire jobb a 40b650es kábé úgy lehetne elmondani,hogy a 40w4000es egy skoda octavia a 40b650es audi a8as mind2ből a legfullossabb.....jó a skoda octavia,de az a8 érezhetően jobb nála.
és nekem elhiheted....40w4500as helyett vettem egy 40b650est....és a kettő közül a sonyból csak a távkapcsát hoznám át....meg esetleg az input lagot minden másban piszkosul agyonveri a samu....ráadsul rengeteg olyan szolgáltatást is nyújt amivel nevezhető időtálló megoldásnak....értem ez alatt az internet tv és wifi dlna-t...meg hasonló okoságokat.
de ha meg vagy vele elégedve akkor senki nem mondja ,hogy le kell cserélned....ezt mindenki maga döntse el,hogy neki mi kell.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Olyan gépekről beszéltek, hogy csak röpködnek a százezrek. Itt ülök egy relaíve seholsemmi 40w4000 előtt és szerintem teljesen rendben van a feketéje.
A W4000-es az egyik legjobban sikerült TV volt a maga idejében. Teljesen jó a feketéje, valamint az SD műsorok minősége is. Még a mai TV-k nagy részét is lefőzi. Jól választottál.
Ma viszont 2009-et írunk, és ha ma veszek TV-t és ráadásul szeretném azt azért 4-5 évre venni, akkor lehetőleg olyan TV-t veszek, amelyben nem 1 éves technológia lapul (tekintettel ezen technolőgiai ág gyors fejlődésére).
De a Te TV-d tényleg az egyik legjobb volt 1 évvel ezelőtt, így Tőled is furán hat, ha azt mondod, hogy Neked "ez is elég"...
-
einstein
senior tag
Mutatok neked még egyet:
[link]
Azért a Lenovo van mellette, mert nekem az van és hidd el nem tapasztalok vele semmi különöset, pedig elég sokat játszom én is....Egyébként ezek a 20 ms-os értékek már csak azért is érdekesek, mert a lag az vagy ~16 ms vagy ~32ms, stb. lehet, mert ez felel meg az 1 vagy 2 vagy több frame-nek.
Persze átlag az lehet 20ms de a megjelenítő ugyanúgy késni fog 1 vagy 2 frame-et esetenként.[ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
Bocs, de ha ilyen komolyan veszed a játékot akkor nem értem, hogy hogy egyáltalán LCD-d van most is? Szerinted annak nincs input lagja?? Pláne mivel nem is egy mai darab, ha jól látom az adatlapodon.
Megmondom őszintén, azt meg kétlem hogy ebből fogsz megélni, tehát biztos, hogy nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Ha LCD-t veszel, lesz input lag is. Ha az meg nem ilyen 100ms-os nagyságrend, észrevenni nem fogod. -
tothl
addikt
Szia !
Nekem nem tunt veszesnek. Az lcd monitorom szarabb..
Az s4000-et nem vennem meg.....ha mar sony, akkor nagyobb szeria.
Ha a samurol lemondasz, elobb hasonlitsd ossze a kettot eloben. Nem akarom fenyezni, de az s4000 csak arban ellenfele a 656-nak, kepminosegben egyaltalan nem.Samu tulajok : van uj firmware..meg nem tettem fol, csak gondoltam szolok...
-
sb
veterán
Sajnos tényleg érezhető input lagja van a 40A656-nak.
A régi q3-as emlékek alapján most kipróbáltam és érezhető a késés. Viszont annyira nem vészes... el lehet vele így is játszani.
Vagyis az egész hozzáállás kérdése... mert érezni egyértelműen lehet, de kérdés, hogy mennyire tudja az ember elviselni. Sok évvel ezelőtt biztos zavart volna (ahogy a 40-es pinget is játszhatatlannak tartottam. ) Most elvagyok vele, max nem sikerül minden minden. -
dabadab
titán
"ha jól veszem ki neked már meggyőződésed, hogy nincs olyan LCD tv, ami alkalmas a monitor kiváltására hiába az 1080p felbontás?"
Nem, rosszul veszed ki
(Mondjuk szerintem rendes monitornak egy 32-40"-es LCD mar tul nagy, de biztos van, akit ez nem zavar. Az input lag problematikaja meg szerintem erosen tul van lihegve.)DRM is theft
-
Symbio
senior tag
Egy 42PFL7403D, de nem játszom rajta, úgyhogy az input lag-ról ne érdeklődj ("Válaszidő (tipikus):3 ms BEW-egyenérték" )
-
pinnacle
nagyúr
Az input-lagot itt tudod megnézni.
Egy CRT monitort vagy képcsöves TV-t kell klónba kötni az LCD-vel, elindítani a programot, több fotót készíteni, amennyivel kevesebbet mutat, annyi az input-lag.Megnéztem az MM-ben a Samsung LED-es TV-t.Tényleg tökéltes a Full HD-s anyag, de sajnos az analóg TV adás olyan, mint egy 10-szer másolt VHS kazetta.Nem tudom, hogy mi lesz a MiniDV felvételekből készített DVD-kel és a TV nézéssel.Sajnos nincs mese, Full HD-s TV-hez Full HD-s anyag kell.
Az eladó szerint 40"-42" méretben a Panasonic TX-P42G10E a legjobb, de analóg TV adásnál még mindig a régi képcsöves a tuti.
-
Archttila
veterán
-
dabadab
titán
"Én eddig abban a tévhitben voltam, hogy a válaszidőben benne van, végtére is benne kéne hogy legyen"
Egyaltalan nem kellene, hogy benne legyen, a response time az utanhuzas, nem pedig az input lag miatt erdekes.
Egyebkent nem csak az LCD, hanem a plazma is kesik (mivel a kesest nem a panel, hanem az elektronika okozza, az meg kabe ugyanaz), viszont a plazma tenyleg beeg, tehat ezzel legalabb egy problemad megoldodik
DRM is theft
-
tothl
addikt
A panel valaszidejenek van koze az input laghoz, de a ket dolog teljesen mas.
az input lag = az az ido, ami a bemeneten leadott jelnek a kepernyon valo megjeleneseig eltelik..
a panel valaszideje meg = az az ido, amig a panel kepes az egyik kepkocka tartalmarol atallni az uj kepkocka tartalmara.Egy fel perc input laggal rendelkezo, 1 nanosecundumos valaszideju panellel szerelt keszuleknel csodalatos villamgyors focimeccset es jegkorongot nezhetsz, nem fog sosem elmosodni, annyi, hogy csatorna, vagy jelvaltaskor lesz egy fel perc mig elindul az adas.....
Ja meg a halofulkeben fel percet sietni fog a regi junoszty...az uj masinahoz kepest... -
Symbio
senior tag
Talán azért, mert a panel válaszideje fix érték (és ezt miért ne írhatnák le), de az elektronika késleltetése változó, attól függően, hogy milyen funkciók vannak bekapcsolva.
Mielőtt még jobban megfájdul a fejed ( ), gondolkodj, az LCD felhasználók körének a világon hány %-a használja a tv-t olyan játékokra, ahol létkérdés a minimális tényleges input lag? Tehát a marketingesek nem fognak ezzel foglalkozniEmber, csillapodj, mielőtt jönnek a fehér köpenyesek