Új hozzászólás Aktív témák
-
Ungika93
újonc
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy ha rákötöm a pc-t tv re nincs jel.
Vagyis adott egy z68gen3 alap,2500k proci,msi gtx 1050ti (1hdmi) és egy LG tv.(32lg5000)
Szóval ha nincs fent a videókártya driver akkor hibátlanul működik ha rádugom erre a tv monitorra de amint felteszem a drivert azután nincs jel. Az alaplapi gpu ba ha bedugom akkor is működik csak a dedikaltba nem. Droverek frissek. Ha bedugom a hdmi kabelt akkor a tv felismeri hogy bedugtam de mégsincs jel. Se rgb(vga) kabelről sincs jel HA fent van a vga driver...több kábellel is próbáltam már. Win+p minden de semmi ha fent van a driver akkor csak az alaplapi gpu nal kap jelet...valaki ötlet? -
gologolo
tag
Sziasztok!
Adott egy LG C8 Oled és egy videókártya amiről kiküldöm rá HDMI-n a 4k-s jelet. Mi a véleményetek romlik a kép minősége ha nem a TV saját procija végzi a dekódolást / 1080p filmeknél a felskálázást (pendriveos megoldás ugye), vagy nyugodtan használhatom így a TV-t pc-ről küldve a jelet minden további minőség romlás nélkül? Azért gondoltam így mert a PC-s 5.1-em nagyon jó kis darab és nem mondanék le annak a hangminőségéről + netflix nincs, netes 1080p/4k releaseket szeretek nézni a mai napig, mert ezt tartom a legjobb minőségnek és ott minden fenn van.
-
NdrewSunix
őstag
Nekem úgy tűnik ez a topik félholt már.
Kérdezgetnek-kérdezgetnek egyesek, de nagyon válasz nem érkezik sajnos. -
glutamin
őstag
Az rtings.com oldalon magyon széles körűen tesztelnek TV-ket, monitor funkcióban is. Paneltípus, frissítés, betekintési szögek stb. Egy profi monitor képminőségét nem fogja tudni egy TV, de pici penzert hatalmas munkaasztalt kapsz némi kompromisszummal.
-
glutamin
őstag
Nálunk egy 55”-os Samsung 4K TV van, amit alkalmanként monitornak is használok. Milyen paraméter nem elégséges egy sima TV esetében?
-
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Olyan létezik, hogy UHD monitor TV?
Most egy LG FHD monitor TV-t használok, de a jövőben szeretném cserélni majd.Ndrew
-
szabofila
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy Dell G5-ös notebookot és annyi lenne a problémám, hogy nem tudom a tv-re tükrözni, ennek mi lehet az oka? A program win 10, a tv Panasonic plazma, mondjuk nem mai darab, de eddig a régi gépemről minden probléma nélkül ment HDMI kábelen keresztül. Mi lehet a megoldás? Még annyi, hogy észlelni nem észleli a tv-t, de állítani engedi.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Vissza tertem ps4-rol a pc vilagaba, es rogton el is akadtam :/
Win 10-nel mi a legjobb beallitas, ha a laptop hdmi kabellel a tv-hez van csatlakoztatva?
Ugy szeretnem beallitani, hogy a laptopon az asztal legyen, es ha mondjuk 1 jatekot inditok, atrakja a tv-re
Probaltam a kiterjesztest, mukodott is, de a jatek kepe akadt a tv-n, azaz nem is akadt, hanem mintha le lett volna lassitva :/
Nem tudom mit allitsak, kicsit kezdek bele kavarodni, de ps utan eleg rossz a laptop kis monitorjan jatszani.
A legujabb nvidia driver van fent.
Elore is koszi a segitseget. -
rudob
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő lenne:
Van egy asztali számítógép amin DVI-I (Dual link) (24+5 tűs) csatlakozós videokártya van. Van egy adapterem, ami DVI-D (Dual link) (24+1 tűs)-ből HDMI-vé alakít át. A TV-n HDMI bemenet van. A képet átviszi, viszont hang nincs. Esetleg az átalakító lehet a gond, hogy a videokártyának 24+5 tűs a kimenetele, ami pedig rámegy átalakító, annak 24+1 tűs? Vagy eleve ha DVI-D HDMI adapterrel van küldve a jel a TV-re akkor nem is megy át a hang? Köszönöm előre is ha valaki tudna segíteni. Üdv. -
Vibalazs
tag
Na Sziasztok!
Nálam olyan probléma van, hogy itthon csak LG monitorok vannak és egyik sem ismeri fel a HDMI-t. Nincs jel stb... A gond, hogy eddig az egyik jó volt most ha ad is képet kis idő elteltével már nem adja. Több kábellel is próbáltam több géppel. Ebből 2 win10-es. 1 win8-as. Driver csere is volt. Sajnos nincs VGA a gépen ezért mindenképpen kellene egy HDMI-s monitor. De csak a (LG) TV-vel működik minden gond nélkül.
Monitor igen még egyben van de nagyon idegesít. Reseteltem meg már minden beállítást próbáltam de csak is a D-Sub os jelet látja sehogy sem bírok átváltani HDMI-re.
Remélem van valakinek valami ötlete, hogy mi történhetett. A fényerőn kívül mást nem állítottam.
-
-=RelakS=-
veterán
Számolj!
20-22"-os FHD tévén kicsi lenne minden?
Ahogy vesszük amúgy, nézési távolságtól függ. Én a 43"-os UHD moniotorommal tökéletesen elvagyok. A szélei felé már eléggé ki kell nézni, de ha ott van valami fontos olvasnivaló, be tudom húzni a szemem elé
Ha meg kicsi, akkor állítasz a Windows nagyításán. -
Adames
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy jelenleg a számítógépemhez egy 27"-os FULL HD TV-re van kötve VGA csatlakozón.
Na, már most....
Amennyiben mondjuk egy nagyobb 40-43"-os UHD TV-hez kötném a PC--et, akkor milyen lenne a kép?
Tényleg zavaróan kicsi lenne minden?
Egyáltalán érdemes számítógépet nagyobb méretű TV-re kötni?
Használja valaki így? Vélemény?Köszi.
-
asprey
tag
Sziasztok! Szeretnék kis segitséget! Kinéztem ezt a tv-t: Samsung UE43NU7402
Kizárólag monitor helyett lenne használva pc autós szimulátorhoz. Vélemény?
Köszönöm! -
amdboy
senior tag
Sziasztok! Adott egy asus rx 470 strix kártya, amit egy UE55MU6502 sorozatszámú tv-vel használok. A kártyát leginkább játèkra használnám, már ha tudnám normálisan. Folyamatosan kisebb mikrolaggokba ütközöm ami nagyon idegesítő főleg online fifa alatt. Na meg arról nem is beszèlve, hogy a szinek nagyon èlènkek már már zavaróak, illetve az èlènksèg mellett olyan az összhatás mint ha homályos lenne az egèsz. Próbakèppen bele lett tève a gèpbe egy gtx 1060 (3gb) ès azzal nem volt ennyi sok pici lagg, de a szinek sem voltak ennyire zavaróak. Drájver a legfrisebb, felbontás amin játszom az 1920x 1080. Esetleg valakinek 5let? Kell valamit beállitani? Ja igen i5 2500 a proci ès 8gb ram van mellette mèg illetve a c meghajtó egy ssd. A válaszokat köszi
-
Takvan
tag
válasz
-=RelakS=- #2480 üzenetére
Azt hiszem megvan a megoldás. Az élesség túl magasra volt állítva a monitoron
, azt visszavettem és most egész szép lett. Majd még jön a finomhangolás. Viszont azt nem értem, hogy hiába van HDMI/DVI -n csatlakoztatva és PC néven beállítva szt.gép, a monitor menüjében a kép beállításnál sem az automatikus beállítás, sem a számítógép-képernyő beá. nem aktív. Mondjuk a leírásában azt írják, hogy az automatikus beállítás csak D_SUB bemenetnél aktív, viszont a számítógép-képernyő beá. PC módban elérhető. Akkor annak aktívnak kellene lennie, vagy nem?
-
Takvan
tag
válasz
-=RelakS=- #2480 üzenetére
Köszönöm, közben rájöttem, hogy ezek alapból pixelesebbek.
A kép mérete stimmel, tehát nem látok sem sötét keretet, és nem is marad le semmi. Délután (ha hazaértem) megnézem pontosan. Ha nem jutok semmire teszek fel képeket.
Előre is köszönöm a szakértést. -
-=RelakS=-
veterán
Gondolom nem vagy tisztában a betűtípusok fajtáival.
Az MS Sans Serif egy pixeles betűtípus. Ha nagyítod, csak randa lesz, mert van néhány különböző méret a készletben, mondjuk 8, 9, 10, 11-es méretek, de ha 33-mas kell, akkor a 11-est fogja a háromszorosára nagyítani. (Nézd meg alaposan a 24, 48, 72-es méreteket, teljesen ugyanaz, csak más pixelméret. Ugyanez igaz a 12-36 méretpárra)
Ha normális kinézetű betűt szeretnél látni bármely méretben, használj vektoros típust.
Amúgy a kép mérete stimmel? Értem ez alatt, hogy nincs fekete keret a kép körül? (Rossz overscan beállítás pc-n). Esetleg nem marad le a képernyő széle? (rossz overscan beállítás a monitor-tv-n)
Ha ez így magas, akkor csinálj egy screenshotot, és fotózd is le a képernyőt jó nagy felbontással, esetleg közelről is. Töltsd fel a képeket, aztán megszakértjük. -
Takvan
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy PC -t HDMI kábellel kötök össze egy Samsung LT24E390EW monitor/tv -vel (1920x1080@60Hz) a HDMI1/DVI bemeneten, és kép nem rossz , viszont valahogy a betűk gyalázatosak. Vagyis ez sem ilyen egyértelmű, mert pl. az asztalon még egész jók, de legtöbb programban borzalmas. A ClearType beállításon, kijelző kalibráláson már többször végig mentem, de érdemi javulás nem történt. A tv a bemenethez hozzárendelte a PC nevet, ezt megváltoztattam DVI/PC -re, de semmi javulás. Esetleg van valakinek valami ötlete?
Mondjuk nincs videokártya, csak az alaplapiról van meghajtva, de az eddigi BenQ monitorommal nem volt semmi gond. Egyébként Win10 van a PC-n. -
TheReMiXeR
senior tag
Uh, nagyon pörög a téma
-
TheReMiXeR
senior tag
Sziasztok!
Van valahol olyan oldal, ami átfogóan foglalkozik az UHD tv-k monitorként való hasznosításával?
Nem igazán találtam olyat, ami a hazai kínálatot is tesztelte volna...Tipp, ötlet?
-
Azie
őstag
sziasztok! nem biztos, hogy jó helyen kérdezem, de hátha már belefutott valaki ilyenbe:
win10, legion520 hdmi kimenetére kötve samsung sm 2443 (vga-only bemenet). a vga végén van egy vga-lány/hdmi fiú átalakító.jelenség: néha elsötétül a kép 1-1 pillanatra a monitoron.
ötlet?
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, mi az a fehér csatlakozó, DVI nincs rajta például.
Bemeneti címkét PC-re kell állítani, különben levágja a kép széleit. Háttérvilágítást lejjebb venni, hogy ne bántsa a szemet, illetve ahogy tetszik, mert ugyanakkor a csökkentés behoz némi PWM-vibrálást is. Ez természetes, mivel "szaggatásos" elven csökkenti a fényerőt, noha olyan frekvencián, ami alig feltűnő, vagy nem is mindenki látja, ugyanakkor a szemet mégis fáraszthatja (kamerával kimutatható).
Max. háttérfénynél viszont folyamatos a meghajtás, nem vibrál egyáltalán.
Képarány pontosan 16:9, de a képméret sem vészes. Amikor a 40-es helyett felteszek egy 32 collost, még szokatlanul kicsi is, de természetesen rááll a szem arra is.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Családomtól kaptam egy Samsung ue32es6100w TV-t. Ezt szeretném monitorként használni (mivel a régi elromlott)
Ezt csak simán összedugom HDMI vagy a fehér csatlakozóval és már megy is vagy kell vele bűvészkedni valamit?
Nem túl zavar ez a nagy kép arány, mondjuk 1,5 - 2 méterről nézve? -
normen82
tag
Én egy 65 colos Sony 4k tévét használok monitornak,Asus 7870 vga-val.
Ugyan van rajta 1.4-es hdmi kimenet de valamiért a tévé felső felében vízszintesen szétesik a kép.
Ez egy vékony áttetsző sáv,tehát nem színes ledhiba.
A tv típusa kd-65xd7505.
Viszont ha filmet nézek rajta,akkor csak a képernyő legalsó szélében tapasztalható ez a szétesés. -
Adames
tag
válasz
-=RelakS=- #2470 üzenetére
Ezeket néztem ki így első körben:
- LG 43UH620
- LG 43UF778VPersze egy Samsung jobb volna talán.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Adames
tag
Sziasztok!
Ha végig olvasnám ezt a fórumot akkor biztos választ lelnék a kérdésemre, és ezért ne is haragudjatok, de csak annyit szeretnék megtudni, hogy egy 43" 4K UHD TV-t van-e értelme asztali számítógéppel összekötve monitorként használni? Egyáltalán milyen lenne a kép arányom, és nem-e nagyon apró lenne minden.
Van-e itt olyan valaki, aki ilyen nagy 4K-s TV-t használ monitornak? Mik a tapasztalatok?
Ezen kívül LG, vagy Samsung?Köszi.
-
Kernel
nagyúr
Kompozit, az kompozit, minden TV-vel működnie kell, hacsak nem NTSC. Vagy olyanról nem beszélve, amin csak RF antennabemenet van, de azok már kipusztultak gyakorlatilag.
https://www.aliexpress.com/item/-/32821174395.html
Vagy itt van Larryjoe, nemrég innen kaptam egy árut, a szokásostól valamivel lassabban, de ideért:
https://www.aliexpress.com/item/-/32813664311.html
Vagy:
https://www.gearbest.com/cables-connectors/pp_254162.html
Olvasd el a visszajelzéseket és saját felelősségre dönts, de én úgy látom, jókat írnak.
-
rpet
csendes tag
Üdv,
Hdmi kábellel szeretnék rákötni tabletet régi katódsugárcsöves TV video bemenetére (video és scart).
Régebben vettem ilyen átalakítót ebayen 1500 Ft-ért, de nem működött (csak újabb TV-kkel).
Lehet kapni kinézetre ugyanilyent ebayen 6000 Ft-ért. Itthoni ára 9000 Ft:
[link]
Az eladó kipróbálta és működik.Van-e olcsóbb megoldás?
Köszi
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Zsombi1987 #2465 üzenetére
Ha jól seJtem, akkor ez inkább a lejátszható cuccokra vonatkozik, de ez ne érdekeljen.
Az viszont érdekeljen, hogy valószínűleg nem árt majd bekapcsolni az ULTRA HD Deep Colour beállítást, különben 4K 60Hz-en csak butított színfelbontású képet kapsz (4K, 60 Hz (4:2:0) támogatás.)
Részletesebben majd elmondja valaki, akinek van UHD LG tévéje, mert részletese leírást "természetesen" nem találtam róla.
-
Zsombi1987
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #2464 üzenetére
Na megvan a tipus: LG UF778V. Azt írja h van egy ilyen funkciója: 4K 60P HEVC azaz 60 képkocka/másodperc megjelenítés.Ez lehet nekem fontos ha jól selytem....
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Zsombi1987 #2463 üzenetére
7 év 3 különböző tévé után azt mondom, hogy jobbára nem gond. Tudni kellene a tévé késleltetését PC módban, mert emiatt a Panasonic után az LG-n pl pont sokkal jobbá vált a lövöldözős játszás. Panasonic tv-vel egyszerűen túl bénának éreztem magam, ami csak úgy nem kéne, hogy megjavuljon tv váltás miatt
-
Zsombi1987
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy Pc-t játékra. Viszont monitorom az nincs és nem is tudnám elhelyezni sehova a lakásban. Viszont van egy 65 colos uhd LG tv-m 7es szériás, sajnos pontos tipusát nem tudom. A gép elég izmos lenne 1080as videokártyával. A kérdésem az lenne hogy müködne az h nem használok monitort csak a tvt? Vagyis milyen minőségben játszhatnék ha már ilyen erős konfigra beruházok? Mennyire lenne ez igy használható, élvezhető?
-
Thauglor
aktív tag
Sziasztok!
Sikeresen lecseréltem az asztali gépemet egy új win10 notebookra ( Acer VX5-G591g )
Ezzel semmi baj sincs,monitorom egy régebbi samsung FULLHD (nem írom nagyon a típust mert jelen szituban irreleváns, ugyanis másik 2 win7-es laptoppal, 1 asztalival tökéletesen megy)
Nos helyzetkép ( mi is az ami megy / nem megy): HDMI-n kötném ösze a laptopot a TV-re és 90%-ban nem támogatott módot dobál, 10%-ban működik (1024x768, illtetve 1280x720 , mind2 mód 75HZ-et ír a TV-n holott adapter beállítás 60Hz.
a másik érdekesség, hogy csak Mirroring ( tükrözés) módon van egyáltalán kép, ha csak TV-re tolom ki, akkor ismét nem támogatott mód, akármilyen felbontás beállítás van beállítva... :S
sok sok fórum és win10 szídó komment után driverek reinstallja és egyéb tweak sikertelensége után kérdem én hogy van e erre valakinek valami tapasztalata.
Köszönöm
( Laptop, Intel i7 7700 nvdia 1050TI) -
Kernel
nagyúr
Teszteltem ilyen kijelzővel szerelt TV-ket, ha nem is pont Hyundai, de ezek a Vestel alaplapos készülékek egyforma belsővel bírnak.
Konkrétan 1366x768-at küldtem rá HDMI-n, ahogy illik a pixelpontos PC-használathoz. Működött is. A hátáról nem látok fotót, ezt akartam volna megnézni, hogy ilyesmi alaplap van-e benne:
Külsőleg a csatlakozókat kell figyelni, több változatban készülnek, ez csak két példa.
Az egyik fullos SMART, még SAT-tuner is van rajta, a másik meg annyira butított, hogy HDMI is csak egy van.
-
V60
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #2458 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
-=RelakS=-
veterán
Nem tudom, milyen piacra szánták ezt a tévét, de hirelen csak Cseh manualt találtam hozzá
A felhasználói utasítás végén van egy táblázat, hogy milyen jeleket hajlandó fogadni: [katt a linkre]
Ez alapján az 1600*1200 felejtős, HDMI-n keresztül az 1080p-t kellene tudnod kiválasztani. Sajnos már nem emlékszem, hogy az AMD videókártyák az ilyet hogy listázzák. Ha így nem találod, akkor 1920*1080-at kellene esetleg még látni.
Viszont ahogy elnézem, 1366x768-as panel van benne, tehát inkább a 720p-s felbontással jár jól a szemed, feltéve, hogy nem filmnézésre, hanem pl netezésre használod.
Ha az idei update-ek rajta vannak a Win10-en, akkor a képernyő-beállításoknál azonnal megtalálod a felbontást (korábban ez a "haladó beállítások" linken volt, ha jól emlékszem), de a Catalyst Control Centerben is megpróbálhatod állítani. -
V60
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #2456 üzenetére
Szia!
Ez a TV: Hyundai HLH32860DVBT -
laca891
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #2453 üzenetére
A felbontást nem a Pc-én kell beállítani?
(lemaradt a kérdőjel) BOCS!!!!
-
-=RelakS=-
veterán
-
laca891
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #2450 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Micro Four Thirds
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest