- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
durkonorbi
tag
POntosan! A ledek igaz, hogy sok pontszerű fényforrásként vannak jelen, de ha nem tévedek, akkor ezek, mivel elég közel vannak, ráadásul nem is párhuzamos nyalábban világítanak előre, hanem a ''fénytölcsérek'' átfedik egymást, a Fresnel nagyon jól elboldogulna velük, még jobb képet adna, mint a pontszerű forrás ... ilyet haználnak amodern TFT-kben is ...
Notikijelzőről én annyit irnék még, hogy az ujabbak már jó tuljadonságokkal rendelkeznek, de ha régebbit (pár éves, min 3-4 ) akkor tuti lenne utánhúzása (tudom, mert notikkal - is - foglalkozom ...
) és a másik neccesebb téma a vezérlés kérdése lenne : uis a TFT panelt itt külön el kell látni vezérléssel - ami mint kiderült elég drága megoldás ... jobban megéri egy 15''_os használt tft moncsit megvenni, és szétkapni .... -
hankpoke
tag
Üdv!
Kérdéseidre egyszerű választ adok,úgy lehet egyszerre világítani sok leddel, hogy egy áramköri lapra vannak felszerelve. Ki van alakítva egy soros-párhuzamos LED rendszer,attól függ ki hogy szereti vezérelni. Tápfeszültség állítással a fényerőt lehet szabályozni. Van egy elegánsabb megoldás is,ilyenkor impulzus üzembe mennek a LED-ek nem síma DC-ről, és a kitöltési tényezőt variálja az ember.
Fresnel csak azért kell,mert a LED-eknek is van egy sugárzási szöge,párhuzamosítani kell a fényt hogy egyenletesen legyen megvilágítva mindenhol a TFT, bár erre lehet más eszközt is találni.
Hankp -
csapos2
addikt
Üdv!
Male mindent elmondott, helyesen. Így már az én magyarázatomra nincs szükség.
A LED-es dologról nem tudok sokat, mivel nam azt az irányt követtem/követem. Belátom, hogy kevesebb hő, kevesebb vesződség az optikával.
De, szerénynek mondható tudásom szerint a fresnelt pontszerű fénnyel kell megvilágítani, egy panelnyi LED pedig, legkevésbé sem pontszerű. Persze lehet, van rá mód, hogy egy pontba fókuszáljuk a fényüket.
A noti TFT-kre, ismét csak mások véleményére hivatkozva tudok válaszolni. Ismereteim szerint 30-40ms-es frissítést már egy akció film sem hálál meg, utánhúzásos lesz. Az ilyen kijelzők pedig nem a gyorsaságukról híresek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- BestBuy topik
- Windows 11
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és a másik neccesebb téma a vezérlés kérdése lenne : uis a TFT panelt itt külön el kell látni vezérléssel - ami mint kiderült elég drága megoldás ... jobban megéri egy 15''_os használt tft moncsit megvenni, és szétkapni ....