- RAM topik
- Zombis mókához hangol az új AMD Software
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Váratlanul kapott a piac egy új 16 GB-os Radeont
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Race-Face
tag
Corelben a kék, azaz Blue szín 100% cián és 100% magenta. Ez tényleg lila, nem a monitor vagy a corel hibája. Igazi kékhez a magentából kell visszavenni, 60% magentával egy olyan közepes kék árnyalatot kapsz, vagy kevergesd bátran, amíg megfelelő árnyalatot nem kapsz.
A ''kinyomtatva kék'' gondolom azt jelenti, hogy nyomtatóval kinyomtatva lesz kék, nem nyomdagépenMert ha nyomdagépen, akkor azt a nyomdát felejtsd el, ami a Corel Blue színét kékre nyomja
Hát igen, ha nyomtatóról van szó, a színek ellenőrzésére el lehet felejteni. Alsó kategóriás nyomtatóknál (~100e Ft-ig) sajnos nem épp színhelyesek, különböző papírokon különböző színt produkálnak, inkább csak iránymutatóként lehet használni. Vannak persze proofnyomtatók is, ezek azonban igen drágák, és ez az üzemeltetésükre is vonatkozik. Speciális papír, speciális festék...
Corel. Van előnye és hátránya is bőven. Ha most tanulod a szakmát, tudom ajánlani. Viszonylag egyszerű, könnyen lehet benne szép dolgokat összerakni. Még valami: a riválisokhoz képest olcsó - már ha valaki meg akarja venni
Sajnos gyakorlatban kiderülnek a hibái is. Képek színbontásánál nem remekel, olyan munkát, amiben fotók vannak, nem szívesen adok a ''kezébe''. Vektoros munkákra viszont egyszerűen tökéletes, tehát némi szöveg meg rajzolt ábrák, logok, ilyesmik nem okoz gondot. Azért 100 oldalas könyv már megint nem az ő súlycsopotja...
Ha profin akarod űzni az ipart, nem menekülsz meg néhány program elől. Vektoros feladatokra a Freehand vagy Illustrator nagyon jó, ezeket Corel után már egy hétvégén megtanulja az ember. Képekhez egyértelműen PhotoShop, az egész munkát meg QuarkXpress-ben lehet összefogni. Nekem nincs sok tapasztalatom az InDesign-nal, csak azt látom, hogy a környezetemben nem igazán használják, tehát én sem igazán használomJó nekem nagyon a Quark-Photoshop-Freehand hármas
No, ismét jó hosszú voltam, sorry...
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- RAM topik
- Futás, futópályák
- Zombis mókához hangol az új AMD Software
- TCL LCD és LED TV-k
- Adobe Indesign
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Váratlanul kapott a piac egy új 16 GB-os Radeont
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest