- Milyen videókártyát?
- Videószerkesztés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
A topikot bezártam, folytatás a Notebook hibák topikban.
-
kenwood3
addikt
Notebook hibák szerintem itt folytassátok a linkelt topik sokkal pörgősebb mint ez, és ott remélhetőleg segítenek a problémáitokon .
-
profisher.
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Ideapad S10-2-es notebookom, és egy képet akartammegnyitni az IWIW-en és egy kék háttérben fehér szöveget írt ki, és aztán egy fekete képet hozott be, amit nem lehett elnyomni... Mi lehet a baj?
-
gt007
tag
Szia!
Vagy az alaplapi tápáramkörrel van valami gond, lehet, hogy valami túlmelegszik, de a furcsa, hogy csak a kép megy el, mert ilyen esetben inkább fagyni, vagy kikapcsolni szokott.
Alaplap is lehet. Azt, hogy pontosan mi melegedhet túl, nem tudom. Talán hiába veszed le a teljesítményt, ha már előtte túlmelegedés miatt valamelyik chip esetleg leolvadt (valamelyik lábnál, vagy lábaknál, már nem az igazi a forrasztás), akkor az terhelés nélkül is, ha felmelegszik, akkor tud hasonló hibát produkálni.
A töltőre mérj rá, hogy annyi feszültséget és áramerősséget ad e le, amennyi rá van írva. Nem hiszem, hogy avval van a baj.
Mielőbb vidd el szervizbe, hogy nézzék meg mi a baja, nehogy komolyabb probléma legyen belőle. -
Boboka
tag
Sziasztok!
Lenne egy Benq S73g joybook típusú laptopom. A problémám az lenne hogy ha 220v megy akkor random egy két óra múlva elmegy a kép de a gép elvileg megy...
Kép hang nincs utána de a gép nem kapcsol le. Ha Orthost (procitesztelő progi) rászabadítom akkor egyből elmegy a kép. Ha akksiról megy akkor pedig tökéletes minden. Mi lehet a baj??
Töltővel lehet baj?? Túlmelegedés kizárva mert visszafojtott proci+vgaval is csinálja és úgy gyakorlatilag nem melegszik.
Winyó kiszedve újravéve sentinel 100%. Azt is kizárnám.
Töltő csinálhat ilyet ha rossz? Alaplap lehet rossz? (de ha akksiról megy akkor jó tehát nem hiszem, hogy alaplap)
Valakinek vmi ötlet??
Egy új töltőt ha vennék lenne értelme??
Előre is köszönöm
Boboka
Ja igen visszaolvastam.Ha tápáramköri probléma azt, hogy kéne cserélni?
-
gt007
tag
válasz
langattila #209 üzenetére
Valószínűleg tápáramköri probléma. Valami túlmelegszik benne.
-
NEMO1968
őstag
válasz
szepoizomaki #211 üzenetére
Szia!
Videokártya drivere fent van?
Esetleg frissítsd(telepítsd újra).
Nekem akkor csinált ilyet,mikor még nem volt fent egy újratelepítéskor.
Ha netezés közben nem műksik a dolog,akkor valszeg a neted lassú kicsit,és nem töltötte még be teljesen a nézni kívánt oldalt. -
szepoizomaki
csendes tag
Szasztok!
MSI X320 SLIM-EM VAN.A problémám az,h lassan megy a görgetés,akadozva.Szöveget törölni is csak nagyon lassan tudok.Alig akar vánszorogni az a kis függőleges vonal..valaki segítsen me' mindjárt összeverem a fejem egy bottal -
sadranyica
csendes tag
Sziasztok! Egy 3-4 éves Toshiba a300-as lapim van. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Most jött egy olyan dolog, hogy felraktam egy friss win 7-et 1 hete, és azt vettem észre, hogy sokszor, zene hallgatás közben, illetve filmnézés közben megakad a hang 1-2 másodpercre is! Aztán megfigyeltem, hogy csak akkor csinálja amikor a hűtő ventilátor hirtelen felpörög. A gép 3 hónapja lett takarítva, szóval nem melegszik, Néha 60 fokos proci hőmérsékleten is felzúg a venti, és 1-2 mp-re megakad minden! Mi lehet ez? Előre is köszönöm a segítséget! üdv.
-
langattila
csendes tag
Mi lehet a baja a Toshiba laptopomnak ha 220 ról megy akkor kb 5-10 percen belül lefagy és kék,piros,sárga csikos lesz a monitor vagy újra indul, viszont ha aksiról megy akor semmi baja?
Ha veszek új tápot az megoldás lehet vagy inkább szervíz az egész gépnek.
Köszönöm előre is.
-
gt007
tag
Esetleg BIOS-ban default setup, vagy optimal lehet megoldja.
Nekem is volt egy HP-m azzal az volt a gond, hogy nem mindig töltötte az aksit.
Felhívtam a szervizt, és azt mondták, huttak ki mindent, vegyem ki az akkut, és 20-30 mp-ig tartsam lenyomva a bekapcs gombot.
Utána akku vissza indít, és ga beindult, csak akkor adjak neki tápot.
Nem akartam elhinni, de megoldódott a probléma.
Próbáld meg, talán neked is segít. -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
A Hp laptopom érdekes dolgot kezdett el csinálni... Ma villamcsapás volt a közelben, a géép ki volt húzva ,de a net nem.... Aztán utána bedugotam az áramba, és azóta ha ki vna kapcsolva/alvó üzemmódban van a proci hűtő ventillátor maxom pörög. Ez mitől lehet? Ilyet még nem láttam....Egyébként működik normálisan. 5let? -
wayn3
csendes tag
Sziasztok.
Van egy fujitsu siemens v2030-as laptopom.
A probléma a következő: tökéletesen működött, csak a képe villogott néha de megmozgattam a képernyőt utána jó lett. Viszont egyik nap nem akart elindulni. A gép bekapcsol, venti felpörög, 2 led világít, de kép nincs. Nem csippan meg semmi. Mi lehet a baja? alaplap? vga?memória? vagy kuka az egész?Előre is köszönöm. üdv
-
Helló!
Egy munkahelyi laptopnak elromlott a töltője.
Van egy másik, de sajna mások az adatai. Így használható?
eredeti:
input 100-240V~1.6A 50-60Hz
output 19V 3.42Amásik:
input 100-240V~1.5A 50-60Hz
output 19V 4.74ALécci help! thx
-
bali023
csendes tag
nincs senkinek semmi ötlete mi lehet a gond?
-
bali023
csendes tag
Na, most úgy állok, hogy bevittem szervizbe, tényleg az inverter a rossz, de azért mert az inverter 2 Amper helyett 8-at kap és kiégeti az inverterbe a biztositékot. Aztmondták, 10 ezerért szedik szét és nézik meg, hogy honnan jön a plusz áram, úgyhogy inkább hazahoztam és szétszedtem. Aztmondták hogy az miatt lehet zárlat, hogy bele lett öntve valami, tényleg belelett de nem folyt bele semennyi mer a laptop tetejére ment. Szétszedtem és sérülésmentes minden. Az egyik usb portnál befolyt kicsit az meglátszik, de ez miatt kaphat plusz áramot? ráadásul az a vezeték ami az inverterhez megy az a másik oldalon van az usb-hez képest.
Jelenleg darabokba van a laptop, nem rakom össze hátha kapok valami tippet mi lehet a gond.
Kössz előre is.! -
csilla145
tag
-
bali023
csendes tag
Hello,
A napokban elromlott az Acer aspire 7730-as tipusú laptopom lcd kijelzőjébe valami. A kép bejön csak nagyon halvány, olyan mintha nem lenne háttérvilágítás rajta. Ha a monitort kötök rá, azzal megy hibátlanul, tehát valami gondolom a kijelzőben ment szét.
Szétszedtem a kijelző rész alatt, hogy a kábelek rendbe vannak -e, nem látszik semmi hiba. A laptop több mint 2 éves, garancia már lejárt, ráadásul Angliában vettem, nagyon nem is láttam ilyen tipust itthon.
Mi lehet a gond ? és valamilyen megoldást tudnátok javasolni?
Kössz előre is! -
ABE
őstag
válasz
suhancos2 #185 üzenetére
Alaplap (illetve videokártya) hibának tűnik, szerintem annak a cseréje oldaná meg a gondot.
paulicius
A te problémádat is az alaplapnak tudnám be, nálam hasonló jelenséget produkált a az előző notimban az alaplap elhalálozása. Esetleg a memóriákat érdemes még megnézni, cserélgetni, hátha...
-
paulicius
csendes tag
Sziasztok a segitségeteket kérném ugyanis van egy HP DV6 laptopom ami egyszerüen leált - elözö este leálitottam másnap már nem kapcsolt be csak kivillan a bekapcsolo gomb elindul a ventilátor is majd kikapcsol - innentöl kezdve ki be kapcsol magátol.
-
suhancos2
csendes tag
Üdvözlet kollégák!
A probléma nem új, már ezen a fórumon is közzétettem.
A gép amiről szó lesz: MSI CX700X-013HU
Termék honlapjaA hibáról készített képek:
A hiba leírása:
Teljesen random módon a kijelző becsíkozódik ahogy a képeken is látható, a hang is kalapál/beakad. Van mikor csak elsötétül, a lényeg hogy teljesen kifagy a gép nem reagál semmire, caps lock, num lock semmi, marad az áramtalanítás.
Most van 3. alkalommal szervizben. Első alkalommal cserélték a kijelzőt és annak a szalagkábelét és frissítették a BIOS-t. Hazavittem egy órán belül megint fagy. Második szervizelésnél HDD csere volt, hazavittem egy óra nem telt el ismét fagyás...
A szervizlevélen persze mindig szerepel gyári tesztelés során a hiba nem jelentkezett.
Mikor másodszor vittem haza az ő általuk telepített teszt rendszert használtam.
(Win7 Ultimate 32bit)Saját észrevételek:
- terheléstől független: oprendszer üresjárat, böngészés, hd tartalmak, játék, minden helyzetben fagyott már.
- hőmérséklettől független: hidegindítás 30mp után rögtön, 4 napi 24 órás folyamatos működés után.
- oprendszertől független: Windows Xp, Vista, 7, Ubuntu 10.04, jogtiszta rendszerek driverek a gyártó honlapjáról letöltve.
- akkor is ha csak töltőn van, akkor is ha csak akku és akkor is ha mindkettő csatlakoztatva van, lehajtott állapotban is, illetve Hdmi-vel csatlakoztatott tv-n is.
- rendszerstabilitás teszt Everest-el OK. Gyártó Hdd teszt OK. Szerviz által használt CPU és Memória teszt OK. Windowsba épített tesztek OK.Kíváncsi vagyok most mit fognak csinálni vele tippem, hogy memória csere de majd kiderül. Addig is várom az ötleteket és kérdéseket.
Üdv, Gyuszi
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Először is hálás köszöneta PC-s válaszokért,utánanézek.
WRoli
Próbáld + újrahúzni a masinát.
Nemrég olvastam egy hasonló témát,és az újratelepítés +oldotta.
Igaz ugyan,hogy ott csak bizonytalankodott az USB(hol ment,hol nem ment)
De vírust sem tartok kizártnak.
Ha ezeket is +tetted,akkor kifogyott az ötletzsák. -
NEMO1968
őstag
Szerelő kijön a szolgáltatótól,laptop ráköt:net megy.
Gép elvisz máshova:net megy. -
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Tudom nem jó helyre írok,de nem találtam ilyen fórumot.
Ha van,küldjetek át nyugodtan.
Szal asztali PC-n nem megy a NET.
Hibaüzenet"egy kábel nincs bedugva".
Hálókártya csere:nem megy.
Kábelcsere:nem megy.
Szerelő kijön a szolgáltatótól,laptop rákötET megy.
Gép elvisz máshovaET megy.
Tehát külön külön műxik minden,de 1ütt az istennek sem.
Konfigot ne kérdezzétek,1 kollégám gépéről van szó.
Na ilyenkor mi van?
Ja,és az USB-s mobilnet sem megy. -
NEMO1968
őstag
Szia!
Eddig ment?
Próbálj más márkájú cuccot rádugni,vagy akár csak kérj kölcsön 1 másikat.
Az USB 50 és 500ma áramfelvétel között működik eszközönként.
Ha 500-nál több,letiltja a HUB-ot,ha 50-nél kevesebb,nem is aktiválódik a port.
Szal kb.ez történik,mint Nálad.
Ha így sem jó,akkor sajna alaplap,de úgy tudom javítható.(csak ne kérdezd,mennyiért)
-
WRoli
tag
elvittem hozzáértőhöz..alaplaphiba..
De van egy Acerem .azon is elkezdödött a gond.
Gondom vele:
Eszközkezelőbe kiirja hogy létezik az usb-portom ,és fel is van ismerve..rádugok egy akármilyen USB-s eszközt(pendrive,wifikulcs) villágitanak,szóval áramot kapnak ..de semmi nem jelzi a gép hogy valamit csatlakoztattam volna...Remélem ez nem alaplap hiba
mi lehet a gond -
gt007
tag
Az, hogy felvillan, lehet attól van, hogy az akku teljesen le van merülve, és nem tölti az adapter, mert valamiért nem kap áramot. Lehet alaplap probléma is, de érdemes lenne kipróbálni egy feltöltött akkuval, hogy elindul e. Adaptered is nézd meg, hogy jó e, a csatlakozónál, egy feszmérővel nézd meg átfolyik e rajta az áram, lehet az hibásodott meg.
-
WRoli
tag
Sziasztok van egy IBM t21-esem..
bekapcsol felvillan a visszajelző led .majd kialszik és kikapcsol(folyamat : 2mpig tart)
Mi lehet a probléma..???
Ki mehetett az Inverter? -
gt007
tag
válasz
NEMO1968 #163 üzenetére
Biosban sem lehet kikapcsolni. Szétszedtem, kitakarítpttam kívül belül, most jól működik, lehet csak koszos volt, bár őszintén szólva, nem igazán látszott rajta szennyeződés. Alkoholos vatta persze koszos lett, de az természetes.
Mindenesetre köszi a jó tanácsot, egyenlőre úgy néz ki megoldódott a probléma. -
gt007
tag
Szia.
Én is jártam így, egy hp notival, végül kiderült, hogy az xp-ben nem volt benne a legújabb sata driver, ezért jött be mindig a kék képernyő telepítés közben. Nem ismerte fel.
Szerintem nálad is hasonló gondok lehetnek. Nézz körül a neten, van leírás, hogyan tudsz olyan xp boot lemezt készíteni, amib bele tudod rakni a Te notidnak a sata driverét, utána már valószínűleg nem lesz gond! -
lopaz
csendes tag
Sziasztok!
Sony vpceb1s1e tip. laptopomról letöröltem a Windows7-et,de az xp telepítés közben hibaüzenet jelenik meg: " A problem has been detected and Windows has been shut down....(kék hátteres cucc)"
Valamit át kellene még állítani,hogy Xp barát legyen a gép???olvastam,h.esetleg a Biosban kellene vmit variálni (SATA vagy AHCI),de mivel eléggé lebutított a Bios...erre ilyen lehetőség itt nincsen!!!
Elég nagy sz*rban vagyok éppen ezért a segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!! -
saszabaa
csendes tag
nekem bemelegedni szokott a gépem mint a barom, 2,5 éves asus, aztán rájöttem.. ki kellett takarítani a provi hűtőjét
kicsit állt benne a dzsuva
és igen.. 20 fokot hűlt...
-
gt007
tag
Sziasztok.
Fujitsu Amilo Pro V2030-nál, a következő problémával találkoztam.
Szöveg írás közben, a kurzor gondol egyet és visszaugrik a mondat elejére, közepére, mikor hova. Mi lehet a gond? Talán a tapi pad rossz?
Van csatlakoztatva egy USB-s egér is a géphez. A kurzor ugrálás csak gépelés közben jön elő, ha csak az egeret kattintgatom, mozgatom netezés közben, akkor a kurzor nem ugrál! Nem érek hozzás sem az egérhez, sem a tapi padhoz!
Gondoltam esetleg office probléma, letöröltem, de simán jegyzettömbben is ezt produkálja, sőt még akkor is, ha egy fájlt át akarok nevezni.
Nem tudom mi lehet a gond. Lehetséges, hogy az USB-s egér bezavar? Rossz a tapi pad, vagy a szalagkábele?Ha valaki találkozott már ilyen problémával, vagy tudtok segíteni, akkor rajta, írjatok!
Előre is köszi
-
apcsa65
csendes tag
Hali !
Hp nx7400 gépemen tönkrement a zsanér , van valakinek ötlete, hogy hol érdemes megcsináltatni , esetleg olcsón az alkatrészt beszerezni ?
Előre is köszi a válaszokat ! -
thor87
tag
válasz
Attis Radeon #145 üzenetére
Hál isten nekem nem melegszik és nem is fagyogat, csak az aksim haldoklik
-
Attis Radeon
tag
Nálam most van 1 acer 7530g.
AMD x2 ATI x2 dual van benne.
Forrósodik mint állat.Szegény fagyogat
Ráépitettem alúlra 2 ventit.1 a vidkariknak 1 a proci+ram-nak.
Azóta semmi baja.Igaz egy kicsit hangosabb lett a gép
Érdemes alátenni egy notihűtőt ha nem akarsz épitgetni+esztétikusabb is -
redspot
tag
Hmm kösz a választ!
Úgy tűnik most helyreállt egy hosszabb és határozott 2mpes nyomással elsőre be tudom kapcsolni...lehet csak megtanultam volna hol van pont az a pont ahol még bakapcsol 3-4 bekapcs után összessen ?
Mindenesetre régebben egy lágy érintéstől is rögtön dalolt
Aha mennyibe kerülhet a chip csere?packardbell mx36 (tudom, csak nagyságrendileg)
Valamit a hajlott panel csere mennyibe kerülhet? -
válasz
Attis Radeon #135 üzenetére
(Alt + 161
)
-
Akaosz
csendes tag
válasz
takacsi1985 #114 üzenetére
elvileg garis az ilyen hiba, szerintem egyszerűen a hardver rossz. A javítás kb .10-12e huf lehet ha nem garis.
-
Akaosz
csendes tag
válasz
takacsi1985 #125 üzenetére
Szerintem nekem van ha tudsz nagyobb képet küldeni, megnézem neked.
-
Attis Radeon
tag
válasz
takacsi1985 #134 üzenetére
Szia!
Küld a képeket és utánanézek
Amig nincs kép ne tudok segiteni
U.I:Sajna angol billem van és nincs hosszú i betüm.Elnézést mindenkitől. -
takacsi1985
csendes tag
Hali
Tud valaki szerezni ilyen kabelt
Vagy a nevet tudja valaki
kossz -
Attis Radeon
tag
válasz
takacsi1985 #130 üzenetére
Okksa várom.
-
takacsi1985
csendes tag
válasz
Attis Radeon #129 üzenetére
Köszi!
Emailben mennek a képek! -
Attis Radeon
tag
válasz
takacsi1985 #127 üzenetére
takacsi1985!!
Küldj nekem valami normális képet és körbenézek -
Attis Radeon
tag
omlaas!!
Most akkor betölt a win vagy sem?Nem értem.Kicsit ellentmondásosan irtad körül.Vagy én vagyok a droid?
Na mindegy!
Jársz pesten (nem tudom hol lax? )Én bevizsgálom neked hogy ne szivasd magad fölöslegesen plussz ne dobj ki egy rakat pénzt bevizsgálásokra.
Ennyit tudok segiteni neked. -
takacsi1985
csendes tag
Nem vagyok kibékülve a kép konvertálással....
Ide van bedugva az alaplapon..
Ha valaki tud erről valamit valahogy küldök nagyobb képet! -
takacsi1985
csendes tag
Remélem ez jobb kép...
Ehhez csatlakozna a másik vége ami le lett vágva (és nincs meg)
Asus f3m ap-111 alaplapról lcd-re megy sz a kábel egyik vége anya másik apa vagy mittudomén hogy kell ezt mondani kb 15 cm hosszú az alaplap alsó részébe van bedugva onnan feljön és belemenne az lcd ből kijövő (a képen látható) csatlakozóba)
Pff..
remélem valaki segíííííít
pls...
Kössz eloőre is!! -
takacsi1985
csendes tag
Üdv!
Van egy ASUS F3m ap-111 típusú laptopom, amiről agyonképzett barátom megjavítás címén letépte a csatlakozót majd megpróbálta összeforrasztani de persze összeégette a vége az lett hogy levágta a másik csatlakózót is. Javítok nem a barátom ez egy KÁRTEVŐŐ!!
An mindegy az egyik kábelt sikerült beszereznem és kicserélnem de a másikat sehol nem tudom beszerezni... :-(
Ezért ha valaki tudna segíteni a keresésben vagy lenne egy ilyen kábele hááát azt nagyon megvenném...
Előre is kössz
A nevét sajnos nem tudom.. (az alaplapot és az lcd-t köti össze a laptop bal felső részén van elvezetve)
De beszéljenek a képek:
Hogyan tudok több képet feltölteni? -
omlaas
csendes tag
az az igazán nagy baj ha nem tölti be a biost és ebböl kifolyolag a dost sem és a windows sem indul...
probáltam h hátha de miko betölt a windows akkor felkéne gyulladnia a wifi viszajelzönek és nem történik meg... mind1 reggel hívtak a szarvízböl és aztmonta h vagy megyek érte mert ök semmit se tudnak vele kezdeni vagy elküldik a hp szervizbe ahol kb a hibaok megállapítása 15 rongy és akkor még az sem biztos h javítható hanem cserés... azt mondják valami az alaplappal van ami beigazolja a sejtésememtazért kösz mindent..
-
gt007
tag
Hát a legjobb lenne a neten keresni valahol egy service manual-t, hogy hogyan kell pontosan szétszedni. Általában a billentyűzet fölötti műanyag részt, amin a kapcsolók is vannak, csak le kell pattintani, az külön szokott lenni e felső burkolattól. Hajtsd le teljesen az LCD kijelzőt, és óvatosan a jobb oldalon, egy tompa, de vékony eszközzel alányúlsz, és megpróbálod megemelni, ha sikerült, megfogod kézzel, és érzéssel leszeded. kis műanyag fülek szokták tartani, amik csak be vannak pattintva.A kijelzőt azért hajtsd le, mert van, hogy a zsanér takaró műanyag is egyben van avval a műanyaggal.
Ha sikerült leszedned, láthatod a kapcsolót, és ellenőrizheted, hogy azt közvetlenül megnyomva, a burkolat nélkül bekapcsolható e, vagy akkor is csak nehezen. Ha akkor is nehezen működik, javaslom vidd szervizbe, ha nem, akkor csak nem éri el a burkolat rendesen a kapcsolót. Ha nem megy, ne erőltesd, inkább vidd szervizbe, mert ha eltöröd a műanyag fülecskéket, akkor a burkolatot nem tudod majd visszapattintani a helyére.
-
gt007
tag
Talán csak egy gumi levált a gombról, és így túl messze van a bekapcsoló paneltől, ezért nem érintkezik rendesen.
Mindenesetre óvatosan bánj vele, mert ha a bekapcsoló gomb alatti panel hajlott meg, akkor komolyabb bajt is csinálhatsz, ha esetleg eltörik!
Mindenképpen azt javaslom, hogy a kapcsoló panel burkolatát távolítsd el, próbáld meg egyszerűen az újjaddal bekapcsolni. Ha úgy megy, akkor csak messze van a panelen lévő gombtól, ezt könnyen orvosolhatod Te magad is, ha nem akkor komolyabb a hiba (repedés-törés-forrasztás,stb) -
gt007
tag
válasz
Valószínűleg a Rom hibásodott meg, a legegyszerűbb cserélni, szerintem driver frissítés nem fogja megoldani a problémád.
-
Attis Radeon
tag
válasz
takacsi1985
Szerintem is a dvd meghajtód kakálta össze magát. -
HatakeKakasi
tag
válasz
szia!
A driver frissítés gyakorlatilag olyan mint egy pofon a semminek! A firmware-t frissítsd le, ha akkor sem megy, akkor driver gond, vagy mint ahogy előttem is írták lehet még por, kosz! -
trl_master
tag
válasz
nagy valószínűséggel az íród romlott el, ez általában nem javítható hacsak nem tele van porral, kosszal, mert akkor szokott problémázni...
vidd el mindenképp oda, ahol vetted! -
takacsi1985
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja vettem egy acer aspire 5935G- laptopot.
Filmnézés közben egyszer csak megállt és kiírta "Hiba történt a lemez olvasása közben..." vagy valami ilyesmi.
Azóta bármit csinálok, bármilyen CD-t DVD-t rakok bele nem olvas.
Ha megpóbálom indítani kidobja a lemezt. Csináltam rendszervisszaállítás ...semmi
Frissítettem drivert kiírta h naprakész...
Ha berakom a lemezt olyan mintha olvasná, de nem pörgeti fel.
Mi lehet vele?
Hardver probléma lenne...
Persze még garanciás de sajna külföldön vagyok és ha hazaviszem gondolom nem 1-2 nap mire kész...
Valakinek valami ötlet??
Előre is kössz... -
redspot
tag
Hello!
Pár hónapja megkaptam édesanyám Packard Bell MX36 típusú notiját
Elég jó gép meg kell hagyni, de mostanába a bekapcsológombbal éreztetni kell a törődést (''csak 2 és fél éves'') általában egy nagyon enyhe nyomásra bekapcsolt..Most meg egypercig nyomom hosszan röviden gyengén erősen össze vissza mire végre bekapcsol.
Valaki tapasztalt hasonló problémát? -
gt007
tag
Próbáltad külső monitorra kötni?
Úgy sincs kép?
Ha úgy van kép, akkor lehet inverter, vagy a kijelzőben a neon ment gajra, ha úgy sincs kép, akkor lehet videókártya hiba is.
Ha a gép indul, csak kép nincs, nem tudok másra gondolni.
Mikor bekapcsolod, felpörög, ledek világítanak, az oké, de a hdd megy? vagyis hallod, hogy dolgozik, a ledje vibrál? -
omlaas
csendes tag
hello!
lenne 1 problémám... 2 éve vettem 1 hp compaq6715 laptopot... párnapja gondolt 1et és elsötétült a monitor és a hang is megszünt... de a ventillátor meg a ledek világítottak tovább. probáltam ujra indítani de sehogy sem sikerült valakinek van ötlete h milehet a probléma? a bios-ig nemlép be a gép és nemtok vele mit csinálni
thx elöreis -
-
gt007
tag
válasz
ro_bert17 #101 üzenetére
Pendrive-ról sikerült csinálnom egy BIOS frissítést.
Hiába, továbbra sem bootol.
Nem értem, hogy USB pendrive-ról miért bootol, cd-ről meg nem!
Jó lenne egy live xp pendrive-on, mert akkor a lemezről lehet el tudnám indítani a telepítőt.
Sajnos a leírás alapján nekem nem sikerült elkészítenem, bármit csináltam, csak azt írta ki, hogy vegyem ki a lemezt. -
ro_bert17
őstag
Ha tényleg nem látja a biosban, akkor valóban nem tud bebootolni optikai meghajtóról. Viszont ha még üzemelő rendszernél rendben működött az odd, akkor csak annak látom esélyét, hogy el lett állítva, piszkálva valami.
Szét-szed, összerak, finoman megtisztogat, bios default.
(esetleg bios frissítés)
Aktív témák
- Drón topik
- Milyen videókártyát?
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch
- Nők, nőügyek (18+)
- Videószerkesztés
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest