- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
Ferike81 #4809 üzenetére
[kép]
én is be vásároltam belőle a 345A szériás Husqvarnára , lánc vezető két lánccal , kuplung tányér tűgörgős csapágyal , és egy pár gyújtó gyertya , de még nem vágtam vele ( most jön majd a jövő télire való tüzifa , három családnak vágom össze 15 éve , és még mindég kifogástalanul megy az öreg gép , a mostaniak meg sem közelítik ezt a minőséget ) !!
-
Ferike81
senior tag
válasz
Ferike81 #4783 üzenetére
Na már nem bírtam magammal, tegnap este szétkaptam a fűrészt. Rosszul lehetett látni a betétgyűrűt, de kopottnak látszott. Levettem a kuplungot, kapott új gyári betétgyűrűt és harangot, zsírozást a tűgörgő, kuplungot nem cseréltem. Kuplung oldalon a szimmering nem taknyolt. Nagy köszönet csiga8 fórumtársnak! A videóiban látottak alapján szedtem szét. Ezek után ment fel az új lap és lánc. Ami meglepett, hogy az X force lapon nincs zsírzólyuk az orrkeréknek. De már most olvastam a neten, hogy ez ilyen. Akkor honnan kap kenést?
Ha holnap lesz időm próba. -
törölt tag
válasz
Ferike81 #4774 üzenetére
Lehet, hogy megérné inkább egy olcsóbb Oregon lapot venni, az a fele árban lenne.
Másik, hogy nem olyan nagy dolog a lánc élezés, egy sablonnal könnyebb.
Biztos nem szolgáltatnám ki magam, hogy a szomszédhoz hordjam állandóan.
Profi láncélezője van, akkor miért nem őt kérdezted, hogy képbe legyél és ne itt kelljen írogatni? -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Ferike81 #4766 üzenetére
Szia.
Most 0,325-ös osztású lánc van rajta ami a fogaskerékhez passzol. 0,325 ös osztású láncot kell venni hozzá. hogy 1,3 vagy 1,5 az a te döntésed mert az majd a láncvezető horonyszélességét fogja meghatározni.
1,5-ösben jelenleg ez a vezető (188PXBK095) van a gépeden, ez a rövidebb (168PXBK095) verziója.
168PXBK095-ra keress rá és akkor biztosan passzolni fog a géphez a vezető, ezt a láncot (21LPX/66) találtam hozzá. -
törölt tag
válasz
Ferike81 #4771 üzenetére
325-nél maradva 1.5-ös (hülye biztosabb) nehezebb lenyújtani, az 1.3-as keskenyebb picit kevésbé terheli a gépet gyorsabban vág de hamarabb nyúlik értelem szerűen.
Mitől nyúlik a lánc?
Olcsóbb (gagyibb), nincs rendesen megélezve, nyomja neki pedig már élezni kellett volna. -
csiga8
senior tag
válasz
Ferike81 #4749 üzenetére
Az MS261 az a kb mindenre is kategória.
Még tudod forgatni mert nem nehéz, de már erős, és a vastag fához is jó.
Meg tudlak érteni!
Ms260-hoz volt szerencsém ami csak kb 300 üzemórás ( az egyik videóban), de semmi nem indokolta a megbontást, csak a gazdi szerette volna, ha felújítom, "megpöckölöm".
Imádja ő is!
-
csiga8
senior tag
válasz
Ferike81 #4742 üzenetére
Szia!
A pici gépek műanyagházasok, kíméletes bámásmódot és fokozatt odafigyelést igényelnek a lánc élére, és a nem erőltetésre.
A fémházas ( akár ínai) gépek jobban eltűrik, ha picit fakezű vagy.
Ha a kérdező napi szinten vágna, képben lenne, mit érdemes venni. Mivel nincs képben, így a pénztárcájához - és jelenlegi tapasztalatához - mérten mertem ajánlani egy ( már használható) kínait, amin mindent megtanulhat, bármit elront semmi se lesz drága.
Ami jobban elviseli, ha picit sutább vagy, az a profi kategória, Stihlnél a belépő az M260/261.
A távsegítség mindig nehéz....
-
törölt tag
válasz
Ferike81 #4738 üzenetére
Téli tüzelőnél benne van, hogy nem tudja az ember, hogy milyen vastag fát hoznak és az is hogy lesz-e segítsége, vagy kalodával megoldja.
Nézni is rossz mikor valaki kis teljesítményű fűrésszel reszeli a vastagabb fát, vagy mikor a vékony gallyfát a fűrészes keze alá rakja valaki és tökölnek vele.
Persze ember függő ki, hogy áll hozzá. -
csiga8
senior tag
válasz
Ferike81 #4522 üzenetére
Nagyjából elmondtál mindent!
Privátban írtam, én is az MS 261-et ajánlottam, ami örök élet, de ugye drága.
Másodiknak az MS 251-et.Kicsi gépbe Husqvarnát nem szoktam ajánlani, ott a Stihl jobb.
Oleoból adtam egy meg nem hírdetett, teljesen új gépre ( Oleo GSH 560 ) egy ajánlatot, ami katalizátor mentesített, viton szimmeringes, picit erősebbé tett.
-
csiga8
senior tag
válasz
Ferike81 #4505 üzenetére
Szia!
Amit felteszek, az sima kipu. [link]
A műanyagházassal sincs különösebb baj ( a fém ok, erősebb, de nincs terhelés) a markolat végéhez közelebbi ki négyzet alakú fület tőben vágd le.
Papírszűrőt tán 300-400 Ft-ért külön is tudsz venni, ha mondjuk sok meló van és nincs lehetőség kifújni. Egyszerű csere, azt haladjon tovább a meló.
-
csiga8
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Ferike81 #4483 üzenetére
Csak vigyázz a felújítással , a múltkor posztoltam , hogy az öreg Husqvarnámra , vettem láncot , vezetőt , és kuplung csészét , csillag kerékkel együtt van , ez mind eredeti lett , de előtte rendeltem hazai online üzletből utángyártot kuplung csészét , minden frankó, csak nagyon lóg , na de mondom felszoritom rá a röpkuplungot , de már ott is gond volt , megszorúlt , ahová jön a tűgörgős csapágy egy kicsit belogott egy 2mm perem , elvittem le esztergáltattam ( a keménysége jó volt , ki is verte a kés élét
) közbe addig méregettem , hogy heji boltba vettem másik tű görgős csapágyat ami szinte jó volt , össze raktam , már nem szorult , alig lógott , de viszont amikor be indítottam akkor láttam , hogy ver , de nem is kicsit
Úgyhogy nem vettem 8000ft ért eredetit , elköltöttem egy kínai selejt árura , csapágy , esztergalassal együtt 3500 Ft ot és így került 11500 Ft ba !!
És itt jön be a közmondás , hogy a lusta kétszer fárad , a zsugori kétszer fizet -
csiga8
senior tag
válasz
Ferike81 #4431 üzenetére
Szia!
Elírás lesz az, a kettő ugyanaz, MS250 klón. A sárga későbbi kiadás, ha van újítás, akkor azon van, én azt venném.
Azért még ugyanúgy előfordulhat, hogy nem 3/8-os, hanem 0,325 betétgyűrűvel küldik, vagy nem filces, hanem nylon levegő szűrővel.
Gallyazónak nekem is Oleo410 van, a katalizátort kikaptam belőle, a karbihatárolót kiszedtem, ráállítottam. Nagyon jó gis gép HA! ezt megcsinálod.
Alkatrészek viszonylag drágák hozzá.Használt gép mindig rizikós...
A Holzfforma gépbe is van rizikó, általában karburátor és olajpumpa hiba "sláger". Ha mákod van neked nem lesz gondod vele, de be kell állítani, mert butára dúra vannak állítva gyárilag.
Nézd meg róla a videót, benne van minden. Ha nem gond egy kis szerelés, simán vállalható.
-
vendingo
veterán
válasz
Ferike81 #4388 üzenetére
Ha 10+ évre tervezel, akkor a parkside-ot nem erőltetném.
Husi, stihl, oleo mac, másban ne gondolkodj. Ms 170-180 nagyon belépő kategória, de teljesen használható, oleo-ból meg gs sorozatban érdemes gondolkodni.
Nekem az alap stihl gépeknél a kis teljesítmény és a mikro lánc nem tetszett, ezért vettem inkább gs371-et.
Ha stihl, akkor én is inkább a 211-et mondanám, de legalább az 1-es végződésű modelleket nézegessed pl. 171-181. Ezekben
jobb a rezgéscsillapítás, duzzogva rájuk megy a 40-es lap is.
Gs-be tetszik, hogy jó áron alapból erős, normális méretű lánccal van, illetve gond nélkül megy 40-es lappal.
Pár hete akkora fába eresztettem bele, hogy a lap át se érte a tőrzset, a fűrész meg se nyikkant, nem fulladt bele, tette a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest