Új hozzászólás Aktív témák
-
-Atis-
tag
''Egyébként is: azt mondtad céges, meg nem egyszerű a vásárlás...akkor minek nyűglődsz itt még...''
Szakmailag szerettem volna infóhoz jutni, ennek semmi köze a dologhoz, csak megemlítettem. Ha valaki meg tudná mondani, melyik hozzászólás az, amelyik fölött esetleg átsiklott a figyelmem és tartalmazza a választ a kérdése(i)mre, azt nagyon megköszönném. ;-) -
-Atis-
tag
Akkor van valaki, aki meg tudja mondani, hogy 533-as FSB-jű Celeron és Intel 915 chipset esetén milyen memóriakonfig az ideális 400-as és milyen 533-as DDR2 ramokból és miért?
Előre is köszi a válaszokat. -
-Atis-
tag
Én azt hittem, hogy a 800-as FSB-jű P4-hez azért kell a 2 db ram, mert úgy jön ki a 2x400=800-as FSB.
-
-Atis-
tag
Ez egy brand (Dell) gép, a neki megfelelő alaplappal. Ilyeneket ne mondjatok, hogy állítsam a ramot 1:1-re vany 4:3-ra, vagy 5:2-re, mert ilyen opció a biosban nincs. Összerakod és az alkatrészeknek megfelelően beállítja magát. Most az a kérdés, hogy a 533-as FSB-jű Celeronhoz a memória is 533-on megy-e, amit 2x266-ból kell-e kirakni (mivel az 1x400-as ram - gondolom - nem tudja biztosítani az 533-as memória órajelet).
[Szerkesztve] -
-Atis-
tag
> De nem azért kell 2db 400-as, mert 400 < 533, viszont 2x400 > 533...
Hát miért...?
Nemtom már hogy megkérdezni.
Az Intel hogy tervezte? Hogyan ''kell'' hozzá passzintani a memót? Gondolom, ez nem új kérdés, mert P4-ben is volt 533-as FSB-jű. És azt hittem, hogy 533=2x266 (400-as ramokból kirakva), ezért kell a 2 db ram. -
-Atis-
tag
De ha nem akarok tunningolni (meg nem is lehet, mert a bios nem támogat semmi ilyesmit), akkor két darabból kell kiraknom a ramot (dualddr), mert egy darab nem képes kiszolgálni a 533-as (4x133) FSB-hez tartozó (effektíve) 533 MHz-es (2x(2x133)) memóriaelérést, ugye? Szóval ha csak egy darab 400-as van benne, akkor az ''kevés'', jól gondolom? Régi, 400-as cerkához elég lenne, de az újhoz már kevés.
-
-Atis-
tag
Ha nekem van egy Celeron D processzorom, ami 533-as FSB-vel megy, akkor ahhoz hogyan s milyen ramot rakjak, hogy korrekten használjam a ketyerét? 2 db DDR ramot kell mellé csoportosítani, mivel egy ram magában max. 400-as FSB-jű CPU-t tud kiszolgálni? Ha csak egyet rakok, akkor csökken az 533-as FSB-t használó CPU ''teljesítménye'', nem? Úgy értem, nem lesz kihasználva rendesen. Ebben az esetben (egy db ram) az FSB 533 lenne, csak a mem-elérés lenne 400?
Segíccsetek!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest