Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz mobal #27368 üzenetére

    Mi majdnem belementünk egy vásárlásba hasonló konstrukcióval, ott az lett volna a lényeg, hogy mindkét ingatlant be kell vonni a hitelbe, tehát a sajátodat és amit megvásárolnál is.
    Így a 2 ingatlan becsült értékének 80%-ig kaphatsz hitelt, szóval ha a kettő értékének 80%-a megvan 60 millió, akkor jó lehetsz.
    Arra is figyelni kell, hogy a jövedelmednek is megfelelőnek kell lenni ahhoz, hogy megkapd a hitelt, tehát a 490k nem lehet több mint a jövedelmed (vagy jövedelmetek) x%-a (pontosan nem emlékszem, elő lehet túrni valamelyik kondíciós listából).
    Olyan hitel konstrukcióra érdemes rákérdezni a hiteltanácsadónál, ahol egy nagyobb előtörlesztés ingyenes, így ha a 40 milliót betörleszted, akkor nem kell még a fogyasztóbarát hiteleknél megadott 1%-ot sem ráfizetni.

    Ha betörleszted a 40 milliót, akkor tudtommal azzal a tőkét törleszted, és a maradék kamatot újraszámolják a fennmaradt 20 millióra, tehát a törlesztőd is esni fog (de talán lehetne olyat is, hogy a 495k-t fizeted tovább, és a futamidőd csökken).

    A sima áthidaló hiteleket is néztem, de azok sokkal magasabb kamattal futottak, így elvetettük őket.

    szerk: most néztem az újabb kommenteket, ha van 30-ad és 90 millió az új lakás, akkor arra simán felvehetsz 60-at, és a sajátodat nem kell bevonni a hitelbe, így ez szerintem egyszerűsíti a dolgot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák