- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Változatos hardverbokréta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totyi
őstag
Átolvastam a topicot;érdekes és bátor dolgot csináltok.-de nem látom értelmét.
Miért?Nem tudom ti hogy vagytok vele,de azért nem vennék bátorságot ahhoz;hogy egy 30000-70000 Ft-os prociról csak úgy futtában lekapjam a kupakot.Lehet;hogy a ti kezetekben napjában tucatszám fordulnak meg ilyen procik(az a 100000 Ft mit számít).
Inkább 8000 ft-ért veszek egy jobb hűtőt,és megspórolok magamnak egy egy új procit.Az ördög nem alszik...ideges vagy,remeg a kezed;esetleg letörsz egy lábat...vagy széttörik a mag a hűtő alatt.Kell ez?Nekem nem,de sztem másnak sem;de ez egyéni elbírálás.
Jobb a békesség,nem véletlen van rajta az a kupak. -
Fori23
őstag
A Presler-ekről is lekerülhet a kupak, egy-két elvetemült tuningosnál. Mondjuk az eredmény önmagáért beszél, ha jól értelmezem, a delta-t 25C-ről 10C fokra csökkent, egy léghűtéssel. Jól látszik a képeken, hogy a kupak, és a hűtő talpának rossz kiképzése okozhatja a nem megfelelő hőelvezetést. Van még szó a pasztázásról is, de azt már nem nagyon értem.
[link] -
westlake
félisten
E4 San Diego
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Na, hogy Intel is legyen [link]
-
mh197
őstag
Akkor ugye ne próbáljak meg kupaktalanítani egy 2 hónapos p4 640-et?!
-
várnarancs
addikt
egész jók, de azért nem próbálom ki.
-
westlake
félisten
frissitette a japan srac az ''adatbazisat''
igy mar azert kezd korrekt lenni
[link] -
westlake
félisten
-
Fori23
őstag
Sajna nem teljesen. Van egy lekupakolt s478 Prescot-tom, és sajna forrasztva, -vagy ahhoz hasonló anyaggal, ragasztva- van. Feszegetésre eltört, néztem nagyot, és heves polírozás következett. A 7700Cu alatt hajszálrepedések lettek rajta. Még megvan. Félek, a 775 is ilyen lehet, de ezt a felfedezést meghagyom másnak.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
igen, kupaktalanitott..
semmi kulonbseg nincs a p4 es az a64 kozott, ha le van roluk szedve a kupak..
max annyi, hogy a p4-en elul vannak a kondik.
a hutot ra lehet tenni, csak valahogy meg kell barkacsolnod a hutot, hogy ki legyen potolva az az az ''ur'' amit a leszedett kupak hianya okoz..
egyebknet en ezt a kupaktalanitot procira rakok normal leghutot azert nem ajanlom, mert semmi mast nem esz el vele, csak hogy szepen lesarkazod vele a procidat -
Zull
senior tag
Kupaktalanított itt már vki P4-et? És a kupaktalanított procira rá lehet rakni léghűtőt (nekem hyper6+-om van) anélkül hogy összeroppantaná?
-
Chieftec
őstag
Igen használható, Athlon XP ken se volt kupak. Ha belegondolsz ugyanilyen kis felületen érinkezik a kupakkal is. Minél több réteg van annál rosszabb lesz a hőátadás, a legjobb ha a procmaghoz ér a borda. Sokan még magából a procimagból is lecsiszoltak egy keveset mert így közelebb jutottak a hőtermelő részhez. 2-3 fokot nyertek vele ezt nem ajánlom de a kupak lekapható, énis kondolkodom, hogy kupakosan legyen-e a procom.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Azért ebben a kupaktalanításban van valami, és nem ok nélkül csinálják...
Nálam Idle-ben a S754-es 3100+-os sempronom 1450Mhz-en és 1,26V mellett 30 fokos,
ha elinditok egy prime95-t 2610Mhz és 1,584V mellett a maghőmérséklet 12 fokot emelkedik néhány másodperc alatt (a hűtőborda hőmérséklete ennyi idő alatt nem változhat jelentősen), tehát ekkora hőlépcső képződik a mag és a borda között.
Gondolom kupak nélkül ez a hőlépcső max 5-6 fok lenne, esetleg kevesebb, mert ki tudja, hogy van pasztázva a kupak alatt a proci.
A proci gyári pasztázásával kapcsolatban milyenek a tapasztalatok? -
ngabor2
nagyúr
Ha valaki lekupakozta a prociját, és nem tart igényt a kupakra, és szívesen átvenném/megvenném, dekorációs céllal.
A sajátomat nem igazán szívesen szedném le, egyrészt még mindig nem érzem tuning szükségességét, másrészt a jelenleginél jobb hűtésre sincs igényem (állandó 100% mellett néha bekapcsol a Freezer64...). Majd ha lesz, akkor talán megpróbálom. -
lapa
veterán
annyit hozzátennék, hogy elméletben nem csak szupertuning meg vízhűtés esetén lehet hasznos a dolog. a jobb hőátadás miatt magasabb lesz a borda hőmérséklete, tehát alacsonyabb fordulatú ventivel tartható ugyanolyan hőfokon. ezt csak a rend kedvéért. természetesen borda moddolás meg garivesztés nem mindenkinek jön be.
-
brasil
senior tag
nna engem is hajtott a kíváncsiság ezért szicsu kollégával megszabadítottunk 2 proccot fölös terheitől.
egyik egy 3200+ winch, meg másik 3400+ newcastle.nem hittem h sokat számíthat de újrapasztázás után alapon 1-3 fok terhelve akát 8 is megvolt a különbség mindkettőnél.képek csak telefonosak vannak de felrakom őket ha lesz adatkábelem!
aszittem nehezebb lekapni de mintha ők is akarták volna! -
ngabor2
nagyúr
Pedig a borda szobahőmérsékletű volt. a kezed volt melegebb (testhőmérséklet, 36 fok körül), és mivel ''alapból'' elég jó hőszigetelő levegővel van körülvéve, hamis ''szobahőmérsékletet'' érzel. Ha megfogsz egy jó hővezető fémet, akkor a valódi szobahőmérsékletet érzed. Ha hőmérővel mérnéd, akkor az valóban annyi lenne.
-
robisz
senior tag
-
ngabor2
nagyúr
Az mennyire igaz, vagy urban legend, hogy a kupak alatti mag alapból érzékenyebb a mechanikai sérülésekkel szemben, mint pl. az eleve kupak nélküli FCPGA procik magja?
Valaki azt állította, hogy a csupasz magok valamiféle lakkal ''keményítve vannak'', hogy ellenállóbbak legyenek, a kupakosok viszont nincsenek, mert ott a kupak eleve véd a lesarkazástól.
Ebben azért nem tudok teljes mértékben hinni, mert a szilícium egy kemény, de rideg anyag, azt egy vékony lakkréteg igen nehezen tudná megvédeni a fizikai sérüléstől, max a felületi kopsától. De jó esetben nem szokta az ember naponta cserélgetni a procihűtőt... -
westlake
félisten
haaat... magat a procit megvennem, ha tenyleg tokeletesen megy.. mas kerdes, hogy neked valahonnan le kell akasztanod hozza egy kupakot, amit legjobb esetben is csak ugy tudnal megtenni, ha talalnal valakinel egy rossz 754-es procit, amirol leszedheted.. egyebknet meg marad az, hogy meg kell venned egy teljesen uj processzort es arrol leszedni a kupakot..
a masik lehetoseg, hogy neked is vizhutesed van.. akkor termeszetesen neked sincs szukseged a kupakra.. ha van ra lehetoseged, akkor ki kell probalni.. egyebknet ha nincs fizikai seruloes a procin es bekapcsol, akkor mar nem lehet vele problema.. -
LukE
veterán
a fekete a szilicium lapka alja lesz szerintem. Annnak a masik felen van maga a processzor.
A proci koruli 8 labu dolgok szerintem keramia kondenzatorok. (es ennek azert tobb ertelme van, mint vodornyi elkokat fellogatni a processzor foglalaat melle 20 centis vezeteken)
[Szerkesztve] -
Lipton
őstag
A kérdés csak az, hogy milyen hűtéssel.
Mert léghűtéssel ez képtelenség, hacsak nem 2-3 fok van a szobádban. Léghűtéssel szobahőmérséklet alá nem tudod hűteni a procit akármilyen erősen is fújod. Ha 22 fokos a szobád, akkor az azt jelentené, hogy a gyakorlatilag proci nem melegszik semmit. Ha pedig több mint 23 fok, akkor felborultak a fizika törvényei.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
(Nem kell ezen felhúzni magad. Ahogy neked szabad kifejezned azt a véleményedet, hogy van értelme, addig más is mondhatja - a szabályok betartása mellett -, hogy szerinte meg nincs. Itt pedig nem történt máshogy.
Részemről nem merném megkockáztatni (saját tappancsaimmal biztosan nem) és a garit is sajnálnám, de nem mondom, hogy nincs értelme, mert a minnél hatékonyabb hűtés híve vagyok.) -
Bubu79
addikt
Hi!
Az a fekete nem kerámia, az maga a szilicium lapka, amin a processzor kapcsolása ki lett alakítva.
Inteléknél valóban két fizikai kristályon lett kialakítva a dual core, ami növeli a gazdaságosságot, tekintve, hogy simán össze tudják válogatni a jó magokat egymás mellé, és nem akkora lutri ( ebbe nem kell belekötni, nem úgy gondoltam), hogy fog-e menni dualcore-ként a proci.
Sajna a buktatója is itt van a dolognak, mert míg az AMD úgy tervezte meg a dual core procijait, hogy BIOS frissítéssel menjenek a régebbi alaplapokban is ( mert chipen belül úgy drótozták össze a két magot, hogy emiatt ne kelljen új chipset - Viva AMD), addig az intel rögtön fejlesztett az új procikhoz egy új lapkakészletet is, tehát amit megspórolsz esetleg a proci árán, azt elbukod az új alaplappal - ergo ez csak a kapkodás eredménye, mivel gyorsan kellett válaszolni az AMD lépésére
A nyolclábúak szerintem ellenállás hidak - bár azok mintha feketék szoktak volna lenni
A színe alapján viszont kondi lenne, de abból mintha nem szoktak volna array-t készíteniNa mindegy, majd biztosan akad valaki, aki kijavít
A topiknyitótól elnézést kérek a OFF-ért
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
a japan srac frissitette a gyujtemenyet
[link] -
westlake
félisten
koszonom, hogy nem irjatok le tobbszor, hogy szerintetek semmi ertelme levenni a kupakot es azt sem, hogy ti le sem vennetek..
vagy esetleg ejjeli szabad oraitokat azzal toltitek, hogy forumrol-forumra jarkalva hangoztatjatok, hogy szerintetek minek nincs ertelme?? ez egy szakmai forum, nem pedig egy kozvelemenykutatas
kicsit gondolkozzunk mar el
(az a nagy szerencse, hogy nem vagyok moderator.. az ilyen jellegu hozzaszolasokat azonnal, barmilyen indoklas nelkul torolnem..)
[Szerkesztve] -
Enclave
aktív tag
Eddig abban a képben voltam,hogy a dual-core procik fizikailag is 2 magból állnak...
Erre itt egy nagy lakik a kupak alatt... Hogy mik vannak!
Akkor az a fekete kerámia (vagy mi) tokon belül lehet a két mag?...
Tudja valaki mi az a 7 pár ''aranyhidacska''a Manchester bal oldalán?
És mi az a másik 26 db ''8 lábú'' a mag körül szétszórva?
Hogy tanuljak is valamit
Thx!
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Most 22 fokos a 2200MHZ-n szaladgáló Venice procim. Ha leveszem akkor 14 lesz?
-
marcee
addikt
válasz
Dare2Live #44 üzenetére
(Ha megnézed Csaba éppen ezt írta. Itt viszont nem ez történt, csak egy elírás. Ráadásul éppen negatív irányba, szóval nem hiszem, hogy ettől elterjedne, hogy lehet west-hez vinni a procikat, mer kis munka és garanciavesztés árán ugyan, de be tud fúteni 10-12 fokkal egy ocska gyári procinak alapórajel és feszültség mellett. Mellesleg már nagyonrég kár a szóért ebben a témában.)
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Csaba_20_ #43 üzenetére
nézdcsak meg a TT Bigwater topicjat 10en állítóttak szentül, hogy ha lassabban halad a víz akkor több ideje van leadni a hőt a radiban és több ideje van felvenni a blokkban ergo jobb ráadásul valami oldalt is találtak mint megdönthetetlen bizonyíték onnan magyarázhattam el akárhogy a végén lehülyéztek, hogy még eztse értem és ezekután amikor az egyetemi jegyzeteket mutogattam akkor megmondták, hogy azért tart ez az ország ott ahol mert szar az oktatás és hülyeség a jegyzetem is.
szóval sokminden keltheti... -
Slax
senior tag
válasz
Overlocker #41 üzenetére
Én levenném, mint ahogy anno az 1,4-es pIII prockómról is levettem. Csak lusta vagyok kibontani a rendszert, mert nem két nap volt így összerakni, és a tuning/hő sem indokolja.
-
-
tts
addikt
válasz
Overlocker #39 üzenetére
Naná, hogy nem - mert azonnal jönne a kérdés, hogy akkor mi értelme is van az egésznek? És tényleg mi?
-
-
Dare2Live
félisten
mielött kialakul egy újabb hamis urban legend (mint a lassabb vizaramlas jobb mert többideje van felevenni a víznek a hőt a blokkban leadni a radiban)
A kupaktalanítással javul a proci hűtése és nem romlik!
Ettől függetlenül én senkinek se javasloma kupaktalanítást AMD64 esetén ígyis egy hűvös proci, neméri meg kockáztatni azért a 2-12Cért!
(Mondom én aki vízzel hűtök és simán megtehetném!) -
Andie
őstag
Hamár itt barkácsolós generáció van, egy OFFbal bepofátlakondok, max kirúgtok mint macskát sz..ni.
Öcsém gépe (asrock+2800athlon) olyat csinálgat, hogy 30-40 perc mp3 vagy movie után elkezd iszonyatosan akadni. Gügyög az mp3, és akad a film. Ha leállitja, pár perc múlva megint mehet, de egy idö után megint akad. Játékok viszont gyönyörüen mennek. (thief 3).
Telefonon kértem, hogy nézze meg a proc hömérsékletét, meg a bordát, és a biost. Nincs a bioson (vagy minek hivják azt a kis procit az alaplapon) semmiféle borda, vagy hütés, de aszonta süt! Sztem itt lehet a gond. Szerintetek?
De a fö kérdés (ha igen), hogy hogyan tudnék erre bordát tenni? Mivel lehet felragasztani egy passziv bordát, hogy hövezetés megmaradjon?
Kösz, és elnézést az offért. -
westlake
félisten
nem is irtam, hogy rakok ra barmilyen hutot
a gyari hutot nem tudod rapplikalni, csak ugy, ha kicsit modositot.. termeszetesen a kieso kupakvastagsagot valahogy kompenzalni kell.. aki nem teszi vissz a procira a kupakot, az nagy valoszinuseggel blokkot teszt ra.. azt meg altalaban csavarral rogzitik az alaplaphoz... -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
azert jo, mert ''mi'' ilyen barkacsolos generacio vagyunk.. kivancsisagbol..
azert jo, mert gyarilag gyakran elrontjak a pasztazast..
igen, ez passzio is, hogy lassuk a magot.. mint mondtam, kivancsiak vagyuk..es igy elegitjuk ki, hogy levesszuk a kupakot..
ha a ''vissza lehet tenni a sapkat'' kerdes alatt azt erted, hogy latszatra ugyanugy visszatenni, akkor a valaszom nem.. ha ugy erted a kerdest, hogy hatasfok szempontjabol vissza lehet-e tenni, akkor meg igen a valaszom.. az esetek tobbsegeben a kupak leszedese, a mag ujrapasztazasa es a kupak visszahelyezese utan csokken a proci hutesi hatasfoka..
5-10fokig -
Bubu79
addikt
-
westlake
félisten
helloka...
egyre tobb proci van, amirol lekerul a kupak..
van mar nehany kep ezekrol a procikrol, de eleg gyerek.. nem ertem, hogy az emberek miert nem tudnak minosegi munakt vegezni
a linken talahato ''listat'' egy japan srac csinalta, de nem valami nagyok a kepek
(a ottani toledo kep az enyem)
[link]
en is csinaltam mar nehany fotot, azokat is kozzetesztem
E6 Venice
E6 Manchester
erdekes, hogy az uj e6-os manchesterek valoszinuleg butitott toedok, mivel a magjuk ugyanakora.. az e4-es manchesterek magja kicsit vekonyabb volt
a cpuid progik nemelyike eleve toled-512kb-nak nevezik el
(ha uj kepeket kesziktek, akkor majd megkerem valamelyik mod-ot, hogy rakja ebbe a hozzaszolasba)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest