- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz King Unique #3522 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Megrendeltem az utolsó fellelhető helyen 7-10 napot mondtak telefonon.
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Kinéztem egy külső házat:
Logilink UA0115Kérdésem az lenne, hogy van-e ezen a házon táp ki-be kapcsoló? Nekem ez fontos lenne és a képeken nem igazán láttam, hogy hol van.
Sajnos ahogy nézem, ez a ház már nem beszerezhető.
Van-e esetleg másik ház, ami táp ki-be kapcsolós? Én nem nagyon találtam.
Fontos lenne még, hogy fémből legyen a ház.
Köszi! -
Dzsekó
addikt
Ezt értem is, de én nem erre gondoltam pontosan. Kifejtem, hogy miért gondoltam, hogy TV-n fw-t kéne frissíteni.
Hitachinál változtattak valamit a fw-en, ami nem lehet egyértelműen rossz, mert csak TV-nél csinálja klattyogást, tehát szerintem itt arról lehet szó, hogy az új fw-es Hitachit a TV régebbi fw-e rosszul kezeli. Ezt persze LG észrevehette és az újabb TV fw-be beletehette a javítást. Ezért a javaslatom, hogy a TV-dre told rá a legújabb fw-t (ha még nem tetted meg), és nézd meg az eredményt (én is kíváncsi vagyok rá). Ha ezután sem jó, akkor sem biztos, hogy később nem javítják a hibát LG-ék. Mivel van/volt több LG TV-m, ezért is tudom, hogy elég innovatívak fw frissítés terén LG-ék. Pl a webOS-es TV-re most jött ki az 5-ös verzió (2 havonta jön ki újabb), amiben rengeteg, szemmel látható hibajavítás van. Számomra 3 idegesítő tulajdonságot javítottak, abból, aminek nagyon örülök, hogy DLNA-n tudok a filmeknél hangsávot váltani.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz King Unique #2446 üzenetére
Sokmindent tud a tomato, parancsokkal lehet vezérelni, de ehhez picit jobban bele kell nyúlni, nem elég hogy feltolod rá és már megy is minden. Pl. ki lehet kapcsoltatni vele a router LED-jeit is, mert éjjel virít a sok kék LED, reggel meg visszakapcsolja. Ha már APM, akkor lehet olyat is, hogy az usb-re kötött vinyó smart adatait elküldi a router e-mailben és/vagy letárolhatod egy txt fájlban a vinyón is a fontos smart értékeket egy adott időben.
Ezt az integrált usb-t még nem is láttam, nem semmi. Enermax is csavaros, mert a ház az ua., mint a Revoltec, de mást nem tudok róla sajnos.
-
Dzsekó
addikt
válasz King Unique #2439 üzenetére
Hali!
Megnézem majd Tomato topikját is.
Igazából arra nincs is szükség, hogy a vinyó elmenjen alvóba, hanem csak az kell, hogy átengedje a routertől jövő vezérlést. Router fw-t szoktam frissíteni, tegnap jelent meg egy új, fel is tettem, úgyhogy most abszolút friss a fw.
Jó, hogy írtad azt az icy box-ot, mert azt nézegettem még.
Parkolás nem szempont, routerben van APM parancs beírtam a schedule-ba, hogy kapcsolja ki, és így minden router rebootkor kikapcsolja a parkolást. Ezt minden vinyóra meg lehet tenni. Szerintem WD passportnál nem parkol jobban semmi. És az a genya dolog, hogy nem tudod szétszedni, hogy sata porton szépen kikapcsold a parkolást wdidle-vel örökre, mert ugrik a gari. Emiatt előnyt élvez a WD Red+ház.
Néztem még két házat, erről mi a véleményed OS szinten?:
Revoltec
EnermaxÉrdekes, hogy kinézetre ugyanaz a kettő, árban mégis más, gondolom más a vezérlő bennük.
-
Dzsekó
addikt
válasz King Unique #2437 üzenetére
Hali!
Jaja. Csak mostanság már sok az egyéb elfoglaltságom (meló, feleség, és nemsokára gyerkőc), és csak ritkán nézek rá a topikra.
Köszi, az infókat. Így látatlanban pont ezt a kettőt néztem ki. Igazából Tomato fw-es router-re lenne rákötve, nem feltétlenül kell, hogy eltegye a vinyó magát alvóba, csak engedje magát eltenni, ha a router 15 perc után el akarja rakni alvóba a vinyót.
Eddig amióta az eszemet tudom WD passportoztam, annál ez működik. Csak most kb. egy éve van olyan hibám, hogy router samba valamiért befagy, és router reset után a fél vinyó tartalom elfelejtődik, mintha ott se lett volna.
Azt feltételezem, hogy a passport titkosítás miatt van ez. Ma jönnek modemet cserélni T-től, mert ez már a 3. router, ami ezt csinálja, kábelek is cserélve lettek. Még ADSL lévén a 10 éves splitter lehet gond.
HGST 5K1000-et vagy WD Red-et gondoltam a házba, ezzel talán kikerülném az adatvesztést, persze a fagyásokat nem. Lehet, hogy 1 év múlva UPC lesz belőle, most jöttek be a házba, de még tart a hűségem.
Bocs a sok off-ért, de gondoltam úgy kerek, ha leírom a konkrét tényállást. -
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Nézegettem az összefoglalóban a listát. De gondolom nem ez a teljes kínálat, ami ott fel van sorolva.
1-2 tetszik onnan, de hátha van még másféle is.
Prémium házat szeretnék, ár nem számít.
Ami fontos:- fém ház, lehetőleg jól szellőzzön
- lehetőleg csavaros rögzítés legyen benne
- alvó mód (15 perc inaktivitás után kapcsoljon le a vinyó, vagy a routerrel (tomato fw) le tudjam kapcsoltatni)
- leálláskor kapcsolja le a ház a vinyót (alvó módnál is)
- min. 1TB-ot vigye, persze nem baj ha minél nagyobb méretűt bele lehet pakolni
- Sata/usb3 legyen
- 9,5mm vinyó beleférjenKb. ennyi. Várom az ajánlataitokat. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest