- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willhunting
aktív tag
válasz [Prolixus] #2926 üzenetére
Köszi hogy megnézted! Közben találtam itthon két régebbről megmaradt dobozt. Egymás mellé raktam őket, hát mindhárom eltér a másiktól valamilyen ponton. Egyiken ® a másik kettőn ™ védjegy van, szöveg pozícióban, betűvastagságban, színárnyalatban is különböznek. Igaz több év van a gyártási dátumuk közt.
Rákerestem az Alconra én is és okosodtam egy kicsit, de úgy lennék a legnyugodtabb ha sorozatszám alapján utána lehetne nézni a termékeknek. -
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2889 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy egyik sem csodaszer. [annak ellenére, hogy úgy reklámozzák]
De csak úgy hobbiból nem szoktam senkinek sem javasolni a szedését. (Kicsit felesleges pénzköltésnek érzem.)
Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
cekkk
veterán
válasz [Prolixus] #2885 üzenetére
D ről már kimutatták, hogy többszörösét is be lehet vinni, mint amiről eddig szó volt. [link]
-
Keesss
csendes tag
válasz [Prolixus] #2867 üzenetére
Ez volt az én benyomásom is, ezért is írtam oda a kormányrendeletet, h hátha másnak is lesz ilyen problémája.
ASUS UL30A-QX164V
-
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2851 üzenetére
Akkor köszönöm a kiegészítést!
Keesss: Szívesen!
- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2848 üzenetére
Én a jövőt illetően gondoltam és írtam is a limbális ereződés veszélyeit.
Mivel a kolléga csak annyit írt, hogy a fehér résznél, alul és felül a szemhéjak által takart rész erezettebb, így nem is fejtegettem, hogy ez bizony mindössze a kötőhártya ereinek vérbőségét jelenti.
Jó, hogy kiragadtál egy részt a mondandómból, de a szövegkörnyezetből szerintem kiderült, hogy mire gondoltam. Ha véletlen valaki számára féleérthető volt, akkor meg elnézést, és köszönöm az észrevételed, ezt olvasva mindenki számára egyértelmű lesz, hogy mire is írtam azt, amit.
- Ferkó
-
KisTücsök
addikt
válasz [Prolixus] #2757 üzenetére
Pl tegnap focizásnál mind a két szemem bevörösödött, pedig csak a balban volt bent. Egy átlagos napon estére kb a bal egy kicsit (vagy jobban, tényleg, mikor hogy) a jobb meg kevésbé vagy egyáltalán nem (a jobban nincs bent a lencse). Gondolok arra is, hogy pl belement az izzadság, ugye elvileg semminek sem szabadna érnie. De valamikor belemegy pl a sampon, kicsit bepirosodik, aztán elmúlik, és visszamegy az addigi állapotra (ami vagy egy kicsit pirosat jelent ugyan úgy, vagy alig piros, vagy egyáltalán nem, stb)
Semmi. Olyan van, de gondolom ez mindenkinél előfordul, hogy néha egy kicsit kényelmetlennek érzem, de ez ritka, olyankor megnézem, mondom biztos jól bevörösödött, de semmi, abszolút. De ez rövid időn belül elmúlik.
Torokfájás sincs, szemszárazság sem. Anno kb 1.5-2 éve próbáltam műkönnyet, bár csak ilyen 1000 Ft-osat, naponta néhányat csepegtettem, de csak randomra, mert amúgy semmit nem éreztem, hogy mikor kellene. De az orvos is mondta, hogy nem kell, meg mindig mondja, hogy tökéletesen illeszkedik a szememre.
Most beraktam mind a kettőt, kíváncsi leszek, "meddig bírja".
-
athomi
veterán
válasz [Prolixus] #2725 üzenetére
Lehet azt látni, de szinte észre sem venni, csak tüzetesebb átnézést követően. Ma betettem a lencsét és a jobb szemem nagyon szúrt a de. folyamán. Délben kivettem, ránézésre nem volt benne semmi, mindenesetre átmostam, majd a szemembe csepegtettem egy kis műkönnyet. Ezután a lencsét visszahelyeztem és azóta semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2733 üzenetére
Jogos, de a lényeg leszűrhető - az első találat a MOI (Magyar Optikus Ipartestület) oldaláról való, elméletileg le kellene fednie a valóságot, azaz hitelesnek tekinthető. Sajnos más kérdés, hogy elég elavult már az is, ami ott leírva vagyon. Azóta (kb. 7-8 éve) változott mind a kar neve, mind más is, amit ott említenek.
Amúgy a többi nagyon off. De írok neked privátot inkább az ügyben!
Üdv. Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2731 üzenetére
Egyébként száradni fog a lencse, ezért nem (sem) tartom szerencsésnek a szoláriumban a KL használatát. [jómagam egyébként sem vagyok a szoli-párt lelkes támogatója]
És benned kit/mit tisztelhetek?
Munka:
Google első két találata rögtön:
Műszerek, amit használunk:
pl. Javal (keratométer), Refraktométer, ophtalmoscope, Volk-lencse, Kereszt-cylinder, ... és réslámpa.Corneotopográfot sajnos tudtommal elég kevesen használhatnak (volt, amikor használhattam), még a szemészek között is (hiába orvosi szakrendelő minimumfeltételei közé is becsempészték már - csak a rá valót nem tették mellé).
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2729 üzenetére
Bányásztam már ki áthajlásból lencsét (összepöndörödve csücsült bent, épphogy észre lehetett venni a szélét, de azt is csak egy adott szögben megvilágítva réslámpával).
Szoláriummal kapcsolatban - preventív jelleggel nem ajánlom (egyébként igazad van). Csak sajnos tapasztalatom alapján sokszor még azt is hiába mondom el, hogy a havi lencse felbontást követően 1 hónapig jó (megfelelően ápolva), s nem 2 hónapig, ha az illető "csak" minden második nap teszi be...például.
Emiatt, és hasonló tapasztalatokra alapozva törekszem inkább a biztonságos lencseviselés szabályaira "nevelni" a "pácienseimet".
Egyébként optometrista vagyok.
-
ferkoboy
senior tag
válasz [Prolixus] #2725 üzenetére
Maradjunk abban, hogy cornea-sérülést okozni nem kell nagy tudás, és szerencse sem. A felső epithel sejteket körömmel felsérteni nem nagy kunszt, főleg az elején. Amikor nincs a szarudon a lencse, hanem már összenyomorgattad-elcsúszott, de te még rendületlenül ki akarod venni.
És azért kérlek hidd el nekem, mert több embert láttam bajlódni a lencse kivételével szerintem. Sőt réslámpánál, megfestve (fluoresceinnel) ezek a sérülések még jobban látszanak (kobaltkék fényben). (=tapasztalat).
Irritációt meg nem a láthatatlan szöszök okoznak, hanem azok, amiket nem veszel észre. De épp azért nem veszed észre, mert - nem onnan, nem olyan szögben - nem olyan erős fénnyel van megvilágítva. Vagy csak épp az illető hypermetróp (távollátó)...
-
крокодил
tag
válasz [Prolixus] #2726 üzenetére
Köszönöm a választ. Egyre jobban megy már és remélem idővel mesterré válok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Spórolós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...