- Autós kamerák
- Hobby elektronika
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hm, tudtommal a ddr4-eknél a szerver ramok lehettek leginkább szenzorosak, de tévedhetek, főleg sodimmekkel találkoztam ebből a generációból. A gamer ramoknál is előfordult szenzor?
A körülményeknél inkább arra gondoltam, hogy nem a házba beépítve, ház és tápventi által biztosított légmozgással lehet másképp melegszik. A vízhűtéses procinál meg amúgy sem árt valami légmozgás (gondolom általában egy házventi esik mellé) az alaplapi alkatrészeknek is.#7 MasterDeeJay aham, akkor valsz azért voltak ilyen extra képességeik

A kínai beszerzés kapcsán én is úgy láttam, hogy nem nagyon éri meg ramot vagy ssd-t venni kintről, mert hasonlót itthon is megkapni garival, számlával sokszor. Régebbi notikba ddr3l és régi desktopba szerver ramchipből épített ("amd only") ddr2 modult vettem már olcsón kintről.
Meg van amit érdekes módon inkább ebay-en látni (kínából), alin meg alig. -
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen körülmények közt volt 60-70 fok közt a ram?
Csak azért kérdem, mert sodimm ddr5-nél én is eljátszottam ezt minipécével, hogy jaj jaj forrósodik, ha nincs légmozgás. Viszont, ha már van egy kis áramlás (lassú, csendes venti fújja a ramot és ssd-t), akkor simán lemegy a hőmérséklet 80 fokról 50alá
Meg valószínűleg maga a tény, hogy a ddr5-nél van hőmérséklet, így meg tudunk ijedni az értéktől. Közben lehet a ddr4-es is főtt a nem szellőző noti slotokban, csak nem volt róla visszajelzés

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő