-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz qwertly #22155 üzenetére
Na igen, teljesen jogos a kérdés.
Kivételt képeznek a niche házak, de ők meg általában sokkal magasabb minőségi (és ár) kategória, mint a designer gyártók. És persze ettől függetlenül nem biztos, hogy jók (mármint, hogy tetszenek e).
Amúgy ez az egyik oka annak, hogy én azt szoktam írni, nem zavar, ha egy illatban egy gramm természetes összetevő sincs, ha az illat tetszik, és tartós. Viszont a természetes összetevők egyre megfizethetetlenebbek... Sajnos.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hali!
Egy kolléganő kérdezi, hogy a parfum.hu mennyire megbízható? A lányának szeretne rendelni valami mintacsomagot, csak nem ismeri az oldalt. Tőlem kérdezte, de speciel onnan még én sem rendeltem...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22080 üzenetére
Mondjuk amennyibe kerül, azért ajándék. Ha elfér a táskában, 3-4 óra múlva mehet az első után 8-10 új fújás. Úgy "élhető". Abszolút office friendly!
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22078 üzenetére
De. Épp tegnap, vagy tegnapelőtt fújtam kicsit belőle. Az illat nagyon jó, de sajnos nem tartós... Pedig bejön!
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #22070 üzenetére
Szerintem a Yuqawam elnyomja az Aventus-t... Bár a 2012-es batch-et nem vágom...
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #22063 üzenetére
Én kaptam ajándékba a megjelenéskor ebből a rózsás botrányból. Nem is értettem, hogy hogy lehet egy ilyen gyenge löttyöt kiadni! A kezdeti illata mint öreganyám rózsás szappanja, ami kb. olyan tempóban veszít is az illatából, mint a sima kézmosó szappan. Ahhoz képest, hogy az pl. az APOM mennyire tartós, ezt a rózsás illatot piacra sem szabadott volna dobni.
-
niof
addikt
válasz rushty #22058 üzenetére
Nem, nekem tényleg viszketett a fejem. Biztos, hogy a sampon miatt, mert mikor különböző gyártók termékeit próbálgattam, változott az intenzitása. Érdekes módon, pont azzal volt a legrosszabb a helyzet, amelyiket ezzel reklámoznak, hogy megszünteti (H&S). Egy Garnier meg majdnem ilyen jó volt, mint a Syoss. Ez meg sosem irritált. Más bőrallergiám is van, szóval úgy gondolom ez a magyarázat. Biztos, hogy nem jó, ha sok erős vegyszer van tusfürdőben/samponban.
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz -secret- #22055 üzenetére
Én csak azt tudom a Syoss-ról, hogy mióta azt használom, nem viszket a fejbőröm. Próbáltam mindenféle olcsó/drága sampont, mindegyik után viszketett valamennyire. Aztán valahol olvastam erről a márkáról, előtte nem is vettem észre sosem a boltokban, aztán kipróbáltam, és azóta csak ez van.
-
niof
addikt
válasz Paddington #22052 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mindenképpen illatmentes érdekelne. A mosásra szerintem jó az a sampon is, amit a hajamra használok (Syoss Pure Smooth).
Megkereshetsz a témával priviben, ha a topiktól túl elrugaszkodottnak érzed.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz Putyin90 #21991 üzenetére
Én anno az összeset tőlük rendeltem a weboldalukról. Van 5-ös csomag, amit te válogathatsz össze.
jolti
A többit nem ismerem, csak azt tudom, hogy az eredeti The One már nem olyan jó és tartós, mint volt. Azt hiszem az EDP-t talán szaglásztam a Müllerben, de a többi nem is ismerős.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz r3dsnake #21976 üzenetére
Az mondjuk durva, hogy abba nem érzel animális jelleget! Nekem olyan szagom volt tőle, mint aki lovak közt hált.
Ami nekem igazán "állatias" volt, az a Hyrax. Mintha kisállat alom tartalmát kenegettem volna magamra. De nem büdös volt, csak volt tőle egy ilyen érzésem. Finom illat, de a fentiek miatt nem viselném.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz #86564352 #21967 üzenetére
Azt tegyük azért hozzá, hogy eredetileg ez is egy jó és tartós illat volt, aztán dolcséék úgy döntöttek, hogy megpiszkálják, és onnantól kezdve lett ilyen gyenge árnyéka önmagának. Nagyjából a megjelenés környékén volt nekem, az még baromi jó volt.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21952 üzenetére
Persze, hogy próbáltam, de itt most a Halloween-hez passzoló illatokról volt szó. Az Interlude szerintem messze nem illik hozzá, de végül is te tudod. Meg ha már Drakula a profilképed is, meg jelmezbál, meg Halloween, meg haverok, akkor számomra egyértelmű egy sötét illat, és ezek azok.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21945 üzenetére
Az Ecuris semennyire nem emlékeztetett anno egy vérszopóra sem, inkább egy klasszikus borbélyüzletbe való belépésre annál inkább. Elegáns, klasszikus úriemberes illat. Nem "jelmezbálba" való. Egy meghitt vacsorához el tudom képzelni, vagy egy nem első randin egy táncos esten.
Halloween-re (pláne buliba), meg ha alvilági illatot akarsz magadon, akkor sokkal inkább az Encre Noir, vagy az Encre Noir Á L'Extreme. Ezekre szokták mondani, hogy temetésre való parfüm. Így szerintem Halloween-re is megállja a helyét.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #21937 üzenetére
Ja, nem!...
De a kollégák már ismernek, tudják, hogy ez egy mániám, és elfogadták. Szokták mondani, lehet tudni, hogy merre járok az irodaházban, elég csak beleszimatolni a levegőbe.
Ha veszek valami újat, mindig megkérdik, hogy mi az, és mit tudok mesélni róla. Bár mondjuk a parfümökről olyan sokat nem lehet, néhány alapanyagot kivéve. Pláne az oud! Arról sokat lehet dumálni. Mondjuk az én tudásom róla nem sok, de azt 8-10 bővített mondatban elmondom, az elég szokott lenni. Szoktam látni rajtuk, hogy gőzük sincs miről beszélek.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #21931 üzenetére
Rém egyszerű, nem vagyunk egyformák. Én pl. kevésbé a környezetem miatt viselek parfümöt, mint inkább magam miatt. Így nyugodt szívvel azt viselek, ami jól esik. Amúgy nem olyan rossz az az istálló illat, kicsit más hozzáállást igényel, nyitottabbnak kell lenni. Persze a valóságban semmi köze istállókhoz, voltam egy párban, és csak a jellege hasonló, de ha hagysz időt nekik, és odafigyelsz, nagyon kellemes illat kerekedik ki belőlük.
-
niof
addikt
válasz Misogi #21929 üzenetére
Ez nálam is így volt. Viszont az a másik része a dolognak, mikor a nő azt kérdezi, mi ez az illat, mert kb. minden második pasin valami ilyesmi van, az elég lelombozó. Nem is veszek több olyan tucatillatot, mint az Aventus és klónjai...
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21920 üzenetére
Az túlzás, hogy végigjártam, vannak itt nálam sokkal tapasztaltabb orrok is, én csak baromi sok mintát rendeltem egy időben, és kb. megtaláltam azt a vonalat, ami érdekel és érdekes számomra. Sajnos a Montale-ban, nagy átlagban, csalódtam.
Nekem a felsorolt Rasasi-k pont azért vannak meg, mert nem válnak bántóvá, és rajtam mindegyik nagyon tartós, és persze az illatuk is tetszik. Pl. ott a Nashwah, amiből anno valami akcióban 7000Ft-ért vettem rögtön hármat is. Reggel magamra fújom olyan fél 6 körül, és mikor este 9 körül zuhanyzok, akkor is megcsap az illata, mikor már nincs rajtam az ing/póló, tehát nem azon érzem csak. Ennyit nem sok illat bír, pláne ennyi pénzért! Szintetikus vagy sem...
Sajnos az ATH még várat magára, bele kellett egy csomó pénzt tolnom az autómba, de az ő cuccaira nagyon kíváncsi vagyok. Állítólag dolgozik valami partnerségen, hogy ne legyenek olyan horror magas szállítási árak Anglia és az EU közt. Ha jól emlékszem, az alkohol miatt veszélyes anyagnak vannak minősítve a parfümök, és ezért baromi drága a szállításuk (kis tételben). Volt róla videója, de még nem láttam tőle olyat, hogy ez megoldódott, vagy sem.
Apropó Hacivat! Volt belőle mintám, de nem igazán éreztem azt a lehengerlő gyümölcsösséget. Akkor rendeltem, mikor a Cherry Garden-nél volt valami akció a mintákra. Lehet kéne rendelnem újra, bár az talán inkább nyári illat...
És ha már Nishane és évszakok, egy érdekesség! Nyáron, a 35-38 fokban néhány alkalommal magamra fújtam a Musiqa Oud-ot, mikor egész nap szakadt rólam a víz, relatíve sokan mondták, hogy jó illatom van. Pedig ez eléggé nehéz, nem épp nyári illat, kicsit istállószagú is az elején. Aztán most, hogy jött a hűvösebb idő, elkezdtem gyakrabban használni, most meg azt mondták rá, hogy büdös. Mondtam a kolléganőmnek, hogy nyáron ezt imádtad, itt szaglásztál egész nap, azt mondta, talán melegben máshogy működik rajtam, de most kifejezetten taszító. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk...😄Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21917 üzenetére
Csak a Müllerben szaglásztam, de már régen. Nem emlékszem rá. De ha jól rémlik, tesztert nem hoztam belőle, szóval...
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21915 üzenetére
La Yuqawam, Nashwah, Shuhrah. Most ezek vannak itthon. Az gond, hogy az általad említett Montale-ok mindegyike megvolt, és mindegyik lesujtó, szerintem? Egyébként engem sosem zavart, ha szintetikus egy illat, ha jó és tartós. Mondjuk persze, ha átlag designer illatokhoz nézzük, akkor talán van olyan, ami jobb, de ez sem fix. Ott van pl. a klasszikus Dior Homme Intense. Ennél jobb designer-t szerintem nem tudsz mondani. Ez joggal érdemelte ki a hírét. Legalábbis a 2014-es, ami nekem van.
Amit mostanában sokat használok a Musiqa Oud, Oud Palao. Ezek újravevősek lesznek. De ha az olcsó illatoknál maradunk, az Encre Noir Á L'Extreme is jobb, mint bármely Montale.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21913 üzenetére
Ezt azért így nem jelenteném ki, de az tény, hogy gyakorlatilag az is az ő cége, még ha a lánya viszi is, de ő a "kreatív", aki mögötte áll. Ha még így van... Eleinte, mikor kimerészkedtem a designer világból, nagyra tartottam, mert többen dícsérték, mint nem. Aztán néhány vásárlás és sok-sok mintavétel után ez megváltozott. Elég sokat elmond a Montale-ról, és Pierre-ről, hogy egy Rasasi kellemesebb, és tartósabb illatokat kreál, mint ő valaha. Egy közepes niche-nek meg a nyomába sem ér sosem.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21911 üzenetére
Az a márka nekem kimaradt. De gyakorlatilag az is Pierre Montale keze munkája, úgyhogy sokat nem várnék tőle.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21909 üzenetére
Volt midkettőből mintám, felejthetők. A Tobacco Oud szerintem kifejezetten rossz. Egy közepes, 6-8k-s designer jobb lehet, ha kicsit odafigyelnek rá. Olyan semmilyen.
-
niof
addikt
válasz #86883328 #21896 üzenetére
Ilyet én is tudok. Meghívlak a konyhámba, és azt mondom neked, hogy elkészítem a kedvenc süteményedet, ahogy a nagyid készíti, csak hozz belőle egy darabot. Megcsinálom, megkóstolod, és azt mondod, pont olyan, nincs különbség...
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #21809 üzenetére
Nálam ennek több oka is van. Részben a fentebb írtak, hogy így kb. ugyanazt a mennyiséget hasonlítom össze, részben a megszokás, és nem utolsó sorban, hogy sajnos az én bőröm olyan, hogy "eszi" a legtöbb parfümöt. Sokszor volt rá példa, le is írtam párszor, hogy ami másokon 6-7-8 óra, az rajtam inkább a fele. És nem, nem azért, mert elfárad az orrom.
Legjobb példa. Vettem egy Fahrenheit-et (tudom, hogy sokszor belenyúltak, és azt is, hogy szinte minden batch más), elkezdtem használni. Az volt a fura, hogy rajtam konkrétan a büdösbogárhoz hasonló illata lett, és max. 1 óra alatt semmivé foszlott az is. Egy darabig tartogattam, hogy majd elfogy, de igazából 10-12ml-nél többet nem használtam el belőle. Odaadtam apámnak. Néhány nap múlva éreztem, hogy valami tök jó illat van rajta, kérdeztem, mit fújtál magadra. "Azt a bordót." volt a válasz. És ez már órákkal később történt, mint ahogy használta.
Szóval én ezek miatt is használok többet, és vannak, amik egyszerűen nem működnek rajtam, valamint ezért keresem a markánsabb, testesebb, fűszeresebb illatokat. Ezek, úgy vettem észre, hogy jól érzik magukat rajtam. Pl. a Black Afgano, a Musiqa Oud és az Oud Palao hajnali fél 6-os fújás után az esti 8-9 óra körüli zuhanyzáskor még érződik rajtam. De olcsó végletnek ide írhatom a Nashwah-t is. Na én ezt a tartósságot keresem minden illatban, legyen az niche, vagy designer, vagy olcsó arab (esetleg dupe), mindegy, jó illata legyen, és mellette a tartósság is lényeges.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21789 üzenetére
Én per pill. a nehéz/fűszeres illatokat preferálom, a friss illatokat az elmúlt 25 évben teljesen meguntam, nem igazán tudnak újat mutatni. Amit office friendly-nek gondolok, az a most szerzett Oud for Glory. Kicsit gyenge, hamar elillan, inkább egy elejétől fogva bőrközeli illat, de végül is kellemes. Bár engem nem szokott zavarni, hogy a fél emelet érzi, hogy arra járok. Nagy kedvencem mostanában a Nishane Musiqá Oud. Ha most nem kellett volna szervizbe vinni a kocsimat, akkor már útban lennének az Aaron Terence Hughes mintáim, de hát az autó fontosabb volt. Majd jövő hónapban! Itt úgysem írta senki, hogy próbálta volna, leszek én kísérleti nyúl!
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21786 üzenetére
Nekem 6, néha 7. Kettő mellkas, kettő-kettő a nyak jobb és bal oldala, és néha a tarkóra 1. Igazából ez azért fontos, mert így lehet korrekt tartósságot megállapítani, ha mindig mindegyikből ugyanannyit használsz. Persze a kettő is ok, de akkor mindig kettő legyen! Ki hogy szokta...🙂 Ruhára nem fújok, mert volt már ami megfogta az inget. Csak annyi kerül a szövetre, ami ahogy hozzáér a bőrömhöz rátapad.
-
niof
addikt
Egy ideje nem használtam a Black Afgano-t, ma kellően hűvösnek éreztem az időt hozzá. Továbbra is imádom.
-
niof
addikt
válasz r3dsnake #21737 üzenetére
Hát, én már régen szaglásztam, de nekem anno az volt. Talán nem volt annyira durva, mint a Jurrah, de azért az volt.
Mondjuk szívesen kipróbálnék még 1-2 ilyen "büdös" parfümöt, kalandnak sem utolsó.
Pl: Dusita Oudh InfiniEgyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21713 üzenetére
Múltkor írtam egyszer, hogy a Montale Black Aoud-ja teljesen máshogy volt rózsás, mint a franciából rendelt minta. A 100ml-est meg a Notino-tól vettem. A Francia tök kellemes volt, a másik meg inkább szintetikus, szúrós. Biztos nem tudtak a vegyészek ugyanolyan rózsautánzatot szintetizálni...
-
niof
addikt
válasz makkmacika #21705 üzenetére
Szerintem amúgy kategorizálva vannak ezek, hogy mit vesznek vissza, és mit nem. Pl. ha jól tudom, fehérneműt sem vesznek vissza, pont higiéniai okok miatt. Ennek a jogi hátterének kellene utána nézni. A találgatás teljesen felesleges. Az is lehet, hogy néhány üzlet azért veszi vissza, mert b-stock-ként újra el tudja adni, és legalább a pénzénél marad.
-
niof
addikt
Tegnap érkezett: Swiss Arabian Shaghaf Oud és Rasasi Shuhrah.
Shaghaf Oud: Le sem tagadhatja a rokonságot az Abyad-al, a leszáradásban néhány óra után kísértetiesen arra hasonlít, a rózsa és a vanília idővel háttérbe szorul.
Shuhrah: egyedi, zseniális, nem nagyon fog szembe jönni. Bár a leszáradásban nagyon emlékeztet Roberto Cavalli Just Cavalli-jára. Tetszik! ☺️Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21632 üzenetére
Hát, a KM értékelései is csak olyanok, mint bármelyik fórum. Van néhány ember, aki értelmesen leírja, hogy mit tapasztalt, vannak, akik megfejthetetlen szóvirágokat írnak, és vannak a trollok, akik mindenhez valami szöges ellenkezőt kell írjanak, vagy csak érintőlegesen beszélnek a témáról és félrevezetnek (meg persze vannak, akik ott kereskednek a cuccaikkal, és mindenről jó véleményt írnak, ami nekik van...). Sajnos ezeket ki kell tapasztalni, ki melyik... Én inkább Fragrantica-t, meg Parfumo-t olvasok a vélemények miatt, bár ott is van, amit fenntartással kezelek. De talán a troll kevesebb.
-
niof
addikt
válasz Putyin90 #21601 üzenetére
Nekem van Full Incense-m, és bár a bőrünk valószínűleg nem egyforma, de ha ilyen gyenge volt a tartóssága, akkor azzal a mintával valami nem stimmelt. Nem mondom, hogy egy egész napos illat, de 5-6 óra rajtam megvan.
Mondjuk mostanában egy másik Montale-al együtt használom, alulra Patchouli Leaves (2 fújás) rá az Incense (1). Így egy nagyon kellemes illatot kapok, és ez gyakorlatilag egész napos.
Amúgy valószínűleg többet nem pazarlok pénzt Montale-ra, van 1-2 jó illatuk (persze messze nem szaglásztam az összeset), de azon túl egy túlhypeolt brand. Szerintem.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21600 üzenetére
Ha kaposvári vagy, akkor elképzelhető.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21551 üzenetére
Lesz, de nem az emag-ról (ha minden jól megy).
Pár sort biztos írok róla.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21548 üzenetére
Az igen! Bitedánke!
Múltkor, mikor érdeklődtem, még nem volt nekik. Vagy nem vettem észre...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Persze-persze, megértem, nincs ezzel gond. Igazság is van benne valahol. Viszont ott a másik fele is a dolognak, hogy ők azt mutatják meg, hogy hogyan húznak le a "nagyok". Tökéletes utánzat? Nem, nyilván. De attól lehet nagyon hasonló, és ha még jó is, nincs oka rá az embernek, hogy ne legyen kíváncsi!
Én régebben írtam, és most is tartom, hogy nem zavar, ha egy illat szintetikusnak tűnik, ha maga az illat nem bántó. És maga a dupe téma sem zavar, ha az jó. De nem vagyunk egyformák...
Amúgy meg eredetiségért én sem megyek a szomszédba, nem erről van szó. Van az az illat, amiért bármikor újra kicsengetem a teljes árat, illetve benne vagyok néha blind buy kalandokban is, de nyilván nem mindig.
Az Aaron Terence projekt sem merült feledésbe, csak el kellett tolnom, mert más, fontosabb dolgok jöttek közbe. De valószínűleg úgy lesz, hogy két 10ml-es mintát fogok rendelni (Oud, a másik még nem fix) plusz az új Fake-ből egy üveggel. Nagyon kíváncsi vagyok a srác cuccaira!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Na és mivel tudnád megindokolni, hogy inkább azt kéne megvenni, mint a klónt? Szerintem semmivel. Azon az áron, amibe kerül, nem akarok mintákkal vesződni, nem éri meg. És a véleményeket olvasva kevesebb van "rossz" (inkább csak azt hozzák fel, amit te, hogy klón, de ez véleményem szerint nonszensz), és inkább azt hangsúlyozzák, hogy ennyiért egy tök jó illat. Ha meg nem jön be, el lehet adni. Míg a nagytesót nem biztos, hogy el lehetne. De ez (és a többi) meg direkt ezért érdekelne, hogy ilyen olcsón mit tud adni!? Azért más keleti klóntermékek esetén is volt már jópárszor meglepetés!
-
niof
addikt
Srácok! Lattafa parfümöket lehet itthon hivatalosan kapni valahol? Van pár, amit kipróbálnék, de csak FB csoportot találtam, ott meg nem vagyok fent. Inkább venném valami megbízható boltból. Ha az a pár, amit kinéztem, van olyan jó, mint mondjuk a Rasasi-k, akkor az árukért eléggé megérnék.
Ezek:
[link]
[link]
[link]
Van velük valakinek esetleg tapasztalata?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Fr0z3n #21436 üzenetére
Kaposváron lehet, de régen - mint annyi más dolog - jobb volt. Régen akár 6-8 mintát is fújtak (1ml, pálcikás), de nagyon rákapott a nép, így limitálták 1-re... Mondjuk valahol megértem, annak ellenére, hogy én azon "kunyerálók" közé tartoztam, akik vásárolni is szoktak, nem csak "tesztelni". De sajnos a K.vári Müller nagyon megfaragta a kínálatot, így elég manapság ha mondjuk fél évente benézek, mert gyakorlatilag csak a legnépszerűbb designereket tartják, meg az újdonságokat, és kifújt...
-
niof
addikt
De, akartam fújni belőle papírra, csak gyakorlatilag teljesen üres volt. A szóróra rászáradt illat meg azért nem ugyanaz. És ha voltál már Müllerben a parfümrészen, akkor tudod, hogy ott milyen illat kakofónia van állandóan (legalábbis Kaposváron az van, mert a hülyegyerekek oda járnak be mobilzuhanyért). Ott csak annyit szoktam csinálni, ha van új illat, hogy kifújom, várok vele kicsit, megszaglászom, és ha valamit úgy ítélek, hogy további tesztre alkalmas, akkor kérek belőle fújós mintát otthoni teszthez.
-
niof
addikt
A G2 az szerintem inkább uniszex, bár ettől még tűnhet neked nőiesebbnek. Nagyon hasonlít hozzá Maison Francis Kurkdjian Grand Soir-ja.
Amúgy a Fleur du Mâle-t szívesen megszimatoltam volna anno, fogalmam sincs, milyen illata lehet. Mikor az eladó a fent említett témát felhozta, csak egy üres teszterük volt a polcon, utána meg nem is láttam sehol.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Most amúgy a viccet félre téve, Kaposváron a Müllerben sokat beszélgettem az egyik eladó hölggyel, és ő mondta, hogy van olyan parfüm, amit kifejezetten ők keresnek (ott, ez máshol nem feltétlenül van így), ez pedig az azóta megszűnt (ha jól tudom) Fleur du Mâle volt.
-
niof
addikt
válasz #86883328 #21390 üzenetére
Ez ugyanaz, mint anno a szalicil (ez is természetes anyag amúgy). Nagyanyáink évtizedekig használták a befőttek tartósítására, aztán jött valaki, aki kitalálta, hogy allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél. Azt hiszem az arány 1:10000-hez volt, ha jól emlékszem. És ott sem az lett a megoldás, hogy figyelmeztető szöveget kell ráírni, hanem nemes egyszerűséggel levették a boltok polcairól. Persze lehet most is venni, de csak szakboltokban.
Szóval ja, ezek alapján simán lehet, hogy a levendula eltűnik a természetes összetevők közül, és aromás vegyianyagokkal kell majd pótolni, amennyire lehet...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #21340 üzenetére
De probléma. Sajnos felszívódik egy része, és nem tesz túl jót. Ezért szerettem a Garnier mineral-t, de azt már nem lehet kapni, mert abban nem volt. Asszem a golyósban sincs, csak az nekem mechanikusan problémás. Vettem már többször, de mindig beragadt a golyó...
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #21294 üzenetére
Hát igen, meg ahogy pohár is írja, rengeteg anyag kerül tiltólistára, mert az emberek 0,01 százalékánál allergiás reakció alakul ki, és/vagy természetvédelmi okokból tiltják a használatát. És ezeket pótolni kell aromás vegyianyagokkal, ami persze nem olyan, mint a természetes. A vegyianyag meg a legtöbb esetben egy relatíve egyszerű molekula, míg a természetes nem, nagyon összetett, illetve több (sok/nagyon sok) molekula keveréke adja az illóolaj jellemzőit. Ezért belátható, hogy ha az eredeti ki van véve az egyenletből, az aromás vegyületek nem tudják azt úgy pótolni, ahogy kellene.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #21288 üzenetére
Mondjuk arra mindig is kíváncsi lettem volna, hogy az ilyen niche házak arányaiban nézve mennyi terméket állítanak elő (mondjuk literben) egy ismertebb designerhez képest. Mondjuk a Creed mennyi Aventus-t gyárt, és a Dior mennyi Homme Intense-t. Vagy egy Amouage, vagy Nishane egy-egy illatból. Mert gondolom az olyanok, mint ATH, akik kvázi a konyhában, vagy a garázsban csinálják, néhány 10 liternél nem gyártanak többet (egyenként). Gondolom én...
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #21286 üzenetére
Ja, értem... Szóval nem az van, hogy kitaláltunk valamit, ami működik és jó, az emberek keresik, hanem azzal próbálnak extra izgalmat kiváltani egy meglévő dolognál, hogy picit belenyúlnak, és hátha működik. Olyan, mintha évente vennél egy új autót, mindig ugyanazt a típust, de egyszer a kormány lenne más, egyszer a váltó, vagy az ülés, de lényegében ugyanazt kapnád. Hihetetlen, hogy ezt az emberek bekajálják...
Ehhez képest ATH azt mondta (azt hiszem a Slut-nál), hogy azért változtatott rajta, mert sok visszajelzést kapott, amit figyelembe vett, és ő is úgy érezte, hogy nincs még teljesen kész az illat, annak ellenére, hogy már piacon volt egy ideje. Persze ennyiből lehet ez is marketingfogás...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #21284 üzenetére
De mi értelme annak, ha nem IFRA szabályozás miatt nyúlnak bele? Pláne úgy, hogy a legtöbb embert az eredeti variációval nyerték meg maguknak. Hallottam a videóban is, de máshol is már, hogy valamelyik (talán az első) batch darabjaiért több ezer dollárokat kérnek, illetve kínálnak. Ha az első volt a legjobb, és ennyit fizetnének érte egyesek, annak egyenes következménye kéne legyen, hogy az újabb batch-ek értéktelenebbek, mivel nem olyan jók. Mi ebben a ráció?
-
niof
addikt
Ja, igen, láttam ezt is, de az Aventus-os rész megmondom őszintén, hogy nem igazán érdekelt belőle. Arra voltam kíváncsi, hogy a Hacivat-ról mit mond. Azt, hogy a 3 különböző batch mennyiben tér el, meg pláne nem tudom. Én annyit tudok róla, hogy volt egy "gyári" fújós mintám a Neroli-ból, és tökre nem volt tartós. A CDNIM, amit először vettem (talán 2019-ben, de lehet, hogy 2018-ban, mert mindenki dicsérte...), a kezdeti erős szintetikus citromillatot leszámítva jobban tetszett, füstösebb volt, vaníliásabb (édesebb?) volt, és 6-7 órát kibírt rajtam (ami egy friss illattól azért szép teljesítmény), míg az Aventus minta talán 3-4-et. Aztán mikor a CDNIM elfogyott, vettem egy újat, és az valami borzalmasan szintetikus az egész. Még fele megvan, de csak otthon használom, csupa citrus, zéró füst és gyümölcsösség. Szóval meh...
De amúgy úgy tudom, hogy az Aventus batch-ek eltéréseiről itt is, meg külföldi oldalakon is vezetnek mindenféle listákat, hogy melyik épp milyen. Na most, ha egy akármilyen ház, ennyire nem konzekvens, és nem tudja kétszer ugyanazt kikeverni, az menjen a fenébe. És itt most nem a reformulációk miatti változásokra gondolok, ha az IFRA betilt valamit. Ez is olyan, mint pl. a Montale Black Aoud-ja. Rendeltem a Francia oldalról mintát, majd mivel tetszett, a Neroliból egy 100 milist. Utóbbinál a rózsa egy szúrós, nehezen viselhető, magas hangon kiabáló "hang" volt, a mintánál meg egy fegyelmezettebb nagyhangú, de mélyebb rózsa. Úgy bírom használni, hogy elviselhető legyen, hogy layernek alányomok egy adag Patchouli Leaves-t. Kicsit letompítja, és sokkal kellemesebb az orrnak.
Szóval, nem vagyok egy Aventus fan/szakértő, lehet hamis is amit tesztel, de az az illattípus kb. (szerintem) annyit érne, mint amennyiért a CDNIM-et árulják, ez utóbbi meg max. 5-6k, a csalódásom miatt.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz bluntside #21280 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni, de nem mindegy, hogy mikor és hol érzed. Ha haveri/ismerősi társaságban érzel ilyet (vagy kollégák közt), az valóban inkább igénytelenségre vall, de ha az ingázó melósok közt a tömegközlekedésben, az teljesen más. Nekik valószínűleg kisebb gondjuk is nagyobb ennél, akik a műszak után alig várják, hogy hazaérjenek. Kellemetlen, de nem feltétlenül igénytelenség. Engem jobban zavar, ha ezeket az Avon és Oriflame meg egyéb olcsó, parfümnek csúfolt löttyökkel öntik nyakon magukat, és úgy szállnak fel a buszra mondjuk. Ezeknek (nagy többségüknek) kifejezetten bántó illatuk van (vagy inkább szaguk). És ha egy tömött buszon van 8-10 ilyen...
-
niof
addikt
válasz #86564352 #21275 üzenetére
Jaj persze, nem is arról van szó, hogy az ember a mosdást kiváltaná. Csak nem mindegy, hogy reggel hatkor nekiállsz csapzani, vagy csak délben. Én is csak kiegészítőként használnám, a parfümök mellé. A Dove egyébként lemoshatatlanul ragadós, borzalmas, régen nem ilyen szutyok volt a minősége.
Amúgy engem mindenképpen alumíniummentes érdekelne (Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex és társai...). Ezért írtam, hogy a régi Garnier tök jó volt.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hát, én gyakorlatilag az összes videóját láttam, nem rémlik "hamis" Aventus-os videó. Nem kevered valakivel? Amúgy egy csomóan küldenek neki mintákat, hogy tesztelje, láttam már a videói alatt a címet, hogy hova kell küldeni, ha valamit teszteltetni akarsz vele. Na most az, ha esetleg valami olyat küldenek neki, ami hamis, arról igazából nem tehet, pláne, ha az illatot nem is ismeri alapból. Számtalan "tesztet" kis 1 ml-es szóróból csinál, ha megfigyeled.
Ettől függetlenül én majd ősz környékén rendelek tőle 1-2-3 10ml-es mintát. Nagyon kíváncsi vagyok néhány alkotására!
Egyébként nem csak olvasgatok róla, véleményvideókat is bőven nézek, és azért van, aki kerek-perec megmondja, ha valami nem tetszik neki. De pl. a FRAG-MENTAL-os fickó (ő elég korrektnek tűnik), általában jó véleménnyel van róla, hasonlóan a Redolessence-es figura is. És pl. ezt is érdemes megnézni. Amúgy sokan elítélik a kinézete, meg a manírjai miatt, de azt is tudni kell róla, hogy Asperger-es. Egy videójában elmesélte, hogy sokáig nem tudta mi van vele, mire a megfelelő szakemberhez került, aki felismerte, hogy ezért van az, hogy akár 8-10 órán keresztül (vagy több is) csak egy bizonyos illattal foglalkozik, és addig nem hagyja abba, míg tökéletesnek nem gondolja. Egy-egy kompozíción meg akár 10-15 hónapig is dolgozik.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Putyin90 #21266 üzenetére
Nem. Volt ennek egy "kitekerős" változata, mint amilyen a többi is. Amúgy ez jónak jó, ha a hatást nézzük, csak az a bajom vele, hogy ennek a golyója állandóan beragad, nem forog, ha pár napig nem használja az ember. Az a kitekerős teljesen jó volt egyébként, de gyanítom, hogy a hatóanyag ugyanaz ennél is.
-
niof
addikt
válasz makoss #21262 üzenetére
Na ez engem is érdekelne! A Dove biztos nem ilyen, a Rexona Quantum (vagy mi...) egy fokkal jobb. Régebben volt a Garnier-nek egy ásványi alapú cucca, amiben egyáltalán nem volt alumínium, az nagyon jó volt, de néhány éve nem láttam már, csak a golyóst, de az nem igazán jó. A többit nem ismerem...
-
niof
addikt
válasz planbmokus #21260 üzenetére
Valószínű, hogy jól kompatibilis a bőröddel.
-
niof
addikt
válasz planbmokus #21257 üzenetére
Azt hogy? Volt belőle (gyári) mintám, nem is volt rossz, de 2 órát sem bírt rajtam.
-
niof
addikt
válasz Fr0z3n #21247 üzenetére
De az, de ki tudja... A "rendes" ára majdnem 80k.
-
niof
addikt
válasz bbdzyx #21241 üzenetére
A fentebb linkelt úriember (ATH) is azt mondta az az egyik videójában, hogy a felvásárlások általában a legkevésbé a parfümkészítésnek kedveznek. Általában a vérvonalfrissítés és az új ötletek valósulnak meg legkevésbé. Inkább a reformuláció, hígítás, illetve megszüntetés a jellemző.
-
niof
addikt
Tőle szaglászott már valaki bármit? Parfumo-n nagy átlagban jókat írnak a cuccairól...
-
niof
addikt
válasz planbmokus #21228 üzenetére
Anno végigszaglásztam őket (legalábbis ami a Müller-ben elérhető volt), nem igazán fogott meg egyik sem.
Mostanában a Faqat Lil Rijal mozgatja a fantáziámat, meg a The Night. Más nem is igazán. A jelenlegi kollekciómmal elégedett vagyok, talán majd jövőre kell valami új, friss, nyári illat, de addig bőven elleszek a készleteimmel.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Stauffenberg #21226 üzenetére
Voltak olyan illatok, amikre tipikusan azt mondták, hogy nagyon hosszan tart. Aztán rendeltem/szereztem mintákat, többször, több helyről, és katasztrofálisan gyenge volt az eredmény. Még a Montale-okat is hamarabb eldisszipálom, mint amit mások írnak róluk. Jellemzően a nehéz illatok maradnak meg rajtam tovább, mint pl. a fentebb említett Musiqa Oud.
-
niof
addikt
válasz Stauffenberg #21224 üzenetére
Mázlista...
Én sajnos abba a bőrtípusba tartozom, akiknek rövidebb idő alatt "megeszi" a parümöket a bőre. Ami másnál 8-10 óra, nálam max. 5-6... Ezért is kutatom mindig a beast mode jelzővel illetett darabokat, azok talán kihúznak rajtam a 8 órát. És jellemzően sajnos azok működnek rajtam, amik meg amúgy valami miatt nem tetszenek. A legjobb lenne hígítatlan, vagy minimálisan hígított, ilyen olajszerű parfümöket keresni, de ezekből baromi kevés van, és drágák.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz kk831228 #21220 üzenetére
Na, most ez egy érdekes dolog. A Nishane Musiqa Oud-ja sem épp nyári illat. Igaz, nem annyira penetráns istállószagú, de azért ott vannak a háttérben ezek a jegyek az oud miatt. A múltkor (a hőségben) egyszer olyan kedvem volt, hogy ezt fújtam magamra reggel, mondom lesz, ami lesz. Kolléganőm, mikor bejött, azzal nyitott, hogy de jó illatod van. Erről annyit kell még tudni, hogy télen, mikor megvettem ezt a parfümöt, azt mondta, hogy rossz szagú WC illatosító, és magamra ne fújjam, mert kimegy az irodából.😄 És nem hinném, hogy ő változott meg ennyire, inkább az illat másként működik melegben. Szóval, lehet, hogy a The Night is jól működne, csak ki kell várni az első órát, míg a "trágyaszag" (vagy ahogy több, egymástól független YouTube videóban fogalmaznak: kecskesz@r és büdös sajt szag 😁) alább hagy.
-
niof
addikt
válasz kk831228 #21217 üzenetére
Nem az évszak miatt érdekel, csak rengeteget olvastam róla, és egy parfüm tipikusan olyan dolog, hogy elképzelni nem lehet. Így szereznem kell belőle, hogy tudjam milyen.
Ellenben az arab világ ihlette, és ott nem igazán van hűvös, max éjjel, de elvileg nem véletlenül lett The Night a neve... Szóval, lehet, hogy tökéletesen működik nyáron is.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Egyáltalán nem vagyok fent fb-on... Esetleg nem lehet máshogy őt elérni?
Egy ilyen parfümöt, mint ez a Roja, miért kell ylang-ylang-al tönkretenni? Pfujjj...
A sznobizmusnál meg arra gondoltam, amit Stauffenberg ír az off részben, szerintem mindenki érti, hogy mire gondoltam. Ha valaki egy átlagosnak nem nevezhető árú parfümöt vásárol, az vagy az első, vagy a második kategóriába sorolható. Vagy a csoportba szeretne tartozni, vagy oda is tartozik. Esetleg szeretné magáról ezt hinni, vagy másokkal ezt elhitetni. Itt már bejátszik a pszichológia és a társadalmi helyzet. De az biztos, hogy relatíve kevesen vannak, akik csak és kizárólag az illat miatt vesznek meg egy méregdrága illatot. Persze ez a téma nagyon messzire el tud vezetni, gyakorlatilag mindenkinél szinte máshová. De sznobság ide vagy oda, szeretjük a jó illatokat.
Amúgy engem nem zavar, ha valaki 3-4 méteres aurát von maga köré parfümmel, csak az illat ne legyen bántóan harsány. Sőt! Az sem igazán zavar, ha szintetikus, attól még lehet kellemes, ha jól meg van csinálva.
-
niof
addikt
válasz #86883328 #21197 üzenetére
Nagyon igaz! És persze magamat sem tudom kivonni a sznob képletből, nálam is van (jó)pár olyan, amit egy átlag ember messzire elkerül anyagilag. De mikor mintát rendeltem belőlük, valami megmozdult bennem, és kiváltotta a must have érzést. Nishane, Diptyque, Montale, Nasomatto...
Amúgy ha valakinek esetleg akad megunt (vagy kipróbált és megutált, megundorodott, nem gyere be stb... ) Frederic Malle - The Night mintája, az írjon nekem privit pls! Krémmánián lemaradtam róla, máshol meg nem találtam. Vagy ha tudtok olyan helyet, ahonnan lehet belőle rendelni, az is jöhet. A saját oldalukon a Desert Gems-ből nem lehet választani...
-
niof
addikt
Az egész biznisz a sznobságra épül valamelyest, így nem értem a megjegyzésedet. Az átlagember megveszi az áksz dezodort, amelyik tetszik neki, azt csókolom. Aki már eljut a dizájner illatokhoz, az már valamilyen szinten igenis sznob. Ha meg a niche világban éli ki magát, akkor meg pláne. Lehet ezt hobbiként kezelni, de igazából nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest