Hirdetés

Aktív témák

• DrSoul

őstag

Sziasztok!
    A konfigom: ASUS A7N8X, 2x256Mb Hynix Ram (333Mhz), AMD 1700+ (nincs húzva),Sapphire Radeon 8500LE 64Mb 4ns (nincs húzva, gyárilag 250/230 az Aida32 szerint).
    A konfig változatlan maradt: amikor legelőször összeszereltem (kb 3 hete), akkor (minden default) kb 5700 pontot értem el a 3DMark2001 SE-vel. Majd visszavettem a szorzóból (11->9)és emeltem az FSB-t 133-ról 166-ra (így a proci ugyanakkora frekvencián megy, csak gyorsabb az FSB), és így az eredmény már 6034 pont volt.
    Azóta volt egy format C:, mindent újra felraktam, mint multkor, és most max 5700 pont körül teljesítek (vagy még annyi se). Mitől lehet? Annyi különbséget tapasztalok, hogy amikor bootol a Win98SE, akkor kiírja, hogy az EMM386 nincs telepítve és nyomjak egy bill., eltelik pár másodperc, és betölti az EMM386-t (kiírja, hogy ok, telepítve, majd betölti a Windowst). Ha megnyomok egy bill., amikor kéri, akkor u.úgy betölti, majd a Windowst. A config.sys-ben ott van, hogy C:WindowsEMM386.exe (így, ha jól emlékszem, a lényeg, hogy ott van).
    Ez közrejátszhat? Amikor az Aida32-vel megnézem a Ramok olvasási-írási sebességét, u.az, mint még a format előtt.
    Mitől lehet?

Elnézést, már egy másik topicból ide másoltam, de talán inkább ide való.
    Azért aggódom, mert egy srác (PH!-s) haverjának ugyanez a konfig szinte (kivéve az alaplap, ami elvileg gyengébb, nem nForce2-es), és neki (minden default) 7700 pont.
    Én most próbáltam újra feltenni az ALL-in-ONE-t (alaplap drivere), és épp, hogy majdnem eléri a 6000 pontot (5989 kb.). A vezérlőpultnál, a telepített programok listáján nem szerepel az alaplapi driver: ez normális? Nem is szokott?
    DirectX 8.1, Catalyst 3.5
    Ja: azóta már töröltem a config.sys-ből a HIMEM-et meg az EMM386-t, de nem változtatott semmin.

Aktív témák