Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And06

aktív tag

válasz Bazsee71 #70914 üzenetére

nem kötözködni akarok, de irj már példákat a "felfelére" és hogy miért is, az hogy drágább, nem ér. jobb alapanyagot vesznek? jobban tudnak pörkölni? nüanszok lehetnek már csak.
    nem is olyan rég történt, hogy vásároltam egy külföldi (helyi szinten az egyik legjobb) pörkölőtől, és amikor kiderült, hogy magyarok vagyunk, rávágta egyből a srác, hogy "Casmo" nagyon jó, miért nem tőlük veszek :) ő is megy Pestre, már alig várja, mert milyen jó kávé(zó)k vannak nálunk. és ők sem széntablettát árulnak...

• looser

addikt

válasz Bazsee71 #70914 üzenetére

Nézd, sajnálom, nem bántásból írtam, visszakerestem egy hsz-em, ahol erről a zavarról írtam, ami bennem keletkezett, ahogy egyre több paraméter kezd a képletbe kerülni. Ha elejétől olvasod a topicot (én nem, elkezdtem valamikor, de abbahagytam) láthatod, hogy pl. ezek a tuningok sem voltak mindig, csak egyre jönnek az újabb, a végeredményt befolyásoló paraméterek. Ami egyáltalán nem baj, mindenkinek van valami "őrülete", sokaknak ez, ezt tiszteletben tartom, csak ott volt Parci aláírása és pont illett (legalábbis azt hittem) ebbe a témába :-)

Gép esetén: elsőnek jött a réz vízterítő, majd a pid, azután a rézkígyó, ezt követte a nyomásszabályozás.

Kávé esetén: max. 3 hónapos kofi fagyasztóba téve, pontos adagokra porciózva, rögök - ha vannak - fogpiszkálóval szétszedve, lesimítva, 58.xxx mm-es rugós tamperrel tömörítve a szabályos lyukakkal ellátott szűrőbe. Különböző lyukméretű sziták használata.

Őrlő esetén: kis fordulatszámú (hogy ne égjen meg a kávé) és lehetőleg fokozatmentesen szabályozható eszköz, amelynél az őrlőtácsa-kúp nem kotyog, tökéletesen illeszkedik.

De még biztosan kihagytam sokmindent és talán nem is pontos, nem néztem utána :-)
    Ismétlem, nem azért írtam, hogy beszóljak, magam is igyekszem a legtöbbet kihozni, de csak bizonyos keretek közt, nem veszek extra vizet, sem kávét, ami kijön, az legtöbbször jó, nekem ennyi elég. Jó olvasni ezeket, ezért is járok ide :R

Új hozzászólás Aktív témák