Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
nem kötözködni akarok, de irj már példákat a "felfelére" és hogy miért is, az hogy drágább, nem ér. jobb alapanyagot vesznek? jobban tudnak pörkölni? nüanszok lehetnek már csak.
nem is olyan rég történt, hogy vásároltam egy külföldi (helyi szinten az egyik legjobb) pörkölőtől, és amikor kiderült, hogy magyarok vagyunk, rávágta egyből a srác, hogy "Casmo" nagyon jó, miért nem tőlük veszek
ő is megy Pestre, már alig várja, mert milyen jó kávé(zó)k vannak nálunk. és ők sem széntablettát árulnak... -
looser
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nézd, sajnálom, nem bántásból írtam, visszakerestem egy hsz-em, ahol erről a zavarról írtam, ami bennem keletkezett, ahogy egyre több paraméter kezd a képletbe kerülni. Ha elejétől olvasod a topicot (én nem, elkezdtem valamikor, de abbahagytam) láthatod, hogy pl. ezek a tuningok sem voltak mindig, csak egyre jönnek az újabb, a végeredményt befolyásoló paraméterek. Ami egyáltalán nem baj, mindenkinek van valami "őrülete", sokaknak ez, ezt tiszteletben tartom, csak ott volt Parci aláírása és pont illett (legalábbis azt hittem) ebbe a témába :-)
Gép esetén: elsőnek jött a réz vízterítő, majd a pid, azután a rézkígyó, ezt követte a nyomásszabályozás.
Kávé esetén: max. 3 hónapos kofi fagyasztóba téve, pontos adagokra porciózva, rögök - ha vannak - fogpiszkálóval szétszedve, lesimítva, 58.xxx mm-es rugós tamperrel tömörítve a szabályos lyukakkal ellátott szűrőbe. Különböző lyukméretű sziták használata.
Őrlő esetén: kis fordulatszámú (hogy ne égjen meg a kávé) és lehetőleg fokozatmentesen szabályozható eszköz, amelynél az őrlőtácsa-kúp nem kotyog, tökéletesen illeszkedik.
De még biztosan kihagytam sokmindent és talán nem is pontos, nem néztem utána :-)
Ismétlem, nem azért írtam, hogy beszóljak, magam is igyekszem a legtöbbet kihozni, de csak bizonyos keretek közt, nem veszek extra vizet, sem kávét, ami kijön, az legtöbbször jó, nekem ennyi elég. Jó olvasni ezeket, ezért is járok ide
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ő is megy Pestre, már alig várja, mert milyen jó kávé(zó)k vannak nálunk. és ők sem széntablettát árulnak...