- Beszáll a kézikonzolok világába a PC-s házairól elhíresült az Antec
- Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
- Q, mint Quiet: új változat született a Chieftec Apexből
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
- Szinte bankkkártya méretű a LattePanda x86-os SBC-je
Hirdetés
-
Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
ph Az előzetes tesztek alapján korrektül teljesítő modellnek nem kenyere a cicoma, és akár titkos favorit is válhat belőle a kategóriájában.
-
NVIDIA: a következő nagy dolog az AI-generálta videó
it Az NVIDIA vezérigazgatója szerint még nagyobb keresletet hoznak majd a chipjeik iránt az AI által generált videók. Pedig nagy baj nincs, legutóbb így is 200 milliárd dollárral nőtt a cég piaci értéke a kedvező tőzsdei hangulat miatt.
-
Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re
ma Ezen a héten sem tétlenkedett a Samsung szoftverfejlesztő csapata.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz verti1 #49961 üzenetére
A moak-os csészék nagyon f@szák! Nekem is van egy készlet.
Több méret is van belőle. Van ristretto, espresso, capus, latte, stb. A kicsi tényleg egy ristretto, max egy espressonyi adag. A nejem tejjel issza és az már nem is fér bele. Arra meg a Paljocé az első osztályú. Nagyon faja csésze az is.
Esprssora még nagyon szeretem a Pacificafé csészéjét . Az is nagyon pici, nincs is 70 ml, mint ahogy az oldalon írják. A 60 ml már majdnem kilöttyen belőle. 30 ml-nek, meg egy kis cremának tökéletes.
Ha moakot akar valaki, akkor menjen el a Moak főhadiszállására, feltéve, ha Pesti ( Budapest, Csömöri út 128 szám alá. )
Székffy Tomit kell keresni. Segíteni fog, nagyon rendes srác!
A többi rendelhető postán is. Mondjuk a moak is, mert nekem is úgy jött...(#49993) And06
Ne bssz!!!
Ez gyönyörű! Nekem is pont ezekkel a karokkal tetszik.
Mit tettél te azzal a Jézuskával, hogy ilyen ajándékot hozott?!
Sok jó kávét vele![ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
avirid
tag
válasz verti1 #50376 üzenetére
Na ez az, még tanulni akarok én is a pid előtt. Amúgy nekem elég jók a tapasztalataim, nem szenvedek azzal, hogy rossz a kávé, eddig mindegyiknél megtaláltam hogyan lesz finom. Új kávénál persze kísérletezek és még nem volt olyan hogy elsőre eltaláljam, de kezdem kiismerni a gépet és a darálót, aminek örülök. Azt szeretem, amikor sima espressoként ízlik de emellett ristrettoként meg még jobban ízlik.
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #50448 üzenetére
Igen, a fokozatok magyarázatra szorulnak. A "." előtt a gyűrűn olvasható szám, utána pedig a ricni szerepel. 0.45 tehát a 0-1 fokozat között van, a 4-5 ricni között.
Este a decaf alapján már láttam, hogy szobahőmérsékleten azt is finomabbra kellett őrölni, mint amikor fagyasztottam.Viszont arra még kíváncsi lennék, hogy másnak is jobban ízlik ~1 percesen a kávé? Meg szoktam kóstolni egyből, ahogy leállítom a pumpát, majd fél/1 perc múlva miután eltakarítottam a gépet. Utóbbi fényévekkel finomabb.
Valamelyik nap kartömítést cserélek, mert már kicsit pipa vagyok, nem hagy diagnosztizálni a masina. Ha a nyitott karba teszem a Strada kosarat, akkor ereszt. Ha a gyáriba teszem, akkor semmi. Mikor a Renekát tettem a nyitottba, akkor sem eresztett.
-
Bazsee71
őstag
-
kaligula
tag
válasz verti1 #51373 üzenetére
A koncepció szerint ugyan az a kávé, ugyan az az örlő, változatos gépek és készítési módok. A kosarakat is cserélgethetjük, de ha csak egyet adunk körbe, macerás, de következetesebb az eredmény. Ha sikerül, akkor kezelheti mindet ugyan az az ember, ezt helyben eldöntjük. Lenne a találkozónak egy moderált része, amit lehetőleg dokumentálunk is, ezután kötetlenebbre váltunk.
rovidkv.reblog.hu
-
weinmaker
őstag
válasz verti1 #51452 üzenetére
Igen, fekete műanyagnak tűnik. Most a tisztesség kedvéért készítek egy egy dupla csapolást is, úgyhogy a catler gyári dupla szűrőjét használom, a gaggiához meg utángyártott LM-et. Ezzel majd még updatelem a cikket, és lesz videó is róla
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz verti1 #51700 üzenetére
itt annak idején nem a kilépő vizet mértem közvetlenül, hanem a vízterítőt, mert szerintem a víz elég nagy felületen és lassú folyással érintkezik a vízterítővel, hogy valószínűleg a hőmérsékletük azonos.
Mérések:
PID 90˘C-ra állítva.
Bekapcsoláskor a gép 21˘C, 1-2 perc alatt felfűt, PID túl lő 4-6 fokot.
5. perc. a pid stabil, a fej 71˘C.
10. perc. a fej 79˘C, a kar meleg, de nem forró.
12. perc. a fej 81˘C, a kar forró már.
16. perc. a fej 82˘C, utána már nem változik.
...........
Most csináltam egy üres csapolást, 60 ml-t.
Először 1˘C-ot emelkedik a fejhőmérséklet, majd azonnal gyorsan esni kezd és 75˘C-ra hűl.
12 perc után újra 82˘C a fej.Mérések rézcsőtuninggal:
PID 90˘C-ra állítva.
Bekapcsoláskor a gép 24˘C.
5. perc. a pid stabil, a fej 73˘C.
10. perc. a fej 86˘C, a kar elég forró
12. perc. a fej 87˘C, a kar forró
16. perc. a fej 89˘C, utána már nem változik.
...........
üres csapolás, 60 ml
A fej egy pillanatig 91˘C, majd fokozatosan hűl 88˘C-ig
3 perc után újra stabil 89˘C a fej.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
kaligula
tag
válasz verti1 #51896 üzenetére
Két gép mondta biztosra, alant a kimaxolt, valamint egy csak pides. Ezen kívül van igéret "csak" felsőszűrő cserésre is. Elvileg jól állunk, de sajnos úgy fest, csak helyben látunk biztosat. Tárgyalásaim a Momentivel megakadtak válasz híján, de még nem írtam le. Érdekességnek lesz 2 POD-os gép is, hátha valaki nem látott még olyat. Lesz PalmTamp, valamint sokféle Gaggia kiegészítő, ami egy helyen egészen izgalmas lehet. Én már nagyon várom.
rovidkv.reblog.hu
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #52120 üzenetére
A mérések alapján kb. -10 °C fok az eltérés a PID-hez képest. A 88-ra állított mérésre emlékszem tisztán, ott két műszer is 79-80 °C között mért, a hőkamera pedig 80 °C-ot mutatott a vízterítőn.
A Stradába 18g-ot, míg a Renekába 17-et raktunk, a lefolyás 30-35s között (mondjuk volt amit engedtünk 45-ig), arány nagy átlagban 1:2.
-
senior tag
válasz verti1 #52457 üzenetére
Hogy be tudjam dugni az egyes kifolyón kersztül a szűrőtartóba... sikerült is, mértem is vele, de utána még hajlítgattam és az volt a baj... már mindegy, köszi kib....sztam a kukába, csak a műszer maradt meg, mert az érzékelő sem élte túl a mutatványt
Az erdmény amúgy nálam is hasonló volt, mint a Gaggia talin szinte minden gépen:
95 fok PID-nél a karba érkező víz pár másodpercig 85 fok, de utána rohamosan elkezd esni, mire kifolyt kb. 2 deci víz, már csak 70 fok lett, viszont PID szerint csak 93 fokra esett vissza. A PID miért nem mutatja a vízhőmérséklet ilyen mértékű csökkenését?Más: REX C100 PID-et hogyan tudom kalibrálni? Be akarom állítani, hogy amikor ő 95 fokot érzékel akkor csak 85-öt mutasson...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
gpbenedek
csendes tag
válasz verti1 #52907 üzenetére
Két tartály is bent van:
Sioux Chief - asszem csak levegő az ellenállásEz a rézcső végén, az OPV előtt van bekötve.
Illetve ez, ebben rugó is van.
Ez közvetlen a pumpa után,a rézcső előtt.
Mindkettő csappal leválasztott, így tesztelgetem.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #53075 üzenetére
A karral már nem próbálkozok, az explygonossal és a barista szaküzletessel is ereszt a Strada kosár (a gyári karral amúgy nem, csak ugye az nem nyitott). A tippet köszönöm, a cserére így készülök facsavarral is, hogy ne érjen meglepetés.
Szilikon tömítést hol vettél hozzá? Annak tényleg nem lehet gondja a folyamatos hőterheléssel.
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #53351 üzenetére
mdav88: Köszi a tippet, ilyet holnap szerintem be is tudok szerezni a szerszámboltban, amúgy sem árt egy a háznál.
Azt nem tudom ilyen csavart honnan akasszak le. Holnap meglátogatok helyi csavarboltokat, de úgy sejtem ilyen pont nem lesz (amiért eddig mentem, az általában nem volt ).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest