- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- A Corsair égisze alá kerül a Fanatec
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
it A kreativitás szimbólumait zúzták be egy iPad-reklámban, ez pedig hatalmas felháborodást okozott.
-
Ghost of Tsushima - A PC-s kiadás több mint 170 régióban elérhetetlen lesz
gp Hasonlóan a Helldivers II-höz, ahol nincs PSN regisztrációra lehetőség, ott nem lehet megvenni a programot.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz verti1 #95561 üzenetére
Kipróbálom
Lőttem egy naked shotot [link] kicsit most gyors átzubogásnak tűnik, előtte lassabb volt. Ami jobban zavar, hogy nincs meg az a klasszik naked lefolyás kinézete. Kb mint amit korábban Toobee is linkelt. [link] Eléggé crema hiányos a shot, bár lehet túl világos a pöri (06.17-i) A másik ami feltűnik a videón, hogy nem egyenletesen folyik ki mindenhol a kofi, ennyire szar a kosár vagy még mindig a vízterítés a gond?
-
senior tag
válasz verti1 #95593 üzenetére
Igen, a kamra biztosan nem nagy. Valószínűleg nem duplázásra lett tervezve. Nem tudom a gyári kosara mekkora, mert azt nem kaptam hozzá, de holnap kipróbálom szimplával. Ami még furcsa: nyitott kazán lévén gondoltam, hogy gyorsan hűl, sűrűn rákapcsolgat a fűtés. Ezzel szemben nem, símán 10 percig el van felfűtés nélkül, vagy ilyen b@szott nagy a hiszterézis?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
hcstuning
tag
-
hcstuning
tag
válasz verti1 #95608 üzenetére
Jaja, tiszta sor.
Igen, friss pörkölésnél tapasztaltam már ilyet, simán ki akarta már nyomni a felsőszűrőt a pogácsa.
Nálam a pre-inf 10-20 mp, nyomást az határozza meg, amikor az első cseppek megjelennek és utána ott tartom (van amikor 1 bar alatt már).
Nyomásprofilt illetően 3-4 bar-nál szoktam én is tartani általában néhány mp-t, de van amikor egyenletesen építem fel a nyomást 9 bar-ig, szünet nélkül. Utóbbinál ritkábban tapasztalok csepegést a flow mellett shot közben. Próbálom azt a tökéletes flow-t elérni, amit a videókban látni
-=Joey=-
-
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #95785 üzenetére
a legegyszerűbb persze egy jó tömítés volna, de ennek híján akkor azt mondod, hogy válasszunk egy közel jó tömítést, ami kapható rendesen, és alakítsuk át ahhoz a dugattyút?
szerencsére van cinkostársam sz.zs. személyében, szóval most már bármilyen mod 3 gépre elsüthető
egyébként ma lődöztem picit az űrgaggiával, azért a malabar kávé sokkal jobb lett vele, mint a karossal. lényegesen több és jobb crema (ami ennél a kávénál alap). gyanítom, hogy nincs 8-9 bar a segédrugóval sem, inkább 6-7 körül lehet, mert világosabb pöriknél meg többször fordítva volt, a karosgaggia nyert.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #95788 üzenetére
lehet, hogy működni fog, mértem, amit gyorsan tudtam, 51 mm-es a tömítés külső átmérője, 36 mm a belső. 38/50 kéne, viszont feltéve a dugattyúra már 52,1 mm széles (és rohadt nehéz is volt felrakni, leszedni meg szerintem nem is fogom tudni, csak levágni).
a hengert nem tudom megmérni könnyen, mert rágyógyult a felsőszűrő+kartömítés (és ahogy sz.zs. mesélte, neki is flex kell majd hozzá ).
hát, ez egy lassú projekt lesz a nirvánáig, már látszik... még jó, hogy a kék működik gyárilag hakkolás nélkül.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Krajcsi
csendes tag
válasz verti1 #95863 üzenetére
Szétszedtem, persze. Az a bajom, hogy bele van száradva ilyen-olyan kávé aprólék és nem akar fújássaé sem kijönni.
Amennyire lehet teljesen szétszedtem, a külső és a belső kést azt nagyon szépen le is tudtam tisztítani, de a henger belső falához nem férek hozzá rendesen és nem tudok nyomást kifejteni rá, hogy leszedjem pl egy kefével.
Valamilyen oldószer segíthet? Mit lehet használni ami élelmiszeripari szempontból is biztonságos?
-
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #95968 üzenetére
hozzá lehet igazítani, de egyszerűbb gyártatni tömítést, mint egy talán jó tömítéshez esztergáltatni a dugattyút (meg szétszedni se szívesen szedjük szét, a két rohadt rugót megint lekötözgetni stb.). de ezek csak kérdések, aztán meglátjuk, hogy hogy alakul, ha például horror árat mondanak a rendelésre gyártott tömítésre, akkor jönnek a B-tervek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hcstuning
tag
válasz verti1 #96035 üzenetére
Emlékeztem, hogy ezt olvastam már valahol.
Meg is van: [link]Más: kipróbáltam az aeropress filterpapírt, mert nem hagyott nyugodni.
Alulra szerintem mindenképp érdemes, sokkal szebb a flow, nem spriccol, stb.
Felülre látványos változás nincs, de átlagban 5s-mal rövidebb a shot.-=Joey=-
-
zolnagy
őstag
válasz verti1 #96048 üzenetére
Köszi, lehet egyszer kipróbálom. Most nekem kevert vizem van a GC-ban, de a Flairben most jobban ízlett az aktuális kávé csapvízzel. Jó, nem sima csapvíz, hanem egy kiherélt R/O szűrő 3 előszűrőjével átszűrt víz. A három szűrő: 5 mikron, majd aktív szén, a végén pedig 1 mikron.
Azt viszont látom, hogy a víz sokat számít a vègeredményben. A flairrel ezt büntetlenül tudom próbálgatni, míg a GC-ba nem mernék csapvízet tenni a vízkő miatt. -
Mylord3
csendes újonc
válasz verti1 #96517 üzenetére
...de én nem is írtam, hogy bárki is sznob lenne itt!! Jól is néznénk ki, még csak az kéne!
Kizárólag Soldier fórumtárs mai erős és bátor kijelentésére kaptam fel a fejemet, amit a kis QM-ekről és a túlsztároltság nehéz terhéről, veszélyéről írt, mondhatom talán, mindannyiunk épülésére
-
Krajcsi
csendes tag
válasz verti1 #96543 üzenetére
Világos pörinél nálad milyen nyomás profil vált be eddig a legjobban? Egyenlőre kísérletezem, most meg ott tartok, hogy 8-10 mp 2 baron, majd felviszem 3-4 másodperc alatt 6-ig és ott tartom végig, így sikerült eddig a legfinomabb eddig. Érdemes vissza ejteni a végén? Ha igen meddig?
Más is írhat tuti tippet, hogy mivel érdemes próbálkozni, minden ötletet szívesen fogadok -
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #96814 üzenetére
"A kávéhoz mint italhoz való viszony a hardcore"
így van, a hozzáállás hardcore. akit meg a szó zavar, hát, az nincs teljesen jó helyen a prohardveren, ami szintén mindig is egy hardcore hw oldal volt (később persze bejött egy csomó más tartalom is), annak minden velejárójával (például ángol kifejezések használata). ez van. gondolkodtam, hogy legyen "komoly kávés topik", de az jobb lenne? mert sutább biztosan...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #96862 üzenetére
Nem kell vezetogyuru, Pali. A tampert ugy ahogy van, el lehet felejteni. F E L E S L E G E S. Total elegendo a screen-nel kicsit megtolni.
Amugy 9 bar-on innen - fole meg minek menni - en nem erzem egyaltalan rendkivulinek az onkinzast, amivel a kar kialakitasa jar. Maskulonben mar forgattam volna az esztergalyosokkal hozza valamit a “kezecskeibe”. De fajdalomturesben sem egyformak az emberek .
most csinalok egy kavet a szolo vegiben es lovok fotot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen