Hirdetés
-
Metaphor: ReFantazio teszt
gp A névnek ugyan nem sok értelme van, de ezt megbocsáthatjuk, hiszen a Personákért felelős kreatív csapat most is egy pörgős harcokkal és meghökkentő történettel csábító RPG-t készített el.
-
Az arcfelismerés miatt vizsgálják a Ryanairt
it Az ír adatvédelmi hatóság vizsgálatot kezdett a Ryanair és az arcfelismerés kapcsán.
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
Ma vettem észre, hogy Magyarországon is elérhető a Google Family Link. Nagyon megörültem neki, de nagyon gyorsan belefutottam egy problémába.
8 éves fiamnak már pár éve létrehoztam egy fiókot, fizettem is neki egy-két appért, ami tehát most az ő fiókjában van kifizetve. Meg egyébként is, ellenkezik az elveimmel a "nem baj, csinálok új fiókot" baromság.
Szóval, ahhoz, hogy évekkel ezelőtt megcsinálhassam neki a fiókot, hazudnom kellett a korát illetően, hiszen 13 éves kor alatt nem lehetett létrehozni Google fiókot. Most hozzácsatoltam ezt a fiókot a Family Link-hez és gondoltam, most majd megadhatom, hogy igazából csak 8 éves. Hiszen Family Link-ből a 4 éves fiamnak is tudtam fiókot létrehozni.
De neeeeem... Amint beállítom, hogy a meglévő fiók 8 éveshez tartozik, a fiók zárolódik, és ha nem csinálok semmit, 30 nap múlva törlődik is, mert nem lehet 13 éves kor alatt fiókja... (Miközben az előbb hoztam létre a 4 évesnek.) Most kénytelen voltam visszahazudni, hogy már elmúlt 13 éves.
Két dolog miatt probléma:
1. Zavar, hogy nem valós adat van megadva.
2. Úgy olvastam, hogy 13 éves kor fölött megvan a joga a gyereknek ahhoz, hogy kilépjen a felügyelet alól. (Bár ezt szerencsére még én sem találtam meg, hogy hogyan kell, bár nem is nagyon kerestem.)
Szóval, más is járt-e így és van-e tökéletes megoldás?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Teasüti
nagyúr
Sajnos el kell fogadni, h pár regisztrációkor megadott alapadat nem megváltoztatható. 9 évesen szerintem mindegy milyen fiókot használ. Nem gondolom, h szentimentális lenne még vki ebben a korban.
A neten meg elfér a digitális szemét. Én zárnám a régit és csinálnék egy hibátlant.
Néha ez az egyetlen út. Ezért van nekem pl két Xbox Live fiókom is, mert anno MO még a szürke zónában volt... Rohadtul idegesít, h új email meg új név kellett, de ez van.Mi lett a megoldás végül?
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Semmi. Maradt így. Nem tudja, hogy nem valós születési dátum van megadva, nem próbálkozik a kilépéssel. (Hogy őszinte legyek, számomra sem evidens, hogy hogyan kellene kilépni, de egyelőre nem is foglalkoztat a dolog. Még van addig picit több, mint 2 év.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
peterson79
őstag
Sziasztok,
Nekem/nekünk olyan problémánk lenne, hogy volt asszony új férje megvette a gyereknek a saját e-mail címére a Minecraft-ot. Telepítették is a játékot egy Samsung tabletre, pontos típusát nem tudom, bár talán ez most lényegtelen is.
Az asszony felügyelete alatt van regisztrálva a 8 éves gyereknek e-mail fiók, iskola miatt főleg. Most észrevette, hogy a tableten az Ő nevével voltak eddig beléptetve és úgy szólt hozzá pár videóhoz. Na, ez neki nem tetszett, így kilépett a tableten és a gyerek maradt ott, mint felhasználó..na és itt jön a baj. Véletlen vagy akarattal letörölték a Minecraft-ot, így most amikor belépnek a Play Áruházba, akkor ott természetesen először is szülői engedély kell, de aztán rákeresve a Minecraft-ra csak megvenni lehet, letölteni nem (hiszen nem a regisztrált néven vannak bejelentkezve, legalábbis szerintem ezért)
Próbáltuk azt, hogy a férjét bevenni a Family Link-be, gondolva arra, hogy majd mint engedélyező, meg lehet adni azt a személyt is, aki vette igazából, de Őt meg nem engedi be a csoportba, mert hogy nem egy országban tartózkodnak!! Mindkettőjüknek Magyarország van beállítva, szóval nem is értjük mi lehet a gond.Kérdés az az, hogy azon felül, hogy újra megvesszük a Minecraft-ot, milyen megoldással lehetne megint letölteni/aktiválni a gyereknek a játékot?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Watt25
veterán
válasz peterson79 #4 üzenetére
Pedig a megoldás az lesz, hogy be kell léptentni a családba a férjet. Annak kell utánajárni, hogy miért gondolja a Google, hogy nem Magyarországon lakik. Erre sajnos nincsen tippem, neki kell tudnia, hogy mi az, amit régebben tett, ami miatt a Google ezt gondolja.
Amit még találtam: addig nem lehet országot választani, amíg van valamilyen előfizetése. Tipikusan a YouTube premium okozhat pl. ilyen problémát. (Nekem legalább is az van, és ezek szerint, ha elhagynám az országot, le kell mondanom az előfizetést, majd országot váltani valahogy, (Google Pay-t mondják, hogy ott lehet) majd újra előfizetni.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
szoszo75
aktív tag
Üdv! Valakinek lenne ötlete hogyan lehetne ezt a förtelmet eltávolítani úgy hogy a gyerek fiókja normálisan használható legyen?? Családi csoportot megszüntetni valahogy anélkül hogy a fiókját meg kelljen szüntetni? Konkrétan a szülőnek sincs teljes joga ha ebbe a förtelembe belép. Mi az hogy én nem dönthetem el hogy megszüntetem a csoportot ha nekem úgy tetszik.
[ Szerkesztve ]
DIGI 500 ról 1000-re
-
st6969
őstag
Üdv,
Másnak is 3-4 utcával arrébb mutatja a gps a gyerek helyzetét? Néha "csak" 5-6 háznyira... Ez így nagyon gagyi. Nem lehet a pontosságon állítani? -
goom
senior tag
Sziasztok, kislányom nem módosíthatja a profilképét. Állítólag én, bejelentett szülő igen - de sehol nem találom: hol tehetem ezt meg?
-
Watt25
veterán
Tudtommal GPS-t nem használ, vagy csak ritkán. De itt lehet megadni, hogy hogyan határozza meg a pozíciót:
Gyerek neve / Felügyelet / Eszközök / Adott eszköt neve / Helymeghatározás.
De ne felejtsd, ez nem azt jelenti, hogy fullban menni fog a gyerek telefonján a GPS, gyorsan merülne.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Sanyi.mTs
addikt
Jöhetett valami frissítés mostanában, mert most már ha lejár a gyerek képernyő ideje, akkor is hozzáférhet néhány apphoz.
Azt megtaláltam, hogy a family link app > alkalmazás korlátozások menü > appot kiválasztva > engedélyezés mindig-et bekapcsolva lejárt képernyő idő után is tudja ezeket az appokat használni, ilyenkor pedig egy végtelen jel jelenik meg az app mellett.
A gondom, hogy a Viber appnál nincs ez engedélyezve, nem is látszik a végtelen jel, de a gyerek tudja használni az appot még ha lejárt a képernyő ideje. Amit persze nem szeretnék. Whatsapp-nál ugyan azok a beállítások és azt nem tudja használni.Mi lehet a gond? Mit kellene beállítanom?
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Üdv,
10-ből 9x egyszerűen nem jeleníti meg a felügyelt telefon helyzetét Csak homokórázik...GPS, mobilnet bekapcsolva, hálózati lefedettség is rendben.
Mi lehet a hiba? -
st6969
őstag
Egy dologra gondolok még, hogy elfogy a képernyőideje, és olyankor blokkolja (?) a mobilnetet is, emiatt nem tudja megjeleníteni. De majd kipróbálom erre is figyelve.
A Google térképes tippet köszi.A másik, amit még észre vettem, és nem tudom hova tenni: 2 óra képernyőidő van adva neki naponta. A számláló szerint adott napon elhasznált 1:30-at, vagy 1:40-et, vagy 1:25-öt (mikor mennyit), de kiírja, hogy korlátozva. Ha összeadom a különböző alkalmazásokban eltelt időt, tényleg nem jön ki a 2 óra
Máskor meg kijön a 2 óra Érdekes... -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire pörög a téma lehet semennyire.
Nekem is vannak ilyen gps gondok, hogy nem találja meg a figyelt telefont.
De most a nagyobb gondom, hogy siman kijatsza a gyerek valahogy a tiltast!
Blokkolva van elvileg a telefon, és a meg az app is, de utána meg látszik, hogy játszik...
van valami jobb app ami hasonló? vagy van valami tippetek?
koszi
b. -
bazsimano
őstag
az egyik lehetőségre rájöttem...biztonsági mappat csinál magának és azon keresztűl ...
sajnos ugye olyan korban van amikor ugye feszegeti a hatarokat...es ugye nem erti meg, hogy azert van mobilja, hogy elerheto legyen, most hogy egyedul jar suliba...
na majd probalom kideriteni valahogy... -
sbazsi
veterán
erre sikerült valamilyen megoldást találni?
nekem konkrétan nincs olyan opció, hogy a felügyelet megszüntetése.
13 rég elmúlt.
account settings / account info -> itt kéne lenni egy stop supervising, de nincs.
Stop supervision with a parent's device
To go to the child's account settings that you last visited in the Family Link app, tap the button below:Stop Family Link supervision
To stop supervision with a parent's device:On your parent device, open the Family Link app Family Link.
Select your child.
Tap Controls and then Account Settings and then Account Info.
Tap Stop supervision.
Follow the on-screen instructions.Na most nekem nincs olyan, hogy Stop Supervision.
A fent linkelt oldalon van egy kék "Stop Family link supervision" gomb, de ha arra kattintok, egy family linkes "Page not found" oldalra dob.
Bármi ötlet?
-
sbazsi
veterán
Na sikerült megtalálnom, gondoltam beírom ide, hátha valaki szintén nem találja:
Meg kell nyitni az alábbi webcímet: families.google.com/graduation
Lehetőleg inkognitó ablakban, belépni a gyerek email címével, és jelszavával. (Majd kéri a szülőit is)
A továbbiak szerintem egyértelműek.Viszont:
Most nem működik a helyzetmegosztás.Itt egy kérdés:
Location sharing for under-18 - why can't I share with family permanently?Bármi ötlet, hogyan tudnám mégis látni, hogy merre jár?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
gyári visszaállítást kellett csinálnom a gyerek mobilján. felhasználó törlése (szülői jelszóval) > gyári visszaállítás > újra belépni gyerek felhasználójával
az első visszaállításkor valamit rosszul állítottam be. így újra megcsináltam a fenti lépéseket.
miután mindent sikeresen vissza/beállítottam vettem észre a mobilomon a family link app-ban, hogy a telefon 3-szor szerepel benne, megmaradtak az előző "konfigurációk" is.
hogyan tudnám ezeket törölni? -
HUNited
őstag
Sziasztok, az ujjlenyomat olvasót hogy tudom engedélyezni a gyerek telefonján? azt írja le van tiltva, forduljak a rendszergazdához (family link). nekem az appban nincs erre vonatkozó beállítás.
-
st6969
őstag
Nálunk Realme 8-on (azt hiszem, 13-as Android) szintén nincs ilyen lehetőség, ami az ujjlenyomattal kapcsolatos. 13,5 éves a gyerek (nem is örül a korlátozásnak ).
-
zolnagy
őstag
Bár régi az utolsó hozzászólás, de talán olvassa valaki..
Szóval a gyerekemet (16+) le kellett választanom a felügyeletről, mert a fitbit óráját csak így tudtam összekötni az alkalmazással, e nélkül meg használhatatlan.
Na most ez után újra fel akartam venni a telóját a felügyeletre, amit ugye a telefon beállításánál a google alatt gyermekek és család/szülői felügyelet alatt tudok. Rábökök, hogy kezdés, bejön egy ablak és végtelen ideig "homokórázik".
Próbáltam laptopon megcsinálni így: [link]
Ez odáig sikerült is, hogy a gyermekem újra felügyelt tag a családi csoportban, de a telefonját nem látom, így nem is tudom felügyelni. Tehát úgy tűnik, hogy ezt csak az ő telefonján tudom elindítani, de a fenti miatt ez nem jön össze.
Van valakinak ötlete? -
Muszakishop
csendes tag
Feltettem a gyermekeim telefonjára a Family Linket, kb 1 hét kellett hozzá, hogy rájöjjenek, hogy ha beszélgetés v. zenehallgatás közben zárolják a telefon képernyőjét akkor nem számol a FL. Mivel ugye a képernyőidőt nézi.
Van erre valami megoldás ?
-
zolnagy
őstag
válasz Muszakishop #34 üzenetére
Maximum annyi, hogy alkalmazásonként is lehet korlátot beállítani. Ott sztem nem a képernyőidőt nézni, hanem az adott alkalmazás használatát. De ebben nem vagyok biztos.
-
skorppions
friss újonc
Sziasztok
látom hogy többször volt már itt szó a family linkből való kilépésből
de a leírtak alapján nekem nem sikerült
tudna valaki segíteni???
van egy e-mail cím ami hozzá van rendelve a family linkhez de szeretném megszüntetni a felügyeletet az e-mail cím nincs telefonhoz rendelve.
az én e-mail címem van be állítva szülői e-mail címnek mégsem tudom hozzá adni az e-mail címet a telefonom gmail-hez mert folyton azt írja ki az e-mailcímet a family link kezeli..
hogyan tudom megszüntetni a felügyeletet...már minden lehetséges módon próbálkoztam semmilyen lehetőség nincs a szülői fiókon belül ennek a kikapcsolására....
az inkognitó ablakos trükk amit itt fentebb említenek sem segít....köszönöm ha valaki tud valami okosat mondani az e-mail fiókot nem szeretném törölni csak ilyen megoldásokat hoz az internet.
-
zolnagy
őstag
válasz skorppions #38 üzenetére
Hát baromira túl van bonyolítva ez a family link, én is sokat küzdöttem vele. Én nem találtam olyan lehetőséget, hogy én mint családkezelő a saját telefonomról, vagy laptopon gmail family link alatt mindent be tudjak állítani…ez milyen hülyeség már
Szóval szerintem csak a gyereked telefonjáról tudod kezdeményezni, nekem csak így sikerült. Ott a google beállítások alatt van vhol, hogy a gyereked kilép a családi felügyeletből. De ha több account is van a telóján, figyelni kell, hogy aktuálisan az legyen aktív, ami a family linkkel felügyelt. Aztán a folyamat alatt meg kell majd adnod a te szülői email címed és jelszót.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz skorppions #41 üzenetére
Ezt nem értem, Miért akarod a gyereked fiókját hozzáadni a saját telefonodhoz?
Amúgy akkor a gyereked telefonján megtaláltad a Google beállítások alatt a Családi csoport alatt a felügyelet leállítását. Eljutottál oda, hogy megkérdi, hogy tényleg leállítod, mert akkor a szüleidet értesítjük és 24 órára zároljuk a készüléket?
-
Watt25
veterán
Azt hiszem továbbra sem egyértelmű sokaknak valami. Sok minden attól függ, hogy hány éves a gyermek! Például 13 éves kor alat nem lehetséges a felügyelet megszüntetése. Utána Felügyelet / Fiókbeállítások / Fiókfelügyelet (ez utóbbi 13 éves kor alatt nem elérhető), majd Felügyelet leállítása.
Mindezt a szülő fiókjából, akár böngészőből, akár telefonon, az mindegy.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
zolnagy
őstag
Ez lenne az elmélet. De a gyakorlat az, hogy a 16 éves gyerekemnek nem volt elérhető ez az opció. Az E-mail címét ugyan 13 éves kora előtt kapta, de időközben már 16 lett. Próbáltam mindent, de csak az lett a megoldás, hogy töröltem a régi Mail címét és regisztráltam neki egy másikat. Most már a saját family link alkalmazásomból elérem azt, amit írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen