Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Láttátok az új Silvia Prot? gondolom csak annyi a difi, hogy gyárilag beépített PID-del jön.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ferdzsoo
addikt
Most még azon kezdek el gondolkozni hogy vajon melyik az amelyik a legegyenetlenebbet a leginkább kiegyengeti az ék a háromszög vagy a kereszt?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
iatti
aktív tag
-
thomasrc
tag
Került rá forróvízcsap is, ami miatt jobbrább tolódott az egész fej, illetve kicsit más lett a tálca dizájnja is miatta (lényegtelen különbség). Ha jól veszem ki a leírásából, akkor a PID kijelzője egyben timerként is funkcionál, ami szvsz baromi jó, ha tényleg így van.
Mondjuk az "auto-off" funkciót zöld pipával előadni még mindig furcsa nekem, de hát valahogyan el kell adni az EU-s előírást is...
Ami érdekelne, hogy a PID-et hogyan oldották meg vajon, pontosan minek a hőmérsékletét mutatja?
Szerk.: Amúgy ja, specifikációk szerint került bele külön gőzkazán is, ami miatt nagyobb lett az egész gép is (25x39x42 vs 23,5x34x29 cm).
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
találtam egy pullman chisel nevű ék alakút. ez ugyanaz mint a szegedi szerintem. nem tűnik rossznak. https://youtu.be/VHYMoFYFhgU
-
törölt tag
És ez az őrlő hozzá? [E65S]
-
fragola.6035
aktív tag
https://caffe35.webnode.hu/
-
vicces1
aktív tag
Ezt a Rancilio Silvia gőzcsövet használja valaki GC-on?
Ha igen, igényel valami változtatást, tömítés, csavar cserét (át lehet tenni az anyát!?) stb. és jobb vele a gőz?[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
mutyi
senior tag
Szerintem itt nagyon sokan használunk Rancilio gőzcsövet, azok közül, akik Gaggia géppel rendelkezünk.
Nem kell semmi, simán át lehet szerelni, video-t találsz fent a Youtube-on. -
Rush77
aktív tag
válasz sz.zs. #86520 üzenetére
Nekem végül fragola építette be nem rég.
Most éppen tanulási fázis van megint mert mióta belekerült a gépbe némi extra (rézbojleren és omron piden innen mondhatni minden benne van), olyan gőz van, hogy csak pislogok. Egyelőre nehéz eltalálni de majd menni fog az is. Néha már közelítek az elfogadhatóhoz. -
mutyi
senior tag
válasz qvik27 #86523 üzenetére
Na ez aztán precíz leírás, köszi.
Én egyébként továbbra is azt a folyamatot követem, hogy magasítóval beleőrlöm a kosárba a kávét, majd tűvel jól eloszlatom és kiveszem a magasítót. Utána jöhet a kereszt alakú disztribútor. Azzal 8-12 alkalommal megpörgetem és utána tamperelem. -
korte73
csendes tag
válasz korte73 #84711 üzenetére
Sziasztok!
Adott ez a La Piccola probléma.
A múltkor úgy oldódott meg, vettem 4x7 es szilikoncsövet az Expolygontól. Az eladó szerint a gőzpumpának kicsi a nyomása, bírni fogja.Már teszteléskor láttam, hogy kiöblösödik. de jobb híján összeraktam vele.
Eddig bírta.
Kellene valami hasonló cső amit be tudok imádkozni oda és bírja a nyomást.
-
törölt tag
válasz korte73 #86527 üzenetére
Van ilyen fonott szilikon cső, automatákban láttam eddig:
https://kavegepbolt.hu/Fonott-szilikon-cso-30-cm -
stereofan
tag
válasz korte73 #86527 üzenetére
én itt találtam hasonlót:
amúgy a B24-es csőről van szó?
nagyon húzós árban van a gyári:
a pumpa műanyag része nincs külön, esetleg valahol lehet egy kiszerelt, működésképtelen, amiről le lehetne szedni azt az elemet, de ez a kisebb pumpa nem egy gyakori alkatrész.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
zolnagy
őstag
Csináltam egy kísérletet a nyomás alatti hőmérséklet mérésre. Nem olyan professzionális, mint Soundon topiktársé, de egyszerűen kivitelezhető. Kell egy gumi vakszűrő a karba, meg egy TM902C hőmérő. Hátránya, hogy csak sima aljú karnál működik (a Silvanoé ilyen). Mi a véleményetek? Video: [link]
-
Flashback
addikt
Nyíregyházán volt valaki aki elég jó minőségű kávét pörkölt. Tudnátok segíteni?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
vicces1
aktív tag
válasz sz.zs. #86520 üzenetére
Így van Zsolti, ez a V5-é.
Nekem az utángyártott van, de azért az elég gyengusz.
Köszönöm a linket!Az expolygon a Gaggia alkatrészek, kiegészítők közt is kínálja, de ez kivételesen szegeden jóval olcsóbb.
Aztán még lenne az a lehetőség, hogy az új classic komplett gőzcsövét feltenni, mert azzal semmi mókolás nem lenne, simán egy az egyben mehet a gőzcsapra.
Viszont ezt nem igen találom alkatrészként sehol, csak a whl-t kínálja, "kicsit húzós" áron.Rush77: hogy érzed a rézbojlertől jobb-több-erősebb a gőz vagy a módosított gőzcsőtől, nyilván, maga a gőzcsap ugyanaz?!
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
senior tag
Keresnék 53mm-es IMS kosarat, illetve hozzá való tampert, ha valakinek lenne eladó.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Banano
tag
Sziasztok!
Adott egy saeco vienna deluxegép ami már egy ideje nem nagyon akar adni kávét... Az egész úgy kezdődött,hogy egyik napról a másikra mintha "eltömődött" volna valami,és csak egy kevés kortyot adott,majd következő főzésnél egyáltalán semmit. Szervizmenübe beleptem,funkciókat végig próbálgattam,de víz nem jön keresztül rajta. Se a habosítós résznél,se a kávés résznél. Teljesen szétszedtem már,kitakarítottam,összeraktam,de még mindig rossz. Lehet,hogy a kazánszelep ment tönkre?[ Szerkesztve ]
* Random életbölcsesség ctrl+c ctrl+v *
-
grizlisandor
veterán
válasz Banano #86543 üzenetére
Cégnél hasonló autómatánál ez akkor szokott előfordulni, mikor a kedves kollégák nem ürítik ki a kávépogácsatárolót, és visszaesik a középegységbe az őrlemény és eldugít dolgokat. Elmosnám a középegységet, meg a középegység mögött van egy nyílás, egy túlfolyó, az szokott eldugulni az őrleménytől. Utána le kell légteleníteni és menni szokott.
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Na vettem egy ilyen La lollina ese podos kavegepet a gyorsegyszeru kavekeszites miatt. (megegyszer köszönöm az ajanlast)
Tudtok ajánlani néhány jó minőségű, lehetőleg arabica, ese pod beszerzési forrást?
Hátha valakinek már van több tapasztalata.Köszi
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Banano
tag
válasz grizlisandor #86544 üzenetére
Azt már egy jó párszor elmostam..és sajnos nem lett jobb.
* Random életbölcsesség ctrl+c ctrl+v *
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest