- Igencsak szerény méretekkel rendelkezik az Aetina Xe HPG architektúrás VGA-ja
- Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
- Különösen rendezett beltér hozható össze a Cooler Master új házában
- A középkorra és a pokolra is gondolt az új AMD Software
- Új gyártástechnológiai útitervvel állt elő a TSMC
- Asztrofotózás
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megérkezett a Razer új csúcsegere, a Viper V3 Pro
- Apple notebookok
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
ph A megfizethető, szivacsokkal jól megpakolt modell ötfajta kapcsolóval és kétféle színösszeállítással/kupakprofillal szerezhető be.
-
Érkezőben a Poco M6 4G
ma 5G-s és 4G-s Pro modell már van, hamarosan lesz Poco M6 4G-s alapváltozat is.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coxymaxi
csendes tag
válasz GAgyiXyXy #68598 üzenetére
Nekem is Silviám van (V5). Múltkor elment az áram míg futni voltam.
Visszajött, de a gép nem kapcsolt vissza.
Most kipróbáltam, hogy bekapcsolom a gépet, kikapcsolom a konektort amiben van és vissza, akkor nem kapcsol be.
Szóval ugyanez lenne a helyzet a Sonoffal is, nem?
Vagy te ezt hogy oldottad meg? -
Wolfy999
tag
válasz BlacKSouL #68599 üzenetére
Itt szerintem nem attól kell tartani, hogy bekapcsolják a gonosz hekkerek a klímát/kávéfőzőt. Sokkal inkább attól, hogy az okoskonnektor lesz az ugródeszka arra, hogy bejussanak a belső hálózatodba és a többi eszközöd elérjék. Ha már a belső hálózaton van a PC-det kvázi szűrés nélkül tudja támadni. Ha oda is bejutott akkor használhatja bitcoin bányászatra, indíthat onnan (és még sok más meghekkelt gépről egyszerre) támadást más célpontok ellen, kilophatja a személyes adataidat pl egy lementett szerződésből, sőt sok ember egy egyszerű doc-ban vagy txt-ben tárolja jelszavait is, sorolhatnánk még sokáig, hogy mi mindenre tudnak hekkerek megfertőzött gépeket használni. Konkrétan lehet venni ilyen gépekből álló úgynevezett botnet hálózatot. Ebből te mint jogos felhasználó sokszor semmit nem veszel észre, max a géped kicsit lassabb lesz.
Szerintem nagyon jó, ha a nem szakmabeliek is szempontként kezelik a biztonságot.
Pont a nem frissített, összetákolt firmware-rel rendelkező eszközök könnyitik meg a hálózat feltörését, szóval valójában nem két eszközt kell feltörnie, hanem az egyiket tudja kihasználni a másik feltöréséhez. Persze ez már nagyon elment offtopic irányba, úgyhogy bocsi. -
von toth
tag
Én obiban vettem az ezer forintod idökapcslot nem massziv viszont teszi a dolgát
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68415 üzenetére
San Remo-n továbbra is gondolkoztam. Közben szembejött egy Opera 2.0 ami eladó, bár mondta a barista hogy egyik karnál volt vmi gáz, de azt mondja azóta jó. Ma este mentem volna megnézni, erre hívott a tulaj, hogy épp most ment tönkre benne valami. Asszem ez elég intő jel, hogy továbblépjek...
Eureka Olympus 75E darálóról vélemény/tapasztalat van valakinek? (Mythos-t néztem, de ezt ajánlották, hogy jóval olcsóbb, ugyanaz a kés/motor...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz fragola.6035 #68606 üzenetére
Szerintem ő még az első Mythos-hoz képest mondta.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz fragola.6035 #68608 üzenetére
Ezért kérdezek
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
skoos
őstag
válasz sz.zs. #68553 üzenetére
Köszi, ez közelebb vitt.
De most is csak dzsungelt látok magam körül. Amit tudok, hogy anyámék saeco incanto gépe ihatatlan levet ad, a nespressom meg költségeset és nem elég jót.Nem akarok mélyebben bele mászni, jó kávét szeretnék.
E fölött lenne a gaggia baby egy graef 702es daraloval? Nem szeretnék hőfokokkal, vizzel meg holdállással macerálni, de legyen jo. Van a hv apron egy felujitott gaggia classic. Az nagy szintekkel lenne jobb? Napi 2-4 kávé kerül lefőzésre, szoval nem a világ. Erre nem is érdemes beruházni, mi?
-
avirid
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy kérdésben, vásárolnék egy szűrőtartót Gaggia Classic-hoz. A weboldalon annyi szerepel róla, hogy "Vibiemme OEM - E61 Standard Portafilter - Vibiemme / Faema E-61 Standard. Can be used for ECM, Rancilio, Rocket, Fiorenzato, Vibiemme. Ha jól tudom a GC kompatibilis az E61 bajonettekkel, lehetséges netán, hogy ez mégse lenne jó hozzá valamilyen okból? Próbáltam utánaolvasni, de nem sikerült meggyőznöm magam, szeretnék még egy megerősítést vagy ellenkezőjét nálam tapasztaltabbaktól . Köszönöm előre is!
-
senior tag
Az a baj, hogy egy Gaggia Baby, Classic, vagy bármilyen karos gép akkor ad “jó kávét”, ha legalább egy pid benne van... anélkül vagy hűtőcsapolsz, vagy szétégeted a kávét. Viszont ha nem akarod magad ennyire beleásni, fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás számodra.
Az a Gaggia Classic kissé túl van árazva, hiába felújított!avirid: dobj egy linket, úgy egyszerűbb lesz!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
beleriand72
tag
Vizszűrővel, hőfokkal, egyengetéssel, méregetéssel(gramm, másodperc) minimum foglalkozni kell, különben nem iszol azzal sem tuti kávét. Néhány kiegészítőre, eszközre be kell még ruháznod.
(nyilván minőségileg nem összehasonlítható, de nekünk megmaradt vésztartalékba az incanto, amivel azért iható kvt lehet készíteni, ha jó az alapanyag: P&Y, Bean on, Carraro)[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
avirid
tag
válasz fragola.6035 #68613 üzenetére
Az nagy kár, de köszönöm!
-
kaligula
tag
válasz WiZARD #68609 üzenetére
Az Eurekát kacatnak nagyon nem nevezném. Ahogyan egy fiorenzato evo-t, vagy compak e10-et sem. A mythos, pláne az új árban többszöröse bármely pró őrlőnek. Baristaként megvesznék érte, kérdés, miből kell a várat építeni. Bányai is elvan bőven egy nem-mythosszal...
rovidkv.reblog.hu
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Szombathely környékén (esetleg határ mellett Ausztriában) nem tudna vki ajánlani egy helyet ahol "frissen" pörkölt, nem bolti kávét lehet venni? Ajánlottátok múltkor a Pacificaffe-t, amit ki akarok majd próbálni, de egyelőre csak 1 max. 2 csomag 250 gr-os kiszerelést vennék, amiért kicsit sajnálom az 1300 Ft postaköltséget, szóval körülnéznék így először helyben.
Amúgy meddig "áll el" a bontatlan csomagolású kávé kb? Tegyük fel rendelek 3 db 250 gr-os csomagot, mondjuk 2-3 hét alatt elfogy 1 csomag akkor butaság többet rendelni és berakni addig spájzba mondjuk? 1-2 hónapot csak eláll még nem?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
manio
újonc
válasz WiZARD #68609 üzenetére
Azért az vicces, vagy inkább röhelyes, hogy ezen a fórumon Graef 702-t ajánlgatnak mindenkinek eszpresszóhoz(!), az Eureka 75E-t meg lekacatozzák...
Hidd el, a 75E jó. Specialty kávézókban is használják, könnyű vele dolgozni, takarítani sem nehéz.(Tapasztalatból mondom.) Mythost a helyedben majd akkor vennék, ha már stabilan menne a kávézóm, nem induláskor. És akkor is csak az EK43 után!
-
manio
újonc
válasz meander #68579 üzenetére
Olvastam egy angol cikket egy kávés fórumon (persze most nem találom), amiben a kávészemek hőmérséklete és a szemcseméret-eloszlás közötti összefüggést vizsgálták három különböző hőmérsékletű mintán. Az eredmény az lett, hogy a 0 oC alatti szemek őrlése során lett a legkevesebb fine. (Tovább ismentek a következtetéssel: az az őrlő jobb, amelyik legkevésbé melegiti fel a babokat a tartályban.)
Arra nem emlékszem, hogy a páralecsapódásra kitértek-e, de az biztos, hogy ezt is figyelembe kell venned a zacskó nyitogatásakor. Ha a fagyott kávét előveszed egy átlag konyhában, akkor az azonnal nedves lesz. Ezt csak úgy tudod elkerülni, ahogy a többiek javasolták: előző nap kiveszed, temperálod és csak aztan bontod ki.
-
tony70
tag
A Gaggia Baby Classic D kávéfőző mennyire ajánlott vagy nem ajánlott típus? Köszi!
-
kaligula
tag
válasz fragola.6035 #68621 üzenetére
Na most ilyet én nem mondtam, viszont az tény, hogy a "kacat" kategória, legalábbis számomra nem egy massza a mythos alatt. A tulaj tudja, hogy van-e módja kimaxolni a témát. És igen, szerintem ha egy bányai féle presszót konzisztensen jól lehet elkészíteni vele, az már a legtöbb esetben elég lehet.
rovidkv.reblog.hu
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68619 üzenetére
Ésszerűen szeretném kihozni a lehető legjobb várat. Amire megéri többet kiadni, azon nem akarok spórolni, és nem olyan eszközöket akarok aminél csak azt várom/lesem hogy mi a jobb és mikor tudom lecserélni. Viszont olyat nem akarok ami pénzkidobás. (Eureka mellett azzal érvelt aki ajánlotta, hogy ugyanaz a kés, motor, gyártó, picit más konstrukció, Mythosban a fűtés ami az érdekes, de azt eléggé lefikázta, konkrétan azt mondta hogy annak a kikötésével/kikapcsolásával lehet kezdeni)
(#68623) manio thx. EK43 meglesz első körben
Eszpresszó darálóra ami még felmerült a Robur.
SanRemo helyett pedig valószínűleg nem variálok (bár még most megyek megnézni vmit) és LM lesz, Stradara is kaptam egy ajánlatot amin nagyon gondolkozom...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
manio
újonc
válasz Bazsee71 #68629 üzenetére
Nem mostam össze, kérlek, legyél figyelmesebb! Egy megfigyelésemet irtam le a fórumon tapasztalható őrlőajánlási gyakorlatról. A Mester lehet jó szaki, de indoklás nélkül lekacatozni a 75E-t félrevezető.
(Ahogyan szerintem félrevezető CM702-t ajánlani a kezdőknek, de ez egy másik szál, később kifejthetem.)
Milyen kompromisszumra gondolsz? Mythos2 helyett Eureka Olympus 75E-vel indítani a kávézót racionális döntés, hacsak nem most nyerte meg a lottót. Nem mítoszt akar építeni, ha jól értettem, hanem kávézót.
Szerintem az lenne a kompromisszum, ha csak egyetlen őrlőt venne, nem kettőt (hármat, mert egyet filterre is).
Ha két 75E-vel és egy EK43-mal indít, az őrlőn nem fog múlni, az biztos. -
Gravity1234
tag
Hosszu honapok ota a teljes 250g -os zacsit megbontas utan a melyhutobe teszem, es ha kavezom arra a fel percre veszem elo, amig kimerek belole egy adagot. Nem varok, utana visszarakom a kimert mennyiseget meg daralom, egengetem, tomoritem es lefozom. En nulla azaz nulla kulonbseget vettem eszre azzal szembe mig nem tettem hutobe.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
manio
újonc
válasz szaki1986 #68622 üzenetére
Szombathelyen nézz be a Simple Day's-be, ott Casino Mokka kávék vannak.
https://m.facebook.com/simpledayscoffee/
Szerintem nem csak helyben fogyasztásra.A másik hely, amit javasolhatok, a Deck Bistro.
https://m.facebook.com/Deck-Bistro-412185298983046/
Nem tudom, hogy elvitelre árulnak-e a saját kávéjukból, de el tudom képzelni. -
skoos
őstag
válasz FefeeX #68615 üzenetére
No, kezdek efelé húzni, teccik.
Tehát kell egy ilyen, egy daráló, jobbféle kávé és kész is? Játszadozzam kicsit hőfokokkal, vízzel és darálással? a jó beállítást meg tartsam meg?BTW, hol van Mordor? Már a félszerzetek is gondban voltak ezzel
Mennyi egy kávékészítés teljes macerája?
- beszerzek pár napos pörkölt jó kávét
- felöntöm a gépet vízzel
- bekapcsolom (gondolom 5 perc és üzemmeleg)
- darálok megfelelőre (gondolom 2-5 perc párhuzamosan)
- leöblítem a darálót (1 perc)
- lehúzom a kávét
- mi a géptisztítás módja? Csak egy dózis üres vizet lehúzok és kész is? -
Keresztapper
senior tag
Tudna valaki segíteni, hogy Rancilio s24-hez hol lehetne szerezni egy csepptálca rácsot? Már csak ez hiányozna a boldogságomhoz.
http://palscoffeetech.com/
-
Rush77
aktív tag
Ez szigorúan az én véleményem de gondolom meg ersősítenek benne a többiek.
Mennyi egy kávékészítés teljes macerája?
- beszerzek pár napos pörkölt jó kávét (Az a lényeg, hogy relatív friss legyen mondjuk 2 hét - 1 hónap között)
- felöntöm a gépet vízzel (mindig legyen víz a tartályban)
- bekapcsolom (gondolom 5 perc és üzemmeleg) -> Inkább 15-30 perc, hogy hőstabil legyen (addig teszel veszel otthon)
- darálok megfelelőre (gondolom 2-5 perc párhuzamosan) -> fél perc
- leöblítem a darálót (1 perc) -> az elektromos darálót nem öblíteném le
- lehúzom a kávét
- mi a géptisztítás módja? Csak egy dózis üres vizet lehúzok és kész is? -> egy pár mp üres csapolás és utána egy vakszűrőzés (kb 2 perc max az egész) -
titusz248
csendes tag
válasz WiZARD #68632 üzenetére
Szerintem se/ne variálj nagyon. Biztos, hogy nagy a lelkesedés, hogy valami más legyen mint a többi kávézóban, de egy olyan világban ahol még mindig képesek emberek leirni olyat, hogy a tchibo a világ legjobb kávéja, meg ha minőségi kávét akarok akkor starbucksba megyek, ott vállalkozó szempontból sokkal fontosabb a berendezés megbizhatósága és fenntarthatósága. Ne rúgd magad tökön fölöslegesen.
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #68643 üzenetére
Sajnos nem tudom, de ezért : Már csak ez hiányozna a boldogságomhoz. irigyellek.
[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
Csak mert epp tegnap irtam le masnak priviben:
remelem segit!1) bekapcsolod a gepet a Lelit eseteben en 15-20 percet mondanek ra hogy jo uzemi homersekletre keruljon es atforrosodjon a fej, es kb hostabil legyen.
2) kimered a kaved, megorlod, belerakod a karba, egyengetsz, tomoritesz, legyen 2 perc.
3) csapolsz, 25 - 35 masodperc. Van egy duplad, vagy ket sizmplad.
4) Takaritasz, kiontod a zaccot, kimosod a szurot, atengedsz rajta pici vizet hogy kimossa a felso szurot. raksz egy vakszurot a karba visszacsatolod nyomast adsz ra hogy visszamossa a haromjaratu szelepnel is a benne maradt kave maradekot. kitorlod, kioblited, es visszacsatolod a kart. Legyen mondjuk 2 perc.Ha tejes ital., pl Flat white:
5) Itt most vagy varod azt a kb 4-5 percet mire megint hostabil lesz a gep a kave fozes + pancsolas, oblites utan, vagy ha nem kell tobb kavet foznod akkor most kezded el felmelegiteni gozoleshez.
6) Kb 1 perc alatt eleri a kivant homersekletet, kiengeded belole a kondenz vizet es gozolsz. 1 duplahoz, 1 flat whitehoz kb megvagyok 30-40 masodperc alatt a gozolessel, nagyon keves tej kell hozza.
7) Itt is takaritasz picit, letorlod a tejet a csorol, kifujod a bent maradt tejmaradekot a gozcsobol, eltorlod, 30 masodperc.
8) Elkeszited a tejes italod.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
fragola.6035
aktív tag
Arra értettem a kacatozást, hogy én a SanRemot-t elengedném, és ha ek és mythos2 a terv, akkor valószínű, hogy megvan rá az anyagi keret. Ha meg tud venni egy Mythost, akkor egy okos barista tanácsára talán nem vennék mást.
Eurékával kapcsolatban, én méregettempárat, de nem túl pontosak, mondhatni hogy elég pontatlanok voltak. Te biztosan mértél jót is, elhiszem, de én még nem. És még nem haltam meg egyelen kávézóban sem egy eurekával készített presszótól, de lehet, hogy ez a véletlen műve.
Nekem is mondta már barista, hogy a E75 igyanaz, mint a M1, de ez nem így van.https://caffe35.webnode.hu/