- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Logitech Z906
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
Saját Redmi Note 13 Pro+ a világbajnok focicsapatnak (és indiai rajongóiknak)
ma Argentína nemzeti válogatottjának mezével díszítik az új Redmi különkiadást.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
-
soldier2
őstag
válasz jack B. #69544 üzenetére
Miben nem hiszel? Hogy az indukciós tűzhelyen nem működik a Brikka? Mert nem működik, csak adapterrel, amivel meg az a baj, hogy a második kávé elkészülte után túlmelegedik.
Egyszer olvastam, hogy Chuck Norrisnak egyszer sikerült indukciós tűzhelyen brikkával kávét főzni (bocs)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nicu71
addikt
sziasztok,Hario Mini Millnél létezik ilyen hogy bejáratási idő?két hete használom és azt vettem észre hogy állitani kell s méreten.../miután több főzés után sikerült eltalálni hogy ne fulladjon be a tul apró szemcsék miatt a főző,de ne is legyen durva az örlemény.
valamint azt vettem észre hogy másik kávéfajtánál pedig szintén állitani kell a szemcseméreten ,ez is normális jelenség?"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
bluesfan
tag
válasz Agostino #69550 üzenetére
Román Brikkáknál nem jellemző, de előforduló hiba, hogy a kazán felső éle nincs síkban a szűrőkosárral, így a tömítés ellenére sem zár tökéletesen. A hiba orvosolható. Ha ez a baj és érzel magadban elég affinitást, egy finom csiszolóvásznat tegyél egy sík felületre és a kosarat behelyezve az alsó részbe fejtetőn óvatosan, gyakran ellenőrizve síkba tudod csiszolni. A hangsúly az óvatosan szón van, mert könnyen el lehet miacsudázni a puha alumíniumot, tehát csak saját felelősségre és csak, ha ez a hiba forrása.
-
soldier2
őstag
válasz nicu71 #69553 üzenetére
A szemcseeloszlás függ a kávé fajtájától, hőmérsékletétől, levegő páratartalmától és még a jóég tudja mi aa csudától, szóval igen, normális, hogy néha állítanod kell.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tommyx
tag
55 mm-es IMS felsőszűrő (Gaggiához) eladó 2000 Ft-os irányáron.
http://expolygon.hu/webshop/ims-szurok/1081103-i-m-s-felsoszuro-ga-98-lyuk-200m
Üdv,
Tamás -
yazoo1
tag
válasz Deadzone41 #69559 üzenetére
-
coqito
tag
GC-hez milyen szűrőkosár ajánlott leginkább? Illetve ahhoz való tamper? 58 vagy 58,5? Köszönöm!
-
Paulie86
tag
Újratölthetős kapszulás megoldásnak én ezt javasolnám :
Próbáltam, jó kávéval, megfelelő őrleménnyel, egy kicsit tamperrel rásegítve egész tűrhető ital jön ki. Ez a kapszula meg fogad olyan 9 grammot is ahogy eddig tapasztaltam... Nálam melóhelyen ez lett a megoldás a lehetőségekhez igazodva.
-
senior tag
Keresek megvételre akár gyári, akár utángyártott használt Gaggia kart, normális állapotban.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Paulie86
tag
válasz lorcsi #69568 üzenetére
Otthon kimérem amennyi kell, 2-nél nem szoktam többet inni munkában. 18 grammot leőrlöm és elviszem,jól lezártan. Helyben már szemre felezem el. A DG Piccolo gép többet hoz ki így minőségi kávéval feltöltve, először miután rápróbáltam, erős kételyekkel persze meglepett hogy egész jó ízek is kijönnek. Utána macerás kicsit kiszedni, eltisztítani, de megéri, az tuti... Viszonylag olcsó alternatíva lehet amúgy ez is a budget usernek, ha a gépparkkal nem akar messze szárnyalni.
-
noss
csendes tag
válasz Paulie86 #69564 üzenetére
nem is tudtam, hogy ilyen lehetőségek vannak DG-ben. a 9g impresszív kapszulás viszonylatban.
SoundON: a bluecup-tól sokkal többet vártam, csalódás hogy még 5g sem fér bele.
én amúgy anno műanyaggal újratölthető kapszulával próbálkoztam és nagyon háklis volt az őrleményre a gép: egy kicsit finomabb szemcseméret, egy kicsivel határozottabb "tömörítés" vagy fél gram plusz
és máris bedöglött, nem bírta kinyomni.[ Szerkesztve ]
noss
-
coqito
tag
válasz sz.zs. #69565 üzenetére
Köszönöm, utánaolvasgattam itt a forumon és megnéztem a kínálatot és nemteljesen tudom hogy a nagyobb 16/22g-os vagy a 12/16g-os verzió a jobb duplából?
Felsőszűrőből az ipari vízterítőből pedig a drágább (nem réz) a jobb, ha jól értem.
(Nyilván értem, hogy kávé, felhasználó és ízlése válogatja ezeket)
Köszönöm!
-
jack B.
csendes tag
feltettek egy Graefot jó áron.
-
von toth
tag
A graef 702-ről jut eszembe, honnan lehetne bele motort szerezni? Graef.hu kizárt velük már beszéltem.
-
Agostino
addikt
-
mutyi
őstag
Az mitől van, ha a frissen pörkölt kávészemek nagyon száraznak tűnnek? Van amikor olyan kávét veszek,ami szép olajos.
A pörkölés fajtájától? -
gtr313
csendes tag
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom a Monsooned Malabart és a következőket tapasztaltam.
Február 27-i pörkölés volt és mivel elfogyott a kávém itthon, Március 7-én kibontottam.
Eszméletlenül füves íze volt ezért elraktam pihenni.
Most újra elővettem és húztam belőle egyet.
A füves íz eltűnt és egész kellemes ízek vannak (mintha egy kicsit dohányos lenne de nem esküdnék meg rá).
A lefolyás szép és jó lett szerintem. 18g -> 27mp -> 32g
videóViszont a következő kérdésem lenne.
Elképzelhető, hogy még mindig túl friss?
Nagyon masszív a crema és ráadásul ilyen "bőrös" a teteje. (próbáltam fotózni de nem látszik képen)Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
-
Rush77
aktív tag
válasz bluesfan #69583 üzenetére
@ bluesfan & soldier2
Köszi. Akkor még pihen egy picit és lejjebb is megyek egy picit a hővel.
@ mutyi
18 gramm megy a kosárba amivel érezhetően telibb van a kosár mint más kávénál ugyanazzal a mennyiséggel.
A PID jelenleg 91 fokon van de akkor soldier2 javaslatára lejjebb veszem és megnézem úgy.szerk.: Érdekes, mert sem a crema színe (csak az első pár csepp sötét) sem az íze nem mutat "égésre" való nyomot. Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vagyok szakértő.
szerk 2: IMS 12/18 kosár van és nekem s csak pid van a gépben
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Rush77 #69579 üzenetére
Nekem a kedvencem, mindig kell itthon lennie ha megnyugvást akarok a hájpolt kávék után Én 90 fokon csapolom álatlában, néha 89-en. Ha bőrös a crema az ízre sem jó, legalábbis nálam. A földes, dohányos ízt írják többen (ami feldolgozási hibára utal a nagyok szerint), de én nem érzem hála az égnek, ellenben kiegyensúlyozottságot igen, semmiben nem kiemelkedő, kivéve a crema mennyiségét és állagát. És crema fetisiszta vagyok
Füves ízt sem éreztem még, pedig 2 napos pörit is kóstoltam, na az enyhén pezsgett Érdekes volt. Én tegnap bontottam a 02.19-es pörkölést. Hibátlan. Nálam ebből 0,7-1,2 kg fogy egy hónapban attól függően mennyi más kávét szerzek/kapok (hála az égnek).
Melyik pörkölőtől van?
Na iszom is 1-et."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Koczó93
őstag
Szembesültem az ipari örlők hátrányával. Hogyan nyerjük ki belőle a pangót? ha a végén finoman tenyérrel megpaskolom a tetejét kiköpi szinte mindet. A körtefecskendő nem fújja be olyan helyre ahova nem kéne? (F64evo)
-
-
Rush77
aktív tag
válasz GAgyiXyXy #69588 üzenetére
Pacificaffe.
Mondom a füves íz elmúlt egy hét pihentetés után és most egész kellemes de gondolom ez lehet jobb is majd. Most pihentetni fogom még egy picit és majd lemegyek a hővel is.
Nekem nem túl kifinomult az ízlelésem de a dohányt általában sikerül kiéreznem (dohányos létemre mert ezt ismerem).
Ráadásul a Pacificaffe honlapján is írják. Fűszeres, földes, füstös, dohány és fás jegyek, közepes test, közepes savasság jellemzi. Szilárd ízek karamellás jegyekkel. Kakaózamatok, hosszú lecsengéssel meleg, szirupos érzetet kelt a szájban. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Rush77 #69591 üzenetére
Igen a dohány, fűszert írják sok helyen. Nálam édes, csokis és alig savas, nagyon enyhén fűszeres, nagyon sima italú, bársonyosan simogató, nagyon kiegyensúlyozott. Ettől savmentesebbek már csak a luwak tipusú kávék, mert ott még brutálisabb a fermentáció(szvsz).
Úgy látszik mások a receptoraink. Én a savra ugrok, arra nagyon érzékeny vagyok. Valószínüleg emiatt is lett a kedvencem. Pedig teljesen véletlenül találtam rá."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
mutyi
őstag
Ma nagyon elgondolkodtam, hogy lecserélném a Graef cm800-at egy Catler cg-8030-ra.
Van esetleg valaki köztünk, aki mindkét darálót használta ugyanazzal a géppel?
Megérheti a váltás? -
GAgyiXyXy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Alkalmazásbemutató: Keep
- Gaming notebook topik
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...