- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Királyi menetben érkeznek a G.Skill új DDR5 memóriái
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Visszatérne a PC-s kliensbizniszbe az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az e-ink minden jó tulajdonsága, de 60 Hz-en
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egér probléma
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Újabb robottaxis balesetekre derült fény
it Az USA biztonsági vizsgálatot indított a Waymo önvezető autói kapcsán, és újabb balesetekre derült fény.
-
Hivatalos, hogy Game Pass-be jön a Call of Duty: Black Ops 6
gp Bár a játék jön PlayStationre is, akik PC-n vagy Xbox-on játszanak, azoknak elég lesz megvenniük az előfizetést.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eyesis
őstag
válasz lagoon79 #22493 üzenetére
Most sokkal jobb lett az íze a kávénak, de szépségre még mindig nem az igazi, pedig már kis hab is megmarad a szűrőben. Most finomabban is őröltem, és le is mentem 91 fokra.
https://www.youtube.com/watch?v=W0agJ-0XzacHát lehet próbálkozom még egyet pár óra múlva
Eyesis
-
ronin s8
senior tag
válasz Eyesis #22501 üzenetére
Valami nagyon nem stimmel... A gép melegedett előtte legalább 20 percet..?
Esetleg próbáld meg úgy, hogy visszamész mondjuk 94 fokra, és shot előtt kiengedsz 3-4 mp vizet, vársz 15 mp-et, és utána csapolsz... (Aztán lehet, hogy hülyeséget mondtam. )[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Eyesis
őstag
válasz ronin s8 #22504 üzenetére
Persze, hogy melegítettem a gépet előtte.
A PID-en kívül a vízterítő fölötti cuccot is kicseréltem, és annak van egy olyan hibája, hogy pont ott van egy kis luk, ahol jön a víz, de még ezzel együtt is jobbnak éreztem, mint az eredetit.
A gép 10 bárra be van állítva, és 5-6 naponta vakszűrős tisztítom, és PID beszereléskor vízkőtelenítve is volt (ami valamikor január 26-a környékén történt)
A szűrő egy sima mezei, de nem a gyári nyomásfokozós fajta.
Darálást már a joghurtos dobozzal együtt végzem, majd a darálmányt elkevergetem.
Ez után tényleg figyelve, hogy nem nyomom le sehol, szépen elterítek 18.5 gramm kávét (azért nem 18, mert akkor nem tudom szépen elteríteni, és csatornásodik)
Ha ennél finomabbra darálom, akkor már olajos marad a szűrő, ami mindenképp rossz szerintem. Ez még csak kicsit habos, ez talán nem olyan nagy baj.
Először 101 fokkal kezdtem, most levittem 91-re. Az a 95-ös ötlet egy próbát megér, de az íze a mostanihoz képest ha romlik, akkor biztos visszaveszem.
Na de hamarosan kiderül mit tud 95 fokon úgy, hogy minden más a régi. Reméljük a legjobbakat.
Amúgy van itt a fórumban olyan, aki az "újhullámos" kávékat PID-es Gaggia Classic-al készíti?Eyesis
-
kaligula
tag
Üdv mindenkinek!
Nem egy nagy szám, de szeretnék felújítani egy Saeco Via Veneto-t. Tud esetleg valaki alkatrészbeszerzési helyet, vagy akár alkatrészt? Felsőszűrő, tömítés, kar érdekel leginkább.rovidkv.reblog.hu
-
And06
aktív tag
válasz fi:zi'k #22505 üzenetére
azért, mert kicsi a bojler űrtartalma(~1dl), és a dupla espresso végére már esik a vizhőfok. ettől függetlenül ár-értékben nincs jobb. ha jobbat akarsz, akkor zsebbe kell nyúlni. a silviák is 100 körül/felett mennek használtan, és nem ad annyival (semmivel, ki-ki izlés szerint válasszon) jobb eredményt.
faema family, rancillio silvia/nancy, aztán már komolyabb gépek jönnek. de ezek egyike se jön ki 50k-ból.
amúgy a gaggian a kis bojlert ellensúlyozandó ott a nagy főzőfej, ami elvileg megakadályozza, hogy a kávét érő viz túlságosan lehüljön. -
Ringman
nagyúr
lehet, hogy hülye kérdés, de a képen lévő szűrők közül a podhoz való szűrő? (legalább is úgy vettem a gépet, hogy a 3ból az egyik a podos szűrő)
eddig a kétszemélyes szűrővel főztem a kávékat, ezeket még nem is használtam.
-
ronin s8
senior tag
válasz Eyesis #22506 üzenetére
Én is szoktam pár gyümölcsösebb cuccot inni vele paljoctól, és tudja azokat is!
Jól csinálod az előkészítést, nem ott lesz a hiba, viszont ez tényleg durván szőkül.
Ha előtte picit öblítesz, a PID már kapcsolja is be a fűtést. Ideális esetben a végére is hatással lehet. Szoktak úgy is trükközni, hogy ráfűtenek gőzgombbal egy kicsit (mondjuk 10-12 mp-et, vagy adott hőfokig) csapolás előtt, de előtte kiengedik a sárkányos elejét. Érdemes bevetni mindent a cél érdekében.
(Régebben én is úgy gondoltam, nem szabad fejet öblíteni, mert kicsi a bojler, de ez mára megdőlt. )Az is lehet, hogy ha picivel lassabb lefolyást állítasz be, javul kicsit...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ábi
tag
"nem ad annyival (semmivel, ki-ki izlés szerint válasszon) jobb eredményt"
Volt már szerencséd faema family, rancillio silvia/nancy valamelyikéhez?
Nekem volt Gaggia Babym és már 1 éve nyúzom az Ascaso Uno Profot SID-PIDel, aminek szinte ugyan az a bojlere, mint a fent említett gépeknek, és azt kell mondjam zongorázni lehet a különbséget.
Használtan 100 alatt is ki lehet fogni, és igen érdemes.Nagy tábora van itt a Gaggianak, de van alternatíva.
-
soldier2
őstag
válasz Ringman #22512 üzenetére
Az egyiken lesz egy "c" betű, az a podos, a másik a szimpla.
Megnéztem az itthoni szűrőket, a jobb oldali a pod, bal oldali a szimpla.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
And06
aktív tag
szerintem ezen a szinten pont van még értelme pénzről beszélni. 50-60k vagy 100+k között nagy különbség van. lehet pont annyi, hogy az illető belekezd a kávézásba, vagy nem.
aki valami E61 / ipari gépbe fektet, ott már tényleg nem pénzkérdés, mivel 2-3szor annyiért 1-2 lépcsővel jobb kávét kap.
várjuk ki -
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #22526 üzenetére
A csövezés az jó, csak én kicsit rövidre szabtam. Hamar kifogy a csőből a meleg víz. (Bár így is jobb mint volt.Meg szimplához lehet elég, de én 99, 5% ban duplát iszok. ) Azt gondoltam, hogy elég lesz másfél méter, de nem lett. Csak 4 körre volt elég a bojler körül. De szerintem "tetőtől-talpig" be kéne tekerni, az lenne az igazi. Az kb 8-9 kör lehet.
Én is sokat gondolkodom egy thermoblock, vagy egy patkókazán beépítésén, de ara kéne egy plusz Pid, SSR relé, hőelem, amiből perpillanat egyik sincs itthon a spájzban. Bár lehet egy sima 85-90 fokos termosztát is jó lenne, hogy mégsem a hideg víz menjen a bojlerbe, de igazán mégis a pides cucc lenne az igazi.
Majd lehet beruházok rá egyszer.A 2-3 mp-es hűtöcsapolás nálam is kellett, míg nem volt Pid.
Nélküle szinte mindig megégett a kávé.
Akárki akármit is mond.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
előzetes tapogatózás: gaggia szerelők a környéken (budapest)? egy ideje traktorhangja van a gépnek ami annyira nem is zavarna, viszont pár napja kezd kevesebb vizet adni, ami bár lehetséges, hogy vízkő a rendszerben, sosem lehet tudni. ha valakit érdekel, itt hallgatózhat. a videón is látni hogy a vízmennyiség meg-meg ugrik és bár a kávé továbbra is finom amit kapok, azért csak nem jó ez így... plusz, ha már szerelés alá kerül, pid-en is eltöprengenék... : )
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
jolti
senior tag
válasz tariattila #22530 üzenetére
Dehogy.
De, ha hosszabb lenne a csű', akkor tuti még később szőkülne. -
HÁZIGAZDA
akkor nem almát hasonlítottál körtével. én használtam pid-es gaggiát és rancilio audrey-t is (a gaggia ráadásul baby primo modello volt), és praktikusan nincs különbség a két gép között. van azért, nyilván, például a gaggia vízterítése jó, de úgy rémlik, hogy az audrey-val sem voltak csatornásodási gondok.
pid nélkül jóval nagyobb különbségek lehetnek, de őszintén szólva nem is értem, hogy miért nem gyárilag azzal jön az összes. addig marha nagy szórással lehet kofikat húzni (vagy nagyon precíznek kell lenni és számolni a ciklusokat, stopperelni a felfűtés utáni időt stb.).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
malena jó nő volt mindig is. mondjuk most már kicsit öregecskedő. viszont én is, úgyhogy semmi gond
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fi:zi'k
nagyúr
Köszi mindenkinek az inputot.
Akkor marad a GC célnak, mivel bevált és bele is fér a keretbe. A PID mennyiből oldható meg rá kb?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
ennek vajon mi lehet a bele?
[link]
elég extravagánsnak néz ki, de sztem, -így ráérzésre- hulladék-belső...[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Kacérkodtam a gondolattal én is, esetleg annyival kiegészítve, hogy menne köré egy hőtükrös fólia, és egy vékony szigetelés. De nagy a gyanúm, hogy részemről csak terv marad.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest