Computex 2024: az új CAMM2 modulokkal szemez az MSI egyik alaplapja

A Z790 Project Zero Plus furcsa utat jár, ami nem biztos, hogy a célpiacon hasznosnak tekinthető.

Még az előző év végén írtunk arról, hogy új memóriaspecifikációt hozott a JEDEC, amely CAMM2 névre hallgat. A fejlesztés elsődlegesen a notebookokba készült, hogy azok vékonyabbak lehessenek, de az SK Hynix az idei esztendő elején elhintette, hogy az asztali PC-kben is feltűnnek majd az új modulok.

Az egyik legnagyobb memóriagyártó állítását most az MSI is felmelegítette, ugyanis az alábbi X bejegyzésben prezentálták a Z790 Project Zero Plus alaplapot, amely alapvetően igyekszik a legújabb technológiákat felvonultatni, és ebbe beletartozik, hogy legalább egy CAMM2 modult fogadna, ami DDR5 memóriákkal dolgozhat.


(forrás: MSI X) [+]

Technikailag a CAMM2 modulok alkalmazása az asztali rendszerekben lehetséges, a kérdés itt leginkább az, hogy van-e értelme ennek. Egy notebooknál világos, hogy számít a vékonyság, így ott a CAMM2 valós előnyt kínál, de egy asztali piacra szánt szabványos alaplap ebből nem tud profitálni, sőt, itt inkább hátrányos, hogy a memória nem merőlegesen, hanem párhuzamosan helyezhető a nyomtatott áramköri lapra épített foglalatba.

Az MSI Z790 Project Zero Plus az idei Computexen ki is lesz állítva, így hamarosan többet is meg lehet majd tudni a koncepcióról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés