- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- Kompakt vízhűtés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Steam Deck
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5654 üzenetére
A rizs a legjobb az eddigi tapasztalatok alapján. A zab a második. Szóját sosem ittam, nem is fogok. A kókusz jó, de elnyom minden más ízt. A mandula rohadt keserű. Ami még annál is ergyább az a kesudió. Hát az valami brutál sz@r. Nagyjából ennyi a felhozatal.
Nem vágom mi ez a nagy ellenérzés az egyesek szerint bikatej, mások szerint majomgeci iránt.
Az egész kb. keményítős víz, meg egy kis cukor és aroma. Nekem pl kell valami tej pótlék, mert tej nélkül csak ritkán iszom, a tejtől meg az esetek nagy részében szarul vagyok már egy évtizede. A habosításhoz szerintem elég egy kis lecitin meg olyan 1% kakaóvaj, aztán az megoldja. Majd kipróbálom ezt a baristás változatot is, ha látok valahol, de ezek a boltiak rohadt drágák. Sokkal jobban megéri gépet venni, és frisset főzni. Úgy számoltam, hogy olyan 1 év alatt behozza az árát.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
viktorhu #5650 üzenetére
A Dedica EC685 nem automata, hanem karos gép. Minden defaulton van, nem játszottam még semmivel. Darálásra vettem egy Graef CM702-t, azzal állítottam be a mostani szemcse méretet. A következő, ami aliról jön majd az a nyomásfokozó nélküli szűrő. A tejhabosítón még gondolkodok, hogy lecseréljem e azt is másikra. Igazából normál tejet nem használok már, a rizstej meg nem habosodik. Kakaóvajjal, lecitinnel megpróbálom egyszer, hogy tudom e habosítani mielőtt végleg elengedném a cappuccinot.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5644 üzenetére
Köszi! Ez jól jön majd, ha bármikor utazgatunk, és nem tudom inni az itthonit. :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5637 üzenetére
Érdekes. Nekem az jött le, hogy minél finomabb a szemcseméret, annál jobban kijönnek a savak, és azért növeltem az elején a szemcseméretet addig, amíg már nagyjából eltűntek, és csak az aromát éreztem. Nálam ez a 9-es méret, de talán már 7-es méreten is átnyomná a gép a vizet. Ezzel az alzás kávéval legalábbis így volt. A hőmérséklettel még nem játszottam. Ezzel a géppel (Dedica) azt hiszem csak 3 féle hőmérséklet van.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5628 üzenetére
Ja hát én már letettem arról, hogy igazán jót iszok ezeken a helyeken. Igazából csak csodálkozom, hogy többszázezres gépeik vannak, és mégsem tudnak jó minőséget kihozni velük. Azért gondoltam, hogy a babban van a hiba.
Na hát akkor mondjatok pár helyet, hogy hol jó a kávé!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hadam98 #5609 üzenetére
Sajnos ez van, én is vettem egy GRAEF CM 702-t, bár sajnáltam rá nagyon a pénzt, de állítólag ez a minimum. Ég és föld egy frissen darált AlzaCafé ezzel meg a bolti előre őrölt fűrészpor. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor nekem az Omnia Barista Arabica, ami legjobban bejött az előre őröltből, de nem kóstoltam végig a teljes választékot. Próbáltam még DavidOff, Segafredo, Tschibo, talán Amoroy, és még egy pár másik márkát is őröltből, de nem jók.
Egyébként én nem értem ezt az egészet. Mármint néha elmegyek benzinkútra, kocsmába, kávézóba, fagyizóba, étterembe, és iszok egy feketét, de sehol nem kapni azt a szintű kávét, amit itthon egy olcsó karos géppel lefőzök. Egyedül helyben pörköltet ittam jobbat Tokajban. Jó persze, biztos azért léteznek a fenti helyek, mert valahol össze kell jönni társalogni, meg minden, de valahogy az ember többet várna. Mondjuk kaják terén is kb. ugyanígy vagyok, ritka az olyan hely, ahol jobban főznek, mint mi itthon, és messze nem vagyunk mesterszakácsok. Azt hiszem talán mindkét esetben az alapanyag lehet a döntő, és nem a gép vagy személyzet.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ami még bejött az az Omnia Barista Arabica. Bár már régen ittam, lehet, hogy az is fűrészpor, de a fűrészporok között a legjobb.
-
inf3rno
nagyúr
Összehasonlítottam az AlzaCafét és a Segafredot. A helyzet az, hogy az utóbbi tényleg fűrészpor, annyira kiment belőle az aroma az állásban. A másik dolog, amit néztem, hogy a fagyasztás hogyan hat az AlzaCaféra, és igazából még tesztelni sem kellett, elég volt annyi, hogy amikor kivettem a fagyasztóból, akkor nem volt szaga, amikor felengedett, akkor meg betöltötte az egész házat. Szóval a fagyasztás tényleg megtartja az aromákat. Szerintem a levegő, védőgázzal, vákumozással nincs értelme foglalkozni, mert az oxidációt a fagyasztás ugyanígy lelassítja. Arra tippelek, hogy talán 1 év után lehet különbséget érezni levegős és védőgázas között, ha -20°C-on tároljuk. Legalábbis én nem érzek különbséget a 2 hónappal ezelőtti állapotához képest, amikor fagyasztóba raktam. Nagyjából úgy kezeltem eddig, hogy mindig, amikor kifogyott a darálóból, akkor kiöntöttem egy üvegbe 100 grammot. Az egész talán 10 másodpercig tartott, amíg kint volt a fagyasztóból, és friss levegő érte. Valamennyi aroma elszökött, mert 2 hónapja erősebb volt, de én nem sajnálom, mert nekem az már túl tömény volt. Még most is picit az. Most tartok úgy a zacskó felénél, kíváncsi vagyok, hogyha kinyitok egy új zacskót, akkor az milyen lesz. Nagyjából ennyi a tapasztalatom. Most még a nyomásfokozós szűrőt használom a Dedicával. Mindjárt megrendelem hozzá aliról a másikat, aztán meglátjuk azzal van e különbség ízre. Egyébként nekem az AlzaCafé kicsit túl keserű, valami enyhébb pörkölésűt, egy fokkal gyümölcsösebbet szívesebben innék. A többieknek viszont nagyon bejön a családban. Nem vagyunk egyformák.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #5579 üzenetére
Az szép. Nekem az occsó kínai kategóriás kávéfőzőmmel csinálta ugyanezt, aztán beterítette az egész konyhát a zacc. Azt hittem a drágább gépeknél nem fordul elő az ilyesmi, azért inkább vettem egy normálisat. Ezek szerint mégis.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5537 üzenetére
Ja én is aliról akartam rendelni ilyet: [link], csak ajánlották a magyar céget.
-
inf3rno
nagyúr
Írt közben az Expolygon:
"Ebben a szegmensben nem erősek a beszállítóink, mivel kifejezetten a vendéglátós gépek alkatrészeivel foglalkoznak, de sikerült szűrőt találni.
Precision Filter 2T H22, H24, H26
IMs szűrőkből 3 méretet találtunk (mélységben térnek el), de Ec865-ös egyik leírásában sem szerepel, ezen szűrők ára nettó 4650 és 5500 Ft között mozog, beszerzési idejük 6-8 munkanap.
Nyitott kart nem találtam partnereinknél, csak keresés alapján belefutottam az Ebayen.
Link: [link]
Link: [link]"
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5522 üzenetére
Ha oxidációtól akarod védeni, akkor inert gáz kell. A nitrogén és a széndioxid is ilyen. Lehet még argonnal vagy neonnal is tölteni, ha fényjátékot is akarsz bele.
A széndioxid vicces. Állítólag a NATO a hidegháború alatt felrobbantott egy hegyet, amiben kerozint tároltak, mert széndioxiddal gázosította el nitrogén helyett a tűzvédelmi rendszerük, és a bemutatónál amikor kinyitották a szelepet, akkor szikra keletkezett emiatt. Az ilyen sztorik miatt szerettem a biztonságtechnikát.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5516 üzenetére
Szerintem csinálj kísérletet elgázosított és nem elgázosított kisebb adagokkal, aztán kiderül. Én most arra tippelnék, hogy placebo, és a fagyasztás adja a lényegi részét a dolognak, nem az elgázosítás. Szobahőmérsékleten viszont lehet értelme, és ott egyszerűbb is megtölteni a zacsit, mert biztosan hidegebb a hirtelen kitáguló széndioxid, mint a benne lévő levegő. A fagyasztóból kivettnél ez már nem feltétlen igaz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5514 üzenetére
Szívesen! Nekem a 7-es is már egész jó volt, de a 8-as úgy néz ki még jobb ezzel a nyomásfokozós szűrővel. Holnap reggel megnézem a 9-est is, délután meg a 10-est, de szerintem a 8 fog maradni. Nem biztos, hogy a legnagyobbra kell feltenni, bár nem tudom nálad az mennyi, a lényeg, hogy addig kell emelni, amíg már nem túl savanyú az ízlésednek. Elvileg minél kisebbek a szemcsék, annál több csersav oldódik ki belőlük. Nem tudom egyébként, hogy a teljes savmentesség cél e, mert ad némi gyümölcsösséget a kávénak. Gondolom attól is függ, hogy milyenre van pörkölve.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5512 üzenetére
Akkor nitrogén palackkal kéne járni, és töltögetni inkább védőgázzal a zacsikat?
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam ma tisztán 7-es szemcse mérettel az Alza kávét. Így már elég jó ízre, talán egy picit keserű az ízlésemnek, de max teszek bele több édesítőt. A savanyú mellékíz szinte teljesen eltűnt. A gép még ezt is nehezen tolja át, de legalább már jön belőle kávé. Délután megnézem 8-ason is, kíváncsi vagyok.
Ami érdekel, hogyha lecserélném a nyomásfokozós szűrőt a Dedican, akkor vajon jobban átmenne a kávén a víz vagy kevésbé? Érzésre ez a szemcseméret már jónak tűnik, de jó lenne, ha rendesen le is tudnám főzni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5487 üzenetére
Hát tettem egy próbát a keveréssel, de sokat nem értem vele. Mindegy, van még 5kg bab kísérletezni. Jobb lett volna, ha az olcsóbbikkal kezdem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5482 üzenetére
Köszi! Legközelebb akkor már úgy csinálom. A Philipset megvették a kínaiak, de már előtte sem volt valami jó. Nem tudom, hogy most javult e a helyzet így, hogy van benne tőke. Gyanítom nem. Én is már lemondtam róluk.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5481 üzenetére
Nem szedem szét, szerintem tudja azt a méretet most is, ami nekem kell. Nagyon nem akarom csapkodni, mert emag/edigital garancia van rá, szóval gyakorlatilag nincsen. Szerintem elég jól kijött most belőle. Vizezni sem szeretném, ha rozsdásodik tőle. Inkább tapadjon fel azt kész.
-
inf3rno
nagyúr
No én kipróbáltam a dupla nyomásfokozós szűrővel ezt az 5-ös méretet, és egy csepp nem jött belőle. Meg is ijedtem, hogy tönkrement a gép. Kevertem fele-fele arányban 7-essel, de úgysem lett sokkal jobb, úgyhogy lepasszoltam családban, szívjon vele más. Azért valamennyi kávét sikerült kisajtolni belőle, és egész jó már ízre ez a vegyes 5/7. Holnap megpróbálom tisztán 7-essel kisebb mennyiségben, aztán eldől, hogy az lesz e, vagy 8-as. Érzésre a 7 már jó lesz.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
No megvettem az ajánlott Graef darálót. Vegyesek a benyomások így elsőre.
Az 5-ös szemcse mérettel próbáltam, mert az 1-es gyakorlatilag nem ment, valószínűleg túl apróra volt állítva, 5-nél viszont már rendesen köpte a kávét. Ami kijött így az púder állagú, érzésre a legtöbb BL55 lisztnél finomabb, talán a Gyermelyi liszt, ami hasonló.
Az aroma megmaradt a fagyasztástól az Alza kávénál, amikor egy kicsit kezdtek felengedni a babok, már akkor érezni lehetett a kávé illatot, fagyott állapotban viszont alig, úgyhogy marad a fagyasztóban a cucc. Esetleg kiszedem befőttes üvegekbe, mert a zacsi nem záródik valami jól.
A darálónál van egy ránézésre 10g veszteség, ami benne marad, és elég nehéz kipiszkálni úgy is, hogy szétszedem. Nem is tudom igazán jól kitakarítani az őrlő részét, mindig marad benne egy kevés anyag hiába rázogatom. Ránézésre fixen benne van, nem kiszedhető. Gondolom a motorra van ráapplikálva.
Nem igazán áll össze, hogy hogyan lehetne ezt jól csinálni. Ha szétszedem a gépet, akkor ilyen kis szemét darabok is mennek bele az őrlő feletti részről, szóval nem keverném az őrölthöz. Talán előtte ki lehet ütögetni, rázogatni a nagyját, és akkor úgy jó.
Az érdekelne, hogy ti hogyan csináljátok, vagy hogy mekkora gond, ha mondjuk mindig frisset őrlök pont annyit, amennyit kell, és benne hagyom fél napra ezt a 10 grammot, hogy álljon? Érzésre így az egész kb. értelmét veszti, mert reggelre elmegy az aromája a darálóban, és sosem lesz igazán friss. Most ez a 100g olyan 2-3 napra jó lesz a dobozban lezárva. Ott azért szerintem kevésbé szökik belőle az aroma.
Maga az Alza kávé nagyon erős, rendesen megszédültem tőle. Ezzel az 5-ös szemcse mérettel kicsit savanyú lett, és a gép is alig tudta átnyomni rajta a vizet, úgyhogy a következőt már 10-es mérettel csinálom. Így szerencsére nem kell alátétet betennem, mint többeknek, mert kb. lövésem sincs róla, hogy hova kéne.
Bónusz kérdés: A dedicánál hogyan lehet a gőzölő funkcióról visszaváltani kávé főzősre? Nekem eddig csak úgy sikerült, hogy kikapcsoltam a gépet és újra bekapcsoltam. Ha rányomok a kávés csészékre gőzölés után, akkor csak villog össze-vissza.
-
inf3rno
nagyúr
Ilyen tejhabosítót próbált már valaki? [link] FB most dobta fel reklámnak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
viktorhu #5246 üzenetére
Erre tudnál valami linket adni? Nekem úgy rémlik, hogy enzimaktivitást mértek, és nagy eltérések voltak benne, de már régen volt, és lehet, hogy neked van igazad. Azt tudom, hogy volt belőle valami EUs botrány szerűség, hogy a keleti országoknak gyengébb minőségű termékeket hoznak, és nem csak mosószerről, hanem rengeteg más termékről is szó volt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5244 üzenetére
Jó ötlet, köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5242 üzenetére
A hűtő sajnos teli, fagyasztóm viszont van egy, ami szinte teljesen üres. Nálam most csak az jöhet szóba. Egyelőre megkóstolom, hogy megéri e ezzel kínlódni. Ha már szóba jött, meg kell várni, hogy kiolvadjon, vagy lehet már fagyosan is darálni?
-
inf3rno
nagyúr
Volt már szó az őrölt kávé fagyasztásáról. Na most én vettem 3 kiló Alza kávét. Azt is úgy eredeti csomagolásban van értelme lefagyasztani őrlés előtt, hogy tovább megmaradjon az aroma? Őrlésnél arra gondoltam, hogy olyan 2-300 grammokat őrölnék le egyszerre belőle, a többi pedig menne vissza a fagyasztóba. Nekem így egyszerűbb lenne, mint az egészet ledarálni egyszerre és kiporciózni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ribarszki #5234 üzenetére
A túró rudit én nagyon szerettem gyerekkoromban, akkor olyan savanykás íze volt. Manapság már nem tudom megenni, mert ennyi gejl édes. A savanyúsággal is ugyanígy vagyok, egyszerűen amit a boltban kapni, az már édesség kategória. Nem tudom mit csinálok majd, ha öreganyám meghal, és nem lesz itthoni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5229 üzenetére
Nem csak erről szól, változnak a receptek. Egyre több cukrot és karamellt tesznek bele az élelmiszerekbe és a csípősek is egyre csípősebbek, mert jobban fogyasztják így őket. Plusz ott vannak az ízfokozók is. Az összetétel is változik, egyre silányabbak az alapanyagok, és egyre több az adalék, hogy ezt kompenzálják. Azért van ez, mert így olcsóbb előállítani, és nagyobb a profit. Az itthoni Milka pl nagyon látványos mélyrepülésben van, 10 éve még ehető volt, ma már bottal sem piszkálnám meg. Az enzim készítményeknél, pl mosószernél pedig mérhető, hogy közel sincs annyi az enzimaktivitása, mint a nyugatra eladottnak azonos márkából. Élelmiszereknél is egyébként vannak kóstolók, akiknek az a dolga, hogy értékeljék a termékeket nagyjából reprodukálható módon. Illetve vannak labor mérések összetételre vonatkozóan. Szóval többé kevésbé objektíven össze lehet hasonlítani a termékeket, főleg ha azonos márka azonos típusú termékéről van szó. Kávénál is biztosan megoldható mindez.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5227 üzenetére
Ezt bizonyította már a fogyasztóvédelem, és néhány éve volt politikai téma. Nem tudom, hogy azóta mi lett belőle.
-
inf3rno
nagyúr
A Dedica-nál hogyan tudom kipucolni a feltapadt kávé zaccot? Egy ecsettel szoktam, de úgy tűnik, hogy bizonyos helyekre annyira feltapadt, hogy így nem jön már le. Van egy csavar azon a részen, ahol a forró víz kijön. Ha azt lecsavarozom, akkor ki tudom pucolni, vagy ennél bonyolultabb?
-
inf3rno
nagyúr
No nekem megjött az alza kávé, már csak a darálót várom hozzá.
-
inf3rno
nagyúr
Közben rájöttem, hogy a Dedica-hoz kapott kanál nem véletlen olyan formájú, amilyen. A nyelével le lehet húzni a kávé felesleget és az aljával lehet tömöríteni.
Az élet apró örömei.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5098 üzenetére
Inkább úgy kellett volna írni, hogy nyomokban arabica-t tartalmazhat.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Taltos0711 #5094 üzenetére
Ha erre gyanakodsz, hogy túl finomra őrlöd, akkor állíts az őrlőn. Lehet, hogy tényleg erről van szó, és az állítódott el valamiért, pl kopás, felgyűlt benne a mocsok, szellemjárás, stb.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5079 üzenetére
Ez a vakszűrő pontosan mire jó?
-
inf3rno
nagyúr
No közben én találtam megfelelő kart és kosarat egyben alin. [link] Nem is annyira drága.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5072 üzenetére
Kosarat én nem nagyon találok hivatalos oldalakon. Úgy néz ki csak ez a három van hozzá. Jó bele bármelyik 51 mm-es nem nyomásfokozós, vagy hogy működik ez a kompatibilitás gépek és gyártók között?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5072 üzenetére
Hát belül mindegyiken sok lyuk van, kívül meg csak 1 a legalján, úgyhogy arra tippelek, hogy mindhárom nyomásfokozós. Ezek szerint akkor kosár is kell majd. Köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5070 üzenetére
A naked kar kimondottan tetszik, gyönyörű ahogy lefolyik róla a hab.
A nyomásfokozót a gép beállításainál kell keresnem?
Oké, akkor berendelek egy darálót, ahogy megjön a fizu. A tartozékokat csak azért kérdeztem, mert egyúttal akkor azokat is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5060 üzenetére
A Dedica van nekem is, de egyáltalán nem ilyen karral és nincs olyan kávé tömörítős micsodám se hozzá. Ezeket a tartozékokat külön lehet megvenni? Azt már észrevettem, hogyha tömörítem a kávét, attól jobb lesz az íze.
Ennek a CM702-nek mennyire bonyolult a takarítása?
A darálónál nekem kellene valami olyan magokra, amivel nem csak darálni, hanem krémesíteni is lehet, de nehéz ilyet találni konyhai használatra. A mák és dió daráláshoz viszont kell ugyanaz, mint a kávénál, hogy legyen egy max szemcse méret, különben egészben maradhatnak a szemek és darabos lehet a dió is. Nagyon úgy néz ki, hogy nekem 3 eltérő gép fog kelleni.
-
inf3rno
nagyúr
Ha csökkented a szemcseméretet, akkor megnő a szemcsék összfelülete. A különböző anyagok eltérő sebességgel oldódnak ki a szemcsékből, de minél nagyobb a felület, annál gyorsabban. Szóval simán lehet, hogy van olyan anyag, amit normál esetben kevésbé érzel, de egy kisebb szemcseméretnél már kioldódik belőle annyi, hogy eléri az ingerküszöbödet. Az ízt pedig sok ilyen apró hatás is erősen tudja befolyásolni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
body007 #5056 üzenetére
Kíváncsian várom a véleményed, hogy megérte e megvenni. Én még meditálok egy sort rajta mielőtt rászánom magam. Azért mégis csak 2/3 annyiba fáj, mint a kávé főzőm...
Az is érdekel, hogy kávé mellett tud e olyat jól darálni, mint dió, mák, stb. Mert akkor inkább veszek ilyet, mint külön darálót mindenre.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5035 üzenetére
Ja nézegettem én is őket egy fél órát, de azt hiszem inkább zsebbe nyúlok.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#49155328 #4991 üzenetére
Csak szemeset találtam, erre gondoltál? [link] Kipróbálom majd ezt is, de igazán szeretnék egyszer kipróbálni valami komolyabb minőséget, csak hogy tudjam, hogy megéri e. Ittam régebben Tokajban helyben pörkölt kávét, de itthoni géppel még sosem főztem le csak ilyen bolti őrölt micsodákat. A másik ami hiányzik azóta is, hogy enyhén legyen pörkölve, és egy kicsit gyümölcsösebb íze legyen. Ezt narancslével esetleg lehet ellensúlyozni, ha valaki nagyon kommersz akar lenni.
szerk:
Köszi, megnézem őket! -
inf3rno
nagyúr
Az Omnia Barista Arabica-hoz ti mit szóltok? Nekem egész bejövős, szerintem jobb, mint a Segafredo. Majd szeretnék venni manufaktúrából is valamit, hogy kipróbáljam az milyen. Egyelőre a boltik kávék közül nálam ez a top. Szinte mindegyiket végigkóstoltam, amit Tecsóban, Aldiban kapni lehet őröltet, plusz Illy és Julius Meinl cukrászdákban. Azt hiszem az Illy a második, a Segafredo a harmadik. Tudtok ajánlani esetleg manufaktúrát, ahonnan tudnék rendelni, illetve darálót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrotik routerek
- Gitáros topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest