Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
A teszt megmutatta, amit eddig is tudtunk (link), hogy egy getelementbyId sokkal gyorsabb, mint egy komplex querySelect. Mivel CSS-ben kénytelen vagy komplex selectorokat használni, ezért szerintem tisztább érzés js-ben is ugyanazokat a selectorokat használni, nem pedig külön elkezdeni egy csomó getelementbyAkármi-ből összeollózni a végeredmény elemet. Másrészt itt azért nanosecundumokról beszélünk, és a css miatt a böngészőnek egyébként is folyamatosan querySelector-ozni kell. Azaz nem az a lényeg, hogy find-ot használsz-e, hanem hogy a végén getelementByAkármi-re fog a kód fallback-elődni, vagy querySelectorra. Azaz a find is pont ugyanolyan "lassú" tud lenni, ha find("#akármi img") a selectorod benne.
Ha ennyire nagy teljesítmény fan vagy, akkor miért jquery-zel? Találkozzunk inkább a sima javascript topikban
Régen én is ilyen voltam, pláne mobiloknál tud ez kritikus lenni. Aztán, amikor megláttam, hogy a 30K-s kétmagos mobilon is milyen gyorsan fut minden, és mennyi mindenhez kell jquery, ráhagytam az egészet, és már csak az érdekel, hogy minél szebb, olvashatóbb legyen a végeredmény kód.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Régen én is ilyen voltam, pláne mobiloknál tud ez kritikus lenni. Aztán, amikor megláttam, hogy a 30K-s kétmagos mobilon is milyen gyorsan fut minden, és mennyi mindenhez kell jquery, ráhagytam az egészet, és már csak az érdekel, hogy minél szebb, olvashatóbb legyen a végeredmény kód.