Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KergeK@csa

tag

válasz Dr. Akula #3884 üzenetére

"És az miben különbözik attól hogy megcsinálod időben a sulit, aztán dolgozol?"
    Abban, hogy annak ugyanahhoz több év kell. Vagy adottság, vagy akarat, vagy más okok miatt, de azonos eredményt több idő alatt ér el.

"És nem is csoda, hogy azokért kapkodnak, akik nem csak a diploma által megkívánt minimum-szinten képezték magukat, hanem ténylegesen foglalkoztak is a szakmával"
    "És legalább 2x annyi gyakorlatuk van mint ahány évesek. Meg 5 diploma, 8 nyelvvizsga. És persze akinek ez a bravúr sikerülne, az t akár közmunkásbérért is tudnák foglalkoztatni, túlóraelszámolás nélkül."

Elárulok valamit: A gyakorlat sokkal többet ér, mint a papír, legalábbis az IT-ban.

De máshol is, ha 3,5 fél alatt nem sikerült olyan fél év gyakorlatot sem összeszedni (ennyi a nyári szünetekben összejön), akkor szépen látszik, hogy ki hajtott csak a papírra, és ki a tudásra.
    (Mindkettő létezik a másik nélkül.)

0 befejezetlen diplomával, 15 év gyakorlattal, egy darab angol nyelvvizsgával (nem csak papír, tudás is), cirka heti 4-5 fejvadász keres meg, úgy hogy én nem küldök egyetlen CV-t sem ki.
    És aztán rám sosem mondták, hogy éltanuló lettem volna, sőt. )

"fontos az elhivatottság"
    "Csak amennyire a munkáltató is elhivatott a munkavállaló iránt. Szavakban persze lelkesen bólogatni kell az állásinterjún hogy csakis a cégért vagyunk itt, akár ingyen is jönnénk, de aki ezt elhiszi, azt is kirúgnám ha én lennék a főnöke."

A munkád, a szakmád iránt legyél elhivatott. Soha nem tartottam azokat szakmai szempontból sokra, akik robotként, bármiféle érdeklődés nélkül végzik a munkájukat. Egy gyártósoron megértem, de azért értelmiségként...

Új hozzászólás Aktív témák