- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElFeo
tag
válasz
martonmiklos #698 üzenetére
Dobnál egy linket, hogy honnan rendeltem? Köszönöm?
-
martonmiklos
tag
Szia mindenki!
Én reszeltem RPM-et a magyar fordításból az openrepos-ra.
Arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy ha félrefordítást talál akkor:- Fáradjon el ide:
https://translate.sailfishos.org/hu/
- Jelentkezzen be a jolla accountjával.
- Kattintson a translate fülre (az overview/news/translate füleken).
- Bal alul a keresőbe írd be a kifejezést ami félre van fordítva. Érdemes az egész mondatot nagybetűhelyesen beírni majd az Exact match és Target text-et bepipálni.
- Enter ütése után majd úgy tűnik mintha nem történne semmi de igen. Néha sokat kell várni, de meg lesz az.
- A találatok közül kimazsolázva javítsd át a félrefordítást.
- Majd alkalomadtán jól jóváhagyom és buildelek belőle ropogós RPM-et!Én igazából napi szinten találok félrefordításokat viszont sok részét nem használom a rendszernek. (Pld. Android support.)
Más: Ma jött meg az Aqua Fishem. Épp a Lux nevű zseblámpalkalmazásba reszelem, hogy
A) a megfelelő sysfs node-t használja
B) az RPM tegyen fel egy UDEV szabályt ami engedélyezi nemroot felhasználónak a LED vezérlését. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Polarstar #695 üzenetére
Éppen Android 6.0 volt fent, class4-es SD-vel (ez azért fontos, mert arra lett mozgatva a /data partíció), úgyhogy nem olyan nagyok az elvárásaim.
Szerk: épp most települt fel, de közben rájöttem, hogy boot előtt még módosítanom kell egy rendszerfájlt, különben nem tudok majd csatlakozni Wi-Fi-re.
-
Tomi_Ohl
veterán
Úgy érzem, ez kicsit hasonló helyzet, mint az Android és a Gapps. Azt tilos custom ROMokba beépíteni, de utólag már szabad telepíteni és akkor gond nélkül működik... Egy ilyen megoldás jó lenne a Jolla részéről is, bár ettől még a pénzkérdés nem oldódna meg.
A mindenki számára fizetős sailfishben is van logika, de kérdés, hányan vennék meg... Na meg akkor Jollát felesleges lenne gyártani, a legtöbben úgyis valami jobb vasra tennék fel a rendszert.Kicsit más: épp most töltődik a Sailfish Xperia mini prora (2011, 1 mag 1Ghz proci, 512MB RAM). Kíváncsi vagyok, ilyen gyenge hw mellett hogy muzsikál.
-
Fiery
veterán
Csak akarat ill. uzleti dontes kerdese az egesz. Kerjenek erte 20 vagy 30 eurot, es onnantol mehet a Store minden keszulekre. Az megint mas kerdes, hogy mikepp oldjak meg ennek a "termeknek" az ertekesiteset, de per abszurdum magaba az oprendszerbe is beepithetik ezt. Ha pedig valaki eleve SFOS-t futtato keszuleket vesz, akkor nyilvan nem kell neki fizetnie pluszban, a keszulek aran felul. Ez ugy gondolom, vallalhato kompromisszum lehetne.
-
osvatha
tag
válasz
Tomi_Ohl #689 üzenetére
Én azt olvastam valahol, hogy most megy a petíció, hogy engedélyezzék a Jolla store-t a community build-eken is, de egyelőre még mérlegelik, mert üzletileg nem lenne jó nekik ez a megoldás, ugyanis az oprendszer, és a dawlik nem ingyenes termék, a hivatalos gyártók fizetnek a Jollának érte, a community build-ekből meg ugye nem folyik be hozzájuk pénz, amiből az OS-t supportálni, fejleszteni tudnák.
Én szívesen fizetnék is egy official build-ért, amit mondjuk egy nexusra, vagy OPX-re fel lehetne tenni, Jolla supporttal, és dawlikkal. Mondjuk hogy mint üzleti modell, ez mennyire életképes.... passz -
-
PHenis
senior tag
En egy os regi messengert tettem fel, mert az uj fb messengerek nagyon durvan tul vannak tolva. Asszem 2.7-es. Neked mukodtek az ertesitesek a fb messengerbol egyebkent?
BBM van meg fent, meg doulingo, heart rate plus, onedrive, gdrive... Szoval semmi kulonleges. b
Bar az teny, hogy lelott androiddal tenyleg jobb nekem is. -
osvatha
tag
-
ElFeo
tag
Félreértés ne essék, nem sopánkodtam. Mindössze jeleztem, hogy még ma is egy kiváló alternatíva. Annak ellenére, hogy már rég nem támogatott. Nem feltétlenűl jó irány ez a sok mag-nagy kijelző, de a piac dönt.
Közben ahogy nézem szépen feljebb kúszott az Aqua Fish ára, lehet keresek inkább egy jólműködő portot. -
PHenis
senior tag
Nekem vannak fent androidos cuccok és átlag 20 megnyitott alkalmazással simán kibírja a napot. 40% alatt még nem nagyon értem haza. Pedig jönnek-mennek a mailek, kis youtube, kis böngészés mindennap befigyel.
Egyszer beakadt a BBM, de akkor is 20% fölött volt mikor hazaértem.A frissítés még mindig csak Early Access státuszban van. Kicsit szedhetnék a virgácsaikat
-
Kár szerintem sopánkodni az N9 -en. Az elmúlt.
A jövő még mindig itt figyel.
Mi lesz a Linux Prezentációs nap apropója Sailfish részről? Tudja valaki?
Nekem az egész kicsit homályos. -
Fiery
veterán
Szerintem a Jolla/SFOS abszolut felfoghato az N9 szellemi folytatasanak. Ha egyszer eljut egy jo formaju Nokia logos keszulekre is, akkor tutira minden teszt azzal fog kezdodni, hogy megjott az N9 szellemi örököse. Sz'al ha az N9 még most is -- amikor mar sajnos erosen EOL -- nagyon tetszik, akkor nyugodtan ugorj bele egy Jolla C-be vagy Aqua Fish-be. Nem hibatlan keszulekek, de en hibatlan telefonnal mas platformokon sem talalkoztam még.
-
ElFeo
tag
Sziasztok!
Kicsi off: Elpattintottam a telefonjaim, még mindíg az intexen, az ubuntun, illetve androidos mobilon hezitálok. Amíg nem sikerül dönteni, addig használatba vettem a Nokia N9. Bakker, há' miért kellett ezt kukázni?A felhasználói felület szerintem még mindíg tetszetős, jóbban néz ki, mint a jolla.
A multitasking űberf@*a, nagyon menő, ahogy a vidólejátszót a háttérbe dobod és közben fut a videó. Nem akad, nem fagy. Bár néha a hálózatot eldobálja, ja és a mérete épp tökéletes, a kijelző gyönyörű, az ambinance szuper, zsebben kikapcsol, a formája még mindíg tetszetős. Sajna az api frissítés hiánya miatt pár dolog már nem megy és néhány app hiányzik, amit droidon használtam. Szóval azt érdemes lett volna tovább tolni. -
osvatha
tag
Sziasztok!
Nem tudom, érdekel-e még vkit az Intex kis sárga masinája, de most, hogy visszakerült hozzám, és végre volt kis időm ismét beleköltözni, egész élhető üzemidő jön össze. Annyi a különbség az előző nekifutáshoz képest, hogy nem tettem fel androidos alkalmazásokat, és az alien-davlik-ot is leállítottam.
És végre találtam egy natív, igényeimnek megfelelő zenelejátszó programot, ami könyvtárak alapján játssza le a zenét!A Neve: Muuzik!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
WilliamGhost #642 üzenetére
Üdv! Van most rá mód, hogy ezt a fordítást használni tudjuk? Úgy hallottam, amíg az openreposon volt addig lehetett...
Xiaomi Mi3-ról próbáltam ki a rendszert két héttel ezelőtt. Eszméletlen jó az igazi multitasking és a gesztusvezérlés. Sajnos egyelőre még random power offos a port, ezért másfél nap után megváltunk egymástól... De nagyon remélem, hogy rövid időn belül javítják és akkor viszontlátjuk egymást!
-
Reméljük a megállapodások hoznak egy kis pénzt.
Ez pedig adhat valami lökést.
Az ellenben nem tagadható, hogy a Jolla C meghozta a fejlesztők kedvét, hiszen egy kellemes konfigurációval rendelkezik. Használható.
De azt is tudni kell, hogy tovább kell lépni.
A HP Elite X3 majdnem tripla annyi, mint a h. P9! Annak nagyobb a realitása. -
Van valami új híretek az esőn kívül?
-
PHenis
senior tag
válasz
Polarstar #665 üzenetére
Amúgy én kipróbáltam azt a dolphin keyboardot. Hát nem győzött meg. Össz-vissz 3 óráig volt fent, mert a harmadik alkalommal meguntam, hogy a speciális karakterek oldalra nem vált át. Egyébként jópofa, lehet állítani a méretet, illetve egy csomó smile is van. A felső sorban, ahol a szójavaslatok vannak alapértelmezetten, oda lehet tenni nyíl gombokat (mondjuk androidos progik alatt ez nem ment nekem) vagy számokat.
De semmi bb funkciót nem találtam, illetve szerintem az egész nem olyan nagy előrelépés. Csak egy kicsit okosított gyári bill. -
Nem tudok a s.ggemen ülni!!!!
Nézem azt a adoptációs oldalt....
Ha vennék egy Oneplus X-et.....
Hogy tudom rátenni a csónakot, illetve az hogy funkcionál? -
válasz
WilliamGhost #663 üzenetére
Hát igen... mi szerdesek azért nagyon el vagyunk kényeztetve billentyűkkel...
Iszonyat kényelmes, gyors, okos a tapi és Passport is.
A sailfish ultra fapad....
A Passport a királyok faragott, aranyberakásos luxus trónja.beépített hűtött italtartóval..
A droid meg egy koszos műanyag kertibútor. -
Tartottam ettől a választól...
Nem hittem volna hogy ennyire sz.r a helyzet. -
consono
nagyúr
válasz
Polarstar #660 üzenetére
Nincs, sajnos, ha jól emlékszem, csak a gyári. Illetve mintha a Warehouseban lett volna még valami... Asszem ez:
https://openrepos.net/content/saberaltria/dolphin-keyboard-core
-
Tapasztalt tagjaink!
Van valami igazi, jóféle kIbord a csónakra, amivel szorgalmasabban lehet pötyögni és kenterbe veri a gyárit?
Merthogy azt szerintem bármi lehagyja.
Úgy gondolom Berry tapi billentyűm nem lesz, bárhogy is szeretném. -
PHenis
senior tag
Na most már tényleg itt van a küszöbön a frissítés. [2.0.4 release notes] Szép nevet választottak ennek is: Fiskarsinjoki
És mostantól reméljük gyakrabban lesz ilyen: "Our goal now is to start providing updates in shorter intervals."Upgrade version history
2016-10-05: 2.0.4.13 Early access release
2016-10-dd: 2.0.4.xx Roll out to all.If you have decided not to take the Early Access registration then you will get the OS update typically one week later.
Ez csak úgy érdekességként: [link]
-
törölt tag
Ez az álló
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Polarstar #651 üzenetére
AnySoftkeyboard
Ez pedig hozzá a magyar nyelvű billentyűzet
Innentől már csak beállítás kérdése.vagy F-Droidról maga az apk fájl
AnySoftKeyboard
GPG-Signature -
törölt tag
Sziasztok. Van ilyen billentyűzet Sailfish-en?
Ha az androidos Anysoftkeyboardot használnám az visszafogná a rendszert?
-
PHenis
senior tag
áh mindegy, türelmetlen vagyok... megcsináltam a factory reset-et.
Íme, ha másnak is akadna gondja:
Kikapcsolt állapotban hangerő fel és bekapcsológomb-ot egyszerre nyomva tartani. Akkor jó, ha megjelenik felül egy szöveg, aminek a végén egy IP cím.
Telefont gépre feldugni.
Számítógépen RNDIS drivert kell feltenni kézzel a megjelenő új hardverhez. Hálózati kártyák, Microsoft corp, Vezeték nélküli NDIS kompatibilis eszköz. <--ezt kell telepíteni.
Rátelnetleni a fenti ip címre, az 1. menüpont a factory reset.
Ne legyen rá szükség...Kellemes Szombat délutánt mindenkinek
kulcsszavak: factory reset, hard reset, gyári beállítások visszaállítása, unbrick
-
PHenis
senior tag
Sziasztok, segítség kéne...
Addig játszottam a patch-ekkel amíg most nem indul el a homescreen. Bebootol a telefon, de csak egy fehér képernyőt látok.Sikerült az rndis-es megoldással rátelneteznem a telefonra, innen lehet csomagokat uninstallálni valahogy?
Eddig jutottam:1) Reset device to factory state
2) Reboot device
3) Shell
4) Perform file system check
5) Run sshd
6) Exit
Type the number of the desired action and press [Enter]:
3
/ #
/ #Ha megoldható, nem szeretnék factory resetet, mert olyan szépen belaktam már, csak a pár nem használt patch-et szerettem volna letörölni, hogy ne is legyen a listában... csak valami balul sült el.
-
válasz
WilliamGhost #642 üzenetére
Ez azért nem rossz.
Dolgoznak tényleg.... -
PHenis
senior tag
válasz
WilliamGhost #640 üzenetére
Na végre, már alig vártam, hogy megjelenjen
-
WilliamGhost
tag
válasz
Polarstar #641 üzenetére
Nem úgy tűnik, mintha ez sürgős céljuk lenne. Inkább azon dolgoznak, hogy egységesítsék a közösségi fáradozást, így áttelepültek a fordítások a Jolla szárnyai alá.
-
válasz
WilliamGhost #640 üzenetére
Ezt tudtuk. Az oprendszerbe mikor töltik bele? Idén még meglehet?
-
WilliamGhost
tag
-
válasz
WilliamGhost #638 üzenetére
Van fejlődés és ez jó hír.
Ez elég nekünk.Magyar nyelv érkezéséről tudsz valamit?
-
WilliamGhost
tag
Amikor belinkeltem, akkor kijött az új rendszer (a net nem is felejti), de végül visszahívták valami technikai probléma miatt. Szóval a tesztelésre bejelentkezetteknek szerintem jövő héten jön, ha pedig nincs vele probléma, akkor mindenki másnak plusz egy hét múlva. Optimista hozzáállással tehát október második hete reális.
-
PHenis
senior tag
válasz
WilliamGhost #636 üzenetére
Azt tudod, hogy mikorra varhato a kovetkezo update?
-
PHenis
senior tag
Az mondjuk erdekes, hogy letoroltam a gaana-t de megis van egy gaana nevu processz...
Egyebkent nektek nem szokott neha kattogni a telefon? pl le van teve az asztalra es hallom, hogy az autofocus kattan pedig keszenletben van. Vagy neha a hangszorobol jon egy kattanas nyomkodas kozben.
-
Budapesten az Intex nálam továbbra is kipróbálható.
Jelentkezni itt, vagy a szokott módon. -
válasz
WilliamGhost #631 üzenetére
Én sem látom olyan vészesen.
Van más fontosabb is a google dolgainál is. -
Helyesbítek...
A véleményekkel belefulladtunk a pocsolyába rendesen...
Semmi sem lehet tökéletes, de ez a sok komment... nem hiszem el, hogy ha valami picit más, az máris szar!? -
válasz
WilliamGhost #628 üzenetére
Szuper!
Én örülök neki, hogy nem pink szemcsin keresztül tekintettek rá.
Az elegendő, hogy kellemes volt nekik és ígéretes a dolog.
Természetesen kell dolgozni rajta. -
WilliamGhost
tag
-
WilliamGhost
tag
válasz
WilliamGhost #623 üzenetére
Közben leszedték a "release notes" oldalt a 2.0.4-hez, szóval még várni kell rá kicsit.
-
PHenis
senior tag
válasz
2.0.2.51 a legfrissebb hivatalos.
-
válasz
Az volt a mobilomon.
Bekapcsoláskor tolt rá valami 300 mega körüli adatot wifin. Az utolsó rendszer volt rajta. -
Fiery
veterán
válasz
Mi ertelme lenne pre-release oprendszerrel tesztelni?
-
Ha minden igaz, a héten itt a Mobilaréna Intex-Jolla tesztje.
-
PHenis
senior tag
Már sikerült. b/g mixed-re állítottam és így most megy.
Egyébként látta a hálózatot, csak Could not connect...-et dobott rá, pont mint a cégesre. Érdekes, mert elvileg tudja az n-et is.De köszönöm.
ja, tl-wr740-ről volt szó, modemes diginettel.
ui: az említett mappában csak lastlog van. Sima log nincs.
-
consono
nagyúr
Látni látja a hálózatot, csak nem kapcsolódik? Gondolom reboot volt már... Nézz egy dmesget vagy hogy mi van a /var/log/messagesben (remélem egy év után jól emlékszem még), hátha kiderül mi a baja...
Illetve még egy kérdés: nem UPC a szolgáltató? Mostanában több telefon topicjában is olvastam ilyen problémát, hogy az új telók nem kapcsolódnak és a szolgáltató tudta csak megoldani a gondot. -
PHenis
senior tag
Nem tudok csatlakozni anyuéknál sem a wifihez. Semmi security, semmi titkosítás vagy mac szűrés, se jelszó. 11bgn mixed mode. Mi lehet a gond?
-
PHenis
senior tag
válasz
WilliamGhost #612 üzenetére
Nekem a névnapok be vannak importálva, ezért minden napot megjelöl. BB-n jobban tetszett, hogy kis színes csíkkal jelölte, hogy melyik naptár, és a szám mérete jelezte, hogy mennyi esemény van aznap. Nagyon informatív, szerettem.
"A WPA/PSK-t pont ismeri." Itt sajnos pont nem az van.
Amúgy egészen kezdek megbarátkozni a rendszerrel. Tök jó, hogy lehet zseblámpát kapcsolni lezárt képernyőről is.
A patchmanagerrel is ismerkedtem ma, van pár jópofa dolog, de van ami nem működik.Lehet, hogy túltoltam a patch-elést mert ma egy hívás után mikor letettem a telefont nem érzékelt a touch. Nem fagyott le, mert ki-be kapcs gombra reagált, de az érintések nem hatották meg.
-
válasz
WilliamGhost #614 üzenetére
Nekem nem volt vele semmi különleges gondom, azon kívül, hogy alapkamera. Szerintem nem rossz.
-
WilliamGhost
tag
válasz
Polarstar #613 üzenetére
A kamera nagyon rossz, ebben csatlakozom PHenis kollegához. Szerintem még az eredeti Jolla telóénál is rosszabb, ami már 3 éve is csak az oké kategória legalja volt. Még tökéletes fényviszonyok között is csapnivalóan zajos és a színei is furcsák, a fókusz meg vagy összejön vagy nem. Árnyékban meg szürkületben pedig használhatatlan, még úgy is, ha ez a kamera nyilván csak a "telefonkamera" kategóriában versenyez.
-
Vannak még hiányosságai.
A wifit észrevettem, vannak rá progik gondolom. A kezelés nem zavar, szerintem nincs vele gond. Vállalati környezetben hát... nem tudom, hogy illik ez a gép. Sokat kell fejlődnie. Magánszemélyeknek jó!
A kamerát én nem nevezném rossznak, megjegyzem. Sok kínai most irigykedik erre. -
WilliamGhost
tag
A WPA/PSK-t pont ismeri. Az enterprise WPA-802.1X (pl. céges) hálózatokat kevésbé. Itt van egy példa, én be tudtam lőni ilyen wifit a leírás alapján.
A naptár jelzi havi nézetben, hogy melyik napon van esemény (alá vannak húzva a számok). Lehetne feltűnőbb is. Szerintem a naptár az egyik kritikusan ergya pontja a rendszernek.
-
PHenis
senior tag
Erősen szubjektív hozzászólás következik, egy BB kedvelőtől aki majdnem 3 évig Z10-et használt:
Első nap tapasztalatai:
Z10 után idegesítő, hogy itt pont fordítva működik: alulról jön az alkalamzásválasztó és jobbról teszem háttérbe az alkalmazást.
A céges wifit nem eszi meg, ahogy nézegettem még nem ismeri csak a WPA/PSK autentikációt a rendszer.
Céges mailt sikerült beállítani, bár email továbbításnál pl nem tudok válogatni a céges címlistából csak abból ami az én telefonkönyvemben van, ez elégé zavaró.
A talk működik, bár szokni kell. A People alkalmazásban van a lista, hogy ki Zöld/sárga stb... ha rábökök akkor megmutatja a névjegyet, ott üzenetküldés, megnyitja a messages appot és már írhatok is.
Facebook-ot eddig csak az androidosat sikerült működésre bírni. (utálom)
Play áruház ikonját ki kellett hekkelni az alaklamzások közé, de működik.
Waze fut, trafihunter fut. Az értesítési led jópofa az alján, tetszik.
Eddig 4 számjegy volt a készülékkódom, itt 5-nél kevesebb nem lehet, majd megszokom.
Nem tudom eldönteni, hogy brutálisan letisztult, vagy csak szimplán fapados a rendszer. A híváslista, az üzenetek, a böngésző is...
A kameráról mondjuk tudom, hogy gyalázatos. Tök jó, hogy mindenfélét lehet állítani, de minek...
A Calendar-ban nem jelöli havi nézetben, hogy melyik napon van esemény. Ez nagyon hiányzik nekem.
Az értesítési felület jópofa és a lehúzható menü is tetszik.Ennyi nyomkodástól a Z10-em 2x lemerült volna az biztos. Ez 41%-on van.
Holnap még írok
-
ZahAdanos
csendes tag
Van köztetek olyan, aki az indiai ebay-ről rendelte az aqua fish-t? Valamiért nem tudok fizetni, pedig nincs vásárlási limit a kártyámon, van elég egyenleg és mastercard-os vagyok, szóval valami más lehet a para. :/
Ha valaki tudja, hogy mi ez a paisapay és, hogy miért nem akarja a káryát elfogadni (esetleg, hogy lehet működésre bírni), az kérem írja meg!! Előre is nagyon köszönöm :3 !! -
PHenis
senior tag
válasz
WilliamGhost #603 üzenetére
Köszi, meg is csináltam.
Azt nem egészen vágom, hogy a két gmail-es fiókomat hogy különböztetem meg egymástól, illetve a hangouts-t még nem értem, hogy hogy működik.
-
Mihelyt visszakerül hozzám a cucc, a Gaana lesz az első amit le fogok kiméletlenül irtani róla.
Paki cincogás nem hat meg. -
WilliamGhost
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Ukrajnai háború
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest