- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Mini-ITX
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-v-
addikt
Ezzel annyit érsz el, hogy a println() String paraméteres verziója hívódik meg. És az azért jobb neked... mert?
"Ha van egy változód, ami akár objektum, akár egyszerű típus, akkor ez a megoldás mindig működik."A "" + nélkül is.
Ha azt mondod
System.out.println(myObject);
System.out.println("" + myObject);
és a myObject null, mindkét esetben "null"-t fog kiírni. Ha nincs felüldefiniálva a toString-je, akkor is ugyanazt írja ki mindkét esetben (MyObject@120cc56 pl ... ). Ha nem referenciatípus, hanem primitív típus, akkor sincsen különbség, println() mindenre túl van terhelve. Még mindig nem értem mire jó ez... nem kell se toString se semmi, println(amitakarszkiiratni) aztán szevasz ...
Ott van különbség ha pl. int-ek, ha nincs előtte "" akkor a + miatt összeadja mielőtt kiírja, ha meg egy ""-t odaraksz elég onnantól stringként kezeli és konkatenálgatja.. de itt most ilyesmi nem volt kérdés. -
WonderCSabo
félisten
Ha viszont nincsen saját toString metódus, akkor pointer értéket fog kiírni.
Ez nem teljesen igaz, az Object osztályban definiált toString() hívódik meg ilyenkor, ami akármit kiírhat. Általában a Java implementációkban az Object#toString() ezzel tér vissza:
getClass().getName() + '@' + Integer.toHexString(hashCode());
Ugye ez az egész csak sima dinamikus kötés.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen autót vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Mini-ITX
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest