Hirdetés

Aktív témák

• Male

nagyúr

A vizsgaszabályzatot azért módosítják mindig, mert mindig sikerül kitalálni újabb szivatást. Mire én elkeztem az egyetemet, addigra megszigorították a kreditszűrőket, és bevezeték azt, hogy bizonyos tárgyakat meghatározott félév alatt el kell végezni, persze ezek a tárgyak véletlenül sem keresztfélévesek (ezért kell passzív félévre mennem).
    A Neptunban egyébként az előnyös, hogy vizsgára való jelentkezésnél csak egy pár kattintás, és már jelentkeztél is (már ha sikerült belépni). Ezel megszűnt az, hogy a tanszéken levő listára kell felírnod magad, ahonnan a következő (ha neki már nem jutna hely) egyszerűen kihúzza a nevedet, és felírja a sajátját (ez jó nagy szívás). Ráadásul ha kreditrendszerű a képzés, akkor a tárgyakat is kényelmesen tudod felvenni, főleg ha nem lenne tele a lista olyan tárgyakkal, amik utoljára 96 ban indultak (ilyet is találtam).
    Egyébként a kreditrendszer is egy nagy szívás, mert az elején azt hiszed, hogy ha egy tárgy nem sikerül legfeljebb felveszed újra, csakhogy szinte minden tárgynak van előfeltétele, amit előtte teljesíteni kell, így könyen oda juthatsz, hogy szinte semilyen tárgyat nem tudsz felvenni egy félévben. Így pedig nehéz teljesíteni a megadott kreditszámot időben, amit ha nem teljesítesz, akkor kirúgnak.

Aktív témák