Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Az iStyle-ban nem volt 45 ezer ft. Azt láttam volna, mivel regisztrált vagyok ott és kapom a kedvezményekről az infót. Szerintem hamisítottat vett.
Ha neked/neki megfelel egy 5K-s lenovo, meg a Sennheiser, ami szerintem szintén nincs 20k, mivel mondom a legtöbb ember nem ad ennyit fülesért, így lehet nem is hallja amit kell. Van jó Sennheiser, 50k felett. Nem az ára miatt, hanem a minősége miatt.
Nem minden jó, ami drága, de ami jó az drága. -
mhydas99
senior tag
En sem kotekszem.
Az AidPodsok nagyon jo kis fulesek es az 5k-s Lenovot normal korulmenyek kozt, jo beallitasokkal siman alazzak. Hidd el probaltam eletem soran mar tobb, mint 20 kulonbozo BT fulest, tudom mirol beszelunk. Az lehet, hogy neked a Lenovod hangzasa jobban tetszik. Akkor egeszsegedre. De az AirPods technologiabol adodoan is szebben szol, mint az. De akkor kiegyezem veled abban, hogy ez szubjektiv.
A Sennheiser meg nagyon jo (meg az olcsobbak is), kedvenc vezetekes fulesem az volt, mig el nem loptak. -
klaya86
senior tag
Ha ez kiváló minőségnek nevezzük, akkor valóban süket vagyok 😀😀😀 bár a kötelező éves orvosi hallásvizsgálat nem ezt igazolja ,de sebaj. Átadom a kollégámnak is, hogy valószínűleg az ő füle is szar,bassza ki a Sennheisert, amit helyette vett és használja tovább az Apple cuccot, mert az a kiváló. Nem kötekedni akarok esküszöm,a véleményemet írtam le .
-
mhydas99
senior tag
Az ANC-s zajszures technologiajat ismered?
Csak a legprofibbak kepesek 75 DB felett hatekonyan szurni. Amik tobb, mint 100 ezerbe kerulnek.
A tobbseg jol szuri a zajt pl. autoban, irodaban, halkabban szolo tv mellett, tomegkozlekedesen. De ha peldaul egy regi dieselbiszban, hatul a motor mellett ulsz, akkor mar hallani fogod a motorzajt, mert az olyan frekvwncian szol, amivel nem boldogulnak a beepitett mikrofonok. Mert a jo ANC bizony a kulso hangokat mikrofonnal szuri meg es szoftveresen zarja ki. Hardveres kizaras az a gumiharang lenne foleg, de azt az AirPodsok a design miatt nem tudjak. Tehat a fizikai kialakitasa miatt is legjobb esetben semi-ANC-rol beszwlunk, nwm teljes ertekurol.
Normal korulmenyek kozt hasznalva, ha a fules eredeti, akkor kivaloan szol. De nem zajos kozegben! -
cs.zs.
veterán
Tegyük hozzá azt is, hogy teljesen eltérő az ízlésünk mellett a tényleges hallásunk is. Ami egyik embernek (az idősebbnek, vagy hallássérültnek) jó, attól a másik fejreáll, vagy ami az egyik embernek csodálatos, annak a másik ember csak a felét hallja.
Eként ez (még tökéletesen halló fiatalok között is) majdnem olyan meddő vita, mint a termék szépsége - mert az ízlések sem egyformák. -
klaya86
senior tag
Nézd , ugyanott, ugyanolyan körülmények között próbáltuk a két fülest. Az enyémben zajszűrés sincs, mondom, egyszerű melósnak vettem. A csarnokban kb 70-80 decibeles zaj van. Az airpods hangereje kevés volt,a zajt nagyon lehetett hallani, a hangzás tompa, se magas,se mély , közép tartománybab nyöszörgött valamit. A Lenovo oké, gumiharangos ,agybadugós, de nincs zajszűrés. A zajt kb alig hallani,a zene pedig teljesen élvezhető, inkább V karakterű hangzás,se szépen szól.Nyilván be lehetne jobban állítgatni az airpodsot, de a Lenovot is csak használom, semmi EQ, semmi extra. Spotify, aztán Youtube-ról ment a zene. A kollégám szerint is egy csöves, pedig ő aztán full Apple fan, de már bánja, hogy megvette. Nem vagyok süket nyugi, a munkatársam sem. Egyszerűen ez harmat gyenge, zenére abszolút alkalmatlan cucc és ezt az árától függetlenül mondom.
-
janeszgol
félisten
A másik kérdésem, hogy honnan vette? Ezeket nagy tételben hamisítják. Valamikor még a Mediamarkt is hamisat árul. Attól függ honnan szerzik be. A nem hivatalos viszonteladók jó 80%-a hamisat árul. Amit a munkatársad vett az nem eredeti.
Az iStyle-ból vegye. Az eredeti. Igaz ott sosem volt 45 ezerre leárazva. -
mhydas99
senior tag
Azert az arert lehet am jobb fuleseket is kapni, mint az Airpods. De szokasos Apple, tul van arazva. (Egyedul a Mac minijuk az, ami piszok jo aron van, jobb mint a win PC...)
De azt mondani, hogy rosszabb, mjnt a Lenovod ami 5k volt, rohejes.
Ha nem csak elbol fikazni akarod az Airpodsot, hanem tenyleg tesztelni, akkor menj csendesebb kornyezetbe, ne egy guartosor melle, allitsd be a telon az EQ-t, mivel azt MINDEN fulesen be kell allitani, utana mehet a proba. Jol bele kell tekerni a fulbe, hogy beleuljon. Aztan a BT beallitasokban engedelyezni az elerheto lwgjobb minoseget. Aztan olyan zenet hallgatni, ami FLAC minimum. Utana lehet sima .mp3-at is illetve Spotit siman, majd HQ-n ha van Premium.
Ha ezek utan is jobb szerinted a Lenovod, akkor csak arra tudok gondolni, hogy kollegad hamisitvanyt vett. Mert az AirPodsok JBL szinten vannak. -
ilor14
tag
-
klaya86
senior tag
válasz
janeszgol #33 üzenetére
Nem a basszus a legnagyobb gond. Nulla dinamika jellemzi a hangzást. Lapos, középszerű, halk. Zajos környezetben próbáltuk (gyártócsarnok) . Alig lehet hallani. A munkatársam egyenként alapvetően rockot hallgat, konkrétan valami Tankcsapda számot mutatott. Majd kipróbáltam a saját telefonomra csatlakoztatva , nem lett jobb. Megnéztem más stílussal, amit én hallgatók (deep house, progresszív house, melodyc house) Egy nulla. Akció nélkül a füles 60ert és alkalmalmatlan zenére, akkor ne mondjam rá, hogy szar? Telefonálgatni meg videót nézni talán ok. Nem vagyok nagy hifis, de a zenét szeretem és azért van egy szint,amit azért elvárok hangzásban. Ez az airpods közelébe sincs. Szar 5 ezres, melós Lenovo füles ne legyen már más világ mellette....
-
janeszgol
félisten
Az ANC verzióban van zajszűrés. Az nem 60k és nem 45k, hanem 81k.
Az egy kiegyensúlyozott füles, nem basszus matyiknak van, akiknek elég az, hogy minél jobban dübörög a basszus annál jobb. Azoknak ott a KOSS cég termékei.Sem a munkatársad, sem te vagy nem értesz hozzá, vagy süketek vagytok hozzá. Vagy a tüctüc zene nem szól jól nektek, ami megértek, mert oda nem jó. Drum@Bass, Techno, nem ezekre van.
Nincs gond, de ne állítsuk be szarnak. Ami 10 ezer forintért volt vezetékes apple füles. Na az szar. Ez nem szar. Nem a legjobb, de elég jó kiegyensúlyozott hangzású füles.
-
worxland
addikt
válasz
szabonagyur #26 üzenetére
"Mert jó ha zenél, villog a telefon és mindenki látja téged keresnek, vagy le maradj egy tiktok vagy facebook videóról
"
Qrvára nem érdekel, hogy ki látja, én viszont igenis látni akarom és hallani. A rezgés nekem nem elég, zsebre rakva sokszor nem érzem, és kicsit hangosabb környezetben nem is hallom a diszkrét vibrálást. A gyári csengőhangtól meg kitör a sikítófrász, ha egy szobában többen vagyunk, mindenki elkezd kapkodni, hogy most kit is keresnek. De hát mindenki maga döntheti el.
AOD meg beállítható úgy, hogy ne legyen lényegesen nagyobb/zavaróbb, mint egy értesítő LED. -
mhydas99
senior tag
Eleg jo ar-ertek aranyu fulesek vannak mar. Egy jo JBL, akinek fontos a basszus es az osszkep nagyon megeros. De a CMF Pro fulesek is tarolnak. Ezek tenyleg megerik. Jabram is van, elite 65, nem mai darab, JBL-ben jobb a basszus, de a Jabra sokkal neutralisabb, szebb a hangja pl. koncertfelvetelek jatszasakor es mindenhol, ahol a vokal szamit (sorozatoknal is). A mikrofonjai hivaskor meg tokeletesek, ver mindent. Nem veletlen dragabbak a Jabrak, de aki tuleli, hogy nem szakad ki a fulebol a basszus, annak az a legjobb azok kozul amiket probaltam. Arban persze. Azert a Sennheiser momentum meg Sony felsokategoriasok jobbak, de 2-3-szor tobbe is kerulnek.
-
kbyte1024
veterán
Jó jó tuloz a fórumtárs de basszus sok igazság van abban amit ír
-
klaya86
senior tag
válasz
janeszgol #15 üzenetére
Airpods 4? pár hónapja vett a munkatársam a 13 pro maxhoz. Azt hiszem akciósan, valami 45 körül. Mondom megsasolom már milyen a hangja 😃😃😃, mivel a munkatársam nem dobott tőle hátast. Azt hittem valamint vicc 😀 Nagyon halk, basszus szinte nuku, a zajszűrés, ha van benne, egy forintot nem ér,egy kalap szar. Zenére értelmezhetetlen.Odaadtam neki a csak melóban néha használt, kemény 5 ezerért vásárolt , AliExpresses Lenovo XT88 fülest. A maradék mosoly is elszállt az arcáról. Ne haragudj,de ennyi pénzért ez kb olyan minőség kis túlzással, mint anno a telefonok mellé adott, semmire nem jó vezetékes fülesek.
-
szabonagyur
félisten
Egyik sincs a telefonomon. Minek? Pláne az értesítő LED. AOD mellett?
Mert jó ha zenél, villog a telefon és mindenki látja téged keresnek, vagy le maradj egy tiktok vagy facebook videóról
Akkor én mit mondjak gyári csengőhangom van, de minden telefonom 0. perctől némítva van, max rezeg, de okosóra mellett még rezegni sem rezeg
-
neopeti
tag
válasz
janeszgol #15 üzenetére
Nem olyan vészes egy rom csere.
Simán shellből kinyomsz egy fastboot twrp-t aztán wipe cache elsz egyet majd a biztonság kedvéért formatálsz is egyet, utána a zippelt romot csak installálod a felmountolt részről, utána egy Recovery reboot a slot AB csere után, Újra egy system reboot és kész is az új rendszer, Utána nem árt felrakni egy rename Magisk apk át egy adawere recoveryből, Aztán ha akarsz googlét, van 8 féle variáns egészen a microtól (amiben csak az áruház van).
Reboot és kész is, van midnen -
neopeti
tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
hegedus001 #14 üzenetére
iTunes akkor kell, amikor saját (a gépeden lévő) zenéket akarsz feltölteni a telefonodra. Én 90%-ban saját playlistet csinálok és azt hallgatom.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #14 üzenetére
Sokan vastagon tesznek arra, hogy a hangfelvételt hogyan, miként kell tárolni. Nem is tudják, de nem is érdekli őket.
-
janeszgol
félisten
LDAC van megfelelő fejessel. Oké igen. Nem végeztem piackutatást, de ha az itteni fülhallgató és fejhallgató topikból indulok ki, akkor az emberek többsége max 20 ezerig megy. És hidd el egy Airpods 4-el elég élvezhető a zene. Csak az 60k alsóhangon, a többsége harmadennyiért vásárol.
Az hogy mi volt 2-3 éve nem érdekel senkit. Most benne van. Igen a Pro-ban. Lásd fentebbi válaszom.
Értesítő led már kevés droidban van.
3.5-es jack szintén kevés droidban van, a csúcskategóriában és a felsőben csak a Sony-ban és talán az Asusban van, ha jól tudom.
Hívásrögzítés szintén nincs a droidosokban. (Tudom rom csere. Mari néninek magyarázd el ezt kérlek, hogy milyen pofonegyszerű.)
Itunes-szal csak az kínlódik, aki s*ggbe szereti.Ha jól látom ennyi.
-
hegedus001
aktív tag
Ez a Hívásrögzítés dolog miért van becsípődve egyeseknél? Full sért mindenféle GDPR előírást, ha erről nincs tájékoztatva a másik vagy ha nem fogadja el. Világ baromsága.
Itunesról mit akarsz kínlódni? Mi az amit feltétlenül rá kell dobni arra a nyüves iphonera?
Eddig felváltva hittem azt, hogy cinikus vagy és hogy komolyan gondolod, de már kezdem a 2.-nál letenni a voksomat.
-
neopeti
tag
-A 120 hz-től? Azt a 60 ezres Redmi Note 12 is tudta.- Akkor az iphone miért nem tudja? Ja csak a pro modell, abból is az utóbbi kettő.
- A gyorstöltéstől? Szinten általános már. -- Ezt se tudja az iphone, de kinlódj a töltéssel 2 órát 15 watton.-Százalékos akku van, sőt pont a többi cég majmolja az almát - Ebben is tévedsz, sokáig nem volt százalékos kijelzés az iphoneban.
-AoD van- Most már van, kb 2 éve , mert előtte nem volt ez se.
-AAC SBC, nyilván fogalmad sincs mi az, De próbálj ki egy igazi fülest, ami támogatja azokat a szabványokat mint pl az APTX, APTX HD, vagy a LDAC, mert az olcsó droidok ezt is tudják. Az iphone ebben(is) korlátolt.
Értesitő led sincs benne.
Nincs 3.5 ös jack se
Nincs hivásrögzités se
Itunes kinlódásról ne is beszéljünk
Csak kellően kell agymosottnak lenni, hogy valaki apple terméket válasszon és mindezért kiperkálja a fél millát 2 éves hitelre -
janeszgol
félisten
Jól van, túlzásokba nem kell esni. Jó volt az előbbi hsz-ed, jót mosolyogtam rajta.
Amúgy mitől lesz innovatív az OP? A 120 hz-től? Azt a 60 ezres Redmi Note 12 is tudta. A gyorstöltéstől? Szinten általános már. Százalékos akku van, sőt pont a többi cég majmolja az almát az akku állapot, meg az akku gyártasi adatai feltüntetésével. Az alma előtt ez nem volt senkinél.
Itunes nincs. Fájlátvitel van. BT fájlátvitel passz. Azt egyszer használtam két droidos teló között, akkor nagyon jól jött.
AoD van, sőt már az egész kijelzős AoD-ot is az almától majmolják. AAC, SBC. Aztán rákötöd a 20 ezres fülesed a hallássérült füledre. Biztos kell neked jobb? -
mhydas99
senior tag
Na vegre, alakul a OnePlus is. Vegre elheto mindennapi meretben. Kamera gondolom kozepszar lesz, de egy jo arral uthet. Bar elnezve a korabbi kiadasokat, ez kb. 280-320 ezerrel fog nyitni itthon...
-
neopeti
tag
Miért égetik magukat ilyen iphone hasonlatokkal? Egy iphone már rég a múlt, nincs benne gyorstöltés, szenvedsz vele 2 órát mire feltölt, 60hz-en vibrál a kijelzője, nincs benne fájlátvitel, kínlódsz az itunessel, nincs benen bloototh fájlátvitel, nincs százalékos akku, a legbutább hangfájlokat kezeli csak aac és sbc, nincs aod, Egy rendkívűl lebutított valami ez az iphone, Egy napon nem kéne emlegetni egy valóban innovatív készülékkel mint az Oneplus. Csak magát égeti aki ezt a hájpolt, korlátolt, szabványokat nem támogató valamit megemlíti. Nevetséges
-
cs.zs.
veterán
Nyilván nem lesz olcsó.
-
Nem rossz.
-
janeszgol
félisten
Nem tudom hova sz.rjak. Szoval a OP lemásolja a 16 Prot és erre büszke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kicsit keskenyebb, kicsit vékonyabb kávával, 6000 mAh-nál nagyobb aksival az új Never Settle mobil.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest